Ga naar inhoud

mien zuinig

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    4

mien zuinig won de laatste dag op 16 september

mien zuinig had de meest gelikete inhoud!

1 Volger

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

mien zuinig's prestaties

Elementary prepper

Elementary prepper (2/11)

18

Reputatie

  1. In mijn dialect betekent dat, een stad waas niks is, ik woon in een stad maar ben verhuisd van Delft naar Noord Brabant, dat is een gat Een regenton zette ik neer, Ja ik denk op water of filters, een magneet is energie maar je moet snappen hoe
  2. @JJ&A Ik reageer op je laatste bericht, ik heb een regenton op het balkon, iligaal natuurlijk 😁 en ik ben zeer geïnteresseerd in magneten en zo, gisteren mee begonnen.
  3. Ik ga kijken bij een Indische toko naar gezouten vlees, ik zit alleen in een gat, kijken waar ik het vind.
  4. Zelf woon ik helaas in een flat, die gaan over op blikjes, zouten wil ik graag, ik ga straks naar de kringloop, ik wil een fitting en een magnetron rooster, dan kan ik wat proberen te zouten.
  5. Dag @mevr.Grijpstra, invriezen is niet handig nee, ik weck zelfs mijn kip en mijn rundvlees, als je het gaat gebruiken 10 minuten doorverhitten. Waarom kan dat wel in de Oostblok landen en in Nederland niet? Ik had vandaag een mooie aanbieding halve prijs puntpaprika's heb ik uiteraard twee pakken gekocht heb ik nog een hele zak maar wel een kilo. Die ligt lekker te pakken in mijn droge oven. Ik ben inderdaad erg gelukkig met mijn kast en vooral het overzicht dat ik nu heb, helaas heb ik mijn moestuin door gedoe afgestaan dus sfeer takelt hier echt af soms wil ik me in bepaalde groepen niet bewegen, ik leef liever arm en gelukkig dan rijk onder haat en nijd. Vleeszouten is eigenlijk nog wel een dingetje dat doe je ook niet zomaar. Ik zou het wel heel graag doen ik moet kijken of ik die mogelijkheden kan maken tot opslag. Al is het maar een paar kilo het is gewoon fantastisch om te doen.
  6. Dag @mevr.Grijpstra ja ik weet nu ook hoe ik kan taggen, ja ik heb echt een ouderwetse inslag, ik heb pas 800 gram boontjes op zout gezet en zometeen nog een zakje, vlees ga ik ook doen. Dat is ook echt niet moeilijk en nu heb ik het, ik vind dat erg leuk om uit te denken. Ik heb voor €18,00 voor 8 pannen verse soepgroenten, is dat duur, een week soep dan. Ik vond de bleekselderij echt te min anders waren de zakjes groter. Ik ga maandag even echt kijken in de onderwerpen, ik heb een voedseldroger en zou die graag meer benutten. Nu alleen kruiden poeder en risotto groente, of in de spaghetti. Normaal is het rest verwerking maar dat gaat bij mij alleen met de kruiden, met de gedroogde groenten zet dat geen zoden aan de dijk.
  7. Ik wilde mijn voorraadkamer schoonmaken dus heb ik mijn spullen even verplaatst, wat veel, ongelooflijk. Ik kreeg door onoverzichtelijkheid een beetje schuld en voedselbank, ik heb iedere week gewoon meegenomen wat ik normaal zou eten, kant een klare maaltijden, ffft alles. Alles wat ik luste deed ik opberg of vriezer werk, nou nou zeg. Maar of het nu een stroomstoring of armoede word, maakt niet uit, geen zorgen. Binnenkort kip wecken en rundvlees dan kan ik weer 2 jaar verder.
  8. Hoi mede preppers, Ik vind het heel leuk om eten te bewaren, hetzelfde TV heeft het erover dat je hem voorraadje moet hebben. Ik ben in het bezit van een voedseldroger dat is tof Ik heb twee recepten de één is gewoon de algemene kruidenmengsel, en de ander is de groente gedroogde groente voor de risotto Champignonpoeder heb ik gemaakt Ik heb tomatenpoeder gemaakt dat zijn smaakmakers. Verder werken ik doe vlees wecken, kip rund maakt niet uit ik heb spruitjes stamppot gewekt je kan echt alles wecken, superwekken is algemeen maar ik koop gewoon blikken. Stoofpotten heb ik gewekt staan Ik heb gewekte gekookte eieren staan, dat heeft een beetje te maken dat ik heel veel kreeg van de Voedselbank en niet wist wat ik ermee moest. YouTube heeft een hoop te vertellen ook dat je je kip kan wekken en je rundvlees dat heb ik 2 jaar geleden gedaan net mijn laatste potje opgemaakt en besloten dat dat goed is om mee verder te gaan. Brood bakken doe ik het liefst zelf, bouillon doe ik ook wekken dat trek ik van botten en dat zet ik weg in pot als je het 10 minuten kookt voordat je het gaat consumeren is alle ook de botulisme is dood. Als ik een aanbieding koop van de appels dan heb ik een kilo appels dat is echt teveel dan maak ik daar of limonade van daarna kan ik kiezen kan ik ook alcoholische drank van maken, te vinden om de appelcider of Ginger Beer. Je schijnt van macaroni chips te kunnen maken dus dan ga ik ook proberen want die kunstmatige middelen in de chips of ik ook niet meer. Wat een verhaal ik ben benieuwd of ik hier reactie op krijgt en hoe jullie het doen.
  9. Ik ga hoesten voordat mijn aardappelen gaar zijn, maar het was wel lekker, op de bio ethanol.
  10. Leg eens beter uit als je wilt, hoe vervang jij een vriezer? Ik heb geen grond maar wel gronde loos nieuwschierig en hoe vervang je de koelkast, werk je met voorraad? Hoe dan. Heb je je koelkast gewoon uit staan? Ik heb juist een grote vriezer omdat ik dan meer kan met de afkorting stikkers en zo. Cool, je woont toch wel in Nederland toch niet op een ijsschots in Noorwegen?
  11. Ik heb ethanol van 2 jaar minstens, en fikt goed. Ik ben alleen geen fan meer van ethanol door mijn longklachten Erna, spiritus is fijner voor mij en eindeloos houdbaar, alcohol is eindeloos houdbaar.
  12. Ik ben een pandemic Bakker en dat zijn meestal desem kakkers, ik vind het geweldig om te doen, het geeft echt voldoening. Ik woon op een flatje en wil een deel van mijn groenten binnen kweken. Kiem groenten vind ik ook wel gaar en leuk, van linzen tot groene erwten. Ik prepere mezelf op vooral armoede en meld Douw, niet op oorlog of vluchten.
  13. Ik ben nu aan het bakken ik doe het in de oven, mijn voedseldroger is kei klein
×
×
  • Nieuwe aanmaken...