Ga naar inhoud

Generalist

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Generalist

  1. Je naam is Generalist, dat wil zeggen dat je wel van het macro niveau houdt?

     

    OK, hier gaat'ie dan....

     

    Wat jij eigenlijk zegt: als ik werkloos wordt, dan wil ik dat de samenleving mij onderhoudt ook al heb ik zelf geld zat.

    Dus wij mogen belasting betalen zodat jij geen spaarcentjes hoeft aan te spreken.

     

    En dat wil je lekker anoniem via de staat doen zodat je niet zelf met een pistool je vrienden, kennissen en buren af moet stropen om dit geld te innen.

     

    Nee dank je, ik begrijp je sentiment, dat is er door de overheid en media wel goed ingestampt, maar moreel gezien heb je geen been om op te staan.

    Je bent gewoon een ordinaire oplichter als je je geld verstopt.

     

     

    Reality bites!!

     

    Ik vraag mij af wie de media/overheid hier een beeld voor houdt. Iemand die zijn geld verbrast aan allerlei zaken die de aarde belast (consumeren, grote auto, groot huis met een evengrote levens-footprint), en bij geen baan meer, geld krijgt van de staat als beloning voor deze leefwijze.

    En ik, die zuinig aan leeft, een zo laag mogelijke footprint nastreeft, geen luxe nodig heeft en zo dus geld overhoud in deze consumptiemaatschappij. Dan word ik gestraft voor mijn levenswijze door het afnemen van mijn eigendommen, in dezelfde situatie bij baanverlies.

    Vandaar dat ik er geen moreel probleem bij heb, wet of niet. Ook bij anderen die hetzelfde doen, ik ben dan ook een voorstander van een basis-salaris voor elke burger.

  2. Beste allemaal,

     

    ik ben nieuw op dit forum omdat ik graag wat input zou willen wat jullie zouden doen in mijn situatie.

    Werkzaam van 25-35ste. Altijd goede baan gehad maar weinig tot geen luxe nodig. Hierdoor kon ik maandelijks de helft van mijn inkomen sparen en zo heb ik nu een ton aan euro's op de bank.

    Maar, nu rommelt het nogal in mijn werk-sector. Gedwongen ontslagen in mijn werk verwacht ik volgend, of het jaar erop.

    Met alle verhalen van mensen die jaaaaaaren zoekend zijn naar werk (en daar met bijstand van genieten), mag ik dus lekker mijn eigen spaargeld gaan opmaken omdat ik de keuze gemaakt heb om te sparen voor later ipv meedoen met consumeren. Wie weet hoeveel jaren ik zonder werk kom te zitten ... Zuur, dus met dat vooruitzicht probeer ik nu het eea voor te zijn. Mijn geld wil ik met name gebruiken om te reizen/genieten. Wat zouden jullie doen... Ik heb er moreel gezien geen probleem mee om dit uit zicht van de Staat te houden.

     

    Ik heb een aantal zaken bedacht... tips/hints?

     

    - jaarlijks enkele tienduizenden euro's omzetten in waardevaste zaken (bijv. edelmetalen). Dus het jaarlijks voor enkele tienduizenden euro's omzetten in goud en bewaren in een kluis van de bank. Zodat het "uit zicht" is. Dan is dit wel zwart geld. Aangezien ik niet veel om materiele zaken geef en dus niet wil gebruiken voor grote uitgaven, is dat geen rare gedachte.

    - offshore banking. Geen ervaring mee. Als je gepakt wordt, dan ben je enorm de lul omdat je 200% boete krijgt.

    - Gedurende enkele jaren langzaam onderbrengen op een rekening bij ouders die al met pensioen zijn. Hier staat het veilig aangezien ze niet meer "gepakt" kunnen worden met dreigend ontslag. Betaal je eventueel later wel 10% erf-belasting over, mochten zij helaas er niet meer zijn.

    - Gedurende bijv. 2 jaar Nederland verlaten om te reizen (lowbudget, aar veel geld opnemen) en zorgen dat het spaargeld "op" is. In tussentijd een aantal keren heen en weer vliegen om de maximaal 10000 euro die je in mag voeren, zodat het zwart is....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...