Ga naar inhoud

JohninNL

Lid
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door JohninNL

  1. 6 minuten geleden, OBL-Rien zei:

    Welke bijwerkingen kunnen optreden?

     

    Net als andere medicijnen kan hydroxychloroquine bijwerkingen geven. De meest voorkomende zijn:

     

    misselijkheid & braken

    huiduitslag

    jeuk

    diarree

    zwakte / minder kracht

     

    Een vriend van mij zijn ouders zijn beide hiermee behandelt in het ziekenhuis in Spanje, het is wel degelijk zo dat de bijwerkingen erg heftig zijn, de hele dag door misselijk en braken, dus er moet opgelet worden wie je het geeft. Verder zijn beide ouders wel binnen een week uit het ziekenhuis ontslagen.

  2. 19 minuten geleden, rescue zei:

    Leuk hoor Saturatiemeters kopen,   Eerst moet je al weten wat iemand normaal waarde is.  Anders word voor iedereen die onder 95% scoort al een ambu gebeld. ???

    En er zijn dan al  zoveel heel veel signalen dat iemand naar ziekenhuis moet, en wat helpt de diagnose maar wat helpt het als je geen 100% zuurstof beschikbaar hebt, met een hoge toedieningsmethode.    Als je iemand moet bewaken met saturatiemeter, hoop ik dat ambulance binnen 10 minuten is.  en in die 10 minuten is saturatiemeten verspilde tijd. Dan zijn er nog heel veel handelingen te doen, om het de patient zo comfortabel mogelijk te maken.   EN dan moet je nog wat aan de ontstekingsreactie wat gaan doen. en die medicatie heeft niemand zo maar in huis.  
    Dus koop geen schijnveiligheid.

     

     

    Ach, ik vind het ook wel geinig om ook het effect eens ermee te kunnen testen van mijn workout op de spinning fiets. Maar uiteraard moet het geen paniek reactie teweeg brengen. Zodra je onder de 90% zakt is het sowieso echter wel nodig dat je met grote spoed richting het ziekenhuis word gebracht volgens mij. (Ok, ik lees net het artikel van Prepaired, en onder normale omstandigheden is het dus inderdaad meestal wel een noodgeval wanneer je onder de 90 dropt)

  3. Als mede-preppers vroeg ik me overigens af of jullie inmiddels al een saturatiemeter in huis heb gehaald. Ik loop me rot te zoeken maar kan ze nergens tegen een normale prijs in stock vinden. Lijkt me een handig middel om te kijken of je zuurstofgehalte goed is in deze tijden :) . Als iemand een goede tip heeft graag delen (hier of pb)

    • Leuk 2
  4. 4 minuten geleden, Hugo V zei:

    Als je weinig test zijn de zieken zieker dus het percentage mensen die er aan overlijden ook hoger. Verbaast mij niets. Eigenlijk zeggen alleen het aantal ziekenhuis opnames iets op het moment.

    En zelfs dat zegt weinig aangezien mensen ook thuis in bed sterven (niet enkel ouderen), ik hoor steeds meer en meer signalen dat mensen thuis overlijden zonder test. Men heeft geen koorts meer na een dag of 8/10, maar dan komt de benauwdheid en zuurstoftekort waar uiteindelijk mensen aan overlijden zonder dat ze het zien aankomen. Zo lees je hierboven dat de 32 jarige supermarkt medewerker in zijn slaap is overleden. En ik heb soortgelijke artikelen gelezen uit Amerika van jonge mensen die op deze manier thuis in bed overlijden omdat ze de ernst van de signalen niet inzagen, mogelijk mede door het gebrek aan koorts?

    • Leuk 2
  5. 8 minuten geleden, DutchPublisher zei:

    Dat dit nu leidt tot een grote toename van besmette personen moge duidelijk zijn; de eerst signalen daarvan zijn er al. Gommers heeft in Rotterdam gisteren zeven nieuwe ic-opnamen gehad; hij kan met kunst en vliegwerk er nog een 10-tal ic-plaatsen bij creëren, maar als dit zo doorgaat, loopt hij over 2 dagen vast.

