Ga naar inhoud

Autarkier

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Autarkier

  1. De hyperinflatie ontstaan tijdens de Weimarrepubliek door het tomeloos printen van Marken om de hoge herstelbetalingen aan de overwinnende landen te kunnen aflossen, bezorgde de Duitsers een zwaar trauma.
    De Duitsers die echter hun cash van nature liever in goud en diamanten verruilden, ontsnapten aan dit trauma. Bepaalde volkeren zoals de Duitse Joden of Zigeuners  hadden al veel goud en werden erdoor steenrijk. Ze werden dan wat later de schietschijf voor de verarmde Duitsers. Hitler misbruikte dat gedachtengoed door Joden en Zigeuners de schuld te geven van al hun miserie en kon zo  gemakkelijk volgers vinden om die Joden uit te moorden.
     

    De inflatie alhier is al voor de oorlog Rusland-Oekraïne gestart door de failliete banken in 2008 en de armste lidstaten te redden met onnoemelijk veel overheidsgeld of met onaflosbare leningen aan lage rentes.
    Deze oorlog, alsook de ontregelende impact van de miljoenen oorlogsvluchtelingen en van de Covid lockdowns op de economie, kan nu als excuus worden gebruikt voor de huidige superinflatie. De politici die indertijd het startsein gaven voor meer schulden, meer euro's... redden hiermee hun vel en de verarmde Europese bevolking zal gedwee knikken. Dit zijn ze al gewoon gemaakt met de mondmaskerplicht, CST, PCR, mRNA vaccins,... Er is in Spanje een grote Europese politiemacht in training om bij burgeropstanden de politici te beschermen. De media verzwijgt dit.

    • Leuk 3
×
×
  • Nieuwe aanmaken...