Ga naar inhoud

Penn83

Lid
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Penn83

  1. een niva zal je vies tegenvallen. Voor een oudere defender is het wel handig dat je kunt sleutelen.

    Voor een niva moet je GEK zijn op sleutelen en oplossingen verzinnen omdat je het onderdeel niet kunt krijgen, en kunnen lassen en .... ok dan kun je wel door de blubber naar de supermarkt. Verder zou ik er niet mee rijden.

     

    Voor de handige jongen is een Defender prima (ik vindt ze geweldig!!!)

    als je er gewoon veilig en goed vanaf wil komen neem je een toyota.

     

    of zoals gekscherend wordt gezegd "Wil je de woestijn in, neem een Defender. Wil je er ook weer uit komen, neem een Landcruiser" :)

     

    Bedankt voor je advies. Niva is tot nu toe nog niet tegengevallen. Maar zoals ik al zei, het ligt eraan waar je de auto wil gebruiken. :)

  2. mijn eerlijke mening

     

    Afhankelijk van ruimte die je nodig hebt, zou ik zelf kiezen voor een Lada Niva, of wellicht Gaz 69 of UAV, afhankelijk van de afstand welke je dien af te leggen natuurlijk. Deze auto's zijn relatief makkelijk te onderhouden en onderdelen zijn goed aan te komen. offroad, staan deze wagens bovenaan de lijsten. Dus op de vraag is Landrover Defender geschikt? Natuurlijk! Maar is het de beste keuze voor waar je dien te zijn, en is deze auto eenvoudig te onderhouden? Ik zou voor een ouder model gaan. Met zo min mogelijk electronica.

     

    grtz

  3. Nou... Wij hebben een Kft en dan nog moet je jezelf registreren en je diploma's overleggen om in aanmerking te komen voor akkerbouw. Als het zo eenvoudig zou zijn denk ik dat er al wat meer eu burgers de nodige hectaren hadden gekocht namelijk. En zelfs dan is het momenteel niet makkelijk allemaal. Ik zal het eens voor je opzoeken

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  4. Er is een andere mogelijkheid om dat op te lossen. Je richt een Hongaarse Kft op, dit is dus een rechtspersoon. Aangezien het een Hongaarse rechtspersoon betreft zijn er geen beperkingen tot aankoop van onroerend goed. Vanzelfsprekend moet je dan ook in regel zijn met de geldende fiscale regelgeving. Vermoedelijk is een dergelijke constructie rendabel vanaf 25000€ inkomsten per jaar. Al heb ik me daar nog niet in verdiept en is dit meer een raming. In Vlaanderen is een bvba interessant vanaf 50.000€ netto inkomsten.

    Moet je wel Hongaars paspoort hebben en 5 jaar in Hongarije hebben gewoond. En om land te kopen dan de benodigde papieren hebben.

  5. Oost-Europese landen kregen bij de toetreding tot de EU tien jaar de tijd om hun landbouwgrond open te stellen voor buitenlandse boeren. Dit jaar loopt die termijn af. Maar mag een ambitieuze Nederlandse boer nu een flinke lap landbouwgrond kopen in bijvoorbeeld Hongarije?

    Teun van de Keuken gaat op onderzoek op de uitgestrekte poesta en ontdekt dat, hoewel de Fidesz-regering van Viktor Orbán de grond officieel heeft vrijgesteld voor alle Europeanen, buitenlanders in de praktijk geen schijn van kans maken.

    Is Viktor Orbán de reddende engel van de traditionele Hongaarse boer of is er iets anders aan de hand? Van de Keuken trekt op met boze Hongaarse veehouders en zoekt uit wie er aan het langste eind trekt in de Slag om de Poesta.

     

     

    http://www.npo.nl/slag-om-europa/13-10-2014/VPWON_1226734

     

    Toch is het allemaal wel te begrijpen. Als je nagaat wat een Hongaar verdient. Als alles open zou staan, dan zouden de westerse boeren de landerijen opkopen voor een prikkie. Prijzen omhoog stuwen heeft ook geen enkel nut, want dan kunnen de Hongaren zelf geen land meer kopen. Tja.. Ik heb wellicht wat makkelijk praten omdat m'n wederhelft over de juiste documenten beschikt om landbouwgrond te mogen hebben. Maar los daarvan zou het anders ook geen eerlijke concurrentie zijn.

