Ga naar inhoud

Friso

Lid
  • Items

    35
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Friso

  1. Friso: 14 jaar en uit Breda.(gemeente Breda)

    zit op stedelijk gymnasium, doe aan atletiek en veel bezig met bushcraften (mijn goede dekmantel voor preppen)

    veel bezig met bug out, bug in kan ik helaas weinig aan doen, ben pas 14 dus bij voedsel en een paar andere dingen houdt het op, huis sowieso wel prima voor preppers?. Zou graag in contact komen met mensen uit directe omgeving(Breda, liefst zuiden van Breda) en zou misschien een kleine bug out (oefen) groep maken. Fijn dat deze groep bestaat!

    friso

  2. Googelen jongen, googelen...

     

    http://i.embed.ly/1/display/resize?key=1e6a1a1efdb011df84894040444cdc60&url=http%3A%2F%2Fwww.lockheedmartin.com%2Fcontent%2Flockheed%2Fus%2Fproducts%2Ftrident-ii-d5-fleet-ballistic-missile--fbm-%2F_jcr_content%2Fproduct_image.img.jpg%2F1380046235832.jpg

     

    Error 404: overeenkomsten niet gevonden

    Ik hoef geen discussie, maar ben benieuwd naar meningen of het iets anders dan een trident 3 zou kunnen zijn. Een streep van licht achterlaten lijkt mij onlogisch aangezien de vijand dan nóg sneller kan zien welke malloot er een raket verstuurd+ energie voor dat licht kan beter in de voortstuwing zitten lijkt me...

  3. Ik had inderdaad al gehoord dat het om een raket zou gaan. En ja ik had het ook al gegoogled. Maar welke raket laat er nou zo'n soort spoor achter ?

    En 2: mij lijkt het sowieso raar om een nieuwe raket te testen boven bewoond gebied.

    Bedankt voor de reacties in ieder geval!

  4. Met de meeste mensen eens. Slechte mensen komen aan wapens, goede mensen niet.

    Slechte mensen doen slechte dingen tegen goede mensen die zich niet kunnen beschermen.

    Dat kan niet, dat is onderdrukking. Je weet namelijk nooit waar de slechte mensen zijn en dus moet je toch altijd op je woorden letten.

    Mogelijkheden voor zelfverdediging zijn voor de legale burger(voor elke dag): niks(een mes tel ik niet mee, gereedschap/al snel dodelijk)

    Een vuurwapen is zeer dodelijk maar effectief tegen echt slechte mensen bij bijvoorbeeld aanslagen. Voor andere mensen kan een uitschuifbaar speeltje wat begint op A en eindigt op SP een oplossing zijn, of misschien een vloeibare peper voor bij een onverwacht slecht gekruide Chili... ofzoiets...

    En met vuurwapens moeten we inderdaad wel goed uitkijken. Dodelijk, maar na een goede test, persoonlijk gesprek en 1 keer per maand melden bij politie en zeggen hoe het gaat, zal dat de gemiddelde Nederlander wel lukken, na de juiste training.

    Ik weet het, het begin is kinderachtig, maar zo houd ik de term "slechte mensen" objectief.

    Edit: nu ik dit lees, kunnen we geen acties gaan opzetten? We weten allemaal hoe groot de rol van die dingen speelt in het preppen, en we weten dat wij met de keuze uit middelen(als we die zouden mogen) voor zelfverdediging onszelf, en anderen, veel kunnen helpen. Bij een wapen hoort ook eerste hulp!

  5. Die bommenwerpers vliegen hier al 40jaar langs onze kust, dus dat is niets nieuws.

     

    De Krim is bezet door de bevolking zelf, en die hebben de Russen binnen gelaten.

    Hoeveel doden zijn er door de Russen in de Krim gevallen?

     

    En wat heeft Rusland met MH17 te maken?

    Omdat de Telegraaf dat zegt?

    En als het wel zo is passen ze in het rijtje van de VS en China, want die schieten ook passagiersvliegtuigen neer.

     

    In mijn ogen is de VS al meer dan 60jaar de grote aggressor in deze wereld.

