Ga naar inhoud

SilverSurfer1974

Lid
  • Items

    28
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SilverSurfer1974

  1. Ik vind dat de aandelen meer fluctueren dan de prijs van zilver/goud zelf. Daarnaast het idee dat je een stukje papier bezit wat na een SHTF niks meer waard kan zijn geeft mij geen fijne gedachte. Geef mij maar fysieke PM.

     

     

    Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Tapatalk

     

    Wat je zegt is geen onzin natuurlijk en uiteraard moet je ook fysiek spul hebben. Dat gezegd hebbende denk ik dat, voordat de shtf plaatsvindt, er nog een aardig zakcentje te verdienen valt met aandelen.

  2. Hallo allemaal,

     

    Tot nu toe heb ik me vooral beziggehouden met het kopen van fysiek edelmetaal. Omdat ik ervan overtuigd ben dat er ook veel geld te verdienen valt met aandelen van zilver en/of goudmijnen wil ik me vanaf nu daarop richten. Ik heb al een beetje onderzoek gedaan maar ik vroeg me af of jullie nog interessante tips hebben.

     

    Ik ben van plan om aandelen van juniormijnen te kopen omdat daar meer groeipotentie zit (en uiteraard meer risico).

  3. Hoi Malonneke,

     

    Omdat je jouw vraag ook direct aan mij richt zal ik je zo goed mogelijk antwoorden. Wanneer je 1000 euro te besteden hebt zou ik persoonlijk gaan voor zilver. Dit omdat je op dit moment voor dit bedrag zo'n 60 x meer zilver krijgt dan goud. Goud is toch eerder handig wanneer je grotere bedragen wilt veiligstellen.

     

    De vraag of je voor baren moet kiezen of voor munten zou ik persoonlijk beantwoorden met munten. Ten eerste omdat munten prijstechnisch aantrekkelijker zijn. Als ik het goed heb zit op een baar 21% btw en op munten is de zgn. "margeregeling" van toepassing, wat inhoudt dat de verkoper alleen 21% over de winstmarge hoeft te rekenen. Een zilverbaar van 1 kilo kost, als ik snel kijk op de site van TSM, € 672 en een zilvermunt van 1 kilo kost € 633.

     

    Een andere reden waarom ik zou kiezen voor munten is het feit dat men bij een munt minder snel bang zal zijn dat het om een vervalsing gaat. Een Amerincan Silver Eagle is bijvoorbeeld is internationaal bekend en men weet exact de afmetingen zijn. Als het gewicht en afmetingen kloppen dan is de kans verwaarloosbaar dat het om een vervalsing gaat. Een baar zilver is toch wat meer tricky. Een zilveren munt geloofwaardig vervalsen zou ook meer kosten dan het zou opleveren.

     

    Dan de vraag wat voor soort munten moet je kopen. Ik persoonlijk zou gaan voor de Canadese Maple Leaf, en dan de 2014 serie. Dit omdat deze een extra echtheidskenmerk hebben. Er is dmv een laserstraat een "Maple Leaf symbool" in de munt gebrand wat zeer moeilijk na te maken is. Verder is de ML 999.9 puur zilver, terwijl de andere gangbare munten zoals de American Silver Eagle en de Oostenrijkse Philharmoniker een 999 zuiverheidsgehalte hebben. Qua prijs zit de ML tussen de ASE en de Philharmoniker in.

     

    En zilver is ook beter geschikt als ruilmiddel voor zaken die niet zo heel veel kosten zoals voedsel en andere zaken. Goud is wat dat betreft minder deelbaar. Een gram goud is (momenteel) al gauw € 50 waard.

     

    En dan nog jouw vraag waar je dan moet kopen. Ik heb een link voor je van een vergelijkingssite die de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar vergelijkt:

     

    http://goudvergelijken.nl/kopen/goudbaar-31-1-gram

     

    Waarschijnlijk kun je ze in Duitsland nog goedkoper krijgen maar voor zover ik weet is men daar gestopt met het leveren aan Nederland.

     

    Ik hoop dat je wat kunt met mijn inbreng. Als laatste tip zou ik je willen meegeven: vertel NIEMAND dat je edelmetalen hebt gekocht. Hoe graag je ook je vrienden wilt vertellen over je nieuwe investering want onthoud: iemand die vandaag je vriend is kan morgen je vijand zijn.

