Ga naar inhoud

Wonderland

Lid niveau 2
  • Items

    973
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Berichten die geplaatst zijn door Wonderland

  1. Op 24-3-2020 om 18:46, MyronPrps zei:

    och zoveel onzin gekocht toen ik een jaar of 16 was en het preppen net had uitgevonden.

     

    hoeveel mini-stove's ik wel niet gekocht heb en toch werkt het nooit zo fijn als gewoon een kampvuurtje.

     

    ben wel nog steeds enorm blij met mijn preppers forum mes met in omnia paratus erin gegraveerd. Blijft een mes die ik toch even pak en terug denk aan alle SC's waar ik ben geweest.

    Zijn die messen nog te koop dan? 

  2. 1 uur terug, OBL-Rien zei:

    Die is leuk geworden!

    Tip voor het geval je een soort duck-tape hebt gebruikt: houdt die in de gaten want die is niet UV-hard. Na een jaar of zo gaat die mogelijk schilferen en een troep maken.

    Klopt... Ik werk er dagelijks mee dus altijd gratis.... En altijd vervangbaar ?

  3. 20 minuten geleden, MyronPrps zei:

    ziet er goed uit, wat wil je gaan verbouwen in de kas?

    Tomaatjes (laten opgroeien en dan naar buiten) 

    Paprika, sla, komkommer en aardbei. 

    Waarschijnlijk niet allemaal tegelijk, maar dat zijn de gewassen die wij regelmatig eten. Ik heb daarnaast ook kweekbakken (van die plastic bakken) waar ik ook in kan opkweken, dus aan ruimte geen gebrek

    IMG_20200326_192749.jpg

  4. Wij (de baas en ik) willen graag kippen gaan houden. We hebben een mooie ruime achtertuin waar er op het stukje wat wij opofferen een stuk of 10 kippen kunnen houden. 

     

    Alleen verteld mijn schoonvader dat het bunzingen en/of marters aantrekt. Zonder dat wi kippen hebben was er al een diertje begonnen om onze auto op te eten. 

    Nu rest mij de vraag: hoe kan ik tegengaan dat die beesten bij mij in de tuin komen? Heb wel 2 honden en 2 katten, maar ik wil de bunzingen en masters niet onderschatten. Er is ook nog een optie met een veer en lood, maar als ik dat gebruik komen andere dieren op de lucht af van het geschoten beest. 

  5. Ik gebruik folie van mijn werk, dus wil er wel roostertjes in plakken. 

    Ik heb een rol van 100 meter dus als het uiteindelijk stuk gaat of scheurt, dan plak ik er een nieuwe op

  6. Vandaag creatief geweest met afval.... 

    Paar paaltjes, paar plankjes en straks wat folie. 

    MN vriendin lekker aan de schilder en hoppa kweken met die zooi. 

     

    Ja ik weet het. Wit is niet de ideale kleur, maar het zal vast wel groeien...... 

     

    IMG_20200325_170034.jpg

    IMG_20200325_170025.jpg

    IMG_20200325_164424.jpg

    IMG_20200325_163157.jpg

    IMG_20200325_163207.jpg

    IMG_20200325_170527.jpg

    • Leuk 1
  7. Ik kwam vandaag dit filmpje tegen: 

     

    Leek mij voor de SC of bug out een mooi exemplaar. Niet luxe wel handig. 

     

    Ik zat te denken dat als je een gesloten enkelassertje op de kop tikt, je dit zelf relatief goedkoop kunt maken. 

     

    In het verleden had ik al een mooie kar, maar niet geschikt voor slapen of wonen. 

     

    Mijn inspiratie is gewekt ?

    • Leuk 3
  8. Bij deze stel ik mijn mening bij. 

    1. omdat het verboden is om samen te scholen. 

    2. Omdat de ernst meer binnen is gedrongen. 

     

    Bij deze ook mijn welgemeende excuus voor het tegenin gaan van bepaalde zaken omtrend de maatregelen.....

