Ga naar inhoud

Equis Viris

Lid
  • Items

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Equis Viris

  1. Oké, voor preppersdoeleinden niet een hèèl nuttige locatie door het droge klimaat, de afstand en het feit dat je een huis in een bevolkt dorp koopt. Maar toch een té gunstig om niet te delen. Wij zijn het aan het bespreken. Het is overigens geen hoax o.i.d., ik heb de website van de lokale gemeente gecheckt en ze geven er onder voorwaarden inderdaad gratis huizen weg.

     

    De kleine stad Gangi in Sicilië heeft een innovatieve manier gevonden om leegstand als gevolg van krimpende bevolkingscijfers tegen te gaan: huizen gratis weggeven.

    Dat meldt The New York Times.

     

     

    http://www.nu.nl/opmerkelijk/4073717/siciliaans-stadje-geeft-gratis-huizen-weg.html

  2. In België is een 13-jarig kind in quarantaine geplaatst omdat hij mogelijk ebola zou hebben. Het kind ligt in het Academisch Ziekenhuis Damiaan in Oostende. De moeder en zus van het jongetje zouden zijn doorgereisd naar Nederland.

     

    "We zullen pas na 36 uur formeel kunnen stellen of we ebola kunnen uitsluiten. Paniek is zeker nergens voor nodig", zo citeert HLN de behandelend arts.

     

    "Sinds een tweetal weken moet elk ziekenhuis in Europa een procedure volgen inzake het ebolavirus, dat dodelijk en niet te behandelen is", zo gaat de dokter verder. "Dat is een beslissing van de Hoge Gezondheidsraad. Indien er iemand van een van de vier West-Afrikaanse landen waar het virus is uitgebroken opgenomen wordt met koorts, dan moet die in quarantaine geplaatst worden. Dat is puur uit voorzorg."

     

    Het jongetje is afkomstig uit Guinee en werd zondagavond het ziekenhuis binnengebracht. Volgens het Belgische ministerie van Volksgezondheid is er geen reden tot paniek.

     

    De jongen was vorige week met familie naar België gekomen. Zijn moeder en zus zouden zijn doorgereisd naar Nederland, maar het ziekenhuis in Oostende had hen maandagavond nog niet weten te lokaliseren.

     

    Nu komt het wel héél dichtbij..

  3. Hoofdkantoor van je Inlichtingendienst moeten verkopen om zo nog enigszins in staat te zijn om je werk te kunnen doen, belachelijk. Typerend ook voor de staat van de Nederlandse inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

     

    ZOETERMEER -

    De geheime dienst AIVD heeft te weinig capaciteit om de snel groeiende groep gewelddadige moslimradicalen in de gaten te houden in ons land. De kans op een aanslag is groter dan ooit, zeggen terrorismedeskundigen, die reageren op een uitgelekte AIVD-nota waarin de jihadbeweging in Nederland wordt betiteld als gevaarlijker „dan ooit tevoren”.

    De AIVD-teams die de gevaarlijkste moslimradicalen monitoren, zijn overbelast. De vrees bestaat dat het toezicht verder verslechtert als de dienst nog meer moet bezuinigen, aldus de nota.

    Alarmerend

    Een AIVD-woordvoerster weigert details te bespreken uit het alarmerende rapport. Eerder erkende de dienst dat intern geschoven is met personele capaciteit om de groeiende groep jihadisten te kunnen volgen.

    Rob de Wijk, directeur van het Centrum voor Strategische Studies in Den Haag, zegt dat de geheime dienst „een enorm capaciteitsprobleem” heeft. Ook ouders van vertrokken jihadjongeren constateren dat instanties niet tijdig reageren.

    Koffiejuf

    Een deskundige binnen de Nederlandse terrorismebestrijding beaamt de noodsituatie: „Om één man onopvallend permanent te volgen, heb je tot 20 man nodig in ploegendiensten. De dienst telt 1492 medewerkers. Bij zeventig gevaarlijke jihadisten in ons land, houd je zelfs geen koffiejuf meer over in het AIVD-gebouw in Zoetermeer, bij wijze van spreken. Als je over enkele honderden jihadisten spreekt, is dat niet te doen.”

