Ga naar inhoud

BunkerMakelaar

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door BunkerMakelaar

  1. Je moet gaan werken met beveiligingsringen. Heel eenvoudig. Veiligheidsringen zijn niet altijd direct om iets fysieks tegen te houden, hebben ook afschrikwekkende werking en kunnen je ook achteraf bijstaan in opsporing. Het begint bij detectie. - Opvallende camera's - Sensoren Daarna komt registratie - CCTV opnames (minstens een aantal dagen opslag van beelden) - Notities van waarnemingen (ook van opvallende zaken in de dagelijkse gang van zaken (veranderingen in omgeving) De afschrikwekkende werking optimaal benutten - Benadruk de aanwezigheid van camera's, sensoren etc. - Zorg voor een bak verlichting bij betreding van het terrein Creeër minstens 5 veiligheidsringen, bijvoorbeeld: Ring 1. Stevig hekwerk met sensoren voor detectie rond het hek of de omheining Ring 2. Camera's (duidelijk in zicht voor indringer), 24/7 opname Ring 3. Sensoren rondom het object (woning bijv.) Ring 4. De (verstevigde-) voordeur Ring 5. De (verstevigde-) deur van de Panic-room of schuilplaats Die ringen kun je verder uitbouwen, denk aan observatie van de omgeving op gezette tijden, patrouilles, K9 (hondenbewaking), en concrete bewapening tegen indringers.
  2. Ik ken er genoeg, en die zijn ook niet in 'beslag genomen' (kan ook niet, is gewoon eigendom) tijdens 9-11 of enig ander spannend moment. Toen zijn ook diverse noodonderkomens (o.a. onder div. Ministeries) opnieuw in gebruik genomen. Nogmaals: men heeft (zeker in Nederland) meer bunkers dan dat men militairen heeft om erin te stoppen, die zitten niet te wachten op die oude mastodonten. En je moet echt een groot verschil maken tussen bunkers uit WOII (welke ze op zeker zelden tot nooit zullen/kunnen hergebruiken) en de bunkers uit de Koude-oorlog (welke vaak gewoon functioneel zijn). Ken zelfs meerdere mensen die al tientallen jaren in een bunker wonen gewoon, of er een huis op hebben laten bouwen.
  3. Ze hebben er te veel. Weet je hoeveel kazernes gigantische bunkers bevatten, alle militaire havens, vliegvelden? Vaak worden deze elke paar jaar volledig voorzien van nieuwe apparatuur, systemen en communicatiemiddelen. En de nieuwe terreinen hebben betere. Nee, defensie is de laatste die een oude bunker zou opeisen (is wettelijk gezien ook niet mogelijk zomaar). Er worden wel eens bunkers verkocht (met name in het voormalige West-Duitsland), welke door de NATO wel kunnen worden opgeëist, maar dat is altijd onderdeel van de koopovereenkomst en dus op voorhand bij de koper bekend. Dit betreft vaak complexen van meer dan 10.000 m2 welke meer dan 250 miljoen euro gekost hebben om te bouwen (tussen 1970 en 1990).
  4. Met een noodverordening kun je iemand niet onteigenen.
  5. WOII bunkers zijn totaal niet interessant. Geen infra, geen noodvoorzieningen. Wil je dergelijke bunkers gaan hergebruiken voor dergelijke zaken, dan heb je een inmense (bijna niet te doen-) kostenpost. Ze zijn niet gasdicht, hebben geen noodstroom, en verbindingen met moderne communicatiemiddelen zijn uitgesloten. Daarnaast is het beton van de bunkers uit WOII meestal niet gewapend en hartstikke rot. Vergeet niet dat deze bunkers meestal werden gebouwd door dwangarbeiders. Deze namen het niet zo nauw met de mengverhoudingen. Vaak lagen deze bunkers bij de eerste de beste voltreffer van een 500 ponder al aan gruzelementen. De atoombunkers uit de koude oorlog zijn gebouwd om tegen een atoombom bescherming te bieden. Het beton is gemaakt door specialisten en de tijd die men had om ze uit te werken en te bouwen is niet te vergelijken met de snelheid waarmee Hitler zijn Antikwall moest opbouwen bijvoorbeeld. Als ik eerlijk ben zou ik als prepper geen WOII bunker gebruiken, ze zijn altijd bekend, vallen op en je hebt enorme kosten om hem gereed te krijgen (waar bunkers uit de Koude oorlog dat al direct zijn).
  6. Omdat in Nederland alle vitale infra al in noodonderkomens zit bijna. Ook hebben alle Ministeries, Provincies,Gemeentes en semi-overheidsorganen een actief noodonderkomen (vaak onder hun (hoofd)kantoor gewoon). In de jaren '60 (tijdens de koude-oorlog) is een wet actief geworden die dat verplichte bij nieuwe overheidsgebouwen. Opeisen is hier niet nodig. Daarnaast hebben ze nogal wat leeg staan wat ze zo weer in gebruik kunnen nemen
  7. Een van 'de' inderdaad. Ken er wel meer die al sinds eind jaren '80 een bunker in bezit/gebruik hebben.
  8. Op grond van wat? Dat is niet mogelijk kan ik je vertellen. Overheden, zowel Defensie als Civiel,stoten bunkers alleen af als er elders een nieuwe vervangende locatie is. Ze zitten niet te wachten op hun eigen 'oude zooi'. Moderne bunkers (gebouwd na 1990) zijn vele malen efficiënter, beter en betrouwbaarder. De kans dat een overheid bunkers zou gaan opeisen, welke in bezit van particulieren en/of bedrijven zijn, schat ik in op nihil.
  9. haha, idem! Sommige krijgen het warm van grote hoeveelheden koud beton
  10. BB Bunkers zijn fallout shelters (muren tot maximaal 1,20 meter dik) en worden 'atoomschuilkelders' genoemd. Echte Atoombunkers zijn enkel door defensie gebouwd, hebben muren van 4 tot 6 meter dik gewapend beton en kunnen de klap van een atoombom in de omgeving weerstaan. Atoombunkers zijn altijd beter uitgerust als Fallout shelters (omdat ze vaak een vitale taak hadden, commando, communicatie etc.). Echte atoombunkers zijn er niet veel in Nederland (en ook vrijwel altijd op Militair terrein). BB bunkers, NS-bunkers en KPN bunkers (Noodcommunicatie onderkomens) zijn er heel veel. Deze hebben ook noodstroom (vaak) en gas- of NBC-filters.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...