Ga naar inhoud

marcenmilo

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door marcenmilo

  1. Hangt er ook weer vanaf, stel je doet er niets mee, en je moet nooit voor buitensporig geweld voorkomen...niets aan de hand.

    Maar stel je pakt, puur per vergissing je puntenmesje in een dispuut met een ander, en hierop volgt huiszoeking en dit komt boven water.

    Veilig thuis liggen, houd in verzamelen, wetgever in dit land vraagt bij verzamelaars wel wat ze met die 100 messen van plan zijn hoor.

    Ga een keer bij je gemeente navragen, misschien is er bij jullie wel meldplicht mbt wapens.

     

    Bedankt voor de info Riesie. Ik zal idd eens na gaan vragen..

  2. Tja, dan komen we weer op mijn werk, het naleven en interpreteren van de wet.

    De wapenwet stelt geen eisen aan scherpte, of hoe dun dat je kunt fileren, een secundaire zichtsnijkant is al voldoende voor voorleiding officier en aantekening.

    Dubbele snijkant, bot of scherp wordt niet naar gekeken. Ook een zaagsnede bot of scherp tegenover de snijkant....verbaal, betalen dus. En mes kwijt.

     

    Nog meer vragen hier over?

     

    Maar thuis veilig opgeborgen hebben liggen mag toch wel neem ik aan??

  3. Ik heb trouwens over die Extrema Ratio nog een vraagje: zo scherp zijn die twee snijkanten van de Surpressor ( en de Adra ) helemaal niet.. Moeten die niet ook vlijmscherp geslepen zijn?? De punt daarentegen... Daar prik je zo mee door een deur heen... De snijkanten vallen een beetje tegen.. Ik meen ergens gelezen te hebben dat dat te maken heeft met de douane en het invoeren van de messen. Moet je die zelf nog scherpen of is dat "botte" gewoon de bedoeling??

  4. Lijkt op de Adra van Extreme Ratio 6,3 spine, en N690 staal

    Voor outdoor totaal ongeschikt en te duur voor de gewone man om even aan te schaffen.

    Wordt aan legereenheden verstrekt voor man tot man gevechten.

    Niet voor woodcraft en outdoor activiteiten.

     

     

    Hij lijkt er niet alleen op, maar het is de Adra Stormo van Extrema Ratio. Die ga ik ook niet gebruiken voor outdoor activiteiten. De surpressor en de Adra blijven gewoon binnen. Dus geen last met de wapenwet lijkt me. Voor outdoor activiteiten gebruik ik de Fällknivens die ik heb, daar kun je inderdaad beter mee choppen. Vooral met de A2 ;-) Is hier sowieso makkelijk. Ik rol de deur uit en val zo in het bos. Groot genoeg om vakantie in te vieren :D

     

    PS: de Extrema Ratio 39-09 Ordinanza komt er waarschijnlijk ook snel aan. Zo duur zijn die messen nou ook weer niet... Ik heb duurdere hobby's gehad in het verleden....

  5. Deze voldoet inmiddels niet meer aan WMM, daar moeten ze je niet mee zien lopen.

    De overige messen zijn super dingen, waarbij de F1 nog steeds mijn voorkeur heeft..

     

     

    Volgens knivesandtools valt de Surpressor onder artikel 4. Eigenlijk niet mee rondlopen mits goed verpakt natuurlijk. Dat ding is ook niet bedoeld om mee in het bos te gaan survivalen, maar meer om het tuig buiten de deur te houden ;-)

    En die Fällknivens zijn inderdaad geweldig en vlijmscherp af fabriek

×
×
  • Nieuwe aanmaken...