Ga naar inhoud

Johnny79

Lid
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Johnny79

  1. Praat meneer Bruls hier zijn mond voorbij wat betreft het eventueel heropstarten van de scholen na de 28e??

     

    Quote

    Hij moest er zelf ook even inkomen, want de eerste burger van Nijmegen is een gezelligheidsmens. „Ik ben een echte ’handengever’, dus daar moest ik wel aan wennen. Maar net als de meesten besef ik dat we deze crisis alleen kunnen oplossen als iedereen bijdraagt. En iedereen begrijpt deze crisis, of je nou 8 of 80 jaar bent. Iedereen kan het coronavirus krijgen, iedereen kan het verspreiden.”

    Bron: Telegraaf.nl

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1218547752/veiligheidsbaas-bruls-of-we-dit-maanden-volhouden-durf-ik-niet-te-voorspellen

    • Leuk 1
  2. 1 minuut geleden, Carbunculuz zei:

    Waarom publiceerde 't RIVM de cijfer opeens zojuist en niet 14 uur?

    En nu gaan ze zeker roepen, kijk het werkt! Zie je wel, we hadden gelijk, het zakt!!! Tja zo kan ik het ook. Eerst publiceren rond 14:00 uur, toen zelfs 15:00 uur en nu al even na 12:30 uur. Zo kan iedereen de cijfers omlaag krijgen. Ben zo onderhand wel een beetje klaar met het RIVM. Ze denken het beter te weten dan iedereen, maar gaan keer op keer op hun snufferd. 

     

    Zo, dat moest ik even kwijt ? Ga ik nu dweilen hier......ontspanningstherapie ? 

    • Leuk 2
  3. 6 minuten geleden, mevr.Grijpstra zei:

    Wat is dit nou weer voor rare actie? Hadden ze niet eerder kunnen bedenken dat deze maskers  niet deugdelijk genoeg waren?

    En wat wordt dan nu gebruikt? Niks? Of zijn er ineens wel genoeg wel deugdelijke maskers "binnen gekomen ".

    groet,mevr.Grijpstra

     

    600.000 kapjes van de 1,3 miljoen worden teruggehaald. De rest schijnt wel ''goed'' te wezen. De 600.000 kapjes sluiten niet goed op het gezicht aan en het ventiel werkt niet goed staat in het artikel op de site van de NOS.

     

    En nu maar hopen dat niet te veel (het liefst niemand) deze kapjes wegens tekort wel al is gaan gebruiken. 

     

    • Leuk 1
  4. Quote

    Honderdduizenden Chinese mondmaskers teruggeroepen uit Nederlandse ziekenhuizen

     

    Een groot deel van de mondmaskers die de Nederlandse overheid uit China heeft geïmporteerd, is ondeugdelijk. Omdat de maskers al waren verdeeld over ziekenhuizen, is het ministerie van Volksgezondheid een terugroepactie begonnen.

    Het gaat om bijna de helft van een partij van 1,3 miljoen zogeheten FFP2 maskers, 600.000 stuks. Zorgverleners gebruiken die bij de behandeling van ernstig zieke patiënten met een covid-infectie. Ondeugdelijke maskers brengen artsen en verpleegkundigen in gevaar.

    Dit meld de NOS net op haar website. Of ze deels al gebruikt zijn is niet bekend.

     

    Bron: https://nos.nl/artikel/2328673-honderdduizenden-chinese-mondmaskers-teruggeroepen-uit-nederlandse-ziekenhuizen.html

    • Leuk 2
  5. Quote

    Kans op besmetting te groot bevonden Hulpverleners geven geen mond-op-mond-beademing meer

     

    AMSTERDAM - Een groeiend aantal hulporganisaties vaardigt een verbod uit op het geven van mond-op-mondbeademing bij noodgevallen. De kans dat een hulpverlener wordt besmet als iemand het coronavirus heeft is levensgroot.

