Ga naar inhoud

Schuurtje58

Lid
 • Aantal items

  47
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Posts die geplaatst zijn door Schuurtje58

 1. Toch moet een ding niet over het hoofd worden gezien bij een UPS. Het zijn een van de beste inverters die je kan krijgen. De netspanning die eruit komt, indien de inverter op accu's loopt, heeft een prachtige echte sinus vorm.

  Ik heb hier een APC ups recentelijk gekocht van 700 watt, de accu's erin zijn 24v en daarmee makkelijk met mijn zonnepanelen op te laden.

   

  Koop je een inverter 700 watt dan ben je al gauw 600€ kwijt (voor de echte sinus omvormers). De APC kost maar 70€. En dan krijg je er twee accu's nog bij

  Let wel op dat je een ups koopt die ook in te schakelen is, wanneer deze niet is aangesloten aan de netspanning. Slechts enkele types laten dit toe.

   

  Als je daarnaast een set auto accu's hebt, dan kan je die ook intern doorkoppelen, dan heb je zomaar een prachtige inverter als noodstroom: overdag opladen via de zonnepanelen, snachts energie via de accu's.

   

   

  Ik draai hier makkelijk mijn koelkast en vriezer mee, tv, laptop, telefoon laden etc. En dat voor maar 70€ :)

   

  Dat klinkt interessant Drogo.....

 2. Bonen in pot zijn ook goed koud te eten als je geen verwarmingsbron tot je beschikking hebt.

  Ik heb in de tropen lange tijd op erwtensoep geleefd. ( in het oerwoud waar ik toen verbleef stond een verloren container ) Het was een oude voorraad van het Duitse leger. Blikken die lang over de houdbaarheidsdatum waren.

  Nog prima te eten, later kon ik het aanvullen met rijst. Dus toen gebruikte ik de erwtensoep als saus....

 3. Ik ben op zoek naar informatie over het UPS systeem.

  In de Voorstelronde noemt medeprepper Lichtje dit.

  Omdat ik serieus op zoek ben naar een noodstroomvoorziening voor als de stroom uitvalt wil ik weten of dit een alternatief kan zijn.

  Iemand die er meer over kan vertellen?

  Ik ben een vrouw en zeker niet technisch aangelegd....dus graag in begrijpelijke taal voor een leek zoals ik ben.:rolleyes:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...