    Desastreus

    De terrorisme-expert meent dat er „mogelijk duizenden jihadsympathisanten in Nederland” zijn. „Als het zo doorgaat zijn er enkele honderden bereid zélf in actie te komen. Die kun je niet permanent volgen. Natuurlijk zit er een politieke dimensie achter het uitlekken van die nota: verder bezuinigen op de AIVD zou desastreus zijn. Maar er is oprechte zorg: de situatie is historisch ongekend gevaarlijk. Wanneer in onze geschiedenis liepen er zo veel gasten rond die bloedlink zijn?”

    Budget

    Het ministerie van Binnenlandse Zaken weigert te reageren op de AIVD-capaciteitsproblemen. De uitgelekte nota wordt volgende week waarschijnlijk openbaar voor het Kamerdebat met minister Plasterk over de taken en financiële middelen van de dienst. De AIVD overweegt zijn pand in Zoetermeer te verlaten om miljoenen euro’s budget vrij te maken.

    De terrorismedeskundige waarschuwt dat de situatie „waarschijnlijk alleen maar verslechtert: „Vanuit heel Europa kunnen jihadi’s vrij reizend hierheen komen, zonder dat ze worden opgemerkt. Echt levensgevaarlijk.”

    - Telegraaf
  4. Nee hoor die Braziliaben zijn sportiever dan andere mensen, ze kiezen dan wel een ander team om aan te moedigen en maken er een feestje van..

     

    Zo bedoel ik het niet, gaat niet zozeer om het sportieve aspect, maar om het feit dat die 14+ miljard aan kosten dan simpelweg niet meer te rechtvaardigen valt voor een ontwikkelingsland als Brazilië.

  5. Tijd is inmiddels verstreken en er is niets gebeurd, verrassend.

     

    Ik denk dat, als er überhaupt iets gebeurt, je dat niet in de richting van aanslagen o.i.d. moet zoeken maar eerder sociale onrusten onder de bevolking. Rellen, demonstraties, zeker wanneer Brazilië vroeg uitgeschakeld wordt.

  6. Hallo,

     

    Gisteravond was ik een beetje aan het rondneuzen voor wat interessant leesvoer op een saaie zondagnacht en toen kwam ik dit bestand tegen:

     

    http://www.scribd.com/doc/403303/The-Revelations-of-an-Elite-Family-Insider-2005

     

    Het is een soort vraag-antwoord-verhaal van 'iemand' die beweert deel uit te maken van één van de invloedrijke bloedlijnen die meer macht hebben dan menigeen denkt. Nou ben ik zeer kritisch, zeker bij zo'n eenzijdig artikel waarvan de authenticiteit onmogelijk te bepalen is, maar ik heb het hele stuk gelezen en vond het toch wel interessant genoeg om te delen. Het gaat niet of nauwelijks over 'preppen', maar voor de mensen die zich interesseren voor alternatief nieuws en verder kijken dan hun eigen dagelijks leven is dit zeker interessant. Het gaf mij een heel ander beeld van het e.e.a. dan menig complot-website.

     

    Ik denk niet dat deze 'Insider' is wie hij beweert te zijn, maar het is wel iemand met (op een bepaalde manier) verstand van zaken die het op een heel boeiende manier weet te verpakken..

  7. Deadly MERS virus spreading out of control in Saudi Arabia, leaps to Egypt as global pandemic begins

    Saturday, April 26, 2014

    by Mike Adams, the Health Ranger

     

    (NaturalNews) It has long been recognized by intelligent observers that a global superbug pandemic is inevitable. Humanity has created the perfect conditions for it: global nutritional deficiencies, weakened immune systems, high population density, high-speed international travel and systemic abuse of antibiotics by medical professionals. Drug-resistant superbugs like MERS (Middle East Respiratory Syndrome) are 100% immune to every conventional medical treatment in existence. There is no antibiotic, no vaccine, no drug and no treatment practiced by western medicine that can stop these bugs... and infections are deadly.

