Ga naar inhoud

Goudpensioen

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Goudpensioen

  1. Okay, mijn twee (gouden) centen...

     

    Het lijkt mij eerder dat u bezig bent met het veiligstellen van uw pensioen, dan dat u de Medemensch tracht te behoeden voor het afsluiten van het Zwitserleven gevoel.

     

    Is niet erg, iedereen mag en moet geld verdienen, zelfs een Goudpensioen, nietwaar? Want waarom zou u anders uw edelmetaal verkopen? Juist, uit winstbejag. Is ook helemaal niet erg, ik verkoop ook spulletjes met als doel er wat aan te verdienen, zodat ik die centjes wederom om kan zetten in eten en andere spulletjes voor mijn gezinnetje. Cirkeltje weer rond.

     

    Enfin, @f150 heeft u al onderwezen in verschillende aspecten van het principe "pensioen", dus dat hoef ik niet meer te doen. Uw reactie op zijn -inhoudelijk zeer sterke- argumentatie en vragen omtrent de verschillende fiscale aspecten, vooral voor ondernemers, etc., was dermate karig dat het een weinig vertrouwen schept in uw onderneming als zijnde een goed adviseur omtrent "pensioen". En dat is waar de crux zit, daar u spreekt over het afnemende vertrouwen in "het systeem".

     

    "Wij geloven dat mensen met verstand makkelijk zelf hun pensioen kunnen opbouwen zonder tussenkomst van verzekeraars en banken. "

     

    Geloven doet u het best in de Kerk. Als het om keiharde munten gaat, wil ik graag enige vorm van zekerheid, het liefst ondersteund door een solide argumentatie. En dat heeft PM nu eenmaal niet, per definitie.

     

    "De meest haalbare manier om niet van de overheid afhankelijk te moeten zijn wijst, wat ons betreft, naar het aanschaffen van edelmetaal."

     

    Kunt u voor mij een berekening maken, hoeveel edelmetaal ik moet kopen, en wanneer, om vanaf mijn 67e onbezorgd te kunnen leven (ik ben nu bijna 40), tot, pak 'em beet, mijn 85e? Gaarne in uw berekening meenemen de inflatiecorrectie vanaf heden tot en met 2041, de CPI index gedurende 67 --> 85, voor o.a. mijn vaste lasten en de verwachte edelmetaalprijs geëxtrapoleerd vanaf mijn 67e levensjaar naar mijn 85e levensjaar in 2041? In het kort: Hoeveel PM heb ik nodig om 18 jaar onbezorgd te kunnen leven?

     

    Natuurlijk kunt u dat niet, flauw van mij. En Pensioenfondsen kunnen dat ook niet.

     

    Maar verkoop het dan ook niet als "pensioen"...

     

    Roep gewoon: "Goud te koop!", en maak er een leuke prijs van. Dan praten we verder.

     

    Het is wellicht een aardig bedachte "marketing tool", maar dan is de doelgroep alhier op dit forum de meest beroerde die u kunt treffen... De mensen hier vertel je niks nieuws en speld je al helemaal niks op de mouw. Het hoge "Triodos gehalte" ("Stelt het niet gerust, de gedachte dat de hard verdiende centen niet opgaan in het financieren van zaken waar men wellicht niet achter staat, zoals nucleaire energie of wapenhandel?") is hier niet nodig.

     

    Mijn oprechte excuses als ik ietwat "direct" over kom, maar u vroeg hoe "wij" er over denken. Welnu, ik kan enkel voor mijzelf spreken, maar dit is hoe ik er over denk.

     

    In mijn professionele omgeving zou ik zeggen: "Een aardig concept, maar werk het verder uit teneinde een sluitende business case te kunnen presenteren". In goed Nederlands betekent dat: "Wat een rukverhaal! Overnieuw!".

     

    Om eerlijk te zijn roep ik dat laatste eigenlijk ook in mijn werkomgeving... Daarom houden de mensen zoveel van me. Denk ik.

     

    Gratis reclame:

     

     

     

    Dat wij niet een non-profit bedrijf zijn is duidelijk. Dit is ook niet de discussie van het onderwerp. Het onderwerp is wat u ervan vindt als u zelf uw pensioen moet opbouwen en of u dit dan ook in goud of zilver zou doen. Echter zien wij niet wat uw standpunt is.

     

    Het is namelijk (nog) verplicht bij wet, dat u maandelijks een X bedrag moet afdragen en uiteindelijk minder voor terug krijgt. Wat er met uw pensioen geld gebeurd is een realiteit en geen Triodos verhaal.

     

    Omdat wij geen pensioen adviseurs zijn en daarom ook geen advies mogen geven, denk hierbij aan de AFM, gaan wij dit dus ook niet doen. Zoals eerder aangeven geloven/hebben wij de volste vertrouwen in dat een verstandig mens zijn eigen pensioen kan opbouwen.