    Ze moeten eerst maar is de problemen binnen hun eigen landsgrenzen oplossen, inpv zich overal mee te bemoeien.

     

    Dat is dus.... Even rekenen... Oh ja 40 jaar te lang. Je leger(en luchtmacht etc.) hoort binnen de grenzen te blijven van de plekken waar je toestemming hebt. Een jager neemt zijn geweer ook niet mee als hij niet aan het jagen is, hij mag dat namelijk alleen op de op de plekken waar dat is toegestaan. Zo niet, en hij draagt het op de verkeerde plaats bij zich, is er kans dat hij wordt opgepakt/neergeschoten door politie oid. Binnen gelaten, dat deden de Nederlanders in wo2 ook met de Duitsers(na 5 dagen). Maar was dat vrijwillig? Nee, en zo lang je land wordt ingenomen, en je bent het er niet mee eens, dan vind ik gewoon dat je je mag verdedigen, en dat deden ze ook. De meeste mensen op de Krim hebben inderdaad gestemd om bij Rusland te gaan horen, weer de vraag: vrijwillig? MH 17 was een vlucht met daarin 300 mensen, 200 Nederlanders. Stuk voor stuk onschuldig, niks met oorlog te maken. Het was een Boeing 777 met op bepaalde punten wolfraam ipv aluminium. Zegt jullie misschien weinig, maar houdt in dat de gewenste vlieghoogte 12 km hoog is. Oekraïne heeft geen militaire vliegtuigen die zo hoog kunnen vliegen en zo groot zijn. Dat moet je haast wel weten als je een buk bestuurt. Nee, niet de Telegraaf, NRC is betere krant vind ik. Maar daar het ik het niet van, maar van Russische vrienden van ons en het internet. En die Russen geven niks toe als het niet zo is, goede simpele mensen. Geef het rijtje van de vs maar aan mij. Zeer benieuwd naar eigenlijk... Eens met het feit dan de VS zich overal mee bemoeit, soms wel onnodig. De problemen binnen hun landsgrenzen vallen buiten die van ons, dus zijn die voor mij niet relevant. Voor zover ze er zijn, wat is het toch ook een verschrikkelijk ontwikkelingsland, die us of a. Weer een mening, zoals veel op dit forum. En toch helpen we elkaar om het van de andere kant te bekijken.

    Groeten,

    Friso

  6. Ik ben nog jong, en er zullen fouten inzitten, dus verbeter me maar ;)

    Ik zie het verband tussen de titel en het verhaal niet echt, ik denk dat er niet genoeg info is om de stelling te onderbouwen en het dus een concluderend verband te maken(jaja, soms let ik op tijdens nederlands).

    En een nucleaire oorlog, dat zou kunnen, maar er zijn na de 2e wereldoorlog wel spanningen zijn geweest en toch nog geen atoombommen gegooid.

    Een cyberoorlog is in deze tijd veel interessanter, en dat is weer iets waar we nog nooit echt mee te maken hebben gehad(ik tel een paar hacks niet mee).

    De meeste mensen kunnen namelijk helemaal niks meer als er geen internet meer is of elektriciteit.

    Ik geef je gelijk, de USA is inderdaad niet altijd die goede vriendelijke adelaar, maar Rusland is toch wel een vervelende valse beer de laatste jaren...

    Denk aan de Krim, mh17 en dat ze eigenlijk met regelmaat de Bear bommenwepers naar het westen toe sturen(moeten we eigenlijk gewoon neerhalen...).

    Als het een nucleaie oorlog wordt, zijn we allemaal het mannelijk geslachtsdeel op een minder nette manier uitgesproken, maar qua legers (VN tegen Rusland en maatjes) winnen we dat wel.

    Nee, ik ben niet heel optimistisch over de toekomst, aangezien Belgie denkt dat het te mainstream is om genuket te worden, dat ze dan hun eigen meltdown willen maken, en ik woon dicht bij Belgie dus ik ben het daar niet mee eens. Nederland is trouwens ook niet voorzichtig genoeg met dit soort dingen.