    Bron: Telegraaf.nl

    Link achter betaalmuur: https://www.telegraaf.nl/nieuws/2132139232/hulpverleners-geven-geen-mond-op-mond-beademing-meer

     

    Ik heb als burgerhulpverlener ook het verzoek gekregen geen mond op mondbeademing meer te geven i.v.m. grote kans op besmetting via mail een paar dagen geleden. Verder worden burgerhulpverleners boven de 50 jaar niet meer opgeroepen bij een reanimatie alarmering via het systeem van HartslagNU.

    • Leuk 1
  6. 14 minuten geleden, Loreen zei:

     

    De vorm is natuurlijk discutabel, het initiatief zelf vind ik eigenlijk wel prima?

    Niet eens om 'plek te maken' voor mensen met een betere overlevingskans, maar wél om kwaliteit van leven mocht je het dus inderdaad overleven. Vaak leveren ouderen ontzettend veel in na ernstige ziekte, en is achteraf de vraag of het niet beter was geweest als... Daar vooraf over nadenken lijkt me absoluut niet slecht.

    Daarnaast nog een ander punt. Ik heb al meermaals gelezen dat van oudjes op het moment hun aller grootste angst nu is om alleen te sterven. Want dat is waar het in veel van de gevallen op neer zal komen, als ze op de IC terecht zouden komen. Ik denk dat veel van de mensen met die angst liever thuis zouden blijven in hun vertrouwde omgeving, dan alleen op de IC te liggen. Wederom een reden waarom het me niet slecht lijkt daar van tevoren over na te denken.

     

    Wat dat betreft vind ik het dan ook een prima initiatief. Zie het als het niet-reanimeren gebruik, ook dat wordt gewoon besproken door artsen.

    Om nou echter die oudjes out of the blue te bellen met die vraag, en ze hierdoor te overdonderen, dat vind ik dan wel weer kwalijk.

    Het voorbeeld dat je schetst ben ik het helemaal mee eens. Maar om in deze tijd onaangekondigd met dit soort telefoontjes aan te komen, zelfs bij mensen van een jaar of 70 die verder geen onderliggende ziekte hebben, vind ik echt niet kunnen. 

     

    Natuurlijk heb je een groot punt wat betreft hoe deze mensen na een week of 2 a 3 aan de beademing te hebben gelegen er uit zouden komen. Maar nu het aantal IC tekort eng dichtbij lijkt te komen, en er opeens huisartsen ouderen onaangekondigd gaan bellen met deze vragen baart mij toch echt zorgen. 

    • Leuk 2
  7. Moeten we u beademen, of mogen we u dood laten gaan als u Corona krijgt? Dat wordt door diversen huisartsen gevraagd per telefoon aan ouderen. Juist! Dan kunnen we hun plek gebruiken voor iemand jonger/gezonder?!?! Wat gebeurd hier? Weten ze meer dan wij? Toch IC bedden te weinig en daarom via huisartsen een indicatie proberen te maken?

     

    De telegraaf bericht hier net mee achter een betaalmuur. 

     

    Quote

    ’Stel dat u besmet raakt, wilt u dan op de ic of niet?’ Senioren in paniek door belletje dokter.

    Quote

    ALMERE - Er is onrust ontstaan onder vooral de oudere Nederlanders nu een deel van hen gebeld wordt door de huisarts met de vraag of al nagedacht is wat men wil wat er gebeurt als men ziek wordt door corona. De vraag wordt gesteld of men wel op intensive care wil belanden als het onverhoopt slecht gaat of liever thuis verzorgd zou willen worden bij een naderend levenseinde.

    Vanwege de betaalmuur mag ik denk ik niet meer posten hier. Maar ik schrik hier wel van. En ook gewoon met een onaangekondigd telefoontje. Ouderen schrikken zich kapot wordt er onderanderen geschreven.

     

    Een klein stukje dan nog, ik denk dat dat nog wel mag.