  2. Waarom vindt Goudpensioen het onterecht dat mensen het verhaal van 'de glasbedrijf' kennen? U had het liever in de doofpot gezien? Of bedoelt u te zeggen dat het verkopen van goud door dat pensioenfonds onterecht was? Het spijt me dit te zeggen, maar als een woordvoerder van een (Nederlands) bedrijf de Nederlandse taal zo gebrekkig beheerst, dan heb ik weinig vertrouwen in de gehele onderneming.

     

    Correctie op hierboven. Wij vinden het onterecht dat het glasbedrijf zijn goud moest verkopen. Niet dat het onterecht is dat andere mensen het verhaal kennen.

  3. Vraag vanuit belangstelling: hoe vaak wordt er met zakelijk kapitaal PM gekocht? Voor zilver heb je dan ook nog het voordeel dat de BTW aftrekbaar is. En wordt dat dan gezien als een belegging vanuit de BV?

     

    ps: aanhef en groet mag je op een forum gemakshalve achterwege laten; en tutoyeren is hier ook de normaalste zaak van de wereld

     

    Vanuit het MKB wordt er veel gekocht voor beheer BV's. Hierdoor kan de BTW verrekend worden als deze aan de criteria van de belastingdienst voldoen. Hierdoor is het dan ook interessant om de zilverbaren te kopen.

  4. Stuk voor stuk zinnige vragen van @f150, en ik deel zijn kritiek op de openingspost. Het houdt het midden tussen een slechte reclametekst en een oprechte vraag naar de mensen op dit forum. Combineer dat met je naam, en ik vraag me af wat het doel van deze post is.

     

    Ten slotte: wie is "ons" precies?

     

    Beste Molonneke,

     

    Als u onze voorstelronde heeft gelezen dan wist u waarom wij dit hebben gepost, hierbij de link naar de voorstelpagina: http://preppers.nl/forum/threads/9738-Goudpensioen-nl

     

    Ons refereert naar ons bedrijf Goudpensioen.

     

    Met vriendelijke groeten,

     

     

    Goudpensioen

  5. Ik vind het een uitermate zwakke motivatie @Goudpensioen in je openingspost en ik hoop dat je steviger motieven in petto hebt. Of is de post alleen om reacties te ontlokken? Vooropgesteld dat ik persoonlijk grote waarde hecht aan het stacken van goud en zilver.

     

    Je bedrijfsnaam suggereert dat je de focus legt op een pensioen in goud. Maar als ik de website bekijk, tref ik weinig meer aan dan een goede (web)shop van een Amsterdamse bullion dealer. Ik ben benieuwd waar je expertise ligt.

     

    Ongetwijfeld ben je goed op de hoogte van het gedoe rondom het gedoe van het pensioenfonds voor de glasfabrieken, dat in 2011 (onterecht) door de DNB werd teruggefloten omdat ze 13% van haar vermogen in goud belegde. Het argument hiervoor was overigens gebrek aan risicospreiding. Dat zou een zinnig argument zijn als je 100% in PM opzij zet, maar niet voor 13%. De DNB werd dan ook via een hoger beroep in ongelijk gesteld. Een goede zaak. De argumenten die de rechter overtuigden zijn samengevat in het artikel op Marketupdate. Helaas was het leed toen al geschied en waardoor het pensioenfonds door de verkoop van goud ca. 12-13 miljoen euro heeft misgelopen.

    Weet jij of er inmiddels meer pensioenmaatschappijen zijn die hun risico's spreiden en daarin een deel reserveren voor edelmetaal?

     

    Ik heb een paar praktische vragen:

    - als je (een gedeelte) van je eigen pensioen wilt opbouwen in edelmetaal, kan de loonbelastingclaim dan verlegd worden tot de 'oude dag'?

    - als je DGA bent en dat in eigen beheer wilt doen, mag je het edelmetaal dan zelf (fysiek) op (laten) slaan?

    - heb je plannen voor het opzetten van een stichting die als onafhankelijk pensioenlichaam kan worden aangemerkt waar goudpensioen kan worden opgebouwd?

     

    bron:

    http://www.rechtspraak.nl/Organisatie/CBb/Nieuws/Pages/DNB---aanwijzing-in-verband-met-belegging-in-goud-houdt-niet-stand.aspx

    http://www.nu.nl/economie/2443425/pensioenfonds-moet-goudstaven-verkopen.html

     

    Beste f150,

     

    Onze post is zeker om reacties op te wekken om standpunten van andere leden te bekijken.

     

    Het verhaal over de glasbedrijf is bij veel mensen bekend, wat naar ons mening onterecht is geweest.

