Ga naar inhoud

Jellyfish

Lid
  • Items

    157
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jellyfish

  1. BARNEVELD / VOORTHUIZEN - Burgemeester Asje van Dijk meldt dat twee personen uit de gemeente Barneveld zijn besmet met het coronavirus. Het gaat om een persoon uit Barneveld en een inwoner uit Voorthuizen.

    https://112barneveld.nl/page/Nieuwsdetail/57021/barnevelder-en-voorthuizenaar-besmet-met-coronavirus

     

     

    EYLINGEN, 15 maart 20202 – Ook in Teylingen is zondag bij een inwoner een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een man van 63 jaar, zo maakte burgemeester Breuer via Twitter bekend. Er werd niet bij vermeld uit welk dorp de man komt.

    http://www.deteyding.nl/inwoner-van-teylingen-besmet-met-coronavirus/

     

     

    Bij een medewerker van het Zaans Medisch Centrum is het coronavirus vastgesteld.

    Dat maakte het ziekenhuis zaterdagavond op de website bekend.

    De medewerker is een leidinggevende en heeft geen direct contact met patiënten gehad.

    https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200315_40620336/medewerker-zaans-medisch-centrum-besmet-met-coronavirus

     

    REGIO - In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn elf nieuwe besmettingen met het coronavirus. "Dit blijkt uit laboratoriumonderzoek. De nieuwe positieve testen zijn vastgesteld in Rotterdam, Goeree-Overflakkee, Schiedam en Albrandswaard", zo meldt de GGD Rotterdam-Rijnmond zojuist.

    https://deschiedammeronline.nl/detail-stad/eerste-besmetting-in-schiedam

     

    • Leuk 1
  2. 2 uur geleden, Bunkerprepper zei:

    Vraagje: Als iemand van jullie een half uurtje tijd heeft, kan diegene dan eens uitzoeken of we in de afgelopen week Stef Blok ergens publiekelijk tegen zijn gekomen (bij een publieksevent, vergadering, persconferentie of iets dergelijks)?

     

    Volgens mij was Stef Blok gisteren nog in Indonesië bij het staatsbezoek van Willem Alexander en Maxima

    • Leuk 1
  3. Ook in Zandvoort is nu iemand positief getest op het coronavirus.

    Dat blijkt uit de meest recente gegevens van het RIVM (14.30 uur). Het is het eerste geval van besmetting die in Zandvoort is vastgesteld. Haarlem telt vier besmettingen, Heemstede twee en Bloemendaal en Velsen één.

    https://www.noordhollandsdagblad.nl/cnt/dmf20200314_96894522/geval-van-besmetting-coronavirus-vastgesteld-in-zandvoort

     

    Ik weet niet meer of ik deze al had gemeld:

    DIRKSLAND - Op Goeree-Overflakkee is een tweede besmetting van het coronavirus vastgesteld. Het gaat om een medewerker van Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland. 

    De medewerker verblijft in thuisisolatie, meldt CuraMare. "Een contactonderzoek loopt. Er is géén verhoogd risico voor patiënten en de patiëntenzorg. De zorg in het ziekenhuis gaat gewoon door."

    https://www.eilandennieuws.nl/nieuws/algemeen/8769/tweede-besmetting-coronavirus-op-goeree-overflakkee-

     

     

    Het Corona virus is ook in Losser aangekomen en heeft inmidels duidelijk invloed op het openbare leven in de gemeente.

    GGD Twente meldt dat er een inwoner van Losser besmet is met het COVID-19 virus. Het totaal aantal besmettingen in Twente is op dit moment 18.

    Lege schappen

    In de Losserse supermarkten zijn lege schappen te zien

    https://www.hallolosser.nl/nieuws/2020/eerste-corona-besmetting-losser

    • Leuk 3
  4. REDA - Op het Graaf Engelbrecht College in Breda is een leraar besmet met het coronavirus. De school heeft dat maandagmorgen per brief aan de ouders en leerlingen laten weten.