     

    Quote

    Een woordvoerder van Zorg op Almere stelt dat het advanced care planning betreft, die nu wat eerder dan normaal plaatsvindt. „Ziekenhuizen hebben in elk geval in Noord-Holland vanuit het Regionaal Overleg Acute Zorgketen (ROAZ) de huisartsen gevraagd dat te doen. Het is eigenlijk bestaand beleid om bij kwetsbare ouderen met onderliggende ziektes ooit een gesprek over het levenseinde aan te gaan.”

     

    Quote

    ’Verborgen teken?’

    Zo zijn er meer meldingen binnengekomen bij de krant van ouderen die gebeld zijn door huisarts en er door van slag zijn. Ook de 70-plusser Arie Ursinus is gebeld. „Of ik wel op de intensive care wil belanden. Is dit een verborgen teken? Is er niet voldoende plek op ic als de piek van de epidemie bereikt wordt?”

     

    Bron Telegraaf.nl

    Link: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1492329991/senioren-in-paniek-door-belletje-dokter

    • Leuk 4
  8. 14 minuten geleden, Hermanusb zei:

    We zijn al een kopie van Italie.

     

    Ik heb alle cijfers net even rustig zitten bekijken van Italië en Nederland die tot nu toe bekend zijn, had daarvoor eerder nog geen tijd. Je hebt nog gelijk ook. Als we zo door blijven gaan dan wil ik denk ik niet verder meer denken..................

    • Leuk 1
  9. 13 minuten geleden, Mono zei:

    Als NL/RIVM ergens slecht in is geweest, dan hoort communicatie wel in de top 3.

    RIVM:

    • de kans dat het virus naar NL komt is zeer klein
    • als het virus in NL komt, is de kans klein dat het zich hier verspreidt
    • het virus is helemaal niet zo besmettelijk
    • we zijn zeer goed voorbereid
    • je hoeft geen mondkapjes te kopen, die werken toch niet
    • je hoeft je geen zorgen te maken
    • het virus lijkt een beetje op de gewone griep
    • alleen ouderen zijn kwetsbaar
    • je kan gewoon lekker doorfeesten in Brabant met carnaval, dat wordt toch slechts in kleine groepen gedaan
    • we gaan het virus laten verspreiden onder de bevolking, dat is onze strategie
    • we hebben maximale controle
    • na besmetting ben je immuun
    • als iemand geen klachten heeft, is er niets aan de hand

     

    Op een gegeven moment weet de bevolking het dan ook niet meer, en denken ze: "het zal wel", "het valt wel mee", "als niemand hoest, is er niets aan de hand", "ach, als ik nu besmet raak, dan heb ik het alvast gehad, en kan ik lekker buiten van de zon genieten".

     

    Het RIVM loopt al vanaf het begin achter de feiten aan, dat is wel gebleken. De hele wereld staat naar ons te roepen, maar o.a. het RIVM denk het allemaal beter te weten. Als iedereen ROOD roept dan roept het RIVM GROEN! Iedereen RECHTS...het RIVM....juist.....LINKS!

     

    Ze kunnen in ieder geval niet zeggen dat ze niet gewaarschuwd zijn als het fout gaat. De hele wereld staat naar ons te roepen, maar ze denken het allemaal beter te weten in Nederland. We gaan het in de loop van volgende week zien of ze het inderdaad beter weten dan de rest van de wereld. Ik hoop het echt, maar ik ben bang dat de uitkomst anders zal zijn en we als we niet heel goed uit gaan kijken een kopie van Italië worden..

    • Leuk 5
  10. 10 minuten geleden, loftprep zei:

    Morgen komt het crisisteam van de regering bijeen om het effect van de maatregelen te bespreken. Ze overwegen meer winkels te sluiten.

    Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/58068855/kabinet-overweegt-meer-winkels-te-sluiten

    Als ik naar de ontwikkeling in Brabant kijk waar al een paar dagen eerder een beperkte set maatregelen zijn afgekondigd, dan zou je daar al een effect moeten zien. Ik zie die nog niet, maar heb geen wiskundig oog, misschien is het effect er wel, maar te klein.

