Ga naar inhoud

Fieke de Boer

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Fieke de Boer's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

3

Reputatie

  1. Ja, ik denk dat dit maar de conclusie is, je weet het inderdaad gewoon nooit. Ik denk dat ik me maar ga voorbereiden op het slechtste scenario. Dankjulliewel voor het reageren!
  2. Bedankt voor de antwoorden. Logan 1202, ik zal eens proberen te omschrijven wat mijn probleem is. Ik dacht het aardig voor elkaar te hebben met m'n lifestraw op zolder. Maar toen ik uit interesse weer eens iets ging lezen kwam ik vooral tegen dat hoe meer ik er over weet, hoe minder ik er over blijk te weten. Het blijkt dat die lifestraw de bacteriën er wel uitfiltert, maar niet de virussen, chemicaliën en zware metalen. Maar wat zit er in de waterbronnen die ik tot m'n beschikking heb? Ik heb echt geen idee. En hoe erg is het? Zware metalen, ga je daar acuut van dood of zorgt het er voor dat je 5% kans hebt om kanker te krijgen op hoge leeftijd? Ik noem maar wat. Ik heb geen idee of je kanker krijgt van zware metalen maar ik bedoel er maar de nuance mee aan te geven. Maar over die nuance kan ik niks vinden. Topics over waterfilters gaan al snel over mensen die (in mijn ogen) extreem voorzichtig zijn en het Nederlands leidingwater niet vertrouwen. Prima, ik heb geen argumenten om het te weerleggen, maar het is niet waarom ik een waterfilter zoek. Ik wil m'n kansen verhogen bij een shtf-situatie. Een van de lessen die ik wel tegenkwam is: weet wat er in je waterbron zit en weet wat je moet filteren. Daarom noem ik mijn eventuele waterbronnen. Inclusief de Maas op een half uur fietsen. Ok, niet praktisch, maar als dat de enige goede bron is, is het de overweging misschien waard. Het ligt maar aan de situatie. Maar hoe weet ik wat in al die waterbronnen zit? Er zit hier dus een bosvijver in de buurt en er stroomt even verderop een kanaal. Ik zit in oostelijk Noord-Brabant tussen de akkers. Ik heb gelezen dat dat er voor zorgt dat dat kanaal waarschijnlijk vol pesticiden zit. Maar ook daar weer: hoe erg is het? Als je er een week van drinkt, maken die pesticiden je acuut ziek of geeft het alleen een kleine kansverhoging op ziekte? Ik heb echt geen idee. Hetzelfde verhaal met virussen. Wat zit waarin? Zit het in zo'n bosvijver en hoe erg is het? En dat grondwater wat ik hier oppomp? De aanzuigbuis zit maar een meter of 4 de grond in, is het gewoon regenwater wat ik oppomp? En het is meestal een beetje bruin, roest, is dat erg? Ok, dat zou ik dan eigenlijk moeten laten onderzoeken. Dat zal ik eens uitzoeken. De makkelijkste optie is gewoon een heel luxe filtersysteem kopen en het water koken voor gebruik. Maar zo ben ik de persoon niet. Ik wil precies weten waar ik mee bezig ben en dan doelgericht daar een oplossing voor bedenken. Ik hoop dus hier de antwoorden te vinden wat er als beste waterbron gebruikt kan worden en welke risico's er aan welke bron zitten.
  3. Fieke de Boer

    Waternoodplan

    Hallo, Graag wil ik een waternoodplan maken. Wat te doen bij SHTF. Enkele tientallen liters water in flessen op zolder hebben we al staan. Ik ben nu meer geïnteresseerd in wat te doen als een noodscenario langer duurt en die voorraad op raakt. Ik heb al een aantal jaren een lifestraw liggen maar ben nu eens iets meer gaan lezen over wat er verder nog aan risico's zijn (virussen, chemische verontreiniging). Zoekend naar informatie kom ik echter oplossingen tegen die volgens mij veel te luxe zijn. Topics over water gaan al snel over filtersystemen van honderden euro's die permanent in huis gebruikt kunnen worden. Ik zoek iets wat ik met een gerust hart op zolder kan leggen en vergeten. Ik zoek geen water-garantie, ik zoek iets wat de kans op overleven verhoogt. Een heel belangrijk nuanceverschil bij preppen vind ik. Het een en ander heeft ook te maken met de voorzieningen hier. Ik heb de luxe van twee waterputten in de tuin; eentje met elektrische pomp en eentje met handpomp. Verder hebben we een bosvijver met stilstaand water van ongeveer 200 meter doorsnee op een kwartiertje lopen en een stromend kanaal op een half uur lopen. Dit laatste stroomt wel langs allerlei akkers en ik lees dat dat zorgt voor chemische verontreiniging. Als laatste waterbron zou de Maas kunnen gelden; dit zit op drie kwartier fietsen. Wat is nu de beste bron om te gebruiken en hoe zou ik dit filteren?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...