     

    Het lijkt soms alsof niemand in Nederland door heeft en iedereen zijn kop in het zand steekt. Rutte zijn speech word weer de hemel ingeprezen, ben benieuwd hoe dat volgende week gaat zijn wanneer onze aantal doden de lucht in schiet door het tekort aan IC bedden. Ik zie ons wel degelijk in een Italië scenario belanden want als land zijn wij onder de minst voorbereide landen in Europa op basis van IC capaciteit. Zelfs al ga je dat opgeschaald krijgen, dan ga je alsnog niet de zorgmedewerkers ervoor vinden. 

     

    Ondertussen blijft Rutte zich overduidelijk verstoppen achter de 'adviezen' van de deskundigen, ik vraag me af of hij echt gelooft wat hij zegt, of dat hij gewoon een goede politieker  is.. 

  6. Bij deze een correctie aan de RIVM tekst.... (door mijzelf)

     

    31-03-2020 14.00 uur

    Overzicht aantallen

    Het totaal aantal positief geteste patiënten: 12595 (+845)

    Het totaal aantal gemelde patiënten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis: 4712 (+722)

    Het totaal aantal gemelde overleden patiënten: 1039 (+175)

    Duiding

    Vandaag zijn er 722 patiënten als in het ziekenhuis opgenomen gemeld. Er zijn 175 personen als overleden gemeld. Deze zijn niet allemaal in de afgelopen dag in het ziekenhuis opgenomen of overleden.

    Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

    Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal gemelde overledenen in Nederland neemt vandaag harder toe dan we met onze maatregelen zouden verwachten. Het aantal positief geteste patiënten gaat wederom naar beneden, dit is te wijten aan een tekort aan testen. De groei aan sterfte en opgenomen patiënten in het ziekenhuis geeft een realistischer beeld.

    • Leuk 8
  7.  

    Ik begin een beetje moe te worden van alle statistieken die aantonen hoe onze groei afneemt, terwijl er een 42% increase is in ziekenhuisopnames en een 88% increase in sterfte in 1 dag! Het word tijd dat we de positieve gevallen achter ons laten door ons wanbeleid en gaan monitoren op zaken die wel nog enig nut hebben. Overigens 'slechts' 17% van de positief geteste mensen is niet in het ziekenhuis opgenomen....

    • Leuk 6
  8. 31 minuten geleden, Flas zei:

    Ook voor mij de eerste post, lees al wel een tijdje mee. Interessante info over de echte aantallen in China.

     

    Het komt wel weer van het grootste anti China nieuws kanaal dat ook nog eens bekend is voor hun false berichtgeving. 

     

    Denk ik dat China meer doden heeft gehad dan gemeld, ja wellicht. Denk ik dat ze het nu werkelijk onder controle hebben, ja zeker. Doordat wij vrienden in zowel in Shanghai hebben en in Hong Kong hebben die beamen dat het gewone leven inderdaad meer en meer op gang komt met strenge maatregelen om de gezondheid te waarborgen en verder te verspreiden.

  9. 6 minuten geleden, Winterslaapisbeter zei:

    - Komen alle 2000 tests netjes verspreid gedurende de dag binnen? Zijn er piekmomenten?  Als er tussen 2 en 3 normaal gesproken 0.05% van de dagelijkse tests draaien dan is het effect heel klein.

     

    2000 is overigens de maximum capaciteit, het is niet gezegd dat er ook 2000 tests uitgevoerd worden per dag, daar is geen data over maar ik ben vrij zeker van niet, ik vermoed dan men zo min mogelijk test tenzij iemand zijn situatie ernstig achteruit gaat om zo te voorkomen dat men test capaciteit te kort komt voor latere kritische gevallen.

