Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Nickx

Lid
 • Aantal items

  545
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  2

Posts die geplaatst zijn door Nickx


 1. Het zit in verschillende facetten. En ja natuurlijk kan het gaan drijven. Maar het hoeft niet perse.

  De krachten die de wanden van de zeecontainer naar binnendrukken beperken bij bv een betonnen constructie de opwaartse kracht. De verdichting en grondsoort zijn hierbij ook van belang.

  Een simpele ingreep als anti "opdrijftenen" werken als een soort anker, je kan hierbij denken aan bv een IPE profiel aan de zijkant hierdoor neemt de.


 2. Een niet verankerde betonnen kuip zal zeker wel gaan drijven op het grondwater... bij een stand van 1-2 meter moet je echt wel verankeren anders komt ie gewoon omhoog met de jaren :) (tenzij de bak niet waterdicht is, maar dan heb je inderdaad een ander probleem)

   

  Zeker niet waar zoals jij het stelt. Ik ben betrokken bij projecten waarbij we betonnen kuipen plaatsen waarbij het grondwater soms op 0,5 meter zit.

  Deze komen niet omhoog. En zijn niet verankerd Dit heeft oa met kleef te maken en met eigen gewicht.

  Het is overigens geen moeilijke rekensom om een opdrijfberekening van betonnen objecten te maken.


 3. Hoe zit de tas zelf? Volstaat de rush 24 voor meerdere dagen? 3-4 dagen aan eten/water en kleding + de 'standaard' BoB spullen qua ruimte? + Verder jou mening over de tassen als je die wil geven

   

  De benaming 12 24 en 72 zijn indicatief voor het aantal uren wat je aan gear wat je kan mee slepen.

   

  Zoals de andere al schreven of JOU spullen er voor 3 dagen inpassen kan ik niet zeggen. Geen idee wat jij meesleept.

  Mijn "Standaard" BOB spullen gaan prima in de RUSH24. Kwaliteit valt weinig tot niets op af te dingen zijn gewoon prima tassen.

  De 72 uurs uitvoering vind ik erg groot (daarom ook gekocht) draagcomfort van alle 3 vind ik ook prima. Op de warme dagen ietwat zweterig op de rug.

  Voor mijn tas die ik dagelijks bij mij heb ben ik inmiddels overgestapt naar een ander merk en uitvoering. (Tasmanian Tiger First Responder 2) dit eigenlijk alleen maar gedaan omdat ik heel graag overzicht in mijn tas wil hebben.

   

  Rugzak blijft een persoonlijk iets, succes met je keuze


 4. Forumleden,

   

  Op dit moment bezit ik een condor 3 day assault pack als .. alles in 1.

  Mooie sterke tas, echter wel een stuk groter dan ingeschat.

   

  Nu zat ik een beetje rond te neuzen en kwam uit bij de 5.11 Rush 24 (12 leek me te klein). Nu heb ik de zoekmachine gebruikt en kon ik niet echt wat vinden.

   

  Is er iemand die ervaring heeft met de rush 24? Misschien wel met zowel de condor als de rush 24.

   

  Graag hoor ik het zodat ik mijn eventuele aanschaf en verkoop kan plannen!

   

  Ik heb de rush 12 en 24 en de 72 wat wil je weten?


 5. Vraag me wel af of dat echt wel zo goed werkt als dat het filmpje laat zien.

  Ik kan me nog een SC met @Keyser Suze herinneren waarbij er een bijlkop uitvoerig getest is geweest die je met wat paracord kon vastbinden aan een stuk hout om zo gewicht en ruimte in de rugtas te besparen. Hoewel het echt goed was vastgebonden zat er behoorlijk wat speling op tijdens het houthakken zelf.

   

  Hoogst waarschijnlijk werkt deze ook niet... is een gadget ....spielerij.

  De klackx heb ik ook getest zelfs zonder touwtjes en die werkte best aardig. (ook al zal ik deze niet in mijn rugzak meenemen)... ik denk dat @Keyser Suze gewoon niet zo goed met bondage is :)

  • Leuk 1

 6. Ik liep hier toevallig tegenaan en alhoewel ik het niet helemaal serieus neem wilde ik het toch delen.

  Toch lijkt het een gadget dat misschien best iets waard kan zijn gezien het formaat om in een BOB te proppen.

  Aan de andere kant, tussen de 25 - 30 $ vind ik toch nog een aardige prijs voor zoiets.

  Misschien dat het weer iets is waar @Nickx inspiratie van krijgt

   

  Sinterklaas komt er aan ....wie weet word het weer eens tijd om wat in elkaar te flansen :)


 7. Ik ben zelf ook al een tijdje bezig met items te ontwerpen (de mijne zouden juist wel meerdere features hebben :rolleyes:)

  De vraag die ik van een paar mensen en alsook van de gecontracteerde producenten/fabrikanten kreeg (voor ik ze een schets liet zien):

   

  Wat maakt jou mes (het ontwerp) zo speciaal en anders tegenover andere reeds ontworpen, geteste en reeds ontwikkelde messen. Is het louter voor eigen gebruik of is het als einddoel dat er een oplage van x aantal stuks komen andere mensen het ook kunnen aankopen en gebruiken. In geval van het laatste moet je de productie oftewel de fabricatiekost (materiaal, cnc programmatie, werkuren,...) maal 4 tellen om een retail prijs te bekomen.