    • Leuk 1
  4. Ik lees hier al een tijdje mee op het forum en het valt mij op dat veel mensen, in mijn ogen, zich voorbereiden op zeer extreme situaties. Ik lees bijvoorbeeld dat mensen een BOB hebben, dat mensen er rekening mee houden dat zij nooit meer terug naar huis kunnen keren en dat men ruilhandel zal moeten bedrijven.

     

    Ik moet dan meteen denken aan Mad Max-achtige toestanden in een post apocalyptische omgeving of situaties zoals in de film The Book of Eli (overigens een zeer goede film). Dat mensen een waterfilter kopen omdat zij denken dat er geen schoon water meer uit de kraan komt.

     

    Ik vraag me dus af wat de preppers hier verwachten dat er gaat gebeuren. En hoe het tot die situatie zal komen. Misschien door een nieuwe (kern) wereldoorlog of een natuurramp of wat dan ook. Verwacht je misschien dat gewapende bendes plunderend rondtrekken en dat er totale anarchie zal zijn?

     

    Laat ik zelf beginnen met te vertellen waarvoor ik zelf prep. Zoals mijn naam waarschijnlijk al doet vermoeden houd ik me vooral bezig met het verzamelen van edelmetalen, goud en zilver. Dit doe ik omdat ik verwacht dat ons monetaire stelsel niet houdbaar is. Geld wordt uit het niets gecreëerd en een euro wordt 30 keer uitgeleend, dat is in het kort het probleem van ons systeem.

     

    Ik verwacht dat op een gegeven moment hyperinflatie zal ontstaan, dat de briefjes in onze portefeuille niet meer geaccepteerd zullen worden bij de bakker, slager of supermarkt. Uiteindelijk zal er een nieuw monetair stelsel geïntroduceerd worden waarbij goud en zilver een rol zal spelen. Hoe en in welke mate heb ik geen flauw idee van maar dat goud en zilver een monetaire rol gaan krijgen ben ik van overtuigd.

     

    Wat zal dit voor gevolgen hebben? Om al het geld in de wereld gedekt te krijgen door goud en zilver zal de waarde van deze edelmetalen herberekend moeten worden. De berekeningen die ik lees gaan uit van een prijs van goud tussen de $ 10.000 en $ 50.000 per ounce. Van zilver weet ik het niet en ik moet ook eerlijk zeggen dat het van zilver minder zeker is dat het een monetaire rol zal spelen. Waarom verzamel je dan zilver hoor ik jullie al denken, dat is omdat ik verwacht dat zonne-energie in de toekomst een grote rol gaat spelen en daarvoor heb je veel zilver nodig. En zo zijn er nog talloze zaken waarvoor je zilver kunt gebruiken.

     

    Door goud en zilver te verzamelen verwacht ik optimaal van de ineenstorting van het systeem te kunnen profiteren. Ik verwacht geen Mad Max-achtige toestanden. Er zijn voorbeelden genoeg van landen die financieel zijn ingestort en waarbij de situatie redelijk ordelijk is gebleven. Kijk maar naar Argentinië begin deze eeuw. Dat land is compleet ingestort maar de situatie is nog redelijk houdbaar gebleven voor zover ik weet. Toch heb ik ook een redelijk water- en voedselvoorraad aangelegd just in case. Immers door onlusten en rellen, die er wel gaan komen, kan de voedsellevering aan winkels (tijdelijk) onderbroken worden. Immers, bij een ineenstorting van het monetair stelsel zullen alle spaartegoeden en pensioenen verdampen en ik verwacht geen blije gezichten wanneer men dit hoort.

     

    Dusssss deel hier je toekomstbeeld......

  5. Volgens mij heb je juist dan tijd om mooie initiatieven te bedenken. Je hoeft niet altijd zelf alles op te starten of uit te voeren, en veel goede initiatieven kosten vooral tijd.

     

    Als je WW bijna voorbij is en je dreigt in de bijstand te geraken waardoor je je hypotheek niet meer kunt betalen, waardoor je gedwongen je huis moet verkopen, waardoor je met een restschuld van tienduizenden euro's blijft zitten.........Als je je in een dergelijke positie bevindt kan ik me voorstellen dat je hoofd er niet naar staat om "mooie initiatieven" te bedenken.

     

    En andere mensen die het geluk hebben nog wel een baan te hebben, hebben ook wel andere dingen aan hun hoofd dan "mooie initiatieven" te bedenken.

