Ga naar inhoud

TheSilverMountain

Lid
 • Aantal items

  13
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

TheSilverMountain's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Community reputatie

 1. Steeds vaker verschijnen berichten in de media over eventuele tekorten van fysiek zilver. Op de website van de Perth Mint, één van de grootste munthuizen ter wereld, werd recent een artikel geplaatst om duidelijk te maken wanneer er sprake is van een echt tekort aan fysiek zilver en wanneer er enkel sprake is van oplopende levertijden bij munthuizen die de vraag - tijdelijk - niet kunnen bijbenen. Een vrije vertaling van dit artikel kunt u lezen op het Edelmetaal Blog.
 2. Afgelopen maand kwam de Perth Mint met interessant nieuws! Vanaf 2016 wordt de 1 troy ounce zilveren Kangaroo munt in de markt gezet als concurrent voor de Maple Leaf, Silver Eagle en Philharmoniker. Naar verwachting zullen deze munten in grote aantallen beschikbaar worden gesteld tegen een premie die zeer vergelijkbaar is met die van de Philharmoniker en Maple Leaf (lees: tegen vrijwel dezelfde prijs) Tevens zijn de designs bekend gemaakt van de Kookaburra, Koala en Lunar munten waarvoor ieder jaar weer een nieuw ontwerp wordt gemaakt. De Kangaroo 2016 Klik hier voor alle ontwerpen van de nieuwe 2016 zilveren munten.
 3. De Perth Mint uit Australië heeft de designs bekend gemaakt van de nieuwe zilveren en gouden munten. Het gaat hierbij om de 2015 editie van de Kangaroo, Lunar, Kookaburra, en Koala. Elk jaar heeft de Perth Mint weer een vernieuwd design van deze populaire munten series. U kunt alle designs terugvinden bij de 2015 zilveren munten. Voor wat betreft de Kookaburra munten wordt 2015 een speciaal jaar: daarin wordt het 25 jarige jubileum van de munt gevierd. De Kookaburra is namelijk geintroduceerd in 2009 en zodoende bestaat deze munt dan al 25 jaar. Het design van de 2015 munt is om die reden gelijk aan het design van 1990, met onder de afbeelding van de Kookaburra vogel de tekst The Australian Kookaburra 1 oz .999 silver - 1990 - 2015. Ook het design van de Lunar munten is bekend. Het jaar 2015 staat in het teken van de geit en - conform de Chinese jaartelling - is bij de Lunar serie om die reden ieder jaar de munt in het teken van een ander dier uit deze Chinese dierenriem. Lunar munten zijn vaak net iets populairder onder verzamelaars gezien de grotere variatie in design en gezien de beperkte oplage. Momenteel zijn de Lunar 2015 munten in Australie zelf al uitverkocht waardoor de munten nu nog erg duur zijn en aanzienlijk duurder dan de Kookaburra en Koala variant, dat is waarschijnlijk een tijdelijk fenomeen. Voor alle designs kunt u terecht op de volgende pagina: 2015 zilveren munten
 4. TIP In september wordt in Rotterdam een seminar georganiseerd door Paul Buitink, genaamd "Geld voor de toekomst". Onder andere Willem Middelkoop en Jan Kees de Jager zijn gastspreker. Meer informatie: http://geldvoordetoekomst.nl/
 5. Bekijk hier de video review van de 1 troy ounce zilveren Saltwater Crocodile munt. Deze munt is uitgegeven in 2014 door de Perth Mint uit Australie in gelimiteerde oplage en in proof conditie. Uniek aan de munt is de manier waarop de munt is geslagen, door de matte achtergrond komt de krokodil op de voorzijde extra goed tot zijn recht. https://www.youtube.com/watch?v=b8kRRnvSnP4 Voor meer informatie over deze munt: 1 troy ounce zilver Saltwater Crocodile
 6. Het is ook mogelijk om het edelmetaal op te laten slaan bij AmsterdamSafe ; www.amsterdamsafe.nl. Belangrijke voordelen van AmsterdamSafe: • Al het goud ligt 100% gealloceerd opgeslagen. U ontvangt een bewaarovereenkomst waarop precies staat hoeveel goudbaren er in uw safeloket liggen. Iedere klant heeft een uniek klantnummer dat is gekoppeld aan een uniek safeloket. In het geval dat u zelf goudbaren aanlevert die opgeslagen mogen worden dan kunnen we op de bewaarovereenkomst tevens de serienummers van de goudbaren noteren. U kunt alleen verkopen per goudbaar, dus niet per gram. Stel dat u 10x 100 gram goud heeft liggen, dan kunt u dus alleen per 100 gram goud verkopen. En niet bijvoorbeeld per 39,50 gram. • Wij bieden een terugkoopgarantie van 98% van de goudprijs. Op http://www.inkoopedelmetaal.nl staan onze biedprijzen vermeld. Mocht u in de toekomst het goud willen verkopen, dan wordt op deze website aan de hand van de dan geldende goudprijs berekend wat wij daarvoor kunnen bieden. Ongeacht de hoogte van de goudprijs en ongeacht het volume dat u aanbiedt bieden wij altijd 98% van de dan geldende goudprijs. • Al het opgeslagen edelmetaal is volledig verzekerd De verzekeringspolis is afgesloten tussen u en de verzekeraar. Bij een faillissement van AmsterdamSafe heeft dit dus geen nadelige gevolgen voor uw goudbezit, aangezien