Ga naar inhoud

Holana

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Holana

  1. Beste Holana,

     

    Ik heb je stukje nog een keer gelezen en zie geen verwijzing naar de bijbel. Mijn antwoord is ook niet denigrerend of kwetsend bedoelt. Wat ik alleen probeer is om te pushen tot zelf nadenken.

    Ja de zon zal een keer ophouden met bestaan maar dat is ten gevolge van het chemische proces dat zorg draagt voor dat wat de zon uitstraalt.

     

    De Hopi indianen en Maya's die je wel aanhaalt en vele andere culturen hebben vaak geen stukken achtergelaten waaruit wij de moderne mens iets zinnigs van kan maken. Van de Maya's is dankzij de Spanjaarden maar één plaatjesboek over. Waarin niets staat over een jaar 2000. Wel over een wetmatigheid die ook bv Rudolf Steiner aanhaalt in zijn boeken.

    Dat interpreteren en dan uitleggen getuigt, mijn inziens, van veel lef. Want je zult veel moeten verzinnen.

    Hetzelfde geld voor de bijbel, om het toch maar even aan te halen. Het boek is diverse malen vertaald, de kerkmachten hebben ooit bepaald wat in onze moderne variant mag staan.

    Dus we lezen iets dat waarschijnlijk niet in overeenstemming is met wat de schrijver ooit bedoelde.

     

    En voor de rest: er kan een dusdanig grote elektromagnetische uitbarsting van de zon ontstaan dan al onze satellieten de geest geven, dat al onze elektronica de geest geeft.

    Maar dan krijg je niet meer schroot dan dat er al rond drijft.

     

    Ik zou graag meedoen aan een werkelijke discussie maar die zie ik nog niet ontstaan.

     

    Sorry dat ik het zo moet zeggen maar deze verwijzing staat er wel (of je hebt mogelijk te snel of onzorgvuldig gelezen). Ben blij dat je het niet denigrerend of kwetsend bedoeld en mooi dat je zegt dat je wilt pushen tot nadenken. Gelukkig hoef ik me dat dan niet aan te trekken want dat kan ik namelijk zelf al ;-).

     

    Mijn inziens heeft de voorspelling van 3 (of 6) dagen duisternis niets te maken met het feit dat de zon zal ophouden te bestaan en het zou ook zomaar kunnen zijn dat alle aanwijzingen symbolisch genomen moeten worden. Ik denk, maar dat is enkel mijn mening dat je het niet zo op hebt met zaken die voor jouw niet voldoende onderbouwd zijn. De Maya's (en ze bestaan nog steeds) hebben wel degelijk veel nagelaten. Ook zijn er denk ik wel veel dingen met hun hulp goed geïnterpreteerd. Jij haalt het jaar 2000 (?) aan maar ik weet wel dat er velen zijn die een foutieve interpretatie hebben gedaan over het jaar 2012. Volgens velen zouden de Maya's beweerd hebben dat dan de wereld zou vergaan. Dat is absoluut niet het geval. De Maya's laten met hun kalender zien dat we een nieuw tijdperk in zijn gegaan met vele diepgaande veranderingen die daarbij horen. En als ik zo om me heen kijk zou dat zomaar eens kunnen kloppen.

     

    Wbt de bijbel sluit ik me helemaal bij je aan, het is voor mij echter wel heel opvallend hoeveel nu samen valt. En tja...het blijven voorspellingen, en daarin kun je geloven of niet

  2. Ja, dus?

     

     

     

    Daarmee maak je de "natuur" een entiteit dat bewustzijn heeft en "ingrijpt" als het ergens genoeg van heeft. Dat schaar ik onder geloof, religie zo je wilt.

    En waaruit blijkt dat "we hier juist op aarde zijn om met elkaar samen te moeten werken in plaats van elkaar te haten en uit te moorden"? Wie zegt dat dan of waar blijkt dit uit?

    Dat het verstandig is samen te werken en elkaar niet uit te moorden ben ik met je eens maar zeggen dat we dit "moeten" wat dan kennelijk ons opgelegd wordt door een externe energie is helaas wederom niet meer dan geloof en/of religie.

     

    Ik denk dat alles in de natuur wel degelijk "bezielt" is en als je dat onder geloof schaart ben ik het helemaal met je eens. Religie is volgens mij iets totaal anders en enkel door mensen opgelegd om alles onder controle te kunnen houden. Ik denk dat de meesten onder ons het er wel over eens zullen zijn dat de natuur zijn eigen gang gaat en ondanks alles dat we weten niet kunnen controleren en we nog steeds maar een fractie weten van het grote geheel. Moeten is dwang (het is maar hoe je het lezen wilt) Het zou mooi zijn als we elkaar in leven MOGEN laten en een beetje respect tonen voor elkaars opvattingen.

  3. Welke discussie zie je dan ?

    Er wordt iets door iemand gepost wat ie op internet gevonden heeft en dan ?

     

    De zon gaat niet zes dagen uit en er kan niet zo veel ruimteschroot ontstaan dan al het licht tegengehouden wordt. Nog afgezien van het feit waarom dat allemaal maar zes dagen zou duren.

    Oh, ja natuurlijk, de zevende dag is een rustdag.

     

    Ach Wim, je hoeft het niet te lezen of beantwoorden als je enkel denigrerend kunt zijn. En omdat ik toevallig de bijbel aanhaal hoef je niet voor me in te vullen........Maar het is goed te weten dat jij weet dat de zon niet uit zal gaan, dan kunnen we bij jouw terecht voor de feiten. Ohja en de voorspellingen die gedaan zijn gaan over 3 dagen ;-)

  4. Het triggert bij mij erg veel......ben ook zeer benieuwd hoezo je dit gepost hebt en hoezo je denkt dat dit wel past bij sommige preppers. Hoewel ik af en toe heb ingelogd hou ik me op de vlakte met reacties, jouw link echter zegt mij heel veel. Ik merk dat ik nog heel terughoudend bent ik wat ik wel en niet kan/mag zeggen. Voor mijzelf brengt dat met zich mee dat ik zoek naar anderen om mijn gevoelens mee te delen. Ben ook zeer benieuwd naar reacties van anderen.

  5. Ik vind dit wel een interessante discussie, wacht eigenlijk al een paar jaar op deze gebeurtenis en hoewel een groot deel roept dat het een haox is ben ik daar niet zo zeker van. Ook heb ik alles wat op internet te vinden is hierover gelezen en kom daarmee niet veel verder. Toch vind je het overal terug in de voorspellingen vanuit de bijbel maar ook de Maya's en de Hopi indianen hebben hierover lang geleden bericht. Als je al deze voorspellingen bekijkt in samenhang met alles wat momenteel gebeurt in de wereld zou het zo maar eens KUNNEN zijn. Neem daarnaast ook nog eens de mogelijke natuurkundige aspecten (en dan zou het betekenen dat ook batterijen niet meer werken.) Ben niet zo handig in het aanhalen van de bronnen maar ik denk dat de meesten hier dat perfect kunnen. Alles wat dit zou veroorzaken zou wel eens de beste manier kunnen zijn de mensheid een toontje lager te laten zingen

  6. Ik ben redelijk nieuw hier (zie voorstellen Holana), ben ook niet heel erg bekend met gebruik van Forum, dus vergeef me als ik fouten maak en spreek me daar gerust over aan!

    Wat ik me al een paar dagen loop af te vragen is waarom ieder van jullie heeft besloten te gaan preppen. Wat bedoel ik hiermee en waar wil ik naar toe.....ik leef mijn leven op een sjamanistische wijze. Sjamanisme is wel de oudste leefwijze (geen religie) op aarde te noemen. Sjamanisme is leven vanuit respect voor alles dat leeft en de wetenschap dat alles uit energie bestaat. Ik sta met beide pootjes stevig op de grond en bekijk het leven graag spiritueel. Vanuit dit gezichtspunt weet ik dat alles gaat zoals het moet zijn en ik heb een diep vertrouwen dat alles goed komt (is wat anders of ik het ook leuk vind).

     

    Anderhalf jaar geleden ben ik met mijn vriend en dochters naar Duitsland verhuisd, ik had erg sterk het gevoel dat langer wachten zou kunnen betekenen dat we om de een of andere reden het land niet meer uit zouden kunnen. Daarbij heb ik ook al langere tijd het gevoel dat we er niet ver van af zijn om onze "aardse" zekerheden kwijt te raken....geld, elektra etc. Van preppen had ik nog nauwelijks gehoord. Natuurlijk zie en hoor ik alles dat in de media voorbij komt maar dat is voor mij niet de reden geweest om me voor te willen bereiden op rampen etc. Mijn gevoel komt dieper weg. Ik ben dus ook heel benieuwd wat voor de anderen hier de aanleiding is geweest dit te gaan doen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...