     

    Now we've learned they're spreading out of control in Saudi Arabia, following an explosive pandemic pattern that has infectious disease experts sounding the alarm.

     

    Ian MacKay, an associate professor at the Australia Infectious Diseases Research Centre at The University of Queensland, is now warning about where this might be headed. Over the last 30 days, MERS cases in Saudi Arabia have exploded from just 1-3 per day to over 10 per day, showing a worrisome trend.(1)

     

    "MERS is a particularly nasty disease for those who already have a disease that is chronic," writes Ian MacKay on his blog. (2) "These include diabetes, kidney disease, heart disease, hypertension, lung disease, obesity, malignancy and those who smoke or use steroids."

     

    An alarming 140 cases have been found in April alone, and more MERS cases have been reported so far in 2014 than during the entire year of 2013.

     

    The following chart shows an alarming trend in the cumulative number of MERS infections with a sharp spike in cases being reported in mid-April:

     

     

     

    Healthcare workers increasingly infected: 7% death rate reported

     

    According to data analysis by MacKay, healthcare workers are also being infected and an astonishing 7% are dying from those infections. From MacKay's blog: (2)

     

    Healthcare worker (HCW) numbers have risen sharply (see below) during the April outbreak to a total of 84 detections, 7% of whom have died. Deaths (left) among HCWs now represent 1.6% of all MERS-CoV positive deaths. This jump in HCW detections has been fuelled by the Jeddah outbreak but also by the parallel HCW cluster among paramedics in the UAE; two as yet completely unexplained events.

     

    When healthcare workers are infected, they tend to increase the spread of the disease by inadvertently infecting patients. This is why hospitals can quickly become extremely dangerous places during any outbreak: it's where you're mostly likely to get infected. Hospitals, in essence, become hubs that spread the disease and multiply the pandemic. This is exactly what has been observed in Ebola outbreaks, by the way.

     

    MERS has now spread to Egypt

     

    The LA Times(3) is now reporting that MERS has spread from Saudi Arabia to Egypt:

     

    State television said Saturday that the country's first case had been discovered. It said the patient, who was hospitalized in Cairo, had recently traveled to Saudi Arabia, where the virus was first identified.

     

    So now we have the first documented case of MERS crossing borders and becoming an international superbug. It's only a matter of time before visitors to Saudi Arabia carry this superbug to other nations as well.

     

    Western medicine is utterly helpless against MERS

     

    What's especially alarming about the spread of MERS is that all the tools of western medicine -- drugs, vaccines, surgery -- are completely and utterly useless against MERS and many other superbugs.

     

    So when patients get infected and go to the hospital, those hospitals have nothing to offer them except, perhaps, exposure to other superbugs that are now running rampant across hospitals. Half of all hospital rooms are infected with superbugs, and superbugs are now killing 48,000 patients a year in the USA alone. Deadly superbugs are even sweeping California hospitals and nursing homes.

     

    Western medicine hospitals are beholden to drug company interests, so they refuse to recognize or prescribe treatments that aren't patented by drug companies. This means hospitals will refuse to prescribe herbal treatments that can block MERS infections such as the "Minor Blue Green Dragon" formula which contains a highly effective anti-pandemic ingredient that has been outlawed by the FDA.

     

    Western medicine will kill millions in the next pandemic

     

    As this infection spreads globally, people who rely solely on Western medicine will die en masse, victims of a system of medicine which oppresses and even outlaws competing systems of medicine that offer far more effective solutions for pandemic defense. Those who embrace more diverse systems of medicine (such as Traditional Chinese Medicine) will have anti-pandemic remedies readily available. These remedies actually contain powerful medicinal compounds which have been synthesized by plants rather than by laboratories. Anyone who discounts the power of natural herbal medicine is flatly ignorant: as much as 25% of Big Pharma's drugs are originally derived from medicinal plants in the first place (then modified to be patentable). Statin drugs, for example, were modeled after the natural lovastatins originally discovered in red yeast rice.