    Tien andere leerkrachten zijn uit voorzorg thuis. Zij voelen zich ook ziek.

    https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3168543/Leraar-besmet-met-coronavirus-op-Graaf-Engelbrecht-College-in-Breda-tien-andere-docenten-thuis

     

    Patiënt St Jansdal Harderwijk overleden aan gevolgen coronabesmetting

    De overleden patiënt in Harderwijk is de eerste dode in Gelderland

    HARDERWIJK - In het St Jansdal ziekenhuis in Harderwijk is een patiënt overleden die besmet was met het coronavirus. Dat bevestigt woordvoerder Linda Heller namens het ziekenhuis. Het gaat om een oudere patiënt met onderliggend lijden, zegt het ziekenhuis. De leeftijd van de persoon wil men niet noemen.

    https://112harderwijk.nl/page/Nieuwsdetail/57012/pati-nt-st-jansdal-harderwijk-overleden-aan-gevolgen-coronabesmetting

     

    14 maart 2020 - Bij een inwoner van de gemeente Heerde is besmetting met het coronavirus (COVID-19) vastgesteld.

    GGD Noord- en Oost-Gelderland onderzoekt met wie de patiënt contact heeft gehad. Deze personen wijzen wij op het belang van een goede hygiëne en moeten thuis blijven bij klachten.

    https://www.heerde.nl/Bestuur_en_organisatie/Actueel/Nieuws/Maart_2020/Inwoner_van_de_gemeente_Heerde_besmet_met_coronavirus

     

    Bij een inwoner van Oud-Vossemeer is na laboratoriumonderzoek het coronavirus (COVID-19)  vastgesteld. Deze persoon ligt in het ziekenhuis. Het is de eerste Thoolse vastgestelde besmetting en de veertiende in Zeeland. 

    https://www.eendrachtbode.nl/nieuws/algemeen/23865/vossemeerder-besmet-met-coronavirus-ligt-in-ziekenhuis-

     

    TILBURG - In het Tilburgse woonzorgcentrum De Leyhoeve zijn twee bewoners van de zorgafdeling bezweken aan het coronavirus. Dat meldt het Brabants Dagblad. Hun gezondheid was al langer slecht.

    https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3171661/Twee-bewoners-van-woonzorgcentrum-Leyhoeve-overleden-na-besmetting-coronavirus

     

    Twitterfeed van Gemeente Bladel: @gemeente_Bladel

    Er is vandaag een eerste besmetting met het #coronavirus geconstateerd in de gemeente Bladel. De GGD neemt maatregelen die nodig zijn voor de gezondheid van deze inwoner en zijn/haar omgeving. Om privacyredenen kunnen wij hierover geen verdere informatie verstrekken

     

    EINDHOVEN - Een bewoner van de gesloten verpleegafdeling Wilgenhof, onderdeel van zorggroep Vitalis, is vrijdagavond overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Hij overleed in het Catharina Ziekenhuis. Waar hij het virus heeft opgelopen, is niet bekend. Dat meldt Vitalis zaterdag op hun website.

    https://www.ad.nl/eindhoven/bewoner-van-verpleegafdeling-wilgenhof-in-eindhoven-overleden-na-besmetting-met-coronavirus~aed41572/

     

    • Leuk 2
  5. EDE In ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede is een patiënt opgenomen die besmet is met het coronavirus (COVID-19). Dit bleek uit de test. Deze patiënt is vanaf opname in isolatie behandeld. Dat meldt het ziekenhuis zaterdagmiddag in een persbericht. In totaal zijn er in Nederland 959 besmettingen, meldt het RIVM even na 14.30 uur. In de gemeente Barneveld en de gemeente Ede is verder nog geen geval geconstateerd. 

    https://barneveldsekrant.nl/lokaal/zorg/coronapatiënt-ziekenhuis-gelderse-vallei-691140

    • Leuk 1
  6. Eerste coronabesmetting in gemeente Olst-Wijhe

    Laatst gewijzigd: 14 maart 2020 om 13:46

    Bij een inwoonster van de gemeente Olst-Wijhe is gisteravond een besmetting met het coronavirus vastgesteld. Het betreft iemand uit Olst.

    https://www.olst-wijhe.nl/bestuur/nieuws/nieuwsberichten/2020/3/14/eerste-coronabesmetting-in-gemeente-olst-wijhe

     

    De GGD heeft vandaag bevestigd dat een inwoner van de gemeente Halderberge is besmet met het coronavirus.

    https://www.halderberge.nl/inwoner-gemeente-halderberge-besmet-met-het-coronavirus

     

     

    Een 32-jarige personal trainer uit Leeuwarden is besmet met het coronavirus. Hij keerde vrijdag terug van wintersport uit het Oostenrijkse Sankt Anton.

    Daar was hij met acht ondernemers uit Leeuwarden en omstreken. Het opmerkelijke aan de Leeuwarder, Pytrik Hiemstra, is dat hij slechts lichte luchtwegklachten heeft. Hij hoest, maar heeft naar zijn idee geen koorts gehad. Van de zeven andere ondernemers zijn er vijf wel stevig ziek. Zij krijgen op zijn vroegst donderdagochtend te horen of ze ook besmet zijn met Covid-19, zegt Hiemstra.

    https://vernieuwd.lc.nl/friesland/leeuwarden/Leeuwarder-besmet-met-coronavirus-groep-ondernemers-mogelijk-ook-25451607.html

    • Leuk 1
  7. Zaterdagmiddag update:

     

    14 maart 2020, 13.45 uur

    Vandaag is bekend geworden dat een derde inwoner in de gemeente Wijk bij Duurstede besmet is met het coronavirus (COVID-19). Deze persoon is thuis in isolatie. Op dit moment onderzoekt de GGD regio Utrecht via welke bron de persoon is besmet.

    https://www.wijkbijduurstede.nl/nieuws/coronavirus.html

     

    Vrijdag 13 maart 2020 is bekend geworden dat een inwoner van de gemeente Ommen positief getest is op het coronavirus. De inwoner bevindt zich op dit moment in isolatie en maakt het naar omstandigheden goed. Burgemeester Hans Vroomen is aan het begin van de vrijdagavond hierover geïnformeerd door GGD IJsselland. De GGD onderhoudt persoonlijk contact met de inwoner en omgeving en neemt alle benodigde maatregelen.

    https://ommen.nl/corona/

     

    BREDA - Een medewerker van de GGD West-Brabant is besmet geraakt met het coronavirus. Na laboratoriumonderzoek stelde het RIVM dit resultaat vast. De medewerker zit in thuisisolatie.

    De GGD West-Brabant heeft direct gepaste maatregelen genomen en houdt de komende twee weken collega’s in de gaten waarmee de medewerker in contact is geweest.

    https://www.omroepbrabant.nl/nieuws/3171584/Medewerker-GGD-West-Brabant-besmet-met-coronavirus

     

     

    In de gemeente Groningen is een nieuw persoon besmet geraakt met het nieuwe coronavirus. Dat maakt GGD Groningen bekend. In totaal zijn er nu 6 mensen in de provincie Groningen besmet met COVID-19.

    De persoon zit in thuisisolatie. Het is niet bekend hoe de persoon besmet raakte.

    https://www.dvhn.nl/groningen/Nieuwe-besmetting-coronavirus-in-gemeente-Groningen-25462600.html

     

     

    De GGD Hollands Midden meldt vandaag zes nieuwe gevallen van corona-besmettting. De teller in het Groene Hart staat daarmee nu op 16 besmettingen.

    De regionale GGD meldt op de site vandaag de nieuwe besmettingen. Het gaat om een 68-jarige man uit Gouda, een 27-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, een 62-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn, een 67-jarige man uit Krimpenerwaard en twee vijftigers, mannen uit Oegstgeest die besmet zijn

    https://www.ad.nl/alphen/zestien-mensen-in-groene-hart-besmet-met-corona-virus~a52cb283/

     

    De GGD Rotterdam-Rijnmond laat vandaag weten dat er in Maassluis iemand is ontdekt met het Corona virus.

    De Maassluizer zit momenteel in thuisisolatie. De gemeente van Maassluis heeft nog niet gereageerd op de eerste besmetting in Maassluis.

    https://112middendelfland.nl/2020/03/eerste-persoon-in-maassluis-besmet-met-corona/

    • Leuk 1
  8. Een van de leerlingen van middelbare school ISW Hoogeland in Naaldwijk heeft mogelijk het coronavirus. Dat laat GGD Haaglanden desgevraagd weten. Dat het onzeker is, heeft te maken met het huidige testbeleid. Alleen zeventigplussers en mensen die zwak zijn, komen daar nog voor in aanmerking.

    De school heeft zelf per brief aan leerlingen en hun ouders laten weten dat er een besmetting is, maar de GGD durft dat niet zo hard te stellen. De Naaldwijkse jongen is thuis en is onder behandeling van de GGD.

    De school blijft voorlopig open. De GGD voert nu contactonderzoek uit en adviseert leerlingen en ouders die nauw in contact zijn geweest met de betrokken persoon afzonderlijk. De jongen heeft in Oostenrijk contact gehad met een Italiaans gezin.

    https://www.wos.nl/mogelijk-coronabesmetting-bij-middelbare-school-in-naaldwijk/nieuws/item?1155164

    • Leuk 2
  9. Nieuwe besmetting in Delft

    vr 13 mrt 2020, 15:08    

    Een man van in de veertig en een vrouw van in de vijftig uit Den Haag, een negentiger uit Delft en een man van in de veertig uit Leidschendam-Voorburg zijn besmet met het nieuwe coronavirus. Dit is vastgesteld na laboratoriumonderzoek. Deze personen hebben geen relatie tot elkaar. De negentiger bevindt zich in isolatie in een ziekenhuis en de andere patiënten zitten met ziekteverschijnselen in thuisisolatie.

    Drie eerdere patiënten zijn inmiddels volledig hersteld. In totaal zijn er in regio Haaglanden 22 personen besmet geraakt met het coronavirus. Daarvan zijn er nu nog negentien mensen besmet. In buurgemeente Pijnacker-Nootdorp zijn zeven besmettingen.

    https://www.delftsepost.nl/nieuws/algemeen/961695/nieuwe-besmetting-in-dellft

    • Leuk 2
  10. Een oude maar Dirksland staat nog niet in de lijst:

    Dirksland - Op 12 maart is in Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis het coronavirus vastgesteld bij een patiënt. De patiënt is sinds 12 maart 2020 opgenomen in het ziekenhuis.

    De patiënt meldde zich 12 maart met luchtwegklachten en is volgens landelijk protocol opgenomen in isolatie en getest. Deze test bleek positief. De patiënt en naasten zijn ingelicht door een arts. Patiënten die contact hebben gehad met de positief geteste patiënt zijn ingelicht, hierin volgt het ziekenhuis de richtlijnen van de RIVM en GGD.

    https://www.voorne-putten.nl/nieuws/actueel/109112/coronavirus-vastgesteld-bij-patint-van-weel-bethesda-ziekenhuis-dirksland

    • Leuk 2
  11. Wethouder Evelien Zinkweg van de gemeente Oldenzaal heeft het coronavirus opgelopen. Ook haar man is besmet. Dat is vanavond bekend gemaakt door burgemeester Patrick Welman.  

    De wethouder en haar partner kwamen met klachten terug van een vakantie in Oostenrijk. Volgens burgemeester Welman heeft Evelien Zinkweg bij haar thuiskomst haar verantwoordelijkheid genomen en is bewust terughoudend geweest in sociaal contact met anderen.

    https://www.rtvoost.nl/nieuws/327354/Wethouder-Evelien-Zinkweg-van-gemeente-Oldenzaal-besmet-met-coronavirus

    • Leuk 2
  12. Weer een update. Kan een paar oude meldingen bevatten, want ik was een tijdje offline dus heb het even niet zo gevolgd.

     

     

    Bij de Laverhof locatie St. Barbara in Wijbosch is vrijdag 13 maart in woonvleugel Vijverhof een besmetting met het coronavirus geconstateerd. Dat heeft de GGD Hart voor Brabant aan Laverhof bevestigd.

