Ga naar inhoud

axon

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door axon

  1. 1 uur terug, Winterslaapisbeter zei:

    Heel ander grafiekje. Net als bij stichting NICE zit er een flinke correctie op de data vanwege backlog problemen. Ik raad iedereen aan om de epidemiologische situatie covid 19 te bekijken, die word iedere dag netjes bijgewerkt. 

     

    https://www.rivm.nl/actuele-informatie-over-coronavirus/data

     

    Vind je niet dat het juist door die backlogproblemen een stuk minder betrouwbaar grafiekje is? Tenslotte de laatste week+ aan data is nog onvolledig en laat dus altijd een daling zien die er over 10 dagen misschien wel niet meer is, omdat nog tot meer dan tien dagen terug gerapporteerd kan worden. Ook betekent dit dat we dus nu nog moeten bijstellen hoe erg het de afgelopen dagen was. Natuurlijk is ook het aantal per dag gerapporteerde opnames niet exact de juiste informatie, omdat die niet allemaal van gisteren komen, maar aangezien het altijd zo is dat er over meerdere dagen gerapporteerd wordt is dat relatief stabiel, en dus is zou de trend nog overeen moeten komen al loopt deze informatie misschien enkele dagen achter gemiddeld. Een trend zien in een grafiek waarin de laatste dagen nog maar amper gerapporteerd zijn lijkt me uitdagender. Ik ben het wel met je eens dat we niet teveel moeten kijken naar enkele uitschieters die misschien alleen maar door rapportage problemen veroorzaakt werden.

  2. Ik denk dat we er ook tegenaan gaan lopen dat naar mate de IC's voller raken, er strenger gekeken zal worden wie er een bed krijgt, en we uiteindelijk natuurlijk tegen een harde limiet aanlopen. Het aantal IC bedden in gebruik in de statistieken van NICE kan nooit hoger liggen dan het aantal IC bedden dat in de ziekenhuizen bestaat, maar het aantal benodigde bedden zal e.d.d. waarschijnlijk die limiet overstijgen, en ik vraag me af hoe we daar dan zicht op houden. 

     

    Ikzelf ben momenteel in Zuid-Korea, dus misschien ook interessant om even wat perspectief te geven. Ondertussen zal iedereen al wel veel goede verhalen meegekregen hebben over Zuid-Korea, maar ik wilde nog even benadrukken dat het dagelijks leven hier veel meer doorgaat dan wat ik mee krijg over Nederland/Europa/VS. Mensen zijn gewoon op straat, en ook cafes, restaurants, bars zijn veelal nog open, al zijn ze vaak wat minder druk bezet. Soms enorme drukte in de parken en in sommige hippe straten. Er is hier zeker geen sprake van een 'lockdown', of iets dergelijks. Het is rustiger, maar daar is ook wel het meeste mee gezegd. Ze zijn hier wel erg zorgvuldig met testen en opvolgen van besmettingen, en de bevolking over het algemeen is zich goed bewust van de hygiëne (bijv. ook alcohol pompjes in de lift etc.). Hoewel het om sommige plaatsen redelijk druk is zie je zeker 90-95% van de mensen op straat met een mondkapje, en als iemand er geen op heeft, dan is dat meestal even tijdelijk om frisse lucht te halen. Aangezien het aantal nieuwe besmettingen nu al behoorlijke tijd redelijk op z'n gat ligt hier, lijkt het me dan ook een extra onderstreping van het belang van mondkapjes in het openbaar. Op de meeste andere punten lijken de maatregelen namelijk soepeler dan Europa, maar toch gaat het hier beter. Natuurlijk zal in de gaten gehouden moeten worden of er weer een stijging ontstaat en dan wellicht dat mensen weer meer binnen blijven, maar vooralsnog gaat het leven redelijk door. Geen lege schappen, mensen werken meer vanuit huis natuurlijk en de scholen zijn dicht, maar dat is het wel zo'n beetje. Ik erger me dan ook vanaf het begin aan het rare advies van het RIVM en WHO dat mondkapjes niet zouden werken. Ik hoop dat daar toch een verandering in komt zoals in Tsjechië en Oostenrijk, want je kunt toch een heel eind komen met zelf simpele mondkapjes maken. Voor vrienden en familie in Nederland (en ikzelf hier) gebruiken we dan ook wasbare, herbruikbare mondkapjes met verwisselbare filters, aangezien deze niet het type lijken te zijn dat door de ziekenhuizen besteld wordt, en je dus het tekort minder in de weg zit (hopelijk). 

    • Leuk 2
  3. 2 uur geleden, CosmoZ zei:

    Hoi Allemaal,

     

    ik lees al een tijdje mee op dit forum maar besluit nu toch wel om iets te posten aangezien het rivm volgens mij niet zo goed bezig is:

     

    https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19/informatie-voor-professionals/virologische-dagstaten

     

    nu snap ik ook wel dat je maar zo weinig besmettingen hebt als je maar 1065 testen uitvoert gisteren. Maar van die 1065 zijn er wel 390 besmet (36,6%) dat vind ik een hoog percentage. En dat wordt volgens de virologische dagstaten bijna alleen maar hoger.

     

    of zie ik iets niet goed?

     

    groeten

     

    Het is me opgevallen dat vaak de meest recente virologische dagstaten nog niet volledig gemeld zijn. Eerder zagen we dat ook al en die dagen zijn bij latere updates aangepast (bijv. van 1600 naar 3200). Nu staat er ook het aantal labs die rapporteren bij en dan nog lijkt me 1065 vrij weinig bij 24 labs, maar laten we even afwachten tot de updates voor we conclusies trekken. Het percentage blijft inderdaad behoorlijk hoog.

     

    (overigens is dit mijn eerste reactie, volg het draadje al geruime tijd, dank aan iedereen voor de informatieve bijdrages; in het bijzonder aan alle mensen die zelf met analyses/materiaal/compilaties komen, de TC natuurlijk in het begin, en ook aan Loreen, denk dat een kritische blik erg belangrijk is om elkaar scherp te houden in deze tijden)

    • Leuk 5
×
×
  • Nieuwe aanmaken...