Ga naar inhoud

Jester

Lid niveau 2
 • Items

  415
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  1

Berichten die geplaatst zijn door Jester

 1. Wat is er niet normaal aan vergoed worden voor arbeid volgens jou? Een reiskostenvergoeding is een beloning net zoals het primaire salaris dat is, met als voordeel dat het (gedeeltelijk) niet belast wordt.

   

  Kijk, het wordt lastig om te reageren, want je leest blijkbaar niet eens wat mijn argument is. Het verspillen van tijd en brandstof (lees:reiskosten) los je op als mensen zorgen dat ze heel dichtbij hun werk gaan wonen, of dichtbij hun huis gaan werken. En waarom zouden ze dat doen? Omdat benzine niet uit lucht gecreëerd wordt, maar het is een aardse bron die opkraakt. Ik gun het ook de kinderen van mijn kleinkinderen en daarna dat zij ook nog gebruik van dergelijke aardse bronnen mogen maken, dus ik ben van mening dat onze generatie wat minder ervan moet verspillen.

   

  Schaarsheid is al meegenomen in het prijsmechanisme; hoe schaarser een grondstof wordt, hoe duurder (al het andere gelijk). Het vrije prijsmechanisme zorgt er al voor dat hoe schaarser een grondstof wordt, hoe zuiniger/efficiënter ermee omgegaan wordt. Grondstoffen kunnen hierdoor al niet opraken.

   

  Hoe kan je dat zeggen, ik snap jou echt niet. Ja, okee, in theorie. In theorie heb je gelijk. Maar neem olie. Ik draai de beredenering even om: Wordt er zuiniger/efficiënter mee omgegaan? Nee, want de olieconsumptie is nog steeds sky high. Dus volgens jouw theorie is het dan ook niet schaars, toch? Nou, dat hangt er vanaf met welke normen en waarden je imho naar Moeder Aarde kijkt, de planeet van ons allen, mens, dier en nog vele generaties na ons. De makkelijk toegankelijke olie is dan weliswaar schaarder aan het worden, maar dat compenseren die moraalloze multinationals door het op een andere manier tot zich te nemen. En dan heb ik het over de afgrijselijke teerzandafgravingen. Ik zat met tranen in mijn ogen toen ik daar een keer een repo over zag bij 'Mega Machines van Discovery. Dat filmpje kan ik zo gauw niet vinden, maar deze voldoet ook

   

  (en voor de niet-romantici onder ons: skip anders ff de eerste 35 seconde ...)

   

  Ik heb heus niet de illusie dat jij hierdoor anders over je eigen stellingname gaat denken. Maar ik post deze dan ook meer voor anderen, die wellicht nog niet op de hoogte zijn wat voor walgelijks er aan onherstelbaar vernietigingswerk er om dat olie wordt gepleegd ... :'-(

 2. Je moet ook super flexibel zijn en het geen probleem vinden om elke dag 100 km of meer naar een werkplek te rijden. Uiteraard moet je zelf opdraaien voor de enorme reiskosten.

   

  Ik vind dat mensen de keus moeten maken: of werk dichtbij in de buurt zoeken of naar het werk verhuizen. 1 van de belachelijke excessen van de afgelopen decennia is dat men het maar normaal vind dat het allemaal voor je betaald wordt. Of: niet zeuren en inderdaad je eigen reiskosten ophoesten.

  De beste oplossing is natuurlijk de kosten voor benzine - plus alle natuurlijke bronnen - met een factor 10+ verhogen, dan krijg je in no-time de gewenste gedragsverandering. Dit overigens compenseren met een forse verlaging van de loonbelasting, om per saldo beter (voor mens en planeet) uit te komen. (Gewoon weer een kapotte printer laten repareren ipv een nieuwe kopen omdat dat goedkoper is).

   

  Waar dit overigens veel beter en mooier wordt verwoord is http://www.ex-tax.com/

 3. Die Bubbel telt niet alleen voor Amerika lijkt mij.

  Hier in NL zijn er ook zeer veel studenten die voor hun opleiding een lening hebben afgesloten

  en het achteraf niet kunnen betalen omdat ze geen baan hebben.

  En daar moeten wij als belasting betaler toch ook voor opdraaien

   

  Kan ik me ook zeker voorstellen @ NL, ben erg benieuwd hoe groot de totale omvang aan studentenleningen in Nederland is.

 4. Vind het een hele zinnige tip van Prepping76 hoor, toch even van alle belangrijke zaken een pdf of jpg op een USB'tje zetten.

   

  Tip hierbij: in plaats van een scanner kan je ook gewoon pics met je camera of mobieltje maken, mits ie wel een beetje megapixels heeft (en je ze in goed licht maakt). Dit gaat nl. tig keer sneller dan scans op een flatbed scanner maken. Als je ze vervolgens ook nog synct vanaf je compu naar een cloudaccount (dropbox bijvoorbeeld) dan kan je er ook altijd vanaf een andere compu bij mocht dat nodig zijn (mits internet connected ofcourse).

 5. FutureMoneyTrends berichtte over de 1 biljoen dollar (one trillion = 1.000 miljard) aan studentenleningen in de US. Een bubble, die volgens FutureMoneyTrends absolutely op barsten staat:

   

  Two MAJOR problems, #1 the debt is backed by the Federal Government (taxpayers). #2 The debt is held by a generation that is struggling to find work, in fact even those grads that do find work, 44% of them aren't finding work in jobs that they went to school for. Instead their Environmental Science Degree is helping them serve tables at the local North Woods Inn Steak House. The student loan bubble will absolutely burst and of course it will spread into the broader economy, what do you think is going to happen when young people struggle to pay these loans off? This is money that will be subtracted from their expected American consumerism.

   

  Bron: http://www.futuremoneytrends.com/index.php/category-table/228-bernanke-dooms-student-loans

   

  Interessant punt, we zullen het zien ...

 6. En het gewicht, dat zal wel geen probleem vormen, je moet overigens ook een goede weegschaal hebben als je goud en zilver hebt.

   

  Absoluut goeie tip voor dit topic, Bagration! Voor 40-60 euro heb je echt al een goeie, nauwkeurige weegschaal te pakken. Ik heb eentje die weegt tot 500 gram met een nauwkeurigheid van 0,1 gram (ook erg handig in de keuken, als je bv 14 gram droge gist moet afmeten voor een brood ;)) en eentje die gaat tot 100 gram maar dan 0,01 gram nauwkeurig.

 7. Ik zou toch voor Napoleon/gouden tientje gaan.

   

  Wat wel enigzins een nadeel van de gouden tientjes (idem voor zilveren guldens/rijksdaalders) is, dat er niks op staat over de zuiverheid en gewicht. Zeker in contrast met baartjes is dat een groot verschil, daar staat deze info namelijk wel ook. Overigens ook bij andere gangbare gouden en zilveren munten als de maple leafs, silver & golden eagles, philharmonikers en Canadese nuggets. Dat vind ik toch een niet te onderschatten element bij je aankoopkeuze.

   

  Hoe wantrouwend zou jijzelf zijn als iemand je met een oude munt zou willen betalen, waarvan je geen idee hebt of het wel echt goud of zilver is? Ik denk dat er meer mensen in NL zijn die nog nooit een gouden tientje of zilveren gulden hebben gezien dan wel.

 8. Ik ga dit keer uitsproken anti-Europees stemmen, dat is voor mij het belangrijkste thema op het moment. Althans, ik ben niet tegen Europa - integendeel, prachtig werelddeel - maar zeer tegen de verdere Europese integratie. Wel goeie buren, maar geen gezamelijke begrotingsafspraken, no way. De enige Europees-kritische partijen zij PVV, SP en Partij voor de Dieren. Helaas is de keuze dus klein. Maar dan wordt het Partij voor de Dieren, die kan mijn sympathie wel krijgen. (En Marianne Thieme is best een lekker ding, voor een politica ;))

 9. Goud en zilver hebben alleen waarde op het moment dat er welvaart is. Vlak na SHTF is er geen welvaart alleen wederopbouw. Als je dan iemand tegenkomt die graag bling bling wil dragen kun je hem beter uit de weg ruimen dan er handel mee drijven gezien hij/zij dan compleet nutteloze prioriteiten stelt (als betreffende persoon jou niet uit de weg ruimt voor je edelmetalen).

   

  Goed .... eh ... wat moet ik hierop zeggen ... no offense, maar IMHO loop je hier de grootste onzin te verkopen. Maar als jij dat wilt geloven, dan ben je daar natuurlijk vrij in. Al zou het wat realistischer zijn als je bij dit soort uitlatingen dingen zegt als "ik geloof" of "naar mijn idee" of "ik ben van mening dat", etc.

 10. Ik zie in beide geen enkel nut wanneer de economie en samenleving ontwricht raakt.

   

  Dan weet je waarschijnlijk nog niet zo veel over de rol van beide edelmetalen in de geschiedenis van de diverse monetaire stelsels door de millennia heen. Het boek 'Geld goud en zilver' van Mecking en Hogervorst is zeer informatief op dit vlak.

   

  Als gaf je mij 10 goud baren, je kreeg nog geen pot met bruine bonen ervoor terug.

   

  Geldt het omgekeerde ook? Dwz als ik jou nou een hele mooie, grote pot bruine bonen geeft .... ;)

 11. Hangt van je besteedbare bedrag in fiat geld af :) In eerste instantie zou ik vooral voor munten gaan, maar bijvoorbeeld zilverbaartjes vind ik ook prachtig. Met name de gegoten baren (250gr, 500gr en 1000gr) vind ik erg mooi en prima hanteerbaar. Daarom ook hanteer-baar! har har ;)

   

  Zilverbaren zijn met name interessant als je ze zakelijk kan aanschaffen, aangezien ze niet btw vrij zijn, in tegenstelling tot zilvermunten en goudbaren en gouden muntjes.

 12. Het enige dat misschien in het voordeel spreekt voor MRE's etc is de langere houdbaarheid.

   

  Plus het zeer compacte volume, geldt zowel voor de repen (ik zal binnenkort eens een smaaktest doen) als de blikken met gevriesdroogd eten. Zodoende heb ik ook een 30 dagen pakket van dat Katadyn vriesdroogspul in huis, in combinatie met een groot assortiment spul van de AH, Sligro, Aldi, Toko, etc. Diversiteit vind ik erg belangrijk qua preps (idem voor PM's, edelmetalen).

   

  Mooie, vurige post Ivan. Echter, je maakt ook een principieel punt die grens aan de Supermarkt-Gedachte-In-Communistisch-Rusland, onder het motto: "1 soort ontbijtgranen is meer dan genoeg" (i.t.t. de Amerikaanse supermarkten waar schappen volstaan met alle breakfast cereals. Bottom line: Jouw kritiekpunt over "waar voor je geld" kan je doortrekken naar praktisch elke productgroep, wel of niet prepper gerelateerd. Dan kan je iedereen voor gek verklaren die een BMW koopt (in plaats van een Opel, daar kan je immers ook prima in rijden), die een Spyderco mes koopt (in plaats van een Opinel of Mora, daar kan je ook mee snijden), die dure wandelschoenen koopt (als je kisten van de dump even lekker inloopt heb je ook perfecte schoenen), ga zo maar door.

   

  Ja, ik benijd je dat je zo helder en efficient kan denken, jouw overlevingskans zal ook vele malen groter zijn dan de mijne als de SHTF, maar tegelijkertijd maakt het je misschien een enorm saaie zak, die bij alle mooie franje in de wereld loopt te mokken dat het allemaal maar overdreven is, dat het ook eenvoudiger kan, etc. Haha, nee hoor, wees gerust: ik ga geen quasi-psycho profielschets van jouw proberen te maken, ik bedoel het illustratief :)

   

  Je post zie ik voornamelijk als een hele goeie voor http://preppers.nl/forum/threads/909-Zijn-er-ook-budget-preppers-aanwezig, dus ik zou zeker daar vandaan een link naar deze thread maken. Wacht, ik doe het voor je :)

 13. Wat is de beste, de makkelijkste en vooral de langst houdbare broodmix die ik kan kopen? Kortom een Dummie recept? Alvast bedankt.

   

  Ik zou zeggen: fuck kant-en-klare broodmix. Gewoon bloem met droge gist, suiker, zout en water. As simple as that :)

  Het basisbroodrecept van Jamie Oliver gebruik ik, maar dan halveer ik meestal het recept (of nog kleiner deel, 1/3 geeft ook al flink brood)

   

  PS: Je kan ook grotere pakken gist kopen, bijvoorbeeld bij een molenwinkel als deze. (hier koop je ook bv zakken bio tarwe van 25kg ofzo)

   

  Zie ook draadje: Handmolen om granen e.d. mee te malen

×
×
 • Nieuwe aanmaken...