Ga naar inhoud
GENEGEERD

India en goud, hoodstuk x


Kans
 Share

Recommended Posts

India gaat het zoveelste hoofdstuk tav. goud in.

Na de poging van de vorige regering om goud aankopen van de bevolking af te remmen door belasting te heffen, omdat die aankopen de rupee wel erg in waarde deed dalen, lijkt de nieuwe regering deze belasting weer te willen afschaffen.

Waarschijnlijk is de belangrijkste reden, naast popularisme, dat de belasting weinig effect had behalve dat de smokkel van goud de drugssmokkel oversteeg....

 

Het lijkt erop dat de overheid met zijn rug tegen de muur staat en de waarde van de rupee nu moet beschermen door het monetaire goud dat India bezit te swappen tegen papieren beloftes van de westerse en in dit geval specifiek Engelse banken.

Dit goud zal dan wel weer in sneltreinvaart richting China gaan en enkel dienst gaan doen om de status quo weer even langer vol te houden.

 

http://www.silverdoctors.com/indias-central-bank-will-sell-gold-on-the-market-in-exchange-for-gold-at-the-bank-of-england/

 

Al dit gerommel met fysiek goud en de papieren claims erop die een veelvoud aan goud gaan eisen dan er fysiek beschikbaar is als die papiermarkt afgewikkeld gaat worden begint absurt te worden.

Maar goed we staan niet snel meer raar te kijken?

 

Banken hebben al sinds we ons kunnen herinneren niet genoeg geld om de mogelijke vraag, claims die enkel op papier kunnen bestaan, af te kunnen wikkelen en dat gaat toch ook goed.

En in de derivatenhandel gaat zoveel meer geld om dan de fysieke waarde van het werkelijk beschikbare materiaal dat als iedereen echt zijn 'geld' zou opeisen er niet eens voldoende papier zou zijn om het benodigde geld mee te drukken.

En dat gaat toch ook goed?

 

Zolang er maar geen kind opeens roept " he de keizer is naakt" geloven we allemaal in een ongelofelijk mooi sprookje.

Het probleem is dat de meeste sprookjes..., juist enkel sprookjes zijn...

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Centrale bank India doet goud in de verkoop

De Reserve Bank of India (RBI) heeft een plan bedacht om de schaarste aan goud in eigen land te verlichten zonder het beruchte importquotum op te heffen. Door een deel van de nationale goudvoorraad beschikbaar te stellen aan Indiase banken kan er meer goud in omloop gebracht worden. Dit kan de premie op goud op de Indiase goudmarkt verder omlaag drukken.

 

De Indiase centrale bank heeft in de stad Nagpur een voorraad goud liggen, bestaande uit zeer oude goudstaven met een lagere zuiverheid. Met de opbrengst van deze verkoop wil de centrale bank nieuwe goudstaven kopen in Londen.

 

Op deze manier slaat de centrale bank twee vliegen in één klap. Niet alleen verbetert ze de kwaliteit en verhandelbaarheid van haar goudreserve, ook doet ze eindelijk wat aan het chronische tekort aan geel metaal op de Indiase markt. Door de tekorten steeg de premie vorig jaar naar een record van $180 per troy ounce.

 

Dat deze maatregel nu komt is mogelijk te verklaren door de installatie van een nieuwe regering in India, die een veel soepeler beleid wil voeren ten aanzien van goud dan de vorige regering.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...