Ga naar inhoud

Pr3parator

Lid
  • Items

    255
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pr3parator

  1. Ik heb een jas en broek van Fjallraven (Brenner), echt erg warmmet uitneembaar fleecevestje.

    Voor het natte/ winter seizoen even in de wax zetten, hele winter is ie dan wind en waterdicht.

    Na 2-4 maal wassen is de wax laag gedeeltelijk weg en kun je m in de zomer gewoon aanhouden (tegen de teken)

    Hij ventileert het hele jaar door goed( met en zonder wax)

    Jas en broek wel tussen de 400 en 500 euro geloof ik...

  2. Lieve mensen, ik begrijp volkomen dat dergelijke bedragen voor kunstwerken ongelooflijk lijken in het licht van de financiële uitdagingen waar we voor staan. Ik zou jullie echter op het hart willen drukken om te begrijpen dat het leven uit meer bestaat dan alleen praktische zaken. Het zijn ook de culturele (historische) uitingen die verlichting hebben gebracht, inzichten, progressie, cultuur, beschaving, gemeenschap, verbondenheid, verbazing, inspiratie, verwondering, geluk, schoonheid en ga zo maar door. Het behoud hiervan is niet alleen belangrijk voor nu maar ook voor toekomstige generaties. Op een (dan toch) meer praktisch niveau: de exploitatie van kunst brengt ook geld in het laatje door toerisme en uitleningen. Of dat voldoende is om het terug te verdienen valt te bediscussiëren maar soms kosten dingen geld en is het rendement minder tastbaar maar desalniettemin niet te verwaarlozen. Zoiets als een mooi meisje mee uit eten nemen op jouw kosten en toch geen seks hebben de eerste avond. Het diner kan je voldoening geven, of het tafelgesprek, of wellicht vind je jezelf terug door de verlorenheid van een afwijzing. Wie weet waar ontastbare zaken soms toe leiden? Misschien trouw je haar uiteindelijk wel.

     

    Zonder kunst als muziek, toneel, dans, beeldhouwwerk, schilderkunst, architectuur en ga zo maar door zou de wereld een stuk saaier zijn om in te leven. Lossen deze dingen de problemen van de wereld op en zorgen zij er voor dat je dorst gelest wordt? Nee, niet direct in ieder geval. Zij maken de wereld wel een stuk aardiger om in te leven, inspireren nieuwe generaties en de lange termijn voordelen voor een ontwikkelde maatschappij zijn niet te onderschatten.

     

    Zelfs de overheid is aan het preppen!

    "Waardeloze euro's" voor waardevaste kunst!

    We moeten het toejuichen

  3. Op Aliexpress vond ik gisteren het volgende. http://nl.aliexpress.com/store/sale-items/1266582.html

    Natuurlijk is de kwaliteit waarschijnlijk laag, maar de prijzen ook. Voor de budget prepper die nog visspullen of kampeerspullen zoekt een leuke start.

    Ik zelf heb wat regenjassen besteld, en wat spullen om de BOB mee aan te vullen.

    ,b.v. tent, matje, slaapzak, hoofdlampje, pannensetje, tarp/grondzeil, waterzak, parakoordarmband, survivial setje met compas, fluitje e.d. voor totaal €10, 34 thuisgestuurd.

     

    Hij doet het niet meer, heb je nog zo' n link?

    Er stonden mooie dingen bij!

  4. Momenteel is de verdeelsleutel voor 612458 gram goud (27/01/2015):

    Amsterdam 31%

    New York 31%

    Ottawa 20%

    Londen 18%

     

    Dit is dus alleen de DNB, dus even los van IMF en ECB.

     

    http://www.dnb.nl/nieuws/nieuwsoverzicht-en-archief/nieuws-2014/dnb315314.jsp#

     

    Zijn dit wel de meest geschikte locaties? Moet niet alles op Nederlandse bodem liggen? Of moeten we het risico juist spreiden?

     

    Zelf denk ik dat er spreiding toegepast moet worden en meer dan nu het geval is, liefst onder landen met een sterk militair bondgenootschap en handelspartners, waar voornamelijk Duitsland (ja laat de grappen maar komen!) een grote rol in zou kunnen spelen. Ook moeten we denk ik kijken naar landen waar er nog een sterk leger en dienstplicht is (Zwitserland, Noorwegen, Oostenrijk, Israel ..)