    Ik zet in op een soortgelijk verbod als in Duitsland. Om de een of andere manier mag je geen lockdown zeggen. Hoe je het ook noemt, als er maar effect komt.

    Lockdown is inderdaad te negatief. Mensen schikken hiervan en raken in paniek. Dat willen ze voorkomen en daarom mogen we geen lockdown meer zeggen maar noemen we het anders, daar rust nog niet zo'n angst op.

     

    Als je het feitelijk bekijkt vind ik dat we al in een lockdown zitten, alleen nog niet volledig. Toen de scholen en horeca sloten noemde ik het een lockdown light. De volgende maatregelen zullen voor een lockdown medium zorgen, om vervolgens de laatste stap te nemen mocht deze nodig zijn. Dan komen we op de lockdown die we geen lockdown mogen noemen.......de lockdown full force. Je zit in je huis en mag geen kant meer op zonder briefje.

    • Leuk 3
  11. 8 minuten geleden, Mono zei:

     

    Openen in privacy mode van je browser, en je kan hem lezen. Aan het woord komt Roberto Burioni (viroloog Italie), Marcel van Assen (wiskundige sociologie, U. Tilburg), Marc Bonten (microbioloog, UMC) en Marion Koopmans (viroloog, EMC, WHO).

     

    Gelezen. Bedankt voor de tip, wist helemaal niet dat dit ook kan ? 

     

    Tja en als het RIVM minder is gaan testen krijg je dus een neerwaardse buiging in de trend die eigenlijk alleen maar zegt dat er minder besmettingen zijn omdat er minder getest wordt. Niet omdat we de trend hebben kunnen doorbreken door de genomen maatregelen. Dus met andere woorden, we kunnen niet veel met de cijfers die het RIVM nog bekend maakt (voor zo ver als dat ze al betrouwbaar waren. Het aantal besmettingen werkelijk ligt veel hoger). Op deze manier kan je de trendlijn manipuleren zoals je zelf wil. 

  12. Een stukje van de bekendste viroloog van Italië. En ik ben bang dat hij wel eens gelijk kan gaan krijgen. De rest zit achter een betaalmuur op het AD, ik weet niet of iemand anders er toegang tot heeft. Als je kijkt naar onze maatregelen en ons gedrag lijken wij wel een kopie van Italië. Ik zit zelf al binnen en ga niet naar buiten als het niets hoeft. Alleen naar werk en dan meteen weer naar huis. Bij ons in de buurt rijd er al politie door de buurt heen die alle pleintjes en parkjes hier in de buurt aan het af gaan is.

     

    Quote

    De bekendste viroloog van Italië Roberto Burioni is er duidelijk over in een tweet die hij zondag de wereld in stuurde. Zijn land betaalt op dit moment de prijs voor het weekend van 7 maart toen iedereen op de piste stond of naar het strand ging. Een dag voor dat bewuste weekend waren er in Italië al 197 mensen bezweken aan het coronavirus en waren er 4636 mensen besmet, maar veel mensen vierden het leven alsof er niets aan de hand was.

    Bron: AD.nl

    Link: https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/opvallende-cijfers-koersen-we-af-op-italiaanse-toestanden~a2665ea2/

    • Leuk 1
  13. 5 minuten geleden, Preppernl zei:

    Daar geloof ik niks van nu.. anders moesten ze toch een persconferentie geven en aankondigen 

    Dit lijkt mij ook zeer onwaarschijnlijk. 's nachts een lockdown afkondigen is wel heel erg merkwaardig. Dan zouden ze dit vanavond nog aan moeten kondigen wat ik niet zie gebeuren. 

     

    Een opschaling van maatregelen zou eerder passen als je bekijkt hoe ze er nu over denken. Maar een totale lockdown zie ik echt niet gebeuren op dit moment.

