Ga naar inhoud

Orchidius

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

  • Nieuwsbrief
    Nee

Orchidius's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

19

Reputatie

  1. Een jaar is lang genoeg hoor . Drogen kan ik zelf ook en ik neem zeker een heel aantal groenten/fruit/vlees gedroogd mee, maar gevriesdroogd heeft ook zijn voordelen en je kan zaken vriesdrogen die je niet gewoon kan drogen.
  2. Heb ik ook overwogen, maar je moet dan je vlees bij de keurslager zelf inkopen. Dit op zich is al een zéér grote meerprijs. Reken dan nog eens een paar euro per blik om het te laten inblikken en je komt weer uit op een zeer hoge kost/maaltijd.
  3. Zeilboten rollen over het algemeen minder als motorboten Wecken is top (dat bedoel ik met inmaken), maar je zit met glazen potten op een boot... Een boot die rolt en die door de loop van dat jaar heel wat door elkaar geschud zal worden. Ik moet er niet aan dénken wat een boeltje het wordt in de bilge als zo'n pot komt te breken. Letterlijk héél de boot moet dan bijna leeggehaald worden, en dat is nog niet eens mogelijk als je onderweg bent. Dat is mijn grote probleem ermee... Moesten er plastic weck-potten bestaan was het makkelijk zat... Gevriesdroogd eten is inderdaad verschrikkelijk duur in de supermarkt of in de prepshop, maar als je bvb http://www.thrivelife.com/ bekijkt valt dat reuze mee...
  4. Vakantie duurt een jaar... Ga rondje Atlantische zeilen, langste etappe moet je toch een maandje voor rekenen. Bootje is 29ft, en nog zo'n smalle klassieker ipv een brede kont en tonnen ruimte binnen. Verder is proviand inslaan onderweg heel vaak heel wat duurder als thuis, en ik zoek oplossingen om zo goedkoop mogelijk rond te geraken op vlak van proviand. Een deel gewoon gedroogd, een deel gevriesdroogd, een deel blikvoer en een paar inmaakbokalen (zijn herbruikbaar met een drukketel aan boord, en zo kan ik de gevangen tonijn die ik niet meteen op krijg ook mooi weer inmaken).
  5. Hey iedereen, Ben best geïnteresseerd in gevriesdroogd voedsel om mee te nemen op zeilvakanties, maar heb het moeilijk om zulke dingen te vinden in BE/NL. Waar halen jullie het meestal? Alvast bedankt! Even ter verduidelijking misschien: Ik ben van plan een rondje Atlantische te varen, dat duurt ongeveer een jaar met als langste etappe ongeveer een maandje. Gewicht en volume zijn heel belangrijk op de boot, en ook prijs is heel belangrijk. Inkopen doen onderweg is vaak heel duur, en gezien ik geen diepvries/koelkast heb aan boord moet ik slim nadenken over de proviand. Ik dacht daarom aan een deel gewoon gedroogd, een deel gevriesdroogd, een deel blikvoer en een paar inmaakbokalen (zijn herbruikbaar met een drukketel aan boord, en zo kan ik de gevangen tonijn die ik niet meteen op krijg ook mooi weer inmaken).
×
×
  • Nieuwe aanmaken...