  6. Hallo allemaal,

     

    Al een lange tijd vertrouw ik de "mainstream media" niet meer en zeker niet wanneer het berichtgeving betreft aangaande goud en/of zilver. Ik ben een tijdje geleden dus gaan zoeken naar alternatieve sites die wel betrouwbare informatie verstrekken. Ik vermoed dat meerdere mensen dit hebben gedaan. Het lijkt mij dus interessant om hier linkjes te plaatsen van sites die je regelmatig bezoekt. Misschien pik je nog een site op die je nog niet kenden. Ik zal hier beginnen met de sites die ik regelmatig bezoek:

     

    http://goldsilver.com/

    Interessante site van Mike Maloney met algemeen nieuws inzake goud, zilver en algemeen economisch nieuws. Ook vind je hier de actuele goud- en zilverkoers terug.

     

    http://www.zerohedge.com/

    Alternatieve nieuwssite met een vleugje sarcasme.

     

    http://sgtreport.com/

     

    http://harveyorgan.blogspot.nl/

    Site van Harvey Organ waarop dagelijks de stand op de COMEX futuresmarkt mbt goud en zilver wordt besproken. Een van mijn favoriete sites.

     

    http://www.brotherjohnf.com/

     

    http://www.gata.org/

    Site van organisatie die zich inzet tegen goudmanipulatie.

     

    http://marketupdate.nl/

     

    http://goudvergelijken.nl/blog/

    Site waarop je prijzen van goud en zilver van verschillende aanbieders kunt vergelijken. Wordt ook nieuws gepost.

     

    http://blog.milesfranklin.com/

    Blog van onder andere Andy Hoffman waar ook anderen posten. Ook een van mijn favorieten.

     

    http://www.tfmetalsreport.com/

    Interessante site over voornamelijk goud. Helaas gedeeltelijk pay.

     

    http://www.ingoldwetrust.ch/

    Blog van Koos Jansen. Hier kun je o.a. de Chinese vraag naar goud volgen.

     

    http://biflatie.nl/

    Nederlandse alternatieve nieuwssite inzake de economie.

     

    http://www.thesilvermountain.nl/blog/

    Edelmetalenblog van The Silvermountain. Jullie waarschijnlijk wel bekend.

     

    http://www.beurs.com/

     

    http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/

    Nederlandse nieuwssite die zich richt op de huizenmarkt.

     

    http://www.silverbearcafe.com/private/metals.html

     

    http://www.edelmetaal-info.nl/

     

    http://www.usmint.gov/about_the_mint/index.cfm?action=PreciousMetals&type=bullion

    Hier kun je de verkopen van o.a. de Silver Eagle volgen.

     

    Hopelijk kunnen jullie hier wat mee en ik wil iedereen aanmoedigen de lijst uit te breiden.

  7. Vandaag is bekend geworden dat op de COMEX (ik hopp dat ik mensen hier niet hoef uit te leggen wat dit is) de expiratiedatum voor de maand februari een feit is, en dat er, zoals het er nu naar uitziet, bijna 28 ton fysiek goud geleverd moet worden. Gezien het feit dat men maar 11 ton in de kluizen heeft, en men nog niet aan alle leveringsverplichtingen heeft voldaan m.b.t. de maand dedecember, is de kans niet denkbeeldig dat men niet aan die verplichting kan voldoen.

     

    Hoe groot schatten jullie de kans in dat dit zal gebeuren en wat zullen de gevolgen hiervan zijn? zal dit het begin zijn van een grote prijsstijging in goud? Ik weet dat de COMEX, wanneer men niet kan leveren, ook in cash mag settelen dus technisch zijn zij dan niet in "default". Echter, het feit dat zij cash settelen zal naar mijn mening de ogen openen van mensen die denken dat er goud genoeg is.

     

    Speculeer hier op los zou ik zeggen......

  8. Ik zie hierboven best leuke aanbiedingen (tonijn in olie van de action heb ik er gisteren nog een paar van gehaald) maar meestal is een aanbieding nog steeds duurder dan het huismerk of budgetmerk. Neem bijvoorbeeld de spaghetti, 2 voor €1,17 lijkt goedkoop, maar haal je de AH Basic spaghetti dan heb je een kiloverpakking voor een flink stuk minder nog (kan de prijs zo snel niet vinden, blijkbaar staan alle AH basic producten op hun site behalve de spaghetti). Rijst van AH basic is 99ct/kilo, hoewel je rijst vast nog wel goedkoper hebt bij de toko.

     

    Ook de John West tonijn is goedkoop, maar vergelijk je deze met tonijn in olie van het budgetmerk (statesman geloof ik) dan betaal je snel 25% minder terwijl er in het goedkope blikje ook nog eens meer zit.