   

  Na het beantwoorden van die vragen hebben ze mij bij enkele fabrikanten een beetje laten weten welke procedures overlopen moeten worden... zo moeten sommige bedrijven bij opstart een aardig aantal stuks verkopen om allereerst de productie en ontwikkelingskosten eruit te hebben (het gaat hier echt over veel geld en niet elk bedrijf staat te springen om een ontwerp te maken dat afwijkt van hun lijn wegens reputatie ed.). Het kan interessant zijn om een ontwerp te maken waar een grote retailer of afnemer (bv een militair contract) interesse voor kan hebben.

   

  Als je het zelf gaat doen moet je zien dat het niet duurder uitkomt of zelf aan moet toeleggen dan de topmerken die hun naam en faam al verdient hebben over de jaren...ook moet je oppassen met het ontwerp dat het niet sprekend lijkt op een ontwerp dat beschermd is door een octrooi... --> belangrijk als je bv aan export wil doen en het ontwerp wil presenteren op grotere beurzen. de afname markt in Benelux is niet zo groot.

   

  Niet om je te demotiveren ofzo maar is gewoon ff om te melden dat er heel wat bij kijken komt... ik ben er zelf nu al meer als 2 jaar mee bezig en het 'wachten' is soms onhoudbaar... heb wel positieve feedback gekregen van enkele internationale survivalisten op het ontwerp maar zolang ik effectief nog geen tastbaar prototype heb kunnen testen...

   

  Ik begrijp echt helemaal niet waar de hoge kosten (en wat is hoog?) inzitten bij het ontwikkelen van een mes als deze uit een bestaand soort staal/metaal word gemaakt. Als je echt zelf een legering gaat ontwikkelen dan lopen de kosten aardig op.

  Het proces om een mes te maken is simpelweg niet duur. De hoogste kosten zitten in het eventueel handmatig slijpen van het mes.

   

  Vaak is het gewoon een kwestie van beginnen en als je echt wat goeds heb en dit kenbaar maakt op de verschillende fora dan kan je prima in kleine aantallen produceren en verkopen ..... de markt is redelijk duidelijk en transparant.

  Als ik bv 50 messen zou willen laten maken dan heb ik dat binnen 8 weken voor elkaar incl foudraal, greepplaten.

  De gevestigde orde zit waarschijnlijk niet op je te wachten.... die houden je aan het lijntje.


 8. FOTOOOOOO'S!! :D :D :D

  Haha, zou inderdaad wel bijzonder zijn als je negatief zou gaan zitten doen over het mes wat je zelf hebt gemaakt ;) :D

   

  Over een zelfgemaakt mes zal ik niet zo snel negatief doen, zover ben ik namelijk nog niet gekomen om m'n eigen mes te maken ... staat wel op de verlanglijst om me daar eens op te storten.

   

  http://preppers.nl/forum/threads/11457-Een-complete-72-uurs-uitrusting-onder-150-euro?p=352113&viewfull=1#post352113


 9. Mes is bedoeld voor "Hunting and Camping". En voor houtsnijden op zich is het sowieso te lomp, maar het viel mij erg tegen hoe bot het was. En met wat voor een stompe hoek het "geslepen" was.

  Het is wel scheerscherp te krijgen (is ie nu ook), maar valt niet mee.

   

  Mes wordt ook omschreven als designed to be strong and durable, en dat is het zeker. Maar zou zeker netter afgewerkt kunnen zijn. De nagels waarmee het heft vast zit steken voelbaar boven het hout uit. En je voelt overduidelijk dat na het monteren van de nagels e.e.a. is afgeschuurd waardoor het hout niet mooi vlak is. Het kan gewoon allemaal een stuk netter. Misschien verwacht ik wel teveel voor 59 euro, maar toch.

   

  Ik heb afgelopen week een andere Martiini gekocht. Zelfde euvel, slecht geslepen een stukje scherp en een stuk gewoon bot. Staat in geen verhouding tot de scherpte van Mora.


 10. 'k zag het mes op facebook voorbij komen .....vond het wel wat hebben, maar kopen zal ik het niet.

  Deels door wat er hierboven door deze en gene is geroepen, deels omdat ik al ruim voorzien ben en deels omdat ik het niet zo heb op veel-in-één-gereedschap omdat dan alles het meestal nét niet is.

   

  Wat ik me wel afvraag ..... "wat voor fantastisch mes hebben degene dan die deze zo enthousiast afzeiken?"

  En dan bedoel ik niet degen die critisch kijken maar echt de afzeikerts.

   

  De tegenvraag :) waarom zou je willen weten wat voor messen de afzeikerts hebben?

  Als daar geen goede bijzitten heb je geen recht van spreken of kunnen en mogen die geen waardeoordeel vellen?


 11. @Nickx je zult je verbazen maar ook dure messen komen soms redelijk bot en ongelijk geslepen uit de doos.

   

   

  Je koopt een mes in een hoger segment. Dan is een niet scherp/bot/ongelijk geslepen mes toch te bizar om te accepteren. Ik zou hier zeker op reageren naar de leverancier.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...