Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

pietje

Lid
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

17 Goed

Over pietje

 • Titel
  Jr. prepper

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee
 1. De aangeboden producten via E-bay zijn niet voordeliger. Kosten van verzenden over de grens en de aanschaf van losse side pockets via een tweede verkoper maken het zelfs stukken duurder. Toch bedankt voor je input. Bekende site, mooi assortiment maar niet hetgeen dat ik zoek. Heb je zelf ervaring met militaria4you? de Berghous Vulcan is leuk geprijsd.
 2. Op marktplaats heb ik dergelijke tassen nog niet gezien. Wel veel andere oerdegelijke ex-militaire tassen zoals de Berghaus Vulcan (80+20L.) en de Lowe Alpine Sting(ray) (55+20L.). Nadeel daarvan is dat die rugzakken al flink gebruik/misbruikt zijn of enkel in woodland camouflage. Het is best te overwegen om een Karrimor 2de hands aan te schaffen. Maar enkel redelijke nieuwe of zeer goede staat.
 3. Waar kan ik Karrimor SF tassen aanschaffen? Ik ben op zoek naar een nieuwe goede rugzak. Mijn oog is gevallen op een Karrimor SF Sabre 45 met de side pockets in de kleur Coyote cq khaki. Via Nederlandse websites heb ik weinig succes. Noorloos-se heeft het merk niet meer in het assortiment, Countrystore vraagt de hoofdprijs en Leafgear (dealer???) is ook wat aan de hoge kant. Heeft iemand tips of ervaringen met buitenlandse websites die de tas aanbieden of misschien andere verkooppunten?
 4. Een rekenmachine is inderdaad een handig prep apparaatje. Echter verbruikt z’n zakjapanner bijna niets. De stroom is eenvoudig op te wekken uit (fruit)zuur of zoutwater (redoxreactie). Heb dr zelf één die werkt met twee vochtkamers, al is het een onding. Handig om altijd wat koper draadje, klemmetjes en kroonsteentjes in huis te hebben. Z’n zonnecel apparaatje van Casio is redelijk bomproof.
 5. In mijn handbagage zitten documenten, waardevolle spullen, eventueel medicijnen en kleding voor 1 á 2 dagen. Dit voorkomt een hoop ongemak mocht je koffer later aankomen of erger. Ik neem altijd een klein PSK tasje mee op reis. Een zeer herkenbaar probleem is het snijgerei. Het is op een lijnvlucht verboden een aantal essentiële survival/prep spullen te dragen. Wat klein spul als een kompas, Big aansteker, touw, veldfles, EHBO setje (ZONDER schaar ed), isolatiedeken en lifestraw is geen probleem als handbagage. Maar vergeet snij gereedschap maar direct. Stop het in je checked luggage. Me
 6. Idem met de strekking die Riesie schreef Chavez heeft Venezuela meer verenigd en de nationale trost nieuw leven in geblazen. Helaas hebben de discutabele methoden ook zijn stempel achtergelaten. Vooral de positieve verhalen kwamen sterk naar voren in gesprekken met (Engels sprekende) locals tijdens een zeer bijzondere rondreis. Vergeet niet wat voor land het was voor zijn komst. Zijn opkomst, leiderschapsstijl en impact op het land / leven volgen het klassieke voorbeeld van dictatuur. Ik vrees de gevolgen van het machtsvacuüm, zowel voor de Venezuelanen zelf als voor de inter
 7. Lastige vraag….heb een berg messen maar echt een paar worden flink gebruikt. Mijn Kabar Becker BK7, Ontario Rat1 en leatherman wave zien het meeste werk. Maar EDC blijft bij een byrd Meadowlark
×
×
 • Nieuwe aanmaken...