     

    Ikzelf ben een fan van de AH basic spullen (voorheen euroshopper) en een groot deel van mijn preps is dan ook van dat merk. Als ik een aanbieding zie in welke winkel dan ook, dan vergelijk ik altijd die prijs met de prijs van de basic versie, en in de meeste gevallen is basic goedkoper.

     

    Mijn ervaring met budgetmerken is dat de kwaliteit toch minder is vergeleken met A merken. Soms duidelijk, het percentage pinda's in de basic verpakking is lager dan die van A merken en soms wat minder duidelijk bijvoorbeeld met mais in blik. Misschien dat ze voor basis mais in blik B keus mais gebruiken ofzo maar die van een A merk smaakt toch aanzienlijk beter (minder harde stukken).

     

    De nieuwe bonus aanbiedingen vanaf 20 januari http://www.ah.nl/bonus

  9. Super idee.

    Alleen dat dagelijks meerdere mensen inkopen via preppers.nl is nogal optimistisch.

    Er zijn dagen dat er uit geheel nederland niet meerdere bestellingen binnen komen.....

     

    En samen een dag afspreken om gezamelijk in te kopen is ook niet handig, wie bepaalt welke dag wat als de koers dan net hoog staat enz?

    Dus goed idee maar in praktijk wat problemen..

    En nou zijn die verschillen tussen 1, 10, 100, en 1000 munten tegelijk inkopen ook veel kleiner, meestal, dan de koersschommelingen per dag/week....

     

    Prep ze,

    K a n s

     

    Jammer, ik heb geen flauw idee hoeveel mensen via preppers bestellen. Maar ook jij hebt geen reactie gegeven op mijn hoofdvraag van dit topic.

  10. Als ik een bestelling doe onderhandel ik zelf gezien het om flinke hoeveelheden gaat. De korting wil ik liever niet delen met iemand die maar 1 muntje koopt. Logisch lijkt mij ?

     

    Oh, ik leefde in de veronderstelling dat de preppers-gemeenschap toch wel een soort van eenheid zou vormen, dat men elkaar steunt. Ikzelf zou er geen problemen mee hebben om mijn korting te delen met iemand anders, ook al word ik er zelf niet beter van. Immers, ik ondervind er ook geen nadeel aan. Maar goed, je staat volledig in je recht om zo te handelen.

     

    Maar je hebt niet gereageerd op mijn eerste vraag: waar haal jij je spul?

  11. Dit vraag ik me dus af. Ikzelf heb een tijdje in Duitsland gekocht omdat de prijs daar aanzienlijk lager ligt. Totdat dit op een gegeven moment niet meer kon. Men leverde niet meer in Nederland. Via een of andere constructie kon dit nog wel maar dat was mij te omslachtig. Ze leverde de spullen tot aan de grens en je moest daarna zelf voor vervoer zorgen (ofzo).

     

    Daarna ben ik bij The Silvermountain gaan kopen. Het grote voordeel daar vind ik dat je daar niet vooruit hoeft te betalen. Je kunt betalen wanneer je de spullen ophaalt.

     

    Even nog iets anders; ik zie dat The Silvermountain op een of andere manier aan deze site is verbonden. We zouden met ze in gesprek moeten gaan. Ik denk vanuit mijn inkoop-achtergrond en je zou met TSM kunnen afspreken dat bijvoorbeeld alle bestellingen via preppers.nl op een dag worden opgeteld en dat de bijbehorende prijs geldt voor die aantal.

     

    Voorbeeld: X besteld om 12:00 100 maple leafs. De prijs voor deze bestelling is € 1.800,-. Aan het eind van de dag is via preppers.nl 1000 maple leafs besteld. TSM zou dan de prijs moeten geven die hoort bij de koers om 12:00 en een bestelling van 1000 stuks, bijvoorbeeld € 1.750,-.

     

    Wat vinden jullie van mijn idee?

     

    Gr.

  12. Een Silver Eagle is .999 zuiver

    Een zilveren Philharmoniker is .999 zuiver

    Een zilveren Maple Leaf is .9999 zuiver

     

    Je het nog munten die .99999 zijn zoals de 1 oz Macaw http://www.royalsilver.com/retailstore/product.php?id_product=26

     

    Overigens moet je je niet blindstaren op de zuiverheidsgraad. De verschillen zijn miniem. Voor de waarde van een munt zijn andere zaken van belang, zoals oplage. Een maple Leaf heeft bijv. een hoger percentage zilver dan een Silver Eagle maar is toch goedkoper.

    • Leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...