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  6. Tja, en dan zijn er ook nog teveel mensen op deze planeet. Dan is de optelsom snel gemaakt.

     

    Overbevolking: Er zijn te veel mensen

    In de afgelopen 200 jaar is de wereldpopulatie gegroeid van 1 miljard naar 7 miljard mensen.

    https://biflatie.nl/artikelen/verdieping/overbevolking-er-zijn-te-veel-mensen/

     

    Ron Paul, US Resolution Provoking War With Russia Could Lead to Disaster

    Resolution 758 passed by the US Congress contains 16 pages of war propaganda, accusing Russia of invading Ukraine but failing to provide any proof

    http://sputniknews.com/politics/20141205/1015543354.html

     

    Tja... 2-4-8-16-32 enz enz gaat snel hoor! Die 10 miljard halen we binnen een paar jaar dan!

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  7. US Declares War on Russia (Step One)

    Posted: 05 Dec 2014 03:07 AM PST

     

    Reckless Congress ‘Declares War’ on Russia

    Today the US House passed what I consider to be one of the worst pieces of legislation ever

     

    Falling Oil Prices Could Cripple ‘Vulnerable’ Russia, Trigger World War III

    Posted: 04 Dec 2014 03:55 AM PST

     

    Krieg mit Russland: NATO bereitet sich vor

    Wolfgang Eggert

     

    Putin: Crimea is Russia's Temple Mount

    Russian president compares former Ukraine region to flashpoint Jerusalem site in bid to justify Russia's annexation of Crimea; says West trying to destroy Russia, but will fail, just like Hitler.

    Ynet, Reuters | Published: 12.04.14, 17:16 / Israel News

     

    Putins Rede an die Nation: Der Westen will den Untergang Russlands

    Deutsche Wirtschafts Nachrichten | Veröffentlicht: 04.12.14 16:10 Uhr

    Putin: ‘Russia will be a sovereign state or cease to exist’

    Published time: December 05, 2014 13:45

     

     

     

     

    Tja... Wat moet je hier nou op zeggen. We zullen het wel zien. Het is nu al n behoorlijke tijd aan het wakkeren, en een escalatie ligt dan natuurlijk constant op de loer. Of het daadwerkelijk zo ver zal komen, ik weet het niet. Wel is een 2e economische downfall (2015?) de perfecte combinatie om het wakkerende vlammetje te veranderen in een vlammenzee! Time will tell, hier verander je toch niets aan. Langzaam aan is de tijd van het in gesprek treden met elkaar voorbij aan het gaan.

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  8. Ik heb er nu 2 van rondlopen, ze zijn altijd buitens zelfs de pup had het te warm toen we hem binnenhaalden met nachtvorst laatst.

    Als ik buiten slaap wat ik nog wel eens wil doen, slaapt de hond vaak boven op mij om mij warm te houden als het koud is, erg handig :D

     

    Eerder hadden we ook nog een jachthond een Vizsla, die had het altijd koud met zijn extreem korte vachtje en lag veel te rillen als hij het koud had. Toch was dit een zwerfhond die een Hongaarse winter buiten heeft overleefd, het was die winter tot -22 graden. Ze kunnen dus echt wel heel wat hebben de meeste honden, ook de kortharigen. Met kamperen mocht hij altijd in de tent erbij, dat dan weer wel...

     

    Lees nu pas jou berichtje! Had het al over je haha. Viszla heb ik over gedacht, echter graven ze nogal graag. Maar top hond voor de jacht! Moet wel zeggen dat een komondor z'n eigen ras redelijk accepteert, maar toen ik laatst een andere hond op visite had moest ik ze toch ff in de kooi zetten, anders vraten ze m op dacht ik.

     

    Off-topic hoe is het met je! Klaar voor de winter? ;) was laatst bij je in de buurt!

     

    Groetjes

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  9. @Penn83: Geweldig karakter hebben die Komondors. Heb nu tweemaal een tijd eentje meegemaakt bij Piroska en ondanks dat ik ze er niet uit vind zien is het nu wel een van mijn favoriete type honden geworden!

     

    Tja, die hebben het niet snel koud. ;)

     

    Ja het zijn inderdaad niet de meest mooie beesten, geen knuffel beest, al willen ze dat wel al te graag! Haha beetje lomp kunnen ze ook wel zijn trouwens. Maar beschermen doen ze absoluut geweldig!

     

    Wist niet dat piroska ook komondors had trouwens. Tja Hongarije he! Moet eigenlijk maar eens op de koffie gaan ;) kom je er nog af en toe?

     

    Grtz

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  10. Ik heb van boven tot beneden dubbel glas inderdaad. Dus het raam er uit nemen om hem dan te beplakken is geen klusje die ik zelf kan. Daarbij het feit dat het een huurhuis betreft.

    Lexaan is een slagvaste en mooie oplossing. Maar ik zie hier een moeilijkheid om dit te monteren aan het kozijn.

     

    Ook lexaan is behoorlijk aan de prijs zag ik wel. Het gaat er mij om dat de inbraakveiligheid verhoogt wordt. Naast het reguliere gebruik van duidelijk zichtbare camera's en bijbehorende stickers e.d.

    Ik werk liever preventief.

     

    Het feit dat ik dubbel glas heb maakt het al wat moeilijker.

    Ik zat ook te denken aan een paar rollen concertina prikkeldraad, maar zie geen handige manier om dit in mijn huis situatie op een zinvolle manier te gebruiken.

     

    Als zich een SHTF situatie voor doet, Zit ik te denken aan een zooi betonplex platen (Concrete plywood). Met al zijn voor en nadelen.

     

    Waarom geen raamdeuren / schotten dan? Zelf te maken van wat hout. Tis maar n idee.

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  11. Heel goed @Penn83. Leuk om te zien dat de meeste up to date zijn.

     

     

    US Army Sends 100 Tanks To Eastern Europe To "Deter Russian Aggression"

    http://www.zerohedge.com/news/2014-12-03/us-army-sends-100-bradley-and-abrams-tanks-eastern-europe-deter-russian-aggression

     

    Ach.. Schoot me ineens te binnen. In je volgende bericht kan ik trouwens geen ontkrachting plaatsen. Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen. Kan niet anders dan toegeven dat ze elkaar behoorlijk uitdagen. Triest spel van Europa en Amerika.

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  12. Nee, zo moeilijk lijkt het niet...maar de meeste hulpvragers zoeken zoiets niet op he...die pleuren gewoon hun vraag neer zonder zich even in de site in te lezen of even naar de topics te kijken.

    Er is een speciaal topic voor meewerken aan onderzoeken en interviews. En als je even contact opneemt met MrGold komt iemand ook al een eind verder. Het is echt niet zo moeilijk....maar toch he.

     

    True...

     

     

    92cba589df5a09933c91fbc6ae6b2b50.jpg

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  13. Inderdaad een stelletje idioten. Nog even en we zitten eind 2015 in een
    [/url]

     

    Is dat filmpje van je niet al achterhaald?

     

    Kan t mis hebben maar volgens mij heeft de Nasa hierop gereageerd. :)

     

    Grtz

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

  14. Ah, van dat niveau, daar gaat het dus om, echte aanwinsten voor 't forum.

     

    Als je iets meer gelezen had van mij, wist je ook dat het mij niet zo om het preppen voor de SHTF gaat, maar meer om zelfvoorzienend leven, kamperen en in 't bos spelen.

     

    Joh, maak je niet zo druk, mag toch wel n keer gezegd worden? Bedoelen er verder niets mee, en ik heb al meerdere berichten van je gelezen, verder preppen we ongeveer voor dezelfde zaken. Ik ben juist van het zelfvoorzienend leven!

     

    Maar goed, om nou meteen het niveau in twijfel te gaan trekken door 1 opmerking is wel n beetje jammer...

     

    Al met al, fijne avond nog!

     

    Groet,

     

    Erik

     

     

    Sent from my iPad using Tapatalk

×
×
  • Nieuwe aanmaken...