Ga naar inhoud

nlprepper

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door nlprepper

  1. Was er vandaag geen crisisoverleg? Je went er toch een beetje aan, de zondag afsluiten met en persconferentie met nieuwe maatregelen. Helaas lees ik dat veel mensen toch weer bij elkaar komen, nu is het gewoon weer wachten op nieuwe maatregelen, zeker als de landen om ons heen wel de grenzen controleren.

  2. Ik merk dat er weinig aandacht is voor Spanje, daar gaat het nu ook extreem hard:

     

    +1200 nieuwe coronagevallen in Spanje

    bron: https://nos.nl/liveblog/2326938-rivm-vijf-nieuwe-doden-in-nederland-190-nieuwe-besmettingen.html

     

    Familie van mij woont op Tenerife, daar zijn alle supermarkten nagenoeg leeg. Er staat nog wel wat in de distributiecentra, maar het meeste moet per boot vanaf het vaste land komen. Vaak is dat wel een paar dagen varen. Helaas is de juf van mijn nichtje ook besmet geraakt, als reactie daarop heeft Spanje alle scholen per direct gesloten..

     

    Het kan snel gaan!

    • Leuk 5
  3. 12 minuten geleden, Cpre zei:

    Ik had de verwachting dat ze vandaag met wat serieuzere maatregelen komen na het debat. Maar als je dan dat bericht van Van Dissel ziet is het hopen dat ze de poule van 'experts' die belangrijk advies geven eens laten rouleren. 

     

    Precies. Het is vooral nu nog indammen, morgenavond verwacht ik wel enkele nieuwe maatregelen. Ik hoop er tenminste op. Zolang de overheid niet erkent dat het al besmettelijk is zonder symptomen, gaan ze gewoon niet meer doen dan thuis-isolatie. Men wil geen paniek, de economische motor is erg belangrijk.

     

    Een van de bronnen:

    https://www.nrc.nl/nieuws/2020/03/12/ook-met-weinig-symptomen-is-covid-19-al-besmettelijk-a3993534

     

    "Mensen die besmet zijn met het nieuwe coronavirus Sars-CoV-2 produceren al in een vroege fase van de besmetting grote hoeveelheden virusdeeltjes, ook als ze alleen milde verkoudheidachtige klachten hebben. Mensen met milde Covid-19 zijn waarschijnlijk na ongeveer tien dagen niet meer besmettelijk. "

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...