     

    • Leuk 2
  9. 8 minuten geleden, Sterredag zei:


    Deze poll is gestart toen het enkelt nog maar ging over dat scholen open zouden blijven, alleen als je verkoudheidsklachten had, dat je dan vooral binnen moest blijven. 

    En ik merk ook alle momenten dat je mogelijk het virus zou kunnen oplopen, ik zou mijzelf dan op een SC ook veiliger voelen dan in de supermarkt. Op een SC gebruiken de meeste mensen hun eigen spulletjes, het is vaak niet noodzakelijk om spullen van een ander aan te raken en iedereen die daar aanwezig is zal verstandiger met de situatie omgaan dan menig bouwmarkt ganger of strandzitter. En daar zit hem dus ook die vraag in. Gesteld dus op het moment dat de scholen officieel nog niet dicht gingen.

    Is een SC met een kleine groep mensen dan echt zo'n groot risico als je het vergelijkt met een gang naar de supermarkt? Of simpelweg in je auto stappen (je weet toch niet wie toevallig net je auto heeft aangeraakt?) 

    Dus ik weet nog niet wat de beslissing wordt. Want niemand hoeft te komen en als een kleine groep het wel ziet zitten. Ik vind het lastig.
    Komt misschien ook dat ik me niet echt zorgen maak om corona te krijgen, overlevingskansen lijken bijzonder groot. Bij risicopersonen kom ik nu niet. Mijn dochter is pas (weer) ziek geweest, misschien was dat wel corona, dat weet ik ook niet. 

     

    ---- laat ik het zo zeggen, kijk zouden er 50 mensen komen, dan zou ik zeggen daar kan ik niet verantwoordelijk voor zijn, en dan had ik het sowieso afgelast, maar gaat het straks om een groepje van hooguit 10 man,  die prima afstand van elkaar kan houden. Waar gaat het dan nog over?

    Amen

  10. 10 minuten geleden, Gamble zei:

    Ik wacht even met socialiseren tot er een medicijn voor dit long virus op de markt is met 2 kinderen met astma. Doe wat je niet laten kunt, volgens de MP moet er een herd community komen. Volg je overheid... ;)

     

     

    Je bent niet verplicht om te komen gelukkig ?

  11. 27 minuten geleden, Gamble zei:

    Pfff...mensen. Alsjeblieft gewoon even bijeenkomsten uitstellen tot nader order.....

    Dat is het hem nou. Orders van de overheid? 

     

    Begrijp me niet verkeerd hoor het is niet zo dat ik tegen het systeem aantrap, maar ik vind dat we zelf ook kunnen nadenken...... Als ik wel op 1.5 meter afstand van iemand in de supermarkt mag staan bij iemand die ik niet ken en weet waar hij geweest is, dan vind ik het ook kunnen dat mijn ouders langskomen. 

     

    Voor de rest zit ik binnen, ga ik nergens heen. 

    En wat de SC betreft vind ik het een prachtige oefening terwijl het geen oefening is. En kun je dit keer voor het echie gaan socialisten en samen komen

  12. 25 minuten geleden, Loreen zei:

     

    En die conclusie trek je op basis van...?

    Ik werk in de zorg, en blijf dus gewoon werken. Ik heb mezelf niet opgesloten, ik heb mezelf niet afgezonderd van alles en iedereen (getuige de twee pubermormels die hier rondhangen). Zolang ik me goed voel en de omstandigheden het toelaten (dus: niet te druk) ga ik nog (in mijn eentje) hardlopen.

    Wél denk ik, zelfstandig, na over wat ik wel of juist niet doe. Ik ga géén onnodig risico nemen. Hoe leuk ik SC's en visite ook vind, dat zie ik toch echt als een onnodig risico. Daar hoeft niemand een lockdown voor in te voeren, om me dat te laten realiseren.

     

    Was ook geen aanval persoonlijk dat wil ik wel voorop stellen. Maar ik vind dat we gaan doomdenken. Absoluut is het belangrijk dat we de maatregelen in acht nemen tot zekere hoogte.

