Ga naar inhoud

loiskeu

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

loiskeu's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

1

Reputatie

  1. Ja ik heb 'm inmiddels gekeken! Ik moet eerlijk zeggen ik vond het erg taai en moeilijk om doorheen te komen. Misschien ben ik ook niet de doelgroep die ze hiermee hebben willen aanspreken. Ik ben geboren in de jaren '90 en ik kijk namelijk zelf al eigenlijk vrij weinig tv en dat de hele opzet in een talkshow variant is verwerkt maakte het daardoor voor mij erg moeilijk om geconcentreerd te blijven luisteren. Ook vond ik het op het begin erg rommelig en slecht te volgen wat nu eigenlijk de echte boodschap is. Er werd veel ''lose'' informatie gevuurd en daardoor voelde het voor mij op momenten alsof ik een uur lang naar een nieuwsuitzending aan het kijken was. Informatie waar ik zelf als persoon weinig mee kan. Het is goed dat er getoond word welke elementen uitvallen maar het is als persoon moeilijk te koppelen aan ''wat kan ik hier nu eigenlijk zelf aan doen, in het moment of op voorhand''. Daardoor slaat de boodschap voor mij een beetje dood. Daarbij vind ik het afsluitende einde met ''ik had meer verwacht van mensen, want we waarschuwen hier al heel lang voor'' een verkeerde toon hebben. Ook voelt het voor mij onrealistisch dat ze een realistisch beeld neer willen zetten maar wel heel veel gastsprekers uit kunnen nodigen. Ik vraag mij dan af hoe zij deze mensen hebben kunnen bereiken als het stroom/internet etc. er daadwerkelijk uit ligt. Wonen deze mensen nou allemaal toevallig in een gedeelte waar de stroom nog wel functioneert? Al met al, ik vind het goed dat er een docu over gemaakt is, maar ik denk dat het niet verder komt dan de mensen die hier nu naar gekeken hebben, en over een aantal jaar als lesmateriaal op een basis/middelbare school.
  2. @gerard Dankjewel erg lief,😁 En ik moet de uitzending zelf nog kijken, iets voor vanavond! Ik merk inderdaad om mij heen ook veel ''commotie'' over de uitzending. Ik vraag mij alleen af hoe zoals je zegt in een tijd van grote prikkels, hoe het mogelijk wordt om een onderwerp zoals dit toch actueel te houden. Stel dat organisaties waar we op dagelijkse basis mee te maken hebben ook een actieve rol gaan spelen bij het implementeren en onderhouden van voorzorgsmaatregelen. Bijvoorbeeld, de supermarkt, drogist etc. Ik ben benieuwd wat voor impact dit zou hebben op ons dagelijks handelen en denkwijze.
  3. Mijn excuses @mevr.Grijpstra, ik heb vorige week te horen gekregen dat mijn oom nog een levensverwachting heeft van 4 weken door een zeldzame vorm van kanker. Ik heb daarom inderdaad op dat moment even de keus gemaakt om mij op dat moment daar op te richten. En ik vind dat @gerard zeer interessante gedachtes deelt. Je noemt ook een noodpakket, hier ben ik het zelf persoonlijk ook mee eens. De overheid heeft hier ook vaker campagnes over gevoerd maar toch wordt er terughoudend gereageerd door de bevolking met het aanschaffen hiervan. Ik vraag mij dan af of de oorzaak mogelijk ligt bij de afzender of de vorm van communicatie? Waarom (willen) mensen zich niet voorbereiden om in geval van nood goed voorbereid te zijn?
  4. Hartelijk dank voor uw reactie en uw goede wensen voor mijn scriptie en afstuderen. Ik waardeer uw mening en begrijp uw zorgen over de term maatschappelijke weerbaarheid en de rol van de overheid. Ik wil graag benadrukken dat juist de weerstand en de kritische houding die ervaren wordt ten opzichte van overheidsinstanties een belangrijk onderdeel vormen van mijn onderzoek. Deze ervaringen en gevoelens zijn waardevol, omdat ze inzicht geven in hoe mensen de overheid en haar rol in de samenleving waarnemen. Dit helpt mij om een completer beeld te schetsen van de huidige situatie.
  5. Goedemorgen allemaal! Ik ben niet zeker of dit forum nog als actief wordt beschouwd, maar ik wil toch een poging wagen. Voor mijn master afstudeerscriptie doe ik onderzoek naar de vraag hoe we de weerbaarheid van onze samenleving kunnen vergroten, vooral met het oog op toenemende geopolitieke spanningen en de mogelijke ontwrichtende gevolgen daarvan. In een steeds complexere wereld met dreigingen die soms nog ver weg lijken, kunnen er toch situaties ontstaan die ons dagelijks leven ineens sterk beïnvloeden. Dit roept de vraag op hoe we ons als samenleving hierop voorbereiden, en welke rol de overheid hierin kan of zou moeten spelen. Ik wil hierover graag in gesprek met mensen die bereid zijn om mee te denken en hun visie willen delen. Juist omdat dit onderwerp iedereen op een andere manier raakt, ben ik geïnteresseerd in uiteenlopende perspectieven. Hoe kijken we naar de rol van de overheid wanneer het gaat om het versterken van onze sociale en maatschappelijke veerkracht? Wat kunnen we als burgers zelf doen, en waar ligt de balans tussen overheidsverantwoordelijkheid en persoonlijke betrokkenheid? Wat zou er in jouw ogen moeten gebeuren om onze samenleving weerbaarder te maken in een wereld die steeds sneller verandert? Door in gesprek te gaan, hoop ik niet alleen inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop mensen hierover denken, maar ook praktische ideeën op te doen die ik in mijn scriptie kan verwerken. Ik ben benieuwd naar jouw visie en ervaring: hoe ervaar jij de huidige ontwikkelingen, en welke stappen zouden volgens jou helpen om de samenleving beter bestand te maken tegen onverwachte veranderingen? Het is goed om te weten dat ik met de informatie die ik verzamel, volledig anoniem omga. Lijkt het je interessant om hierover van gedachten te wisselen? Dan hoor ik het graag via een privébericht! Groetjes, Loïs
×
×
  • Nieuwe aanmaken...