Ga naar inhoud

pietje

Lid
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Persoonlijke Informatie

 • Nieuwsbrief
  Nee

pietje's Achievements

Jr. prepper

Jr. prepper (1/11)

17

Community reputatie

 1. De aangeboden producten via E-bay zijn niet voordeliger. Kosten van verzenden over de grens en de aanschaf van losse side pockets via een tweede verkoper maken het zelfs stukken duurder. Toch bedankt voor je input. Bekende site, mooi assortiment maar niet hetgeen dat ik zoek. Heb je zelf ervaring met militaria4you? de Berghous Vulcan is leuk geprijsd.
 2. Op marktplaats heb ik dergelijke tassen nog niet gezien. Wel veel andere oerdegelijke ex-militaire tassen zoals de Berghaus Vulcan (80+20L.) en de Lowe Alpine Sting(ray) (55+20L.). Nadeel daarvan is dat die rugzakken al flink gebruik/misbruikt zijn of enkel in woodland camouflage. Het is best te overwegen om een Karrimor 2de hands aan te schaffen. Maar enkel redelijke nieuwe of zeer goede staat.
 3. Waar kan ik Karrimor SF tassen aanschaffen? Ik ben op zoek naar een nieuwe goede rugzak. Mijn oog is gevallen op een Karrimor SF Sabre 45 met de side pockets in de kleur Coyote cq khaki. Via Nederlandse websites heb ik weinig succes. Noorloos-se heeft het merk niet meer in het assortiment, Countrystore vraagt de hoofdprijs en Leafgear (dealer???) is ook wat aan de hoge kant. Heeft iemand tips of ervaringen met buitenlandse websites die de tas aanbieden of misschien andere verkooppunten?
 4. Een rekenmachine is inderdaad een handig prep apparaatje. Echter verbruikt z’n zakjapanner bijna niets. De stroom is eenvoudig op te wekken uit (fruit)zuur of zoutwater (redoxreactie). Heb dr zelf één die werkt met twee vochtkamers, al is het een onding. Handig om altijd wat koper draadje, klemmetjes en kroonsteentjes in huis te hebben. Z’n zonnecel apparaatje van Casio is redelijk bomproof.
 5. In mijn handbagage zitten documenten, waardevolle spullen, eventueel medicijnen en kleding voor 1 á 2 dagen. Dit voorkomt een hoop ongemak mocht je koffer later aankomen of erger. Ik neem altijd een klein PSK tasje mee op reis. Een zeer herkenbaar probleem is het snijgerei. Het is op een lijnvlucht verboden een aantal essentiële survival/prep spullen te dragen. Wat klein spul als een kompas, Big aansteker, touw, veldfles, EHBO setje (ZONDER schaar ed), isolatiedeken en lifestraw is geen probleem als handbagage. Maar vergeet snij gereedschap maar direct. Stop het in je checked luggage. Met een kanttekening:o Dit is de regulering die de dienst uit maakt: http://www.tsa.gov/traveler-information/prohibited-items#4 Knives - except for plastic or round bladed butter knives Carry-on? NO Checked? OK In de letterlijke zin van de regel mag een mes met ronde punt zoals een My first Opinel of My First Victorinox dus wel. Tevens zijn er Amerikaanse multitool fabrikanten zoal Leatherman en SOG die ‘’travel safe’’ tools maken. Het is echter de vraag of het luchthaven personeel d’r ook zo over denkt of het liever in eigen zak steekt. Op de luchthaven van Zürich heb ik een keer een mooie discussie met de dame van de Victoninox boetiek. Op veel internationale luchthavens kan je namelijk achter de paspoortcontrole Victoninox goederen en zakmessen kopen (?). Erg dubbelzinnig. Wat blijkt….op de luchthaven gekochte zakmessen mochten het vliegtuig in als handbagage mits het in de originele (dicht gesealde) verkapping zit met aankoopbewijs ed. De uitzondering is wel dat het niet toegestaan is bij een reis met overstappen of bepaalde bestemmingen zoals Kopenhagen, Londen en de US meen ik. (Dit was z’n 2 jaar geleden dus er kan al veel veranderd zijn) Koop dus je mes dus op het vliegveld! Owja kopieën van ID en foto’s zijn heel handig om bij je te dragen, zeker met kinderen. Ook kan je de hele zooi documenten inscannen en op je hotmail/gmail account opslaan. Zo zijn ze zelfs nog beschikbaar als je al je bagage kwijt bent. Een flesje handwas alcohol is nooit een probleem geweest. Neem wel een transparant flesje. In de ziplock zak met alle andere vloeistoffen en lipbalsem.
 6. Idem met de strekking die Riesie schreef Chavez heeft Venezuela meer verenigd en de nationale trost nieuw leven in geblazen. Helaas hebben de discutabele methoden ook zijn stempel achtergelaten. Vooral de positieve verhalen kwamen sterk naar voren in gesprekken met (Engels sprekende) locals tijdens een zeer bijzondere rondreis. Vergeet niet wat voor land het was voor zijn komst. Zijn opkomst, leiderschapsstijl en impact op het land / leven volgen het klassieke voorbeeld van dictatuur. Ik vrees de gevolgen van het machtsvacuüm, zowel voor de Venezuelanen zelf als voor de internationale bettrekkingen. Het gehaai op macht en nationale grondstoffen zal nog een roerige tijd kunnen brengen.
 7. Lastige vraag….heb een berg messen maar echt een paar worden flink gebruikt. Mijn Kabar Becker BK7, Ontario Rat1 en leatherman wave zien het meeste werk. Maar EDC blijft bij een byrd Meadowlark
×
×
 • Nieuwe aanmaken...