     

    Het slaat nergens op dat er ongeveer elke dag ongeveer evenveel positieve testen bijkomen terwijl het percentage van die mensen die gehospitaliseerd geleden steeds blijft stijgen.

  10. 31 minuten geleden, OBL-Rien zei:

    Wanneer het aantal nieuwe positieve tests morgen lager uitvalt dan 1159, dan zou dit betekenen dat het aantal nieuwe positieve tests voor de derde dag op rij afgenomen is. Dat is nog niet eerder gebeurt tijdens deze crisis.

    Met het extreem gelimiteerd testen hier van maximum 2000 per dag denk ik dat deze trendlijn eerlijk gezegd niet zo veel meer toevoegt, het zegt niets meer over de werkelijkheid. Wil je de trend nog kunnen volgen zul je moeten kijken naar ziekenhuis opnames en sterfte cijfers, die trend gaat gewoon even hard door, en mist nog steeds een grote groep die wegens kwetsbaarheid/ouderdom niet getest en opgenomen worden maar wel ook overlijden (zonder officiële diagnosis dus)

     

    454 ziekenhuis opnames gisteren, 529 vandaag. (16+ % stijging)

    93 doden gisteren, 132 vandaag (41+ % stijging)

     

    De disinformatie van het RIVM maakt me dan ook woedend! Wat is dan wel hun verwachting?

     

    Net als de afgelopen dagen is gemeld, neemt het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten en het aantal overledenen minder snel toe dan je zonder maatregelen zou verwachten.

    • Leuk 1
  11. Is het ook iemand opgevallen dat de laatste dagen geen enkele informatie meer word gegeven bij de leeftijd van overledenen? Voorheen stond het er steeds bij, het is maar speculatie maar ik vermoed dat er inmiddels ook mensen onder de 60 eraan zijn overleden. Is daar nog iets data van?

  12. https://nos.nl/l/2328460

     

    Blijkbaar is onze test capaciteit 2000 per dag. Geen wonder dat onze trend lijn soms niet zo sterk groeit als verwacht... En dan nog blijven vasthouden aan ons test beleid. Te weinig testen, doden die sterven met symptomen maar niet getest zijn worden niet meegeteld, al bij al hebben we dus geen flauw idee wat er hier aan de hand is .

     

    Ik ben stomverbaasd over het hoge percentage Nederlanders wat vind dat de overheid het zo geweldig doet ?‍♂️

    • Leuk 6
  13. 1 uur geleden, David95 zei:

    WOW, Jaap van Dissel; Wij denken op dit moment dat de R0 van het virus ONDER de 1 ligt. Dit is een schatting, maar hier moeten we wel vanuit gaan.

     

    slide14.thumb.png.e49924e5073be82f076fb98cfe44bb58.png

     

     I mean, zegt dit niet genoeg? Een lockdown lijkt verreweg het beste om de curve met spoed af te vlakken, ja je kunt opnieuw een piek krijgen als je opeens de maatregelen opheft. Maar wat is dat voor een idiote denkwijze, nadat de curve vlak is ga je over tot minder strenge maatregelen zoals social distancing om die curve vlak te houden. Beetje oneerlijke vergelijking op deze manier. Hoeveel mensen in onze politiek hebben genoeg brein cellen om dit ook te zien?

     

    Wat ik trouwens niet begrijp aan deze cijfers is waarom een lockdown een initieel hogere piek zou hebben als social distancing (ook al is het maar een beetje), daar zit toch totaal geen logica achter?

    • Leuk 3
  14. 4 uur geleden, OBL-Rien zei:

    4204, dat is goed nieuws. Dat is een flinke duw naar beneden voor de trendlijn. Maar liefst 183 minder dan de trendlijn van gisteren!

     

    Je kunt het zelfs visueel zien, de lijn heeft een duidelijke knik naar beneden.

    Even een vreugde dansje maken...

