Ga naar inhoud
GENEGEERD

Gaat de dollar vallen?


Charlie
 Share

Recommended Posts

In verschillende berichten op evenveel verschillende websites, wordt continu gediscussieerd over de vraag of de dollar nu wel of niet gaat of kan vallen. De meerderheid van de schrijvers is van mening dat de dollar kan en ook zeker zal vallen. Maar er zijn er ook die menen dat het zover niet zal komen, dat andere landen (Japan, China, Europa) dat zullen voorkomen, omdat het de val van de dollar de hele wereldeconomie ernstige schade zal berokkenen.

 

Dat laatste kan wel waar zijn, maar ik denk dat op zeker moment, niet heel ver van nu, de dollar zal vallen en dat geen land of continent dat kan tegenhouden. Als de dam van een stuwmeer scheuren begint te vertonen en de waterspiegel aan de andere kant blijft stijgen... dan kun je stutten tot je erbij neervalt, maar dan breekt die dam toch een keer door.

 

Ik las vandaag een stukje op Activist Post waaruit blijkt dat Amerikaanse corporaties zelf al de dollar beginnen te mijden. Als dat werkelijk zo is, dan is er echt geen hoop meer voor die Mickey Mouse Munt!

 

The Financial Times reported today that U.S. corporations are using the Chinese renminbi to buy imports over three times more than they had the previous year,

 

en

 

U.S. corporations are just following the global trend where the largest economies in the world are jumping from the dollar Titanic.

 

en

 

The value of renminbi payments between the US and the rest of the world rose by 327 per cent in April this year from the same month a year ago

 

Op zich is het ook niet zo vreemd. Corporaties in het algemeen kijken alleen naar de winstcijfers. Als er meer winst behaald kan worden zonder de dollar, dan is dat jammer voor de dollar, want de winst op korte termijn is wat er telt. Volgend jaar zien we wel verder. En over 10 jaar? Man, dat is ver weg, dan hoop ik allang binnen te zijn!

Dus ja,

 

 

 

de dollar zal vallen.

 

 

Charlie

 

mickeydollar.jpg.a20e72e27d1ddb08834114aa0a3d39e1.jpg

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 56
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Mijn mening...

 

Dit roepen mensen al tientallen jaren en ze hebben tot nu toe allemaal ongelijk.

reden: simpel, de VS zal het niet toestaan en aangezien de VS heel veel steun hebben van andere landen (die er overigens ook geen baat bij hebben als de dollar valt) gebeurd het niet.

Ook landen als China, Japan en de hele Eu hebben heel veel belangen in de VS. De dollar laten vallen is alleen daarom al uitgesloten.

 

Nee, de dollar zal niet vallen, nu niet, nooit!

Link naar reactie
Share on other sites

Dus het monetaire beleid schrikt nog steeds niet af?

Wordt nog immer als acceptabel gezien?

De bewegingen van de dollar af zijn onvoldoende signaal over onrust?

Moeten de Arabieren eerst andere betaalmiddelen gaan accepteren naast of in plaats van de dollar?

De dollar hoeft niet te verdwijnen, maar raakt zijn rol als reservemunt kwijt.

De dollar is verder synoniem met een politiek die geen navolging meer verdient.

De dollar weigeren is dan ook een politiek statement.

Link naar reactie
Share on other sites

Als de dollar zijn rol verliest als reserve currency, of eigenlijk als petro-dollar, dan betekent dat al de val van de dollar. Want zonder die rol is de dollar geen drol meer waard.

Zelfs nu ze nog wel de petro-dollar is, verliest men al vertrouwen in de waarde ervan, omdat er zo ongelooflijk veel van worden gecreëerd. En als de hele wereld zijn dollars gaat dumpen, dan komt Amerika om in de dollars en is er sprake van een torenhoge, uit de hand lopende inflatie.

Hoe noemen we dat? Een hyperinflatie.

 

Nee de dollar hoeft niet te verdwijnen, maar ze zal in deze vorm niet blijven bestaan. Daar ben ik van overtuigd.

Het is ook niet zo dat de Amerikaanse overheid haar stinkende best doet de dollar te redden. Zij zijn al lang niet meer in staat hun megaschuld als te lossen. Zij kunnen nog zich nog nauwelijks de rente veroorloven. En de 'grap' is, dat het ze ook niet lukt de schuld te stabiliseren.

 

Zelfs met de rente op praktisch nul, is de staatsschuld een kostbare zaak.

En we kunnen wel vinden en denken dat niemand de dollar wil laten vallen, maar inmiddels zijn er ook steeds meer landen die er tabak van hebben dat de VS haar speciale positie op deze manier uitbuit en de hele wereld met haar schulden opzadelt. Daar komt een keer een eind aan.

Link naar reactie
Share on other sites

In dit kader is dit artikel fantastisch en een must voor @Charlie @jobs en @phtvs (en @Kans @Cyberbeer en @Dr.Prepper en wie dan ook).

 

http://www.zerohedge.com/news/2014-06-04/why-central-bank-stimulus-cannot-bring-economic-recovery-0

 

During both of Obama’s Presidential terms, he has flooded his cabinet with current and former employees of Goldman Sachs, a longtime proving ground for elitist financiers with globalist aspirations.

 

And who is the primary economic adviser to Vladimir Putin and the Russian state? Why Goldman Sachs, of course!

 

U.S. and European elites have been calling for a centralization of economic power under the control of the International Monetary Fund, as a well as a new global currency. Not surprisingly, Putin also wants a new global currency under the control of the IMF.

 

Obama is closely advised by globalists like Zbigniew Brzezinski, a member of the Council on Foreign Relations and cofounder of the Trilateral Commission, who in his book Between Two Ages: America’s Role In The Technetronic Era states:

 

"The nation-state is gradually yielding its sovereignty …[F]urther progress will require greater American sacrifices. More intensive efforts to shape a new world monetary structure will have to be undertaken, with some consequent risk to the present relatively favorable American position…"

As long as he has been in power, Putin has been closely advised by Henry Kissinger, yet another member of the CFR and proponent of the Trilateral Commission, who has said:

 

"In the end, the political and economic systems can be harmonized in only one of two ways: by creating an international political regulatory system with the same reach as that of the economic world; or by shrinking the economic units to a size manageable by existing political structures, which is likely to lead to a new mercantilism, perhaps of regional units. A new Bretton Woods kind of global agreement is by far the preferable outcome…"

 

Het adagium van Rothschild dat: "Give me control of a nation's money and I care not who makes it's laws" geldt nog steeds, wellicht nu meer dan in de tijd dat Mayer Amschel Bauer Rothschild leefde (!!). Het is dus -in mijn opinie- helemaal niet, ik herhaal, HELEMAAL NIET belangrijk of de VS het wel of niet zal toestaan dat de dