Ga naar inhoud

Stivie

Lid
  • Items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Stivie

  1. Op 12-2-2022 om 08:30, mevr.Grijpstra zei:

     

    Lijkt mij wel dat dat kan,zal afhangen van het materiaal waar de handvatten van zijn gemaakt. Dat maakt veel pannen ongeschikt.

    De pan zelf kan dan wel,maar niet het materiaal van grepen en knoppen

    Mijn vraag is eerder of het handig werkt ,koken in  een houtkachel: minder ruimte om je pan te draaien,in de pan kunnen kijken en wrschnlk is plaatsen in het vuur snel te heet.

    De pan op hete as zal dan handiger werken,denk ook aan je eigen bescherming!

    Gewoon voorzichtig proberen zou ik zeggen.

    Koop bij de kringloop een goedkope emaille pan of gebruik een oude van jezelf.

    Leuk experiment toch?

     

    https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.kampeerwereld.nl/koken/open-vuur/&ved=2ahUKEwjona7uy_n1AhUDO-wKHUUiCvgQFnoECBgQAQ&usg=AOvVaw262HtCdOfe0hHbZrNW0YUJ

     

    "Kan ik met elke pan boven een open vuur koken?

    Ja, in theorie kan je met elke pan boven een open vuur koken. Zorg ervoor dat het vuur niet te heet wordt en dat de pan niet te dicht boven het vuur hangt. Bij sommige materialen kan dit namelijk voor vervorming of breuken in het materiaal zorgen. De enige uitzondering zijn de pannen met een teflon of andere antiaanbak laag, deze mag je NOOIT op open vuur gebruiken"

     

    Succes ermee!

    groet,mevr.Grijpstra

     

    Op 12-2-2022 om 08:30, mevr.Grijpstra zei:

    Beste, ik heb onlangs met iemand gepraat die historicus is en experimenteert met de kookwijzen die vroeger gebruikt werden... Die wist mij te vertellen dat men vooral de hete kolen gebruikten om te koken en enkel op vuur kookten als ze soep maken... Geen idee of je dat iets vooruit helpt...

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...