    Ja het is een risico om met in mijn geval mijn ouders in 1 huis te zitten en koffie te drinken, maar dat is boodschappen doen ook, en jou werk in de zorg misschien nog wel meer. Maar waar ligt de grens? Ik denk dat dat voor iedereen anders is. Er is nog niets verboden. 

    Mocht er een lockdown komen hoe kom je dan aan eten? Hoe ga je dan naar je werk? Mag dat dan nog? of word ons dan voedselbonnen uitgereikt en geef je daar gehoor aan.

     

    Al met al vind ik dat je met gezond verstand nog een heleboel kan. Hier op preppers zijn we al jaren aan het voorbereiden op dit soort dingen en contact en communicatie zijn belangrijke dingen waar je ook op kan teren. deze zitten niet in je tas.

     

    Er worden geen honderd man verwacht en een hele belangrijke........We zijn toch voorbereid? hier prep je toch ook voor. en dan samen komen om het plan strakker aan te trekken?

     

     

  13. Op 14-3-2020 om 15:01, Sterredag zei:

    Was ff twijfelen waar ik dit zou plaatsen, maar toch maar ff hier, want straks totaal niet meer relevant.

    Met van alles in lockdown, een wanpreseterende overheid etc etc en dat allemaal 5 weken voor de Lente SC vraag ik mij dus af hoe zit het met samen komen op een SC (minder dan 100 mensen in ieder geval)

    Graag deze poll invullen in ieder geval als je van plan was wel te gaan, of hebt aangegeven dit te overwegen.

    P.S. het gaat dus om het idee zoals het er nu voor staat. Als straks Corona op zijn retour is, is er ook geen reden om af te melden vanwege corona natuurlijk.

     

    Ik stel mijn antwoord bij.

    Ik zou het niet doen. Ik zou via tapatalk contact houden en elk persoonlijk contact afwenden. Ook zou ik er voor zorgen dat ik genoeg wc papier heb voor de komende tijd. Nog even snel alles leeg kopen en mezelf opsluiten in huis. Dus een shelter camping organiseren is not done ! ??

     

    want je moet altijd luisteren naar de autoriteiten en de overheid. Die zijn er om je te helpen en daar moet je gehoor aangeven

  14. 1 uur geleden, Loreen zei:

     

    Echt ik kan wel janken om dit soort redenatie. Je realiseert je toch wel dat juist dit soort denken het invoeren van een lockdown steeds waarschijnlijker maakt?!

    Als gezond verstand ondergeschikt is aan autoriteit, welke opties blijven er dan over?

     

     

     

    Mijn gezond verstand vertelt mij dat ik afstand moet houden en de hygiëne in acht moet nemen. Dit betekent niet gezellig een partijtje vieren met je klasgenootjes of samen lekker uit eten met wat vrienden. Maar in huiselijke kring kun je best met maatregelen samen komen. 

     

    Goed meningen verschillen en jij wilt jezelf opsluiten.......en je afzonderen van iedereen. Kun je je BOB wegpleuren, je EDC  op marktplaats zetten. Dit vind ik juist tijden om zelf na te denken want daar is bijna ieder mens mee gestopt. We laten ons door iedereen alleen maar dingen opleggen en aandragen terwijl je gezond verstand waar jij over praat uitgestorven raakt.

  15. 8 minuten geleden, Loreen zei:

    Niet om nou mevrouw Zuurpruim of mevrouw Braafheid uit de hangen, maar dit is dus exact de reden dat parken en bouwmarkten nu vol zijn, en mensen nog gewoon op visite gaan ed. Want al die maatregelen zijn natuurlijk prima en hoognodig, voor anderen. Want zélf letten we gewoon goed op, en zijn we sterk en gezond, en zijn we natuurlijk gewoon heel slim en zo.

    Het jammere is alleen die iedere ander ook een zelf is, en zo opeens pijnlijk duidelijk wordt waarom gewoon zeggen dat we thuis moeten blijven blijkbaar niet werkt.

     

    We hebben geen verbod op naar buitengaan. En we hebben geen verbod om bij elkaar op bezoek te gaan. Of het slim is is een 2e.

