Ga naar inhoud

StefanieS

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door StefanieS

  1. De beslissing om ons volk bloot te stellen en te hopen dat het werkt is natuurlijk nattevingerwerk. Nog steeds is onzeker of er herbesmetting plaatsvindt OF dat mensen gewoonweg veel langer antistoffen in zich dragen en daarbij als positief worden beschouwd.

     

    Er zijn geen cijfers wat wel en wat niet goed is voor de lange termijn. Wat ik wel al weken weet is dat mensen al weken de verschijnselen vertonen van de milde/medium versie van covid-19 en gecategoriseerd worden als zijnde "een koutje of een griepje". Terwijl deze 2 normaliter anders verlopen. Het hele "plan" is al sinds eind januari aan de gang en niet van gisteren. Dat besef heb ik al weken. Bij een totale lockdown zal er een punt zijn waarop mensen weer naar buiten gaan en er hoeft er maar 1 te zijn die langdurig besmet is en er komt weer een her besmetting. Er hoeft maar 1 besmet persoon uit een ander land te komen en het begint opnieuw. Dit geld voor alle landen, ook in lockdown. De dillema's zijn groot, wat kun je het beste doen. Maar we vergeten dat we nog nooit te maken hebben gehad met zo'n large scale event. De uitkomsten zijn op alle vlakken nog niet bekend.

     

    Ik heb besloten dat angst niet mijn leefreden zal zijn de komende maanden, ik wil mijn cortisol gehalte gematigd actief houden. k ben er klaar voor en ja ook wij slikken supplementen. Maar ik ben nu actief met het voorzien van eerste levensbehoeften voor anderen die doodsbang zijn of omwille van hun gezondheid. Mocht ik daarbij het virus oplopen hoop ik dat ik de milde versie krijg.  Ik wens iedereen veel sterkte toe in de komende tijd.

    • Leuk 10
  2. Dank je wel mevr. Grijpstra ? Weet nog niet zo goed hoe ik jouw bericht kan citeren. Dan maar zo. Ik ben vrij nuchter ingesteld en niet overal is dat te vinden, dan noem ik andere media die beginnen met een F en eindigen met een boek.  Ik zoek een iets rustiger omgeving en blijf liever kalm (en voorbereid). Ik ben wel degelijk een prepper volgens mijn man. Die heeft het aan moeten zien al maanden. Iedere Nederlander zou bezorgd moeten zijn en hopelijk zijn er ook die proactief meedenken en ""doen" als het nodig is. Of klink ik nu weer te dramatisch. We gaan het zien de komende dagen, weken en maanden. In ieder geval dank voor het toevoegen.

    • Leuk 5
  3. Dit heet "natuurlijk" paniek gedrag, je koopt wat je anderen ziet kopen, omdat het dan nodig is natuurlijk. Of dat inderdaad dan zo is, is vaak de vraag.

    Wel is er in Japan vaak gebruik gemaakt van wc-papier en tissues om maskers van te maken. Zelfs in ziekenhuizen. Binnenkort zien we mensen met wc-papier maskers lopen. Wedden ?

  4. Hallo allemaal, ben nieuw hier, al lees ik een tijd mee. Ik volg het virus al sinds januari toen het nog in China was. Ben me rot geschrokken van de toestanden aldaar. Toen al wist men dat het heftig was, waarom sloten alle landen de ogen. Bang voor de economie en onder het mom van oh dat komt hier toch niet heen.

    Vanwege het zelf doormaken van de Mexicaanse griep en langdurige ziekenhuisopname vanwege een ernstige longontsteking (beademing) ben ik sindsdien altijd op mijn hoede voor virussen. Dat dit een grote zou worden was voor mij heel duidelijk in januari. Waarom wel voor mij en dan niet voor medisch onderlegde mensen, die er verstand van zouden moeten hebben? Ik snap tot vandaag nog steeds niet hoe in Nederland wordt omgegaan met een dreiging van dit niveau. Ik ben echt sprakeloos. en wij zijn voorbereid? Waar zijn de voorraden voor de medische mensen, waarom zo laat beginnen met testen in ziekenhuizen, zodat we nu besmettingen bij personeel in ziekenhuizen zien. De mensen die we zo hard nodig hebben. De toestanden bij de supermarkten de laatste 2 dagen hadden wij allang zien aankomen, wij zijn voorbereid. Het is ook een logisch gevolg van chaos en paniek, als je leven ineens 180 graden draait. We zijn maar mensen ? Afijn, de minister probeert opvang te regelen voor alle zorgverleners zodat zij kunnen blijven werken. Want daar komt het op neer toch? Dat is de ware reden dat hij vasthoudt aan zijn principes en zegt dat kinderen de minste kans maken op besmetting. Dat is de ware reden voor het niet sluiten van de scholen. Ik weet niet waar hij zijn cijfers vandaan haalt, maar kinderen zijn juist verspreiders. Zoals als je kind naar school gaat en daarna een jaar ziek bent van alle bacillen en virusjes die ze daar oplopen. Het niet bezoeken van opa en oma is toch niet zomaar uit de lucht gegrepen. Ik moest het even kwijt... 

    • Leuk 11
×
×
  • Nieuwe aanmaken...