Ga naar inhoud

blablabla

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door blablabla

  1. wat ik vooral opvallend vind is dat China dit verbluffend snel wist. alsof ze zelf dit virus ontwikkeld hebben, normaal zijn ze nooit zo snel open van geest.. maar nu dus wel.. dat op zich is al raar en verbluffend.. denk dat ze geëxperimenteerd hebben met een nieuw soort virus als oorlogswapen en dat het ergens gigantisch mis moet zijn gegaan..dat wuhan de schuld krijgt is misschien helemaal niet terecht.. maar dat de Chinese regering dit op zijn geweten heeft, dat zou mij niet verbazen..

    • Leuk 1
  2. Op 9-1-2020 om 20:37, Bunkerprepper zei:

    Tip voor mensen die inhoudelijk op de hoogte willen blijven van dit soort uitbraken van virussen: volg de actuele waarschuwingen die als Health Alert wereldwijd worden gepubliceerd. Zelf volg ik o.a. de berichtenservice van het CDC (Centrum voor infectieziekten, VS).

    Het bericht over dit specifieke virus staat hier: https://emergency.cdc.gov/han/han00424.asp

     

    In dit bericht zie je dat het CDC naar aanleiding van deze gebeurtenissen een travel alert type 1 heeft uitgebracht. Aan de hand van de zwaarte van dergelijke travelalerts kun je een inschatting maken over de ernst van de melding. 

    Dit soort health meldingen zijn doorgaans actueler dan de reisadviezen die door de verschillende ministeries van buitenlandse zaken van de diverse landen worden gegeven. Doorgaans wordt een serieus health alert wel binnen 24 of 48 uur gevolgd door een algemeen reisadvies, maar het volgen van de health alerts is dus 'actueler' c.q. sneller als het om dergelijke virusuitbraken of andere gezondheidgerelateerde events gaat. 

     

    Over dit virus is er gelukkig ook positief nieuws te melden. 

    Inmiddels heeft men ook de eerste wetenschappelijke achtergronden van het virus in kaart gebracht en is men er bij dit virus dus bijzonder snel bij om de chemische/moleculaire structuur ervan te ontleden, zie https://www.statnews.com/2020/01/09/chinese-scientists-obtain-genetic-sequence-of-mysterious-virus-a-key-step-in-containment-efforts/

     

    • Leuk 2
  3. wat je ook kunt doen je neemt een stuk weiland, zet daar in het midden je tent neer, je stopt je tent vol met voedselvoorraden voor de komende 6 maanden en iedereen die binnen een straal van 10 meter rond om je tent komt schiet je gewoon neer.  dan weet je zeker dat het helemaal goed komt. ik zou voor een gras weiland gaan of zo een waar net mais is ingezaaid, dan zit je straks lekker uit het zicht. ;-))

     

    ik zou wel eerst vriendelijk vragen of ze op wille rotten.. voordat je gaat schieten.. maar ja zo ben ik.. maar in case of survival is alles toegestaan.. persoonlijk zou ik ervoor zorgen dat er een kabeltje wordt gelegd zodat ik het laatste nieuws op tv niet hoef te missen.. zou toch wat zijn..

     

  4. ik denk dat we ons gek laten maken om niks.

     


    https://www.msn.com/nl-nl/nieuws/opmerkelijk/expert-corona-angst-is-veel-erger-dan-corona/ar-BB10W1d3?li=BBoPEwG&ocid=mailsignout

    Een Canadese arts, expert op het gebied van infectieziekten, heeft opzien gebaard door te beweren dat corona-angst erger is dan het virus zelf. Hij deed dat in een post op Facebook die intussen al 1,2 miljoen keer is gedeeld. Abdu Sharkawy is als geneeskundige verbonden aan de University of Toronto in Canada.

     

    Sharkawy schrijft hoe hij in de krottenwijken van Afrika bloot is gesteld aan hepatitis, Aids, kinkhoest en allerlei andere ziektes, maar dat hij nu pas bang is. Niet voor corona, maar wat het met mensen doet. Om hem heen ziet hij mensen hamsteren alsof het einde der tijden is aangebroken. Dat gedrag maakt andere mensen weer angstig, waardoor een 'spiraal van bangmakerij' is ontstaan.

