Ga naar inhoud

gasmasker

Lid
  • Items

    40
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door gasmasker

  1. Even terzijde: Zou het Amerika (en Europa) niet heel goed uitkomen als zij een olieproducerend land, laat zeggen Irak, konden binnenvallen, om daar de olievelden in bezit te nemen? Maar ja, hoe kleedt je dat in? Hoe breng je Irak zo ver dat zij de Amerikanen om hulp vragen...?

     

    ISIS lijkt me? Kat in t bakkie

  2. Ik snap dat niet dat mensen protesteren tegen groene energie.

    Ik wel, ze zijn lelijk en maken een hoop herrie.

    Maar het allerbelangrijkste is dat met de huidige energieprijzen, die dingen zichzelf nóóit terugverdienen.

    M.a.w. ze kosten meer als dat ze opleveren.

    De enige reden dat dit van de grond komt is desinformatie, beleid gekoppeld aan desinformatie, en een verschrikkelijk grote slok subsidie.

    (In Belgie gaan energiebedrijven windmolens afbreken omdat de subsidie ingetrokken wordt)

  3. "De social club zoekt normale preppers"

     

    Met deze stelling geef je heel duidelijk aan, dat jullie (zonder er blijkbaar ooit één gesproken te hebben) preppers abnormaal vinden.

     

    Ik vind mezelf best normaal, net als mijn mede-preppers, wat je stelling beledigend maakt.

     

    Veel succes met je programma, maar klop hier niet aan.

  4. Alle telefoon, email, internet, OV gegegevens, credit card, bank, kentekenscans, en reisgegevens, ziekteverloop, zorg, belastingen, pensioenen, energiegebruik, watergebruik, enzovoort worden voor jaren vastgelegd, opgeslagen en aan elkaar gekoppeld door de Staat. En alleen ingewijden kunnen deze gegevens inzien en aan elkaar koppelen. Schatrijke bankiers, advocaten, e.d.. Vroeg of laat wordt je geconfronteerd met 'vragen' en mag je uitleggen wat je 5 jaar eerder 'deed'

    En het patientendossier, camera's in steden, rijkswegen, APK (waar je KM-stand wordt doorgegeven), alles wat je kijkt met digitale TV wordt vastgelegd, elk boek dat je leent bij de bieb wordt vastgelegd, vingerafdrukken (???) als je een paspoort nodig hebt.....

    Succes

  5. Ook daarover moet nagedacht worden. Hoeveel glycerol wordt er geproduceerd per liter biodiesel ? Is glycerol brandbaar ?

     

    Hoeveel glycerol wordt er geproduceerd per liter biodiesel ? 10%, dus een productie van 100 L biodiesel geeft 10 L pure glycerol (maar het volume is groter want er zitten restanten methanol in, en de volledige hoeveelheid loog want die fungeerd als een katalysator en blijft dus ongewijzigd)

    Is glycerol brandbaar ? Ja het vlampunt is 160 o C (maar met die andere stoffen gemengd ga je het toch niet in de fik steken he Lewieke? Dat doe je het milieu toch niet aan?)

  6. Er bestaan mogelijkheden om zelf biobrandstof te maken. Er bestaat apparatuur die gemakkelijk te kopen is in het UK. Ik heb voldoende technische interesse om het procédé te leren en er zijn vast ook wel scheikundigen op het forum die het proces kunnen bestuderen. We zouden in groep kunnen frituurolie verzamelen, de verzamelde olie verwerken in een gezamelijke veresteringsinstallatie en die dan weer mengen met gewone diesel.

     

    Aangezien er geen kleurstoffen in biodiesel zitten en de biodiesel ook al toegevoegd wordt aan gewone diesel lijkt het me wel een haalbare kaart. De achilespees van een dergelijk plan is het verkrijgen van de frituurolie.

     

    Daarvoor zouden we een netwerk kunnen opbouwen door deze op te halen bij rusthuizen, scholen, ziekenhuizen, bedrijven met keuken, frituren, ... in ruil voor een kleine vergoeding voor degene die ons helpt.

     

    Op die manier nemen we ons eigen lot in handen, zorgen we voor onafhankelijkheid, dragen bij aan het milieu, ... . Als we de productie scheiden van het verbruik en eventueel de installatie mobiel maken kunnen we op diverse plekken de processing doen en de brandstof maken waar we ze gebruiken.