    • Leuk 3
  14. 6 minuten geleden, Richa zei:

     

    Huh? Wat is hier aan de hand. Als oefeningen gecancelled zijn, dan hoef je toch ook niets te vervoeren? Ik las al eerder een bericht over een grootschalige millitaire oefening in Europa, heel vaag wat er gebeurt. En materieel, wat is dat. Voedsel, tanks, raketten, communicatie units, mondkapjes? (bij wijze van ? ) ??

    Tja ik weet niet wat ik er van moet denken. Er zijn wel vaker oefeningen, maar ik heb nog nooit dit soort transporten gezien na of voor zo'n oefening. Het wil niet zeggen dat het niet gebeurd natuurlijk. Ik zeg alleen dat ik ze nog niet gezien heb. En ik vind dat ze nu wel heel opvallend in beeld zijn. Buiten dit zie ik ze niet snel met tanks hier door de straten rijden ?

    • Leuk 2
  15. Quote

    12:50

    Ondertussen hebben de gemeenten Zandvoort en Bloemendaal de parkeerterreinen bij de stranden afgesloten. Mensen die zich op het strand bevinden worden teruggestuurd. Met borden op de toegangswegen worden mensen op de noodzaak van wegblijven gewezen. 

    De politie sluit ook de stranden van Hoek van Holland, Rockanje en Oostvoorne inmiddels helemaal af. De politie is aanwezig om bezoekers tegen te houden te vragen om terug naar huis toe te gaan. De toegangswegen naar het strand zijn afgesloten, net als de parkeerterreinen bij de stranden.

    Bron: Ad.nl

    https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/live-afgelopen-24-uur-18-mensen-overleden-prins-albert-ii-van-monaco-besmet~a3523299/

    • Leuk 1
  16. 2 minuten geleden, Wonderland zei:

     

    Natuurlijk kregen wij ook deze melding binnen. Ik denk ook niet dat het werkt en mensen nu zullen denken "Ohw 1,5 meter afstand? Wat een goed idee".

    Maar het zou voor de overheid weer een nieuwe stok achter de deur zijn om te kunnen zeggen "We hebben het meerdere malen via diverse kanalen aangegeven" "Nu is het aan jullie".

    Het is ongekend naïef van ze om te denken.....nu zullen ze wel luisteren. Mensen gaan door dit bericht echt niet ineens naar huis rennen. Ze luisteren gewoon NIET! Ze zullen echt dwang moeten uitoefenen, anders ga je echt niet iedereen binnen houden.

     

    Maar ik ben het inderdaad met je eens. De stof achter de deur van ze wordt steeds groter. Wij wilde niet luisteren, het is straks onze eigen schuld. Ze wilde het niet maar konden niet anders. 

    • Leuk 1
  17. NL-Alert geldig voor heel Nederland. Schrok me te pletter. Telefoon begon ineens te gillen. Ik ben bang dat de mensen die iedere oproep al negeerde hier ook echt niet naar zullen luisteren. Het is hier in de omgeving in natuurgebieden al weer lekker druk. De bouwmarkt loopt ook lekker vol. Geen parkeerplaats meer vrij bij ze voor de deur. 

     

    Ik blijf lekker binnen zitten. Aankomende week is het al weer een week nachtdienst draaien in Amsterdam en omgeving, dat vind ik al erg genoeg.

    IMG_0182.png

  18. 19 minuten geleden, Loreen zei:

    Iets anders dat ik me al een tijdje afvraag:

    Je ziet nu overal initiatieven voor geïsoleerde mensen en zorgpersoneel. Bijvoorbeeld kaarten en tekeningen maken voor oudjes in verzorgingstehuizen, zelfgemaakt gebak voor mensen die werkzaam zijn in vitale beroepen, dat soort dingen. Facebook stroomt over van mensen die aan het knutselen of bakken zijn, en dan in het bijzonder hele drommen kinderen die aan de lopende band gezet worden.

