Ga naar inhoud

Roel21

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Roel21

  1. Ok een apocalyps is misschien het slechte woord en die 'doomsday' had misschien niet voor prepper geplaatst moeten worden, maar ik ben inderdaad ook maar een leek op het gebied van preppen en dit was ook de reden waarom ik er meer over te weten wil komen. Ik ben ook bij dit onderwerp beland door inderdaad de opkomende hype van survivalprogramma's op televisie en 'doomsday preppers' uiteraard, maar wou daarom ook weten hoe het er echt aan toe gaat, want televisie blijft altijd geregisseerd/geënsceneerd natuurlijk. Ik bedoelde met doomsday gewoon een ruim begrip, niet het einde van de wereld, want dan had deze reportage ook niet veel zin, maar zoals bijvoorbeeld het ineenstorten van de samenleving, zware economische crisissen waardoor de mens terug meer naar het basis/overlevings-instinct zal neigen met al dan niet behulp van moderne tools. Het gaat mij ook over die simpelere, maar belangrijke dingen zoals eigen groenten kweken en voorbereidingen op eventueel nucleaire rampen of ruilhandeltechnieken...

    De maya's snap ik niet echt waarom je dat erbij haalt, want de befaamde 21/12 datum had in hun ogen niets van een 'doomsday' status.

    Ik ben zelf daar ter plekke geweest en deze datum zou staan voor een grote positieve verandering in de wereld.

    Ik geef toe dat ik een leek ben op gebied van prepping en ben daar absoluut niet beschaamd over, ik heb een andere hobby waar ik bijna fulltime mee bezig ben, maar ik heb nu eenmaal niet maanden de tijd gehad om research te doen op deze site, ik moet de komende 2 weken al twee reportages maken, dus moest ik me er nu snel ingooien, en indien er toegestemd wordt, me er zo snel mogelijk in verdiepen. De relevantie van dit onderwerp is niet zozeer omdat ik denk dat nu volgende maand die grote verandering plots zal komen, maar wel omdat vele mensen dat geloven.

     

     

     

     

     

    Beste Roel,

     

    Excuses dat we zo flauw reageren. Het komt door jouw openingsverhaal, waarin je aangeeft dat je erg geïnteresseerd in het klaarmaken voor een apocalyps.

    Wat hebben weldenkende mensen als preppers in hemelsnaam te maken met de apocalyps? Als je bedoelt het ineenstorten van de samenleving, schrijf dat dan. En niet een of ander idioot idee uit de bijbel aanhalen.

     

    Verder schrijf je: Het is een zeer relevant onderwerp nu en daarom moet er ook zo snel mogelijk iets over gemaakt worden.

    Waarom meen je dat dat zo is? De meeste mensen hier krijgen kriebels hiervan omdat het vaak gerelateerd wordt aan Doomsday Preppers op Nat Geo. Je zegt het zelf: een ervaren doomsday prepper of iemand die zich momenteel erg fanatiek voorbereid.

     

    Ik spreek maar even voor iedereen hier, en als het anders is zal je dat ook wel horen, maar voor nu, aan jou, de volgende boodschap:

    1. Wij zijn geen gelovers in de Apocalyps.

    2. We hebben NIETS met Maya's of andere predikers die het einde van de wereld voorspellen op 21-12-12.

    3. We zijn nuchtere mensen die geen bakken met munitie en vijftig shotguns klaar hebben staan.

    4. We hebben geen nucleaire schuilkelders (misschien een uitzondering daargelaten).

    5. We geloven dat de samenleving een moeilijke periode door gaat maken, is het niet vanwege het ineenstorten van het economisch systeem, dan is het wel door oorlog of een virus met hoge lethaliteit.

     

    Als je mij en andere mensen die op jou reageren flauw vind, kijk eerst eens naar je eigen handelen en waarom je deze reacties krijgt. Dat heet introspectie en is heel waardevol. Niet zo externaliserend naar de prepper community wijzen, dat is lekker makkelijk meneertje. Je had bijjvoorbeeld een weekje kunnen rondneuzen op dit forum, alvorens je jouw kinderachtig geformuleerde oproep had geplaatst. Want wat ik nu schrijf, is in allerlei bewoordingen al tegen veel van jouw collegae ook gezegd. Je had zelfs de zoekfunctie van deze site kunnen gebruiken om een en ander uit te pluizen.

     

    Mijn indruk is dat je dat niet gedaan hebt. Wij preppers zijn nieuwsgierig en testen graag zaken. Alvorens we een uitspraak doen over het één of ander, doen we onderzoek. Dus als we DENKEN dat bijl X beter is dan bijl Y, dan gaan we rossen met die dingen totdat er een stuk gaat, en dat nemen we dan aan als zijnde belangrijke info. Als de mainstream media beweert dat het goed gaat met de economie, testen we dat tegen info die we kunnen lezen op min of meer alternatieve sites.

     

    Dus nou niet direct afhaken (dan ben je pas een echte looser....) maar LEES eerst eens een maandje, post eens een vraag of een ervaring van jezelf, praat mee, gebruik je hersenen, wees nieuwsgierig en kritisch en DAN mag je je vraag herformuleren en op correcte wijze stellen. Want dan zou je nimmer je vraag zo formuleren als je gedaan hebt. Als je een maandje meeleest, dan moet je waarschijnlijk zelf ook een beetje lachen met rode wangetjes over jouw kinderachtige oproepje. Kom op, wees een ECHTE journalist. Mocht je toch afhaken, dan ben je een looser, punt uit. Als je doorzet, krijg je eeuwig respect en wellicht vind je iemand die met jou in zee wil gaan.

     

    Groetjes, Keyser Suze

  2. Bravo, wat blijf je netjes....kom jongen, dat kan beter....Roel en zijn collegae kunnen ironie niet eens spellen.

     

    Ik zal het wel ergens anders zoeken, een volwassen portret erover maken zal moeilijk zijn als de personages klaarstaan met kinderachtige en gefrustreerde reacties door hun voorgeprogrammeerd beeld van 'reporters' of mensen die een verhaal willen maken. Wees blij dat er mensen oprecht geïnteresseerd zijn in jullie levensstijl, want ik wed dat er velen preppers beschouwen als de dorpsgekken. Dit beeld wou ik juist doorbreken, ik wou een intiem en oprecht portret maken, maar jullie versterken het beeld van anti-socials alleen maar meer.

    • Leuk 1
    • Niet leuk 1
  3. Hey,

     

    Ik ben erg geïnteresseerd in het klaarmaken voor een apocalyps en zou hier graag ook meer over te weten willen komen.

    Het is een zeer relevant onderwerp nu en daarom moet er ook zo snel mogelijk iets over gemaakt worden.

    Ik ben een filmstudent Documentaire op 't Rits in Brussel en wil via dit medium graag een geschikt personage vinden, een ervaren doomsday prepper of iemand die zich momenteel erg fanatiek voorbereid, om een korte reportage te draaien voor een schoolopdracht.

    Het wordt zeker niet vertoond op televisie of op internet gepubliceerd, maar wordt enkel door de leerkracht van dit atelier(atelier human intrest) bekeken en beoordeeld.

    Uiteraard kom ik u achteraf een dvd bezorgen met de afgemonteerde versie en eventuele rushes indien u dat wenst.

     

    Wie interesse heeft,mag me altijd contacteren via mail:

    callebautroel@hotmail.com

     

    Alvast erg bedankt!

     

    groetjes

     

    Roel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...