Ga naar inhoud
GENEGEERD

Gekut met waxinelichtjes


Gast Peerke

Aanbevolen berichten

In het kader van DIY survival heb ik van een blikje frisdrank de bovenkant uitgesneden met een blikopener en de zijkant een gekantelde H gemaakt.

 

De bodem genivelleerd met beetje broodkruim en water (itf kan dat met nat zand) en daarop een waxinelichtje met daarop een watbolletje met een beetje vaseline, aangestoken met een firesteel.... eens de vlam breed en hoog was daarboven een half blikje water gezet en het ding ging aan de kook rond de 10 minuten.

 

can-stove-2.jpg.0702433f73fd9b041e60fede9baf9d05.jpg

can-stove-boil.JPG.73f79d633e6c93c8eceba4a6c877204e.jpg

 

Excuses voor slechte kwaliteit foto's maar heb bewust zonder flits getrokken zodat te zien is hoe hoog en breed de vlam brandt

  • Leuk 2
Link naar reactie
Delen op andere sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
creatief, dat blikje! :)

 

maar ik vraag me af of er geen prut los komt van de coating van de binnenkant van het bovenste blikje?

 

 

Na de test heb ik niets gezien, enkel aan de buitenkant onderaan een beetje zwart van de vlam maar met eventueel een beetje kachelverf kan het meerdere keren gebruikt worden.

 

De meeste frisdrankblikjes hebben geen coating aan de binnenkant aangezien het luchtdicht is en de meeste frisdrankblikjes een adviesdatum voor consumptie hebben van minder dan 9 maanden.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
creatief, dat blikje! :)

 

maar ik vraag me af of er geen prut los komt van de coating van de binnenkant van het bovenste blikje?

 

wat voor blikje is die bovendste dan? kan het niet goed zien, maar als het een gewoon frisdrankblikje is lijkt het mij dat er geen prut vrij hoeft te komen aangezien die aan de binnenkant gecoat is met tin, en dat smelt niet zo snel, zeker niet als dat door het water niet warmer word als 100 graden. maar als het een conservenblikje is hoeft er ook geen prut vrij te komen, want op vakantie heb ik wel eens knakworstjes opgewarmt in het kampvuur door ze met een stok aan het lipje van het blikje in het vuur te laten zakken, en hoewel het donker was, ik heb geen prut gezien, kan zijn dat dat bij honderd graden wel iets los komt maar ze waarschuwen op het blikje niet ervoor dat je het niet in het blik moet verwarmen, dacht ik.

 

maar toch, das een mooi blikje:)

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...