    Dat was mijn verhaal, eigenlijk ook een paar losse zinnen zonder goed einde maar wel duidelijk genoeg denk ik(vragen stellen!)

    groeten,

    Friso

  7. Heb twee paar Timberlands. Wat je zegt is allemaal waar, maar die schoenen zijn enorm zwaar en daardoor niet echt geschikt voor langere wandelingen. Als,ik echt wandelen ga doe ik mijn Meindls aan.

     

    Daar heb je volkomen gelijk in. Voor lopen gebruik ik ook andere en lichtere schoenen.

    Groeten,

    Friso

  8. Gewone timberlands?

    Niet de meest technische, maar lopen (vind ik tenminste) erg fijn, zijn zeer stevig, waterdicht, kun je je opzichte elke dag in vertonen en als je wilt hoef je ze helemaal niet te onderhouden (soms invetten is beter, niet nodig). Kosten rond de 200 en kun je echt bijna alles mee!

    Benieuwd naar de keuze!

    Groeten,

    Friso

  9. Geen echt stevig ge/misbruik maar toch een beetje batonnen, ik heb m zelf niet dus ik kan er geen filmpje van maken , sorry. Hoe ik m ken? Vrienden van ons in de Ardennen. En nee, wij hebben geen tropisch hardhout gespleten maar wel stevige stukken van 6-8 cm doorsnee met knoestjes erin, en dat lukte best goed eigenlijk.

    Groetjes,

    Friso

  10. Kaviaar is zeker niet beter dan snert, maar een stuk duurder.

    Een mora is duurder dan zo'n ding, maar iets minder.

    Ik zie (dit mes zeker) als gereedschap, voor eten en voor hout, als klein hulpmesje!

    Ik wil alleen maar helpen en misschien vinden mensen budk nog een interessante site, daarom geef ik het ook.

    Er zijn hier op het forum best wat mensen die naar de action gaan voor een paar preps, want dan kunnen ze 10 paar sokken kopen ipv 1 paar van falke ofzo. En misschien wil je een keer kijken wat je voor survivalkit kunt maken met 20 dollar, geen idee, maar ik was blij toen ik dit mensje had gevonden, that's all! En over mora heb ik niets dan lof, maar zolang je deze nog niet het geprobeerd zouden we het iig een kans kunnen geven.

    Staal is trouwens een soort aus 6.

    Groetjes,

    Friso

    PS: als prepper kun je pessimistisch zijn, maar als je denk dat iemand waarmee je ruilt je overvalt, ik zou ruilen, dan laat je ze zien dat je ze vertrouwt. En sowieso, als je ruilt sta je bij iemand. Iedereen heeft een set keukenmessen in huis...

    Maar dat is slechts de mening van een 14 jarige!

  11. Het is niet 5 keer troep hoor?!

    Het is 5 keer een minder perfect afgewerkte versie van een mora, een F 1 is ook de (soort van) mooiere mora(geen haat plz) en dit is de goedkopere mora.

    We mogen niks negatiefs zeggen over mora, geef dit dan ook een kans.

    En kwaliteit over kwantiteit? Ja, tot op zekere hoogte wel ja. Maar liever 100 blikken snert dan 10 blikjes caviaar...

    En als je een keer een mes wilt uitlenen of als de shtf als leuk ruilmiddel, dan gaat dat nog wel voor iets wat meer dan 3 dollar

  12. http://www.budk.com/product/Wahoo-Killer-Knife/156700.uts

    Geen echte mora maar 2 dollar?! Gewoon 5 of tien kopen en in elke tas een zo'n ding... Geen echte mora en grind is *** maar wel scherp, batonnen kan!