    Je kunt je wel hardop afvragen of die lagere uitkomst komt doordat er minder getest word tegenover andere landen. Interessant zou zijn om de doden trendlijn te volgen, dat zegt waarschijnlijk meer over de beginfase wanneer er nog IC capaciteit is en of we daarin ook nog lager uitkomen.

  15. Ik ben zelf gisteren voor het eerst deze week buiten geweest voor wat essentiële boodschappen en buiten om mensen heen lopen lukt meestal nog wel terwijl het wel lijkt dat de meeste mensen dat totaal niet doen. Maar om de supermarkt is het wel knap lastig die afstand te bewaren zeg. Dat gaat alleen werken als we maar een paar mensen per keer in laten en een vaste route laten lopen.

     

    Verder op Twitter via Jan Kluytmans een heel erg goede draad tegengekomen hoe China inbound vluchten behandeld en er voor zorgt dat geen nieuwe clusters ontstaan in hun land. Dit heel draadje is een aanrader! Ik hoop dat ons beleid wijzigt. Op dit moment lijkt het voor mij een droom dat we stilletjes aan weer normaal kunnen doen over 3 maanden binnen Europa.

     

     

    • Leuk 1
  16. Zojuist, jens zei:

    Nog even een vraag over mondkapjes.

    Ik heb hier 1 doosje van 50 stuks.

    Ik zou graag iets willen afstaan aan de huisarts, maar ik weet niet, hoeveel ik er zelf nodig zal hebben.

    Waar rekenen jullie op, wat is jullie inschatting van hoeveel je zult gebruiken?

     

    Zijn eigenlijk wegwerpdingen, dus ja eens we ze gaan dragen ben je vrees ik snel door 50 stuks heen. De huisarts heeft het wel harder nodig. Moreel dilemma dus.

  17.   

     

    Heel erg goede thread van Trevor Bedford die de verschillende scenarios bekijkt, van herd immunity, tot radicale social distaning. Zijn conclusie, de enige manier om de economie draaiende te houden is massaal testen zodat ook mensen die asymptomatic zijn worden gedetecteerd en in isolatie kunnen zodat de economie verder zijn gangetje kan gaan zonder massale verspreiding met 100.000en doden tot gevolg (een scenario dat Engeland op dit moment lijkt te kiezen).  Aangezien het lijkt op dit moment dat een groot deel van de virus verspreiding komt uit het verspreiden door mensen die asymptomatisch zijn.

     

    Ter duiding voor wie Trevor Bedford niet kent: hij is een geassocieerde professor aan de Universiteit van Washington en is een expert op virus epidemiologie en is mede-ontwikkelaar van het next-strain platform dat wereldwijd word ingezet om de mutaties van covid19 te tracken. Een mans wiens woorden wat waard zijn.

    • Leuk 3
  18. 9 uur geleden, Sterredag zei:


    <mod>Let even op je toon!</mod>

     

     

    Je hebt gelijk, ik had wat rustiger moeten reageren (originele post ook aangepast). Mijn excuses. Ik denk dat het ook een les voor anderen is om op een normale manier om een bron te vragen als hier onduidelijkheid over is want ik post hier geen dingen op basis van geruchten, daar houd ik me graag ver van af.

    • Leuk 5
  19. 11 uur geleden, netuyas zei:

    Dat weten we dus niet, dat neem jij aan!

     

    Graag informatie aanbieden met duidelijke disclaimer. Niet aannames als feiten presenteren

    Dit was geen aanname van mij, vraag je volgende keer gewoon lief om een bron? Terug te vinden in het liveblog van vandaag op nos.nl waarnaar gelinkt was in mijn eerste post met cijfers als reactie op de post van Japanology.

     

    Er is nu ook een volledig artikel beschikbaar hierover.

    https://nos.nl/artikel/2327537-171-coronapatienten-op-de-intensive-care-ziekenhuizen-stralen-rust-uit.html

     

    In totaal zijn er nu 1150 IC-bedden, waarvan er 575 vrij zijn voor coronapatiënten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...