Ga naar inhoud
GENEGEERD

Vlees drogen hoe ik het doe....foto verslag


cavedude

Aanbevolen berichten

Tijdje gelden weer wat Jerky / Biltong gemaakt en het leek me leuk om hier een foto verslagje van te maken en deze te delen.

 

Stap 1:

Inkopen van het vlees, in mijn geval ruim 2 kilo rundvlees (stooflappen) van de plaatselijke turkse supermarkt a 6,95 de kilo.

1.jpg.c0398ac2d1e100570ae33622e1b3e37d.jpg

 

Stap 2:

In stukken en reepen snijden van ca 1 cm dik

2.jpg.386c1eb37dc776f88805835fcc4333cc.jpg

 

Stap 3

Peper en zout erop strooien en inwrijven, daarna insmeren met een mengels van appelazijn en tabasco, en geplet koriander zaad toevoegen.

Wil je het iets pittiger dan voeg je knoflook en piri piri kruiden toe

3.jpg.bb3ecbb15d30ada65a7317218620586b.jpg

 

Stap 4

minimaal 24 uur laten marineren in de koelkast

4.jpg.cb88f0c4088ae8ef529dff8a7f8525a6.jpg

 

Stap 5:

8 a 10 uur laten drogen in de oven op de hoogste stand.

5.jpg.c91a056539a95b7933b59a1d65500de8.jpg

 

Stap 6:

Laten afkoelen en opslaan in een luchtdichte verpakking (of gelijk opeten natuurlijk :)

6.jpg.77ee7d31a9d19a2b77a272278cf86438.jpg

Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik kan het maar niet lekker vinden dat gedroogde vlees. Maar er zijn mensen die doen er haast een moord voor. Ik heb het zelfs uit Zuid-Afrika laten meenemen maar ik vind het niet smaken vergeleken met bijv. een stoofschotel uit de weckpot. Die braadlappen hadden bij mij dan ook in een stoofschotel gegaan. Andere gedroogde producten vind ik wel te doen. Toch moet ik als prepper overal voor openstaan, dus zeker ook voor drogen van voedsel om de houdbaarheid te vergroten.:cool:

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 9 jaren later...

Als je de Jerky / Biltong wilt bewaren voor je langetermijn voorraad zal ik sterk aanbevelen om colorozozout zout te gebruiken, daar zit naast zout ook Nitriet in, dit verlengt de houdbaarheid aanzienlijk. 

Zelf droog ik mijn vlees vaak met dit
https://www.vanbeekumspecerijen.nl/drogeworst-mix-beku-mix.html
en 
https://www.vanbeekumspecerijen.nl/starter-mix-van-beekum.html|

De zuren en andere antioxidanten helpen veel met het verlengen van de houdbaarheid. heb zelf een goed aantal kilo vlees hangen (panchetta, worst, lardo en guanciale) en heb niet het idee dat dit de aankomende jaren zal vergaan. 

  • Leuk 3
Link naar reactie
Delen op andere sites

8 uren geleden, Danmaarzeker zei:

(panchetta, worst, lardo en guanciale)

En wanneer is de open dag voor fijn proevers? 😋

Prachtig dat je dit zelf kunt, mocht je ooit tips hebben voor beginners hou ik mij aanbevolen. Zou dit graag willen leren en staat al jaren op mijn verlanglijstje om te kunnen en ook daadwerkelijk fanatiek te gaan doen, ik ben dan ook een echte vleesliefhebber. Wellicht dat je ooit een keer een onderwerp wilt aanmaken met een stukje info om simpel te kunnen beginnen. Super dat je dit kunt! 

Link naar reactie
Delen op andere sites

O ja dat lijkt mij wel leuk hor, ben zelf nog maar een 2 jaar bezig met het drogen van vlees, dus nopg geen expert.  Als er intresse is dan kan ik daar idd wel een apart onderwerp over aanmaken. tzt. 

Ik stook ook zelf sterke drank (Rum, Brandy, Gin etc) Mochten daar ook intresse in zijn.
Ik kan mij namenlijk wel voorstellen dat, als de wereld om je heen aan het vergaan is, je wel een borrel kan gebruiken. 

  • Leuk 1
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...