    Dus ik denk: dit deel ik ff

    Nog meer mooie messen?

    http://www.messenshop.nl/buck-intrepid-xl/

    http://steelwillknives.com/

    https://www.hard2find.nl/survival-machete.html

    Als folder

    http://www.2sharp.nl/artikel/OKC-RAT.8848?lang=nl

    Ik ben altijd op zoek naar messen en dit zijn toch wel bazen in prijs/kwaliteit

    http://steelwillknives.com een mooi en nieuw merk

  13. iemand al gekeken naar de truckers friend tool? misschien geen kopchopper maar deuren, muren etc. heeft ie niet zo verschrikkelijk veel last van(meestal zijn voorgerecht)

    en mooiste van alles.. Dit is geen aanvalswapen meneer, deze gebruik ik als extra grote hamer.

    en niet te duur

  14. Ik heb geen idee wat er gaat gebeuren maar hier is een mogelijkheid: (ik ben nog best jong en jullie weten er zeker meer van, en graag aanvullingen of andere meningen)

    Rusland houdt zich al een hele tijd niet aan de regeltjes (denk aan het feit dat ze bijvoorbeeld meerdere keren per jaar 2 bear bommenwerpers op west Europa afsturen, puur om te kijken hoe lang het duurt voordat er naastgevlogen wordt door een stel straaljagers die ze zouden kunnen onderscheppen)

    Poetin pikt de Krim in en we horen niks van hem maar hij krijgt van alle kanten waarschuwingen. Het lijkt alsof hij wilt laten zien dat het hem echt niks boeit. Dan komen er wat sancties tegen zijn goede vrienden. Daar kan hij slecht tegen want hij ziet dat wij (Europa en Amerika) het hem toch best lastig kunnen maken zonder militaire sancties. Dus laat hij de volgende dag een vliegtuig uit de lucht halen. Ik laat hierbij in het midden of het expres een personenvliegtuig is maar: een groter vliegtuig op 12 kilometer hoogte is best apart (dit was een Boeing 777, met ipv aluminium wolfraam, wat sterker en lichter is, en waardoor de druk in de cabine hoger kan blijven, wat prettiger is, en je hoger kunt vliegen, wat zuiniger is) en dat is bij de meeste Oekraïense militaire vliegtuigen niet, aangezien die meestal iets ouder zijn. Hierop krijgt hij van de hele wereld op z'n kop, maar de Russen staan nog achter hem, want die zien alleen de goede dingen die Poetin doet(dat heet censuur) hij zegt dathij het verschrikkelijk vind en hij houdt een korte speech. Toch zien de russen(die ook wel op facebook zitten en ook wel verder kijken dan hun neus lang is) dat het toch goed kan dat Rusland verantwoordelijk is voor de ramp. Hij krijgt nog meer sancties en hij wil zijn volk achter zich houden, maar hij wil ook verder proberen te gaan om Oekraïne te kloten(of overnemen). Dus stuurt hij maar 280 hulpvrachtwagens naar Oekraïne, en dat komt uitgebreid in het Russische journaal, om het volk weer enthousiast te krijgen over Poetin. Oekraïne is echter zo slim om alles te laten controleren en het rode kruis de leiding te geven. Nu kan Poetin als het konvooi 'toevallig' wordt aangevallen wel zeggen dat hij militair moet ingrijpen, en dan heeft hij een prachtig smoesje. In dat geval zal er een snelle strijd zijn die wij winnen, aangezien Europa en Amerika goede spullen hebben, en het Russische leger erg groot is, maar ook best een bende. Alleen zijn Russische kernwapens een probleem, want als zij die gaan gebruiken, zijn wij dood. Dus bekijk ik het van de positieve kant, er zijn geen atoombommen meer gebruikt na de 2e Wereldoorlog en er zijn wel flinke spanningen geweest.

     

     

    Hopelijk komt alles goed, in ieder geval zijn wij(preppers) voorbereid op zo veel mogelijk!

    Groetjes,

     

    Friso

  15. Nou silver, het is de helags niet geworden. Ik ben voor de tasmanian tiger raid pack mk 2 gegaan, en ik ben hier superblij mee.

    +-50 liter (het lijkt veel meer), zit heel fijn, echte goede kwaliteit en ziet er ook nog eens heel mooi uit (ook na best stevig gebruik)!

    Voor degene die in deze tas interesse heeft, stuur maar een bericht en als je de tas zeker weten wilt bestellen, doe dat op ASMC in duitsland.

    Als je de helags een mooi ding vind is dit zeker perfect voor een prepper!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...