Ga naar inhoud

Bos13

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Bos13

  1. Ja, daar zat ik later in de auto ook aan te denken. Wat zou er gebeuren met Rabo, ABN en ING als we massaal overstappen naar de Triodos?

     

    Waarschijnlijk wordt Triodos dan de nieuwe geldgraaiende oplichtende grootbank. Kijk maar naar de verre geschiedenissen van Rabobank en SNS.

  2. Ik zou niet 1 goede bank kunnen opnoemen die zich eenvoudig bezig houdt met normaal bankieren, dus heb je deze klootzakken nog nodig ook vooralsnog. Als er een nieuwe transparante bank zou worden opgericht dan ben ik zo weg bij die zakkenvullers.

     

    Triodos Bank komt aardig in de buurt denk ik.

  3. Kon helaas maar 1 kudo geven...

     

    WR

     

    Ik denk er eigenlijk globaal ongeveer net zo over. Ik zag ook laatst deze aflevering van Tegenlicht.

     

    Denk ook aan de nieuwe bail-in regels voor banken.

     

    Ik zie niet gebeuren dat een dergelijke bail-in bij een individuele Noord-Europese bank zal plaatsvinden. Stel je voor dat ING spaarders worden aangeslagen en Rabobank en ABN AMRO spaarders niet. Daar geloof ik niet in.

    Waar ik wel in geloof is als het in het zuiden zodanig slecht gaat dat de banken in het Noorden onder (zwaar) druk komen te staan, dat het dan mondiaal aftikken wordt. Ik moet dan nog maar zien of spaarders onder de 100k worden ontzien want dat betekent dat je die rekening dan bij de grote spaarders en obligatiehouders moet gaan neerleggen, wat desastreus zou zijn voor die markten als ik de mediaberichten zo mag horen. Gisteren is dit artikel geplaatst: http://www.telegraaf.nl/dft/beleggingsfondsen/beleggingsfondsen_obligaties/21988821/__Draghi_ontziet_belegger_bankobligaties__.html

    De betekenis van dat bericht is gewoon; gewone spaarders lopen ook risico.

     

    Het maakt volgens mij dan ook niet meer uit of je bij een veilige bank zit of niet zolang je in Nederland of Duitsland bankiert. De interbancaire verplichtingen jegens elkaar overstijgen meestal veelal het eigen vermogen. Neem gewoon een grote systeembank en spreid je activa over verschillende assets classes. Maak daarbij onderscheid tussen banktegoeden en niet-banktegoeden, maar ook tussen wel zichtbaar voor Belastingdienst en niet-zichtbaar voor Belastingdienst, want het kan ook zo zijn dat de "spaartax" een "vermogenstax" wordt via Box 3. Daar zijn ze makkelijk toe in staat, zie ook de éénmalige twee-malige Crisisheffing.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...