     

    Aangezien frituurolie wordt gebruikt en dit geen gevaarlijk afval is, kan die gewoon vervoerd worden zonder bijzondere veiligheidsmaatregelen.

     

    Wie ziet hier iets in ?

     

    Volgens mij kan dat al met een bescheiden budget. Een goede en automatische installatie waarmee we per keer een paar honderd liter kunnen maken kost volgens mij niet meer dan een paar duizend euro. Als we een soort vereniging maken zouden we de diesel onder de leden kunnen verdelen tegen kostprijs.

     

    Prima, biodiesel maken. Maar wat ga je doen met het afvalproduct? Namelijk glycerol gemengd met loog..... Dat is behoorlijk giftig zie je, en je hebt een giga installatie nodig om dat te scheiden

  7. Het is wel een goede stelling. Als water een recht is, is olie/gas/voedsel/onderdak/goud/zilver etc dat dan niet ook? En waarom betaal ik nu voor water, als het een recht is zou het toch gratis moeten zijn?

     

    In ieder Europees land krijgen álle burgers jaarlijks de eerste 10.000 liter water gratis, behalve, juist in Nederland......

  8. Er is al enige tijd wat te doen rond de Belgische kerncentrales. Nu stel ik mij de volgende vragen :

     

    - Is België nu zorgvuldiger dan anderen landen en sloten wij de centrales uit algemeen belang of spelen er andere dingen ? De andere gebruikers van dezelfde centrales hielden alles gewoon aan de gang.

    - Er was in België weer een incident en een centrale moest een paar dagen geleden een noodstop maken. Uit andere landen hoor je daar nauwelijks iets over, behalve in Frankrijjk waar ook wel regelmatig wat aan de hand is.

     

    http://www.hln.be/hln/nl/6756/Kernenergie/article/detail/1679468/2013/08/01/Noodstop-voor-Tihange-2-na-probleem-met-voedingswaterpomp.dhtml

     

    Gaat het om puur en zuiver geldgewin of wordt er ook rekening gehouden met de volksgezondheid ?

     

    Graag jullie visie.

     

    Doel 1 en 2 zijn in 1975 geopend, met een beoogde gebruiksduur van 25 jaar. Ze hadden dus in 2005 al reeds gesloten moeten zijn. Hetzelfde geld voor doel 3 (1983) en doel 4 (1985). De regering Verhofstad 1 heefd de gebruiksduur voor al deze centrales verlengd naar 40! jaar. Ook Tihange houdt men 20! jaar langer open als bedoelt was. Ook in Belgie staat er dus aardig wat verouderde techniek te pruttelen. Bovendien lekt Tihange II 500 cc tot 2 liter licht radioactief water per dag! En heeft het last van betonrot, op sommige plaatsen tot 30 cm diep!

    Volgens het Belgische ministerie van BZ lopen alleen al door doel 903.000 Belgen een nucleair risico. Ze vergeten de Nederlanders dan maar even voor het gemak ....

    Wat denk jij, puur en zuiver geldgewin of volksgezondheid????

  9. @gasmasker zoals ik al eerder in deze post gemeld heb----> heb er een nieuwe link in gezet als het goed is moet het nu goed gaan , als je op de pagina komt bijna onderaan staat download die moet je hebben niet de grote download die in het midden van de pagina staat die moet je dus hebben niet gelijk klikken als je ergens download ziet staan

     

    gr hamster

    Je hoeft niet zo te schreeuwen hoor, gasmasker zit niet voor mn oren. Trouwens, jij zet die eerste kutlink, lijkt mij niet mijn verantwoordelijkheid, bedankt voor de ellende.

     

    Gr Gasmasker

  10. daar is inderdaad een grote kans van, helemaal als je bedenkt dat een romeinse soldaat inplaats van goud stukken een zakje met zout als loon kreeg.

    in nederland is zout pas ontdekt aan het einde van de 19e eeuw in vorm van steenzout, daarvoor werd het dacht ik uit de nederlandse antillen gehaald en vanwege het transport was het vrijwel onbetaalbaar voor de gewone man.

     

    is het eigenlijk mogelijk om zout te winnen uit zeewater zonder allerlij dure machines?

     

    Op bv Bonaire doen ze niet anders:

    http://www.bonbinibonaire.nl/pekelmeer/pekelmeer.html

×
×
  • Nieuwe aanmaken...