u zelf rechtstreeks contractpartij bent met de verzekeraar. Dat is erg belangrijk naar onze mening, aangezien u anders afhankelijk bent van één of meerdere tussenschakels. Belangrijk hierin is dat de verzekeraar in het geval van calamiteiten uitbetaald in natura, dus in goud en zilver, niet in euro’s. U krijgt dus exact het aantal goudbaren terug wat u in opslag heeft gegeven. Het goud is zelfs verzekerd tegen confiscatie. In het geval van confiscatie keert de verzekeraar hetzelfde aantal goudbaren uit in een alternatieve locatie in het buitenland. • Opslag is op Marechaussee gebied op Schiphol Dit is een zeer goed beveiligde omgeving, maar ook goed toegankelijk. Op afspraak kunt u altijd langskomen om het goud weer op te halen. Ook bieden wij de mogelijkheid om goud te versturen of op te halen met onze prive koerier. • Wij zijn een betrouwbare partij. Amsterdam Safe beschikt over een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiele Markten) voor het aanbieden van goud en zilver als beleggingsobject. • Periodieke audit door Ernst & Young Meerdere malen per jaar worden alle safeloketten gecontroleerd door de accountants van EY. Tenminste één keer per jaar ontvangt u – rechtstreeks – rapport van de bevindingen van deze audit. Zo wordt vastgesteld door Ernst & Young welke goudbaren in uw kluis liggen opgeslagen.
 7. De ontwikkelingen van deze tijd gaan voor de meeste mensen onzichtbaar en onwetend aan hen voorbij. We gaan langzaam maar zeker over op een andere maatschappij en welvaart. Enkele zaken op een rijtje. Zaken die rechtstreeks te maken hebben met het verdwijnen van de middenklasse. Helaas is de middenklasse goed voor 90% van bevolking en dus de grootste inkomstenbron van de overheid. Heel anders dan veel mensen denken hebben rijken zoals miljonairs wel veel eigen vermogen, maar geen abnormaal groot inkomen. Lees verder op het Edelmetaal Blog: Middenklasse beter af met goud en zilver
 8. eBay ziet waarschijnlijk een mooi verdienmodel in de te hanteren wisselkoersen, iets waar ze nu - naast paypal - al enorm goed op verdienen. Bij de transacties waarin met paypal wordt betaald worden kosten in rekening gebracht van 3 a 4.5%. De winstgevendheid van Paypal is inmiddels dusdanig groot dat overwogen wordt om Paypal zelfstandig te maken en dus los te koppelen van veilingplatform eBay. Ik zou dus in ieder geval adviseren goed te kijken naar de wisselkoersen want waarschijnlijk is het veel goedkoper om via een bankoverschrijving het bedrag te voldoen.
 9. Neem ook vooral een magneet mee om te testen of de baar hierop reageert. Zilver heeft géén magnetische eigenschappen.
 10. Het kán wel, zie afbeelding hierboven voor een goudbaar van 100 gram van Umicore met certificaat. Maar in de praktijk komt dit niet vaak voor. Het belangrijkste is om na controle visuele eigenschappen (merknaam, gehalte, logo) het gewicht van het goud te controleren en de afmetingen te controleren. Bij een Umicore goudbaar van 100 gram dient dit te zijn: 55 x 31 x 3,2 (in millimeters)
 11. De meest eenvoudige controle om de echtheid van dergelijke munten vast te stellen, is om het gewicht op een nauwkeurige weegschaal na te wegen en om de afmetingen van de munt op te nemen. Dit dient altijd precies te kloppen met de specificaties van de munt. Een munt geslagen in een ander metaal dan zilver is veel te licht als de afmetingen kloppen en als het gewicht wel klopt zal de munt juist eel te groot of dik zijn. Ook is het in sommige gevallen makkelijk te controleren door een magneet tegen de munt aan te houden. Zilver heeft geen magnetische eigenschappen en reageert dus niet op de magneet. Een munt van nikkel zal wel aan de magneet blijven hangen.
 12. Zilver wordt inderdaad belast met BTW. In tegenstelling tot goud wordt zilver niet gezien als beleggingsobject, maar in beginsel als grondstof. Om die reden worden zilveren baren met 21% BTW belast. Zilveren munten kunnen - onder bepaalde voorwaarden - worden verhandeld onder de margeregeling. Aankoop van zilveren munten is belastingtechnisch voor u als particulier (niet-ondernemer) nog steeds voordeliger dan zilverbaren. Handelaren kunnen zilveren munten onder de gunstige margeregeling aan u verkopen. Bij verkoop van zilverbaren moet de handelaar u echter 21% btw over de verkoopprijs berekenen. Deze btw is voor u als particulier een kostenpost, want bij door- of terug verkoop kunt u immers zelf geen btw in rekening brengen. Wij hebben een fiscaal memo op laten stellen door PwC waarin precies staat uitgelegd hoe het zit met de inkomstenbelasting en andere fiscaliteiten bij de aankoop en bij het bezit van fysiek zilver en goud. Klik hier om het fiscaal memo te downloaden. Klik hier om de bijlage van dit memo te downloaden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...