     

    As the next global pandemic spreads, western medicine's monopolistic rejection of natural remedies will almost certainly result in the deaths of potentially millions of victims -- people who could have been saved if they had only been told the truth about non-pharmaceutical treatments against infectious respiratory illnesses. It's absolutely criminal that when western medical professionals have literally nothing to offer for a deadly superbug, they simultaneously don't want people to have access to anything else that might work either. Their message? "Go home and die, but don't you dare take herbal medicine because that might be dangerous."

     

    I'm not saying that a person shouldn't use western medicine in a pandemic, by the way. My advice is to use every tool you can find -- western medicine, eastern medicine, herbal medicine, nutritional therapies, sunlight therapy, etc. Only a fool limits his options to the one single system of medicine that offers zero solutions.

     

     

    Learn more: http://www.naturalnews.com/044879_MERS_pandemic_Saudi_Arabia_drug-resistant_superbugs.html##ixzz30CeDyhmP

     

    Iemand die hier meer over weet?

  8. Op dit moment ben ik niet in de mogelijkheid om financieel bij te dragen of om langere tijd op een locatie te verblijven, maar las wel dat hier het e.e.a. gepland werd. Zelf zou ik in de zomer gedurende +- één maand best bij kunnen dragen aan een project, ik weet niet in welke fase de projecten zitten, maar ik ben er vrij zeker van dat ik er een positieve bijdrage aan kan leveren. Even een korte visie van mijn kant:

     

    Wanneer ik in mijn hoofd een beeld schets van een BOL, ofwel schuilplaats, denk ik aan een schuilplaats die je beschermt tegen:

     

    - Een nucleaire ramp: Hiermee doel ik vooral op straling en radioactiviteit, die waarschijnlijk door de wind verspreid worden, ik verwacht niet zo snel een kernoorlog, maar met de situatie in Japan is er genoeg reden om je hierop voor te bereiden. Ook het feit dat er radioactief materiaal in bezit is van fundamentalisten (feit) is zorgelijk, en dan heb je ook nog onvoorspelbare landen als Noord-Korea en Iran.

     

    - Zonnevlammen/EMP: Zonnevlammen hebben hebben hetzelfde effect als een Elektro Magnetische Puls, alles wat elektriciteit nodig heeft gaat definitief kapot. Niet direct schadelijk voor mensen, maar er ontstaat voor een aardige periode wel een samenleving zonder elektriciteit, dus zonder: auto's, internet, pinnen, telefonie, gas, warm water etc.

     

    - Uitbraak ziekte: Hiermee doel ik op besmettelijke en dodelijke ziektes die vergelijkbaar zijn met de pest en Spaanse Griep.

     

    Bij een nucleaire ramp heb je in veel gevallen nog enkele uren of misschien wel een hele dag om alles klaar te maken en je voor te bereiden, afhankelijk van de windrichting en windsnelheid. Het spreekt dan voor zich dat ik spreek over een ontplofte kerncentrale of verdere escalatie van de Japanse kerncentrale, niet over een atoombom o.i.d. Bij een dergelijke ramp is het noodzakelijk om een locatie te vinden waarbij de huisvesting volledig afgesloten kan worden, 100% luchtdicht dus, ook moet je ermee rekening houden dat je langere tijd opgesloten zit in je schuilplaats: voorraden aanleggen dus, preppen in de vorm van tuinieren en boeren gaat hier niet werken.

     

    Het tweede scenario wat ik als het meest reëel acht, denk aan de storing in de 19e eeuw waar ook alle elektriciteit er geruime tijd uit lag, zijn de zonnevlammen of een EMP waardoor alles op elektriciteit niet meer werkt en beschadigd raakt. Dit lijkt mij het makkelijkst om voor te preppen, op korte termijn zijn honger/dorst en een verlies aan comfort je grootste tegenstanders, maar op lange termijn andere mensen. Een locatie die erg afgelegen ligt, of makkelijk te beschermen is (muur, eiland) is hierbij dan weer cruciaal, ook moet er ruimte zijn voor het houden van dieren en een moestuin/akker. Eventueel kun je eenn loden kluis maken, waardoor de elektrische apparaten die erin zitten niet beschadigen.

     

    Tot slot is er de uitbraak van een epidemie van een enge ziekte, cruciaal hierbij is natuurlijk om zelf niet besmet te raken en je groepsgenoten ook niet. Verder geldt eigenlijk hetzelfde als voor het vorige punt.

     

    Even kort gezegd, mijn eisen die ik zou stellen bij het kiezen:

     

    - Gehele locatie, of tenminste een deel daarvan (kelder) is volledig luchtdicht af te sluiten, geschikt om langere tijd in te verblijven en bestand tegen straling.

    - Ligt op een locatie die goed te beschermen is, liefst afgelegen ligt en de mogelijkheden biedt om onafhankelijk te leven(natuurlijke energie, waterput, etc.)

    - Zit een stuk land bij, wat je naar eigen keuze mag bebouwen en bewerken.

    - Max. +- 12 uur rijden.

     

    Zelf kom ik al snel uit op een locatie in Scandinavië omdat je daar al snel erg afgelegen kan wonen, vrijwel al het natuurlijke water zonder filter te drinken is, de natuur uitstekende mogelijkheden biedt op jacht en bijvoorbeeld ook bosbouw. Nadeel is dat de landen relatief duur zijn en in de winters erg koud. Maar hier is zoveel vrije natuur, er is vast wel ergens een mooi eilandje te koop. ;)

     

    Een andere mogelijkheid is Zuid-Europa in b.v. Portugal, waar voor spotprijzen leuke kavels en ruïnes te koop staan. Voordelen zijn de mogelijkheden tot zonne-energie, warme winters en lage prijzen. Nadelen zijn droogte in de zomer, veelal veel eisen aan je bestemmingsplan en dat de bevolkingsdichtheid een stuk hoger is.

     

    Met luchtdicht bedoel ik overigens dat er geen straling in kan komen.

  9. Familie vindt bunker in voortuin Gepubliceerd: Vandaag 11:10

     

    De familie Van Koot uit IJmuiden heeft er sinds dit weekeinde onverwachts een wijnkelder bij. Toen Karin van Koot met een aanhangwagen door haar tuin reed, zakte het wiel ineens weg en ontstond er een diep gat. In de voortuin bleek een bunker te liggen.

    De familie is blij met het bouwwerk. Waarschijnlijk gaat de bunker als kelder dienen. De zogenaamde Haagse Bunker Ploeg heeft de familie zaterdag geholpen om het stukje geschiedenis aan de Kanaaldijk uit te graven. De meest lugubere vondst was een aantal botten. Verder vonden de gravers dekseltjes, de voorkant van een gasmasker en kabels. ”De bunker lag vol rotzooi en keien”, vertelt één van de mannen van de ploeg. “We zijn meer dan zes uur bezig geweest om dat ding uit te graven.”

    Volgens de ploeg is het een bijzondere vondst. ”Vrijwel alle bunkers die in Nederland zijn overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog staan geregistreerd. Deze niet, dat maakt het bijzonder. Een onbekend Duits werk.”

     

    http://www.hartvannederland.nl/algemeen/2014/familie-vindt-bunker-de-tuin/

     

    Ik wou dat ik zo'n ding in mijn tuin had liggen, maar helaas. Had er wel betere doeleinden voor geweten dan een wijnkelder.

  10. De vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines kan als vliegende radioactieve bom worden gebruikt voor een terreuraanslag op de nucleaire top die maandag in Den Haag begint. Dat stelt oppert voormalig Commandant der Strijdkrachten en F16-vlieger Dick Berlijn in De Telegraaf. Berlijn, tegenwoordig cybercrime-expert: „Het toestel kan in een voormalige Sovjetrepubliek zijn geparkeerd, beladen met radioactief materiaal. Technisch is het mogelijk dat vlucht MH370 vervolgens in de huid van een reguliere lijndienst kruipt.”

    Als voorbeeld noemt Berlijn het Malaysia Airlines toestel dat maandag regulier van Kuala Lumpur naar Amsterdam vliegt. „De terroristen die MH370 deden verdwijnen, toetsen op de plek waar het toestel wordt verborgen de transpondercode van die gewone lijndienst in. Ze stijgen op en zetten koers naar Nederland.”

    Zo worden alle genomen veiligheidsmaatregelen omzeild, stelt Berlijn.

     

    Wat korte versie, maar zeker interessant.

     

    LEZEN: http://forum.fok.nl/topic/2084557/6/25 (het verhaal van 'puntito'

     

    Kudo's naar de schrijvers, het zijn natuurlijk theorieën, maar behoorlijk onderbouwd.

     

    Mij bekruipt zo langzamerhand het gevoel dat Nederland momenteel op zijn gevaarlijkst is in de afgelopen ... jaar, welke kant staat de wind op? :confused:

  11. Hopelijk blijft de kettingreactie uit, maar met die uitspraken van Merkel heb ik niet zo heel veel vertrouwen in de rationaliteit en redelijkheid van de Russen.

     

    The conflict in Ukraine begins to expand as countries allied with the European Union are rattling sabers with Russia over control of the struggling country. It was reported by multiple sources yesterday, that Poland is now involved with the conflict, as they began massing troops and tanks along their border with Ukraine.

     

    Poland’s Prime Minister Donald Tusk said on Sunday it was essential to prevent Russia’s seizure of Crimea expanding into a wider regional conflict.

     

    “We should be able to stop Russia in its aggressive moves precisely in order to avoid a conflict,“ Tusk told reporters on Sunday after an extraordinary meeting with party leaders.

     

    However, the European Union and western powers are just as guilty of creating conflict as Russia is.

     

    Vladimir Putin has responded to these comments, saying that his fear of “violence from ultra-nationalists” prompted him to make his recent military decisions.

     

    “This is the red alert, this is not a threat, this is actually a declaration of war to my country,’’ Ukraine’s Prime Minister Arseniy Yatsenyuk told reporters in English, a day after Russia’s parliament approved the deployment of troops to Ukraine.

     

    “If President Putin wants to be the president who started a war between two neighboring and friendly countries, between Ukraine and Russia, he has reached his target within a few inches. We are on the brink of the disaster.” he added.

  12. http://www.imdb.com/title/tt2352802/?ref_=nv_sr_2

     

     

    MODBREAK: Linkdumpen zonder samenvatting of uitleg is niet prettig voor lezers en komt over als spam of een botpost!

     

    Het valt ons mods op dat dit meer en meer gebeurt.

    Bij deze het dringende verzoek om ten minste een korte samenvatting te geven van wat men op de link zal vinden en wat de relevantie is!

     

    Het enkel en alleen plaatsen van een link zal voortaan dan ook resulteren in het verwijderen van de link en, bij herhaald voorkomen, in een waarschuwing aan de linkdumper!

  13. Ik wist niet zo heel goed waar ik dit met jullie kon delen, maar ik vond het wel de moeite waard, zeker nu de onrusten na Afrika en het Midden-Oosten dichterbij komen..

     

    Ik ben best optimistisch, en vind het geweldig dat het nu al bijna 70 jaar vrede is in West-Europa. Al drie generaties groeien op in vrede en veiligheid en kennen geen oorlogsellende. En dat is fijn. Tegelijkertijd bekruipt mij het gevoel dat ik ook vaak heb in de zomer. Het is al een paar weken droog en warm weer, en met elke dag dat het droog en warm is, komt de dag dat het weer gaat regenen dichterbij. Op een goed moment ga je dan checken of je nog regenkleding hebt, of de ruitenwissers van de auto het nog doen, of het huis nog waterdicht is. Je bereid je voor op de dag dat het gaat regenen. Je verkoopt je regenspullen niet, je slaat de ramen van je huis niet stuk omdat het nu warm is en je de ramen niet nodig hebt. Je haalt de waterdichte afdekking van je schuur niet weg, en je sloopt het dak niet van je auto. Want het gaat vast weer een keer regenen.