    Dit betekent dat Laverhof per direct gepaste maatregelen heeft genomen om verspreiding van het virus te voorkomen. Zij neemt hierbij de richtlijnen van het RIVM in acht.

    https://meierijstad.nieuws.nl/2020/03/14/client-st-barbara-besmet-met-coronavirus/

     

    Willibrordusschool in Diessen: waarschijnlijk drie kinderen besmet met coronavirus

    DIESSEN - Op de basisschool Willibrordus in Diessen zijn naar alle waarschijnlijkheid drie kinderen, uit de groepen 3, 7 en 8, besmet met  het coronavirus. Dat meldt de schoolleiding in een brief aan de ouders van alle schoolkinderen. 

    https://www.bd.nl/tilburg-e-o/willibrordusschool-in-diessen-waarschijnlijk-drie-kinderen-besmet-met-coronavirus~aba841d4/

     

    Een medewerker van het Dijklanderziekenhuis in Purmerend is besmet met het Corona-virus, dat bevestigde het Dijklander Ziekenhuis vanmiddag aan Regio Purmerend. Alle patiënten die recentelijk voor de positieve test met de medewerker in contact zijn geweest, zijn hier door het ziekenhuis over geïnformeerd. De medewerker is in thuisisolatie geplaatst.

    https://regiopurmerend.nl/2020/03/13/medewerker-dijklander-besmet-met-corona-patienten-geinformeerd/

     

    Nadat een vrouw uit Diemen als tweede coronapatiënt in ons land werd gedetecteerd, blijken nu ook haar partner en één van hun kinderen besmet.

    Het RIVM laat weten dat er vannacht twee personen positief zijn getest op het coronavirus (COVID-19).

    https://www.dagelijksestandaard.nl/2020/02/corona-breidt-verder-uit-in-nederland-partner-en-kind-amsterdamse-coronapatient-ook-besmet/

     

    Interessant voor het TF-lid met de aangrenzende regio (achterhoek): 

    VREDEN/AHAUS - Net over de grens in Duitsland zijn 24 mensen besmet het coronavirus. Het gaat onder meer om vier inwoners van Ahaus en één uit Vreden 

    Het corona-virus zorgt ook over de grens met Duitsland voor ingrijpende wijzigingen in het dagelijks leven. In de aan de Achterhoek grenzende kreis Borken, met ruim 300.000 inwoners nog iets meer bevolkt, zijn 24 mensen besmet met het coronavirus. De regionale overheid in het ‘kreishaus’ in Borken maakt dagelijks meldingen van nieuwe maatregelen.

    https://www.destentor.nl/achterhoek/net-over-de-duitse-grens-24-mensen-besmet-met-corona~a56fc784/

     

     

    14 Twentenaren officieel besmet met corona, maar het zijn er veel meer

    ENSCHEDE - Volgens de laatste cijfers van het RIVM en GGD Twente die vrijdagmiddag bekend zijn gemaakt, zijn in Twente nu veertien mensen officieel besmet met het coronavirus. Landelijk is het aantal besmettingen opgelopen naar 804. Maar dat aantal ligt veel hoger.

    https://www.ad.nl/enschede/14-twentenaren-officieel-besmet-met-corona-maar-het-zijn-er-veel-meer~ad685be2/

     

    Leidschendam-Voorburg -Een man van in de veertig en een vrouw van in de vijftig uit Den Haag, een negentiger uit Delft en een man van in de veertig uit Leidschendam-Voorburg zijn besmet met het nieuwe coronavirus. 

    Dit is vastgesteld na laboratoriumonderzoek. Deze personen hebben geen relatie tot elkaar. De negentiger bevindt zich in isolatie in een ziekenhuis en de andere patiënten zitten met ziekteverschijnselen in thuisisolatie.

    https://www.hetkrantje-online.nl/nieuws/actueel/102185/-coronavirus-derde-besmetting-in-leidschendam-voorburg

    • Leuk 2
  13. Negentien mensen in Den Haag en omstreken besmet met coronavirus: drie patiënten genezen

    In Den Haag en omstreken zijn er vandaag in totaal negentien mensen besmet met het coronavirus. Een van hen, een man van in de negentig uit Delft, ligt in een ziekenhuis. Dat meldt GGD Haaglanden. Drie patiënten zijn inmiddels genezen. 

    https://www.ad.nl/dossier-corona-in-de-regio/negentien-mensen-in-den-haag-en-omstreken-besmet-met-coronavirus-drie-patienten-genezen~a56a6ddf/

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...