    In Australië gingen dit weekend mensen met elkaar op de vuist vanwege toiletpapier. Dat hamsteren mensen voor het geval het straks niet meer verkrijgbaar is. Waardoor het steeds moeilijker verkrijgbaar is en supermarkten nog maar een pak per persoon verkopen.

    Sharkawy maakt zich vrolijk over mensen die met gezichtsmaskers over straat gaan. Het helpt volgens hem helemaal niet, maar het zorgt er wel voor dat de maskers verdwijnen uit ziekenhuizen. Daardoor kunnen professionals de maskers niet meer dragen op momenten dat ze echt nodig zijn. In veel landen is de voorraad helemaal op.

    Volgens Sharkawy is het virus alleen gevaarlijk voor ouderen en zwakken. Alle andere mensen moeten zich niet aanstellen en geen overdreven maatregelen nemen.

     

     

     

  5. Op 1-2-2020 om 13:47, JJ&A zei:

    Wij leven niet in angst want angst is een slechte raadgever, maar zien de bui wel hangen en waar we kunnen nemen we wel hier een daar maatregelen.

    Boodschappen doen in plaatsjes op het platte land, (waar geen Chinees restaurant zit) misschien iets minder kans op besmetting.

    Op de broodafdeling van de Aldi heb je plastiek handschoentjes die zijn makkelijk aan te trekken te bescherming om spullen te pakken en betalen, maar hoe doe je het dan weer thuis? dus preppen blijft de aanrader.

     

    (((Wij hebben ook gereageerd op een andere woning in een andere provincie (en staan nummer 1), maar hinken ook op het idee om te vertrekken uit ons dicht bevolkte Nederland (Europa) maar waar naar toe?

    Frankrijk is een groot land, in bretange of normandie kun je nog afgezonderd zitten..  campertje of tent mee. je moet het wel ff volhouden want je weet niet hoe lang het duurt.

    • Leuk 2
  6. weetje, binnenblijven lijkt een goed idee maar werkt alleen als nederland en buurlanden massaal structureel minstens 3 weken afgesloten zijn van de buitenwereld.

    aangezien dat niet zal gebeuren, en er zomaar pardoes nadat je netjes 2 weken binnen heb gezeten, een buurman tegen komt en hij blijkt het te hebben... dan heeft het dus geen zin om je af te zonderen. 

     

    dat maakt het zo verneukeratief. of je ontkomt er niet aan, of je moet op zoek gaan naar een gebied waar je in afzondering kunt leven.. zoals noorwegen, zweden en finland bijvoorbeeld. daar wonen minder mensen.. dus is de kans op besmetting ook veel kleiner..  dus heb je zin om te kamperen voor de komende 6 maanden... of tot wanneer het  is uitgeraasd.. dan lijkt dit de beste oplossing.  ze verwachten bij het WHO dat ze pas over 2 tot 4 jaar een medicijn hebben gevonden..  dus das geen goed vooruitzicht, nu er wordt gesproken dat corona bij besmetting dus tijdens de incubatie tijd al besmettelijk is.. veel mensen worden toch ziek ondanks dat ze niet gezien hebben dat de persoon in kwestie ziek was of kuchde...

     

    nu zijn nog relatief weinig mensen ziek, maar we zien hoe snel het toch over de wereld verspreid. of hoe snel het in china is gegaan..  ik denk dat je zo langzamerhand moet overwegen , zeker als je een ziekte onder de lede hebt, afvragen of het wel verstandig is om naar restaurants of disco, concerten en evenementen te gaan... gewoon om het risico uit te sluiten.

     

    een voedselvoorraad in huis hebben kan nooit kwaad, watervoorraad ook niet. als dit een pandemie wordt zal op termijn het openbare leven stil vallen, en kunnen in de verre toekomst mogelijk ook nutsbedrijven door ziekte en uitvallen niet voldoende functioneren... maargoed.. dit is wellicht wat te ver doorgedraven.. tot dusver blijkt gelukkig slechts 2% te overlijden..

    dus wieweet, wellicht valt het mee....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...