     

    Na ons weten is het niet mogelijk om loonbelasting te verlegen als dit opgebouwd wordt in edelmetalen. Omdat elke geval anders is, is het beste dat u uw eigen belastingadviseur hiervoor raadpleegt. Als DGA kunt u onder uw beheer edelmetalen opbouwen/aanschaffen. Wij zijn niet van plan om een constructie op te richten waarbij het mogelijk is om uw pensioen bij ons op te bouwen.

     

    Met vriendelijke groeten,

     

     

    Goudpensioen

  6. Goud is voor mij het enige echte geld, dus als geld nauwelijks meer waarde heeft dan een stukje papier. Echter om je hele pensioen in goud om te zetten, gaat een beetje ver. Vergeet niet dat goud juist in tijden van crisis laag gewaardeerd wordt., dan heb je meer aan spullen.

     

    Ik zou eerst ervoor zorgen dat ik voldoende voorraden, zaden, kennis en gear heb. Ook een BOL kan een leuk stukje pensioen zijn. Daarnaast een beetje goud en zilver.

     

    Beste FincalnSpanje,

     

    Je gehele vermogen omzetten in goud is zeker niet verstandig. Helaas accepteert (nog) niet iedereen goud of zilver. Het gaat voornamelijk het opbouwen van je een vermogen waarmee je later kan genieten zonder zorgen. Producten kunnen slijten die in de pensioentijd niet te gebruiken zijn.

     

    Met vriendelijke groeten,

     

     

    Goudpensioen

  7.  

    Dan heb ik wel meteen een vraag. Als ik nu voor 2000 euro goud koop en ik wil het meteen weer verkopen krijg ik er dan ook weer 2000 euro voor of geeft de inkoper meteen al een lagere prijs?

     

    Beste FKAGB,

     

    Als u gelijk aankoop en verkoopt krijgt u niet gelijk hetzelfde terug. Het verschil zit hem in de kosten die erbij komen kijken.

     

    Met vriendelijke groeten,

     

     

    Goudpenioen

  8. Beste forumleden,

     

    Vaak wordt ons de vraag gesteld: waarom een pensioen opbouwen in goud en zilver? Het is in onze ogen momenteel heel slecht gesteld met het pensioenstelsel in Nederland. Bijna dagelijks wordt er bericht dat dit stelsel onhoudbaar is en al veel mensen hebben er geen vertrouwen meer in.

     

    Er komt een vloedgolf van berichten over pensioenen op ons af, maar met een inhoud die zo technisch is dat niemand er veel wijzer van wordt. De dringende vragen lijken echter onbeantwoord te blijven: Hoe lang moeten wij definitief doorwerken? Hoeveel pensioen kunnen wij verwachten? En, kunnen wij er wel van rondkomen?

     

    Onlangs is er besloten om de pensioenleeftijd te verhogen van 65 naar 67 jaar. Een besluit wat vooral de jonge generatie treft: een groter deel van de salaris zien wij in de pensioenpotten verdwijnen en wie weet wat er in de tussentijd nog meer zal veranderen voordat die pensioenleeftijd wordt bereikt.

     

    Ook zijn er mensen die nog geloven dat zij via hun pensioenregeling een pensioen kunnen verwachten van 70 procent van het laatstverdiende loon. Dat is bijna geen realiteit meer met de komst van het middelloonsysteem (met als uitgangspunt het gemiddelde verdiende loon). Uiteraard kan dit systeem voor sommigen gunstiger uitpakken, maar niet als je in je carrière hebt opgewerkt.

     

    Kortom, veel onzekerheid en wij blijven met z’n allen in het donker tasten.

     

    Wij geloven dat mensen met verstand makkelijk zelf hun pensioen kunnen opbouwen zonder tussenkomst van verzekeraars en banken. De meest haalbare manier om niet van de overheid afhankelijk te moeten zijn wijst, wat ons betreft, naar het aanschaffen van edelmetaal.

     

    Uiteraard kent deze markt schommelingen – ook wij hebben afgelopen periode ervaren hoe de goudprijs flink is gedaald. Toch geen stabiele keuze? Eerder korte termijn visie. Wie goud en zilver koopt, doet dat met toewijding en niet voor even. Edelmetaal zien wij dan als een letterlijke verzilvering van het geld waar hard voor is gewerkt.

     

    Fysiek edelmetaal brengt ook een andere voordeel met zich mee: precies weten waar u geld is en wat er mee gebeurd. Stelt het niet gerust, de gedachte dat de hard verdiende centen niet opgaan in het financieren van zaken waar men wellicht niet achter staat, zoals nucleaire energie of wapenhandel? Wij zijn benieuwd hoe jullie denken over het kopen van goud en zilver voor later!?

     

    Met vriendelijke groeten,

     

     

    Goudpensioen

×
×
  • Nieuwe aanmaken...