     

     

    Het lijkt er echter op dat politiek Nederland precies dat wel doet. Het dak wordt weggehaald, de regenkleding weggegooid, de ramen worden stukgeslagen, en de waterdichte afdekking wordt verkocht. En andere regenspullen worden in de opslag gezet.

     

    Ik heb het over de immer voortdurende uitverkoop van defensie. De eeuwige bezuinigingen op een van onze belangrijkste verzekeringen. De verkoop van onze Leopards, die vervangen zijn door een soort pantserinfanterietanks, de CV90, die heel andere inzetmogelijkheden hebben. De uitverkoop van de luchtmacht, waar we straks als we geluk hebben nog 40 vliegtuigen hebben, waarvan er 10 onderhoud nodig hebben, en 10 voor trainingsdoeleinden gebruikt worden. Een vliegdekschep van Groot Brittannië heeft meer capaciteit dan onze hele luchtmacht bij elkaar. De fregatten verdwijnen en worden vervangen door patrouilleschepen die niet geschikt zijn voor inzet in het hoogste geweldsspectrum. Een bevoorradingsschip wordt al verkocht voordat het klaar is. Er komen minder en minder militairen die ons en onze belangen wereldwijd kunnen beschermen. Missies zoals in Afghanistan kunnen we niet meer aan, omdat de militaire capaciteit daarvoor te klein is.

     

    Bij ons schijnt de zon gelukkig. Maar aan de randen van Europa regent het al, in andere Europese gebieden en landen betrekt de lucht. Ik hoop niet dat die buien doortrekken naar ons land. Want wij hebben geen goede regenkleding meer.

     

  14. Wel werkt Oekraïne al jaren nauw samen met de NAVO. Het Oekraïense leger nam zelfs al meermalen deel aan NAVO-operaties. Als 'partner' van het bondgenootschap kan Kiev aanspraak maken op steun.

     

    De Litouwse minister van buitenlandse zaken Linas Linkevicius stelde zaterdag dat door een Russische inval in Oekraïne artikel 4 van het Noord-Atlantisch Verdrag in werking zou treden. Die clausule schrijft, zodra de veiligheid van het bondgenootschap in het geding komt, strategisch overleg tussen de bondgenoten voor. Wat dat voor Oekraïne zou betekenen is nog onduidelijk.

     

    De laatste dagen wordt zo nu en dan ook het zogeheten Boedapest

    Memorandum uit 1994 weer eens afgestoft. In dat akkoord beloofden Rusland, de Verenigde Staten en Groot-Brittannië de soevereiniteit en de grenzen van Oekraïne te respecteren. Die toezegging lijkt echter weinig toe te voegen aan andere internationale verdragen zoals het Handvest van de Verenigde Naties. (Novum)

  15. (Reuters) - Ukraine put its armed forces on full combat alert on Saturday and warned Russia that any military intervention in the country would lead to war.

     

    After a more than three-hour meeting with security and defense chiefs, Acting President Oleksander Turchinov said there was no justification for what he called Russian aggression against his country.

     

    Standing beside Turchinov, Prime Minister Arseny Yatseniuk said he had urged Russia to return its troops to base in the Crimea region during a phone call with Prime Minister Dmitry Medvedev and called for talks.

     

    "Military intervention would be the beginning of war and the end of any relations between Ukraine and Russia," Yatseniuk told reporters.

     

    Wordt spannend, zeker met dat boedapest-verdrag en het feit dat Oekraïne op papier recht heeft op steun van de NAVO aangezien ze meermaals bijgedragen hebben aan NAVO-operaties.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...