    Wat ik me dus afvraag, wat is er nu bekend over de levensduur van corona op bepaalde oppervlakten? Kan corona via de post overgedragen worden? Of via een cakeje dat na het bakken nog zorgvuldig versierd is? Lijkt mij best belangrijk om zekerheid over te hebben, voordat nu JUIST al die kwetsbare doelgroepen en werkenden in vitale beroepen overspoeld worden met liefdevolle coronabommetjes ?

    Volgens Amerikaans onderzoek kan het virus onder ideale omstandigheden dagen overleven op plastic en roestvrij metaal. 

     Bron: https://nos.nl/artikel/2327562-coronavirus-kan-dagenlang-overleven-op-plastic-en-roestvrij-staal.html

    • Leuk 1
  19. 1 minuut geleden, Loreen zei:

     

    Het "grappige" is ook dat veel mensen zoiets hebben van "zolang het nog mag ga ik lekker volop naar buiten, nu mag het nog!"

    Dus juist omdat ze weten dat het niet goed is doen ze het, omdat het nu nog niet officieel verboden is.

     

    Daar kan de overheid wel moeilijk over doen, dan kunnen ze wel mooi met de vinger naar de bevolking wijzen onder het mom van 'jullie deden niet wat van jullie gevraagd werd!' Het probleem is alleen dat dit precies de samenleving is die zij gecreëerd hebben. Een tijd terug schreef ik er al over, maar (bijna) alle eigen verantwoordelijkheid en zelfstandig nadenken is zorgvuldig verwijderd, we handelen (voornamelijk) puur op basis van autoriteit.

     

    Frustrerend, maar als je kijkt wat er aan ten grondslag ligt tegelijkertijd logisch.

    Ik sluit mij volledig bij je aan. Volledig mee eens!

  20. 1 minuut geleden, Info_junky zei:

    Ik denk dat ze willen dat we er zelf om gaan vragen.

    Scheelt een boel politie inzet.

     

    Dat zou inderdaad ook heel goed kunnen. Dit hebben we eigenlijk ook gedaan met de scholen, die sloten ook al uit eigen beweging. Ze deden er alleen een schepje bovenop met de horeca. En ook nu zie je dat steeds meer winkels beginnen te sluiten of al dagen gesloten zijn die eigenlijk helemaal niet hoeven te sluiten.

    • Leuk 1
  21. 1 minuut geleden, Carbunculuz zei:

    Dit ligt voor mij al een paar dagen als een optelsom in de lijn der verwachting.

     

    We zullen het morgen of maandag weten hoop ik

    Ik loop er inderdaad ook al een paar dagen mee. Dan ben ik gelukkig niet de enige die met die gedachten loopt ?

  22. Zomaar even een hersenspinsel......het zit al een paar dagen in mijn hoofd.

     

    Ik zie de laatste dagen steeds meer commentaar van mensen uit de regelring/kamer komen dat we moeten luisteren en binnen moeten blijven als we niet weg MOETEN. En vooral die 1,5 meter afstand moeten houden. Natuurlijk hebben ze gelijk, groot gelijk zelf. Maar wat ik een beetje begin te denken....

     

    De regering gaat ons straks de schuld geven van de lockdown. Wij wilde niet luisteren, ze moeten dus wel. Het is onze eigen schuld. Als wij hadden geluisterd had dit niet nodig geweest.

    Dan hoeven ze niet te zeggen dat de lockdown van hun af komt, wij hebben die zelf veroorzaakt en het is helemaal onze eigen schuld. 

     

    Is het niet een beetje naïef om te denken dat 17 miljoen mensen allemaal luisteren omdat een paar mensen zeggen dat we afstand moeten houden en binnen moeten blijven? En dit vrijwillig? ik doe het wel, en vele van jullie op het forum ook, maar dat zijn er geen 17 miljoen. Mensen nemen de ruimte die ze krijgen, en tot nu toe is die nog niet beperkt en wordt er ook niet op gehandhaafd. 

     

    Spreek me tegen als ik te ver doordenk.........

    • Leuk 4
×
×
  • Nieuwe aanmaken...