    Mijn ouders zijn afgelopen zaterdag bij ons geweest. zij wonen wat verder weg en zien we elkaar heel weinig. Bij hun is er nog geen corona besmetting bekend.

     

    Wij hebben wel de maatregelen opgevolgd wat betreft ontsmetten, afstand houden en groeten........ We moeten om elkaar denken en er voor elkaar zijn.

     

    Ik begrijp je punt, alleen zijn er nog geen verplichtingen en dat houd mensen niet tegen. Op het moment dat er verplichtingen komen is de overheid weer de gebeten hond

  16. Ik vraag mij af of je in de afgelopen jaren preps of uitrusting hebt aangeschaft waar je later achter kwam dat het gewoon onzin is en je het niet gaat gebruiken.

    Ik moet eigenlijk helemaal op nieuw beginnen en daar baal ik van. Ik kom er nu achter dat ik jaren geleden alles had moeten blijven doorzetten, maar dat is achteraf een koe in de aars kijken.

     

    De spullen die ik heb of had waar ik geen reet mee doe of ga doen zijn als volgt:

     

    Een spiritus brandertje: Deze leek handig maar gaat relatief snel stuk of je raakt het snel kwijt. OPLOSSING: Ik zoek op straat of container iets van blik o.i.d. waar ik met wat hout en tondel een oventje van maak, een pannetje of ander blikje past er altijd wel op.

     

    Melkpoeder (creamer): Het zit in mijn tas en neemt misschien weinig ruimte in beslag, maar het zit ook in de weg. Als de verpakking stuk gaat dan maakt het een rommel. OPLOSSING: Ik drink mijn percolator koffie tijdens SHTF gewoon zwart.

     

    Een kompas: Zit in mijn tas maar heb het nog nooit gebruikt. Ik denk ook dat je deze helemaal niet nodig hebt. OPLOSSING: Ik zorg dat er iemand in mijn buurt de weg kent. En anders zijn er voldoende herkenningspunten waardoor je de weg altijd wel zult vinden, zelfs in het buitenland.

     

    En wellicht mis ik voor mezelf nog een aantal dingen, maar ik ben momenteel me aan het oriënteren wat ik wel heb en wat ik nog moet hebben.

     

     

    Hebben jullie dit ook? Preps die onzin zijn?

    • Leuk 1
  17. 2 uur geleden, Johnny79 zei:

    NL-Alert geldig voor heel Nederland. Schrok me te pletter. Telefoon begon ineens te gillen. Ik ben bang dat de mensen die iedere oproep al negeerde hier ook echt niet naar zullen luisteren. Het is hier in de omgeving in natuurgebieden al weer lekker druk. De bouwmarkt loopt ook lekker vol. Geen parkeerplaats meer vrij bij ze voor de deur. 

     

    Ik blijf lekker binnen zitten. Aankomende week is het al weer een week nachtdienst draaien in Amsterdam en omgeving, dat vind ik al erg genoeg.

    IMG_0182.png

     

    Natuurlijk kregen wij ook deze melding binnen. Ik denk ook niet dat het werkt en mensen nu zullen denken "Ohw 1,5 meter afstand? Wat een goed idee".

    Maar het zou voor de overheid weer een nieuwe stok achter de deur zijn om te kunnen zeggen "We hebben het meerdere malen via diverse kanalen aangegeven" "Nu is het aan jullie".

    • Leuk 3
  18. 17 minuten geleden, Cpre zei:

    Welk 'complot' van de overheid zou er bij gebaat zijn om het land in lock down te plaatsen? 
    Gewoon doen wat je gevraagd wordt, en als er een lock down komt netjes binnen blijven. 
     

     

    Wellicht vergezocht, maar Amerika voert ook oorlog in landen om het daarna onder hun regime op te kunnen bouwen. Dit levert miljarden op......

    Ik zelf ben niet overtuigd dat het om een complottheorie gaat. Maar het speelt op de achtergrond wel een rol........

     

    • Leuk 1
    • Niet leuk 1
×
×
  • Nieuwe aanmaken...