Ga naar inhoud

boerbartus

Lid niveau 2
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door boerbartus

  1. 'k Weet eigenlijk geeneens wat ze daar precies voor spul voor gebruiken. Hoe snel het afbreekt, etc. Iemand? @boerbartus?

     

    'k Weet wel dat de boeren geen keus hebben. Anders zouden de aardappels in opslag beschimmelen.

     

    Toch eens kijken hoe ze dat vroeger deden, want toen moesten ze toch ook de piepers opslaan?!

     

    Ben zelf uitsluitend melkboer dus kan er helaas niet veel over zeggen.

     

    Het schijnt als je ze goed onderhoud dat het een van de simpelste groentes is om zelf te verbouwen.

  2. ik slach kosher ,niet wel anders dan halal en ik vind het veel sneller dan de pin. de hart pomp nog maar er ga geen zurstof meer na de hersenen en de dier is nog maar heel kort bij bewust.ik walg soms van ingevanden die erg stinken ,ed, maar ik zie het slachten als het logish gevolg van dieren houden. wij hebben nu 2 melk koeien en als zij geen melk en kalf meer leveren gaan ze dood. mischien ben ik hard, aan de andere kant moet jij een best aan ziekte of ouderdom laten sterven en dan geen vlees aan overhouden.bij klein schalig boeren moet jij alles gebruiken en je bedrijf zo pluriform maken als het maar kan.ben benieuw naar @nikki mening hier over.

     

    Kan mezelf totaal niet plaatsen in religieus slachten (of religie in het algemeen, maar ik las dat die discussie niet echt word gewaardeerd). En ik snap dat het je inkomsten zijn , maar je moet niet vergeten dat het levende wezens zijn en geen producten. Een dier de keel doorsnijden en leeg laten bloeden omdat het in een boek staat laat totaal geen respect zien voor hetgeen waar je van leeft.

  3. Dubbel. Aan de ene kant weet een dier dat zijn hele leven in de stal heeft gestaan niet beter, en ontneem je dus een ander dier wat vrij is een prachtleven. Heb zelf geen slachtvee dus kan er moeilijk over oordelen. Vind het prima als het gewoon humaan gebeurd (pin door de kop), maar dingen als Halal slachting dat gaat wat mij betreft gewoon te ver.

  4. Erg kort door de bocht dit. Afgezien van het feit dat gamen in veel gevallen een therapeutische waarde kan hebben, zie ik ook het verschil niet tussen gamen en andere behendigheid spelletjes. Ooit potje gekaart? Nutteloos. Mens erger je niet? Per definitie nutteloos.

     

    Boek gelezen? Film gekeken? Sjah... Aangezien moderne games qua verhaal niet onderdoen voor voornoemde media zijn die dus ook nutteloos.

     

    Dat het een media is die jij geen warm hart toedraagt vind ik prima. Maar blind veroordelen zonder alle kanten te belichten vind ik jammerlijk kortzichtig.

    Excuses voor mijn reactie, was nogal kort door de bocht. Het ligt mij inderdaad niet, maar wat je zegt klopt.

  5. Hallo Bartus,

     

    Prima dat je mijn bericht(en) niet begrijpt. Maar ga mij niet zitten afvallen via PM's. Ik ben bereid iets uit te leggen. Maar ik vind je echt te ver gaan!

     

    Kinderachtig gedrag en basisschool gedrag, ga nou toch zeg! Wellicht is het goed eerst internet taal te leren alvorens zo te reageren. Heel jammer.

     

    Appelflapje.

     

    Ik had mezelf voorgenomen on-topic te blijven (zoals duidelijk gemaakt in PM) maar helaas.

    Je bent normaal door mij benadert met de vraag om op vriendelijke voet verder te gaan, blijkbaar kon dat niet omdat je nog steeds op je teentjes was getrapt dat ik wat boos reageerde.

    Laten we het vanaf nu dan ook weer on-topic houden.

     

    Bartus

  6. Vergeet niet dat het niet direct mogelijk is een zeecontainer te begraven. Er zal eerst versteviging plaats moeten vinden. En je moet redelijk wat boven het nap leven. Want je wil geen water in je bunker right :)

     

    Wel heel tof!

     

    Alles is mogelijk, als je er maar werkt van maakt hé....

  7. Misschien is het een idee om een SC bij jou op het bedrijf uit te voeren? En samen te kijken of je een BOL kunt zijn als SHTF? Win-Win situatie....toch?

     

    Daar kunnen we inderdaad naar kijken ja! Ben nog nieuw op dit forum dus geen idee hoe alles in zijn werking gaat hoor. Anders kom ik een keer naar zo'n meeting toe waar ik wel is wat over heb gelezen!

  8. Ik denk dat de tool een ruwe schatting is. Mijn wijk is pas in de jaren 70 gebouwd. In het oude centrum staat aangegeven hoe hoog het water stond in '53. En dat was +-2m. Mijn wijk ligt een stuk lager. De tool zegt -1m, maar ik ga uit van -4m. Just to be safe :)

     

    Lijkt me nogal overdreven, maar je kan niet voorzichtig genoeg zijn.. Kom zelf ook uit Zuid-Holland

  9. Precair onderwerp maar een aantal goed getrainde honden werken beter dan al je huis-tuin-en-keukens wapens bij elkaar en honden zijn wettelijk toegestaan.Herder, Rottweilers, Dobermans of Bulmastiffs hebben een goed temperament, zijn sterk en bewaken 'de roedel'.

    Ja precies, honden zijn ook erg handig in dit soort situaties, heb op het moment al twee Duitse herders.

     

    Tekst

    Bedankt voor de tip! Ga er meteen even naar kijken.

     

    voor je woning zou je aan een elctronische beveiliging kunnen denken,

    op je erf kunnen ganzen als alarm een oplossing zijn.

    deze kunnen dan ook nog als voedsel dienen.

    Klopt maar het is altijd nog maar de vraag of elektriciteit blijft werken (dan zijn er altijd nog noodopties, maar toch).

  10. Beste Preppers,

     

    Zoals ik in mijn voorstelbericht al had geschreven woon ik op een boerderij die hoogstwaarschijnlijk een geliefd doelwit is voor dieven/bendes mocht de pleuris uitbreken.

    Ik vroeg me af of jullie iets van ideeën hebben om mezelf daar tegen te verdedigen (en dan bedoel ik niet qua wapens aangezien ik las dat dat niet word gewaardeerd)

     

    Zat zelf te denken aan het graven van een gracht om een begin te maken, maar als jullie creatievere ideeën hebben laat maar horen!

     

    Boer Bartus

    • Leuk 2
×
×
  • Nieuwe aanmaken...