Ga naar inhoud

Endeavour

Lid
 • Items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Endeavour

 1. Nu enige dagen later kan ik melden dat ik geen last heb gehad van de zuurkool. Ik ben niet ziek geworden of heb andere nare gevolgen gehad. Zuurkool over de datum is dus prima te eten.
 2. Vanavond heb ik het gegeten. Het rook gewoon naar zuurkool, niet vies of vreemd. Toen wat rauw geproefd, ook geen rare dingen. En na het koken was het gewoon zuurkool, ook geen nare smaak of geur. Er zit nu een gedeelte, gekookt in de vriezer wat over was. Ik merk ook niets vreemd na het eten. Geen buikklachten of zo. Dus het was nog prima, ik denk dat zolang het dicht is het veel langer goed blijft dan op de verpakking staat. Zakje zuurkool is iets van 35 cent, maar het was tegen mijn principe om het zomaar zonder te proberen weg te gooien. Het was trouwens gewone zuurkool, geen kruiden of wijnzuurkool.
 3. Ik ben zelf ook heel benieuwd. Volgens mij kan er niet zoveel mis mee zijn, als er al iets mis is. Het is vacuüm verpakt en steeds koel bewaard. Vanavond eet ik het en daarna zal ik laten weten hoe het was.
 4. Bij het schoonmaken van de ijskast kwam ik een pakje zuurkool tegen wat houdbaar was tot 7 mei 2013, dus bijna 8 maanden over de datum. Het is vacuüm verpakt en al die tijd in de koelkast bewaard gebleven. Ik ga het vandaag proberen, eerst kijken hoe het ruikt en hoe het eruit ziet, maar door het plastic heen zie ik geen vreemde dingen. Zouden jullie dit nog durven eten? Als stelregel heb ik dat als het er goed uit ziet en ruikt ik het zal gebruiken. Als ik ergens afgezonderd zou zitten en dit is het enige te eten zou ik het ook nemen, dus waarom nu ook niet.
 5. Ik vind het er mooi en handig uit zien. Ook denk ik dat het minder ruimte inneemt als stapelen. En je vult het rek als je iets koopt, dus wat als eerste opgemaakt moet worden, ligt waarschijnlijk toch onderaan en pak je als eerste. Bovendien zijn spullen in blik nog ver naar de t.h.t. datum houdbaar.
 6. De fabrikanten willen niet aangeklaagd worden voor bedorven producten en zetten de t.h.t. datum daarom vroeger dan het eigenlijk is. En van de E.U. moet werkelijk overal een t.h.t.datum op, zelfs op levensmiddelen die eigenlijk niet bederven, zoals zout. Potten en blikken zijn vaak na vele jaren nog gewoon te gebruiken. Zelf wel eens koffie gezet van een pak koffie wat jaren over de datum was. Pak was ergens achter gevallen. Het was nog goed, ik moest alleen wat meer koffie in het filter doen. Ik zeg altijd gebruik je zintuigen, kijk, ruik en proef.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...