     

    Wat denken jullie?

     

    Moet 612458 kg ipv gram zijn of niet?

  5. Je hoeft niet altijd al je tanden te laten trekken, soms kun je een paar goede tanden laten zitten en een gedeeltelijke prothese laten maken.

    Hiermee heb je meer gevoel bij bijten/ kauwen.

     

    Wanneer je wel voor een volledige prothese gaat krijg je eerst een noodprothese die gelijk op de wonden geplaatst wordt.

    Het trekken van de tanden en kiezen moet je helemaal zelf betalen/ of moet door je aanvullende tandartsverzekering betaald worden!

    Bij veel tanden/ kiezen is dit een redelijke kostenpost! Je aanvullende tandartsverzekering kun je alleen op 1 januari aan veranderen.

    Deze noodprothese kun je na een aantal maanden laten aanpassen tot een redelijk goede prothese. Deze moet je altijd als reserve prothese houden.

    Na een half jaar tot een jaar kun je een blijvende prothese laten maken. Deze wordt ook weer voor een groot deel vergoed in de basisverzekering

  6. Ik ook, ik heb ook een coleman 2 pits.

    Als hij helemaal zwart geblakerd is na het gebruik van verkeerde vloeistof of ander langdurig/ verkeerd gebruik: gewoon een paar minuten een gasbrander er op laten branden en al het zwart is er weer af, alles als nieuw. ( Bijvoorbeeld na gebruik met diesel)

  7. Hmmm ..mes is natuurlijk niet klaar he ..handvat ed moeten nog gemaakt worden...Breken...ik denk niet..heb de test gedaan om een lat hardox een serieuze slag van de voorhamer te geven op de zijkant...niet gebroken..niet geplooid..

    Is ook 4 mm dik.

    De vorm heeft de man zelf gekozen met een voorbeeld dus klant is koning .

    De haak wordt gewoon scherp gezet met een frees want met de vijl gaat dit niet.

    Het handvat wordt nog iets smaller aan de achterzijde om een betere grip te hebben.

    Ik heb er vertrouwen in dat dit zal doen waarvoor nodig.

    Garantie...tja is een moeilijke zaak he ..je weet nooit wat mensen met hun messen gaan doen en nadien kan gelijk wat gezegd worden natuurlijk.

    Voor de prijs tussen 50 en 100 euro voor de messen die ik maak kan je zeker niet gefopt zijn he...

    Voor de centen moet ik het niet doen want na aftrek van materiaal en werk hou ik eigenlijk niks over maar daar gaat het niet om bij mij.

    Het idee erachter is mij veel meer waard.

     

     

    Bedankt voor de uitleg over het slot breken...

    Ik begrijp wat je bedoeld met te slank om het slot te breken.

    Ik doe zeker nog de navraag bij de persoon.

     

    Het mes moet stevig genoeg zijn voor een wrikkende beweging, vaak zijn het inklapbare messen die op het scharnier breken.

    Met een prijs onder de 100 euro zit de jager altijd goed! Garantie tot de deur!

  8. Puntje bij vilhaak mag/ moet niet te scherp zijn: beetje afronden, anders pakt hij steeds vlees/ gaat hij te diep.

     

    Slot breken: het bekken van het varken moet aan de buikzijde gebroken worden zodat de ingewanden inclusief anus ineens verwijderd kunnen worden.

    Hiervoor moet je een redelijk massief mes hebben, zoals jij hem gemaakt hebt is het misschien te slank.

    Ik zou gewoon een jaar garantie geven op breuk?

     

    Vorm is wat anders dan de messen die ik heb maar zou ik zou niet weten wat er verder mis aan is.

     

    Ziet er chique uit!

  9. Door de uitbraak van de vulkaan Pico de Fogo op een van de Kaapverdische eilanden zijn zeker zestig huizen, een hotel en een school ingestort.

    De lava stroomde over enkele hectares bij het dorp Chã das Caldeiras op het eiland Fogo, dat vuur betekent. Ook twee kerken werden bedreigd, melden Kaapverdische media donderdag.

    http://www.nu.nl/buitenland/3945049/kaapverdische-huizen-ingestort-vulkaanuitbarsting.html

     

    karte_fogo.gif

     

    Dit jaar ergens anders big game vissen dan maar....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...