Ga naar inhoud

darius

Lid
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door darius

  1. na een tijdje alleen te hebben gelezen zal het weer eens tijd worden voor een post

     

    we hebben natuurlijk al veel gehoord over onze bodemloze put: griekenland

    er is nu een artikel geweest over de griekse regering die de kas opeist van overheids instanties en staatsbedrijven

     

    http://nu.nl/economie/4034514/grieken-schrapen-laatste-geld-bijeen-bij-staatsbedrijven.html

     

    hierbij moet worden gedacht aan elk bedrijf dat van de overheid is denk aan : alpha bank ,attica bank,bank of greece,bank of athans en nog een heleboel andere banken maar ook de meeste transport bedrijven (metro, trein en pond) en natuurlijk niet tevergeten alle media (kranten,tv zenders)

    voor en volledige lijst zie :

    http://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_companies_of_Greece

     

    met deze noodgreep hopen ze 3 miljard optehalen ook al lukt dit ze houden ze het nog geen 2 maanden vol

     

    graag zou ik jullie mening hierover lezen

     

    darius

  2. Darius, deze tas is niet zo groot. Ik vraag me af welk doel je hebt met deze tas.

    Is het een BoB,of is het je EDC?

    Hoeveel dagen wil/kan je overleven met de inhoud van deze tas? Wat is je doel en wat is haalbaar denk je.

     

    ik zou het graag mijn ecd willen maken maar het probleem is dat ik in een beveiligt gebied werk en moet elke dag meerdere malen door een controle dus kan hem niet meenemen in deze form

     

    @darius en al aan de slag gegaan met de tips?

     

    ik ben we nog niet mee aan de slag gegaan ik was de afgelopen dagen ziek maar daar komt verandering in

  3. Nog een stomme tip. Soms wil je wel gevonden worden bv bij ziekte, uitputting of gebroken been noem maar wat. Heb je een hesje en een plastic! noodfluitje ?

     

    is zeker geen stomme tip maar juist heel hadig een nood fluitje heb ik inderdaat die zat er bij mijn mes bij een hesje heb ik nog niet aan gedacht

  4. Ruilmiddelen als geld zou ik vergeten. Wat heb je er aan? Drank of sigaretten zijn vaak veel belangrijkere ruilmiddelen.

    Als de shtf echt zo erg is dat je je BOB nodig hebt, zou ik ook voor deze items gaan. Enkele euro's zou je eventueel nog in je sok kunnen douwen.

    Vergeet ook niet dat als je wilt ruilen met mensen, mensen het ook gewoon van je af kunnen willen pakken.

     

    ik zal er inderdaat overnadenken om wat sigareten in mijn tas tedoen ookal rook ik niet hoelangs kan je die dingen bewaren?

    en als mensen iets van mij willen pakken zonder toestemming is daar een heel mooi gezechte voor

    Come And Take It

  5. bedankt voor alle snelle reacties mijn todolist waar ik verbeterpunten zie bestaat dus nog uit

    visset,naaiset,poncho,speelkaarten,warme kleding hangmatje en wat tussendoortjes

     

    @Gamble mijn tas zit op het moment al aardig vol ik zie behalfe luxe de nut niet van een stoeltje of wc papier op de grond kan ik ook zitten en we hebben altijd genoeg bladeren de tip van vuilniszakken en een pannetje komen heel goed van pas

     

    @Stuudje de tas is niet geheel waterdicht kan er niet me zwemmen maar een goede regenbui kan ie hebben en wat de werkhandschoenen betreft ben ik gewoon vergeten opteschijven dank voor de aanvulling

     

    @Peerke ik ga er indd wat oplos chocomel indoen

     

    gr

     

    darius

  6. beste medepreppers

     

    na een paar maanden bob/ghb samenstellen is hier het resultaat

     

    TAS

    5.11 rush 24

     

    TOOLS

    BG ultimate survival knife

    BG scout knife

    leatherman sidekick ( multitool)

    BG knife shapner (pocket)

    kettingzaag (zak)

    zaklamp

    ducktape

    super lijm

    paracord

     

    VUUR

    firesteel

    bic aanstekers

    stormproof lucifers

    wetfire (aanmaakblokjes)

    esbit brander met tableten

     

    NAVIGATIE

    kompas

    kladblok

    pennen

    glowsticks

     

    ENERGY

    batterijen (alle soorten die ik nodig heb)

    (nog toe te voegen): goal 0 solar batterij oplader

     

    EHBO

    72 delige ehbo van prepshop

    ehbo set prepshop kado

     

    WATER

     

    katalyn pocket (waterfilter)

    zuiverings tableten

    drinkfles van de prepshop

    3l water

     

    ETEN

    10 maaltijden mac en chees mountain house

     

    ( nog toetevoegen SHELTER)

    (SOL bivvy)

     

     

    graag opmerkingen/surgesties/verbeteringen

     

    gr

     

    darius

  7. beste medepreppers

     

    na een tijd opzoek tezijn geweest naar een manier om te communiceren met mijn familileden in een shtf is mijn oog gevallen op Midland G6 XT Dark Grey nu is mijn vraag wat voor een afstand kan ik verwachten van dit apperaat in een normaale woonwijk op de advertentie staat 12km dit lijkt me erg veel of kan dit wel kloppen?

     

    gr darius

  8. chineese credietbeoordelaars downgraden de usa zelfs naar A-

     

     

    De rating van 's wereld grootste economie ging donderdag van A naar A-min. Dagong vindt de Amerikaanse overheid nu even kredietwaardig als de Braziliaanse.

     

    De VS staat daarmee bij het Chinese ratingbureau een stap onder bijvoorbeeld Botswana. Het nieuwe oordeel over de Amerikaanse kredietwaardigheid komt met een negatieve outlook, wat betekent dat de kans op een verdere afwaardering aanzienlijk is.

     

    Westerse kredietbeoordelaars zijn vooralsnog positiever over de VS. Bij Moody's en Fitch heeft de Amerikaanse overheid nog de hoogste rating, AAA.

     

    Fitch gaf deze week wel aan dat die status gevaar liep door het politieke gesteggel over de overheidsfinanciën. Standard & Poor's (S&P) zette de VS in augustus 2011 terug naar AA+.

     

    Achtergrond: Vijf vragen over het schuldenplafond l Wat is een shutdown?

  9. Velen zijn mij al voorgegaan maar dit is niet de weg. Wat betreft jouw visie dat het goud sowieso meer waard is wanneer je 50 bent is maar de vraag. En vergeet niet dat je met een horizon van 30 jaar een veel beter rendement kunt halen.

     

    je hebt inderdaat gelijk dat het mogelijk is dat goud nu meer waard is dan als ik 50 ben maarja er is ook altijd de kans dat ik de lotto win

     

    oke nu even zonder dollen zolang de overheiden doorgaan met meer geld uitgeven dan ze hebben zal het zeer waarschijnlijk zijn dat goud/silver een hogere prijs zullen aannemen gemeten in munteenheden of dit zo is in tegenoverstelling tot andere grondstoffen zal de vraag zijn daar heb je zeker gelijk in

  10. Dus, als ik het goed begrijp; je haalt geld van de bank (een bedrijf). Je koopt er PM mee (bij een bedrijf). Dat leg je vervolgens neer bij een opslagbedrijf (ook weer een bedrijf). Ondertussen hebben er DRIE BEDRIJVEN geld aan je verdiend en heb precies nul komma nul in je handen... ?! Ik mis de logica in dit verhaal.

     

    Een "douane depot" vind ik persoonlijk eveneens kansloos. "U draagt geen belasting af!". Nee, maar de belastingdienst weet WEL waar het ligt! Het staat immers op UW naam geregistreerd!

     

    Ik hoop voor jou dat het "bedrijf" dat je gebruikt een opslagverhuur bedrijf is zoals CityBox of Iron Mountain en verder NIETS te maken heeft met PM. Ander nadeel is dan weer wel dat ALS er iets voorvalt, er niets gedekt is. Het zal dus wel een PM gerelateerde instelling zijn.

     

    Je koopt iets van ze (PM) en vervolgens laat je het daar liggen en daar betaal je waarschijnlijk nog geld voor ook. Dat noem ik een bank.

     

    Grtn.,

     

    JB

     

    Edit: Ik bedoel bovenstaande positief en opbouwend, maar bij het nalezen kwam het me iets "schreeuwerig" over, dat is niet de bedoeling.

     

    het is niet zo heel schreeuwerig hoor xD is wel een onderbouwd verhaal ik heb wel PM's in mijn bezit alleen niet alles ik heb zelf waar ik me convertabel mee voel de rest ligt opgeslagen bij inderdaat een bedrijf 100% "verzekert" (sure keep on dreaming) maar het ligt er wel fisiek ik kan langs gaan wanneer ik wil en het meenemen (dit hoop ik optijd tedoen en anders is het pech) ja het is het zelfde edel metaal (serie nummers)

     

    gr

    darius

  11. Ik zie het meer als een offline spaarrekening voor langer termijn waar alleen wij bij kunnen en als de euro vergaat dan kan je "kosteloos" overstappen met dat stuk(je) van je geld. Doel is inderdaad niet om winst te maken aangezien we het niet zomaar gaan verkopen, maar ik zou het niet vervelend vinden als dat wel gebeurd :p

     

    het is idd een offline spaarrekening veel mensen zouden de haren uit hun hoofd trekken als ze zien wat ik op het moment "kwijt" ben maar jullie mogen best weten het intreseert me vrij weinig ik ben 19 woon thuis en heb een goed betalende baan gooi elke maand geld in PM als PM in waarde daalt koop ik meer

    mocht pm dit jaar "down" eindigen dan is het volgend jaar wel weer meer waardt en zo niet dan wel als ik 50 ben

     

    veel mensen zullen me voor gek verklaren als ik dit post maar ik bewaar dit niet thuis een bedrijf bewaard dit voor mij er valt dus weinig tehalen bij mij thuis en suc6 me tevinden als er echt een SHTF is

  12. Ja ik twijfel ook sterk om nog wat goud en zilver er bij te kopen, maar het moment is waarschijnlijk nooit goed voor je gevoel :rolleyes: (nog vrij groen in PM)

     

    goud en zilver zijn altijd goed om tekopen zolang je maar niet koopt om "winst temaken" ik heb goud en silver gekocht toen silver 27 euro de ounce was en goud op 1300 ik ben op het moment veel "geld" kwijt maar mijn oz blijft wel hetzelfde daar gaat het om als shtf toch gebuurt waar ik niet van uitga (ga meer uit van een wereldwijde onrust van een week of 2 totdat er een nieuw monitair systeem is) is 1oz al genoeg om voor vermoord teworden

  13. Ik overweeg om goud te kopen. Nu begrijp ik dat de overheid op basis van de Noodwet Financien uit 1978 niet alleen geld maar ook goud kan vorderen. Als ik goud koop bij een handelaar zal ik me moeten legitimeren en kan de overheid er dus achter komen dat ik goud heb gekocht, en hoeveel. Waar kun je goud (veilig) anoniem kopen? Het liefst betaal ik ook nog eens cash. Stealth!

     

    het probleem ligt hem niet in cash het probleem ligt aan je ID ik koop zelf bij amsterdamgold heb ik een goede band mee (vragen ook ID en zitten op schiphol) je kan altijd bij je medepreppers goud/silver kopen maar dan moet je er wel vertrouwen in hebben ook zou je uitkunnen wijken naar ebay

×
×
  • Nieuwe aanmaken...