Ga naar inhoud

108 basic

Lid
 • Items

  9
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Ja

108 basic's prestaties

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

10

Reputatie

 1. Ja, grinnik. Volgens mij ben jij een dapper iemand die veel gedaan heeft:-)
 2. Ja chin, Als ik het terug lees komt de humor die ik erin bedoelde minder goed over. Heet is me dor een Indier zelf verteld. D econdities waaronder mensen leven is in India erg verschillend. Dus genraliseren is vaak erg lastig Groejes Basic
 3. Ja, daar heb je gelijk in :-) Ht was natuurlijk bij wijze van spreken. On bepaalde gebieden van Nederland zal ik het ook niet aanraden om ongefilterd regenwater te drinken. Maar leidingwater is ook al niet meer zo gezond. Heel diep grond water nog wel heb ik me laten voorlichten.
 4. Ja, dat is de gangbare manier. Werkt erg goed natuurlijk. Vanuit de ton kan je het filteren en opslaan in een grotere tank als je wilt. Maar een yurt heeft geen dakgoot. En als er een noodsituatie is, of als je ergens onderweg bent kan je de methode met de poncho doen.
 5. Hallo Beste preppers Sinds enige tijd ben ik overgegaan op het drinken van regenwater dat ik via mijn dak opvang in een regenton. Dat bevalt mij uitstekent. Ik kook het voordat ik het drink. Nooit ergens last van gehad. Het scheelt weer 29 chemicalien waar ze tegenwoordig het water mee "schoonmaken" Omdat mijn Yurt geen regengoot heeft heb ik iets bedacht om ook daar regenwater en dauw op te kunnen vangen in en vorm die licht en gemakkelijk mee te nemen is. Hier volgt het recept: Men neme een regen poncho van goede kwaliteit (en een opvouwbare emmer). Men openen de emmer en plaatsen daar (e.v met knijpers of touw vasten) de capuchon in. Met drie stokken steken we de poncho schuin omhoog zodat het de dauw en/of het regenkater op kan vangen. (bij wind de stokken vast zetten met scheerlijnen en capuchon zekeren met stenen op het poncho gedeelt) Men kan ook een gat graven en de capuchon in het gat leggen. Elke dag drink ik een slok ongekookt regen water zonder dat het gekookt is om vast te wennen aan de kalitiet en om weerstand te kweeken tegen e.v. ongerechtigd waterleven. Ik voer de hoeveelheid ongekookt regendrinkwater dagelijks wat op zodat mijn weerstand toeneemt. Maar ik heb niet het gevoel dat dat nodig is. Ik heb niets gemerkt van iets naars ofzo, maar ik doe het voor de zekerheid. Ik heb mensen in India dagelijks water zien drinken waar wij in een minuut van de pijp uit zouden gaan. Het feit dat zij dit dagelijks drinken maakt dat zij hier een weerstand tegen hebben. Hopelijk hebben jullie iets aan deze boodschap. met vriendelijke groet Basic
 6. Hallo Iedereen

   

  Graag wil ik me even voorstellen.

  Mijn naam is Basic. Je kan me vinden onder 108 basic.

   

  Ergens in het noorden van het land kwam ik een Heksenboot tegen.

  Wat me opviel was dat deze man met niets binnen een mum van tijd een vuurtje had dat geweldig goed brandde en er prima uit zag. Deze man bleek nog meer te kunnen en bovendien... hij zij voor mij ook hele zinnige en herkenbare dingen.

  Zo kwam ik er achter dat hij een Prepper was en zo heb ik jullie ontdekt :-)

   

  Ik ben vrouw, singel en ongeveer even oud als heksenboot.

  Ik woon ergens buiten, ben bezig met een permacutuur tuin. In die tuin staat een yurt waar ik op dit moment patime woon.

  Dat is erg lux omdat ik in het huisje dat erbij staat een ligbad heb, een keuken, een toilet en opslag ruimte.

  Mijn Maincoreis permacultuur (eetbare planten) en vilten.

  Erg handig als de industrie eens wegvalt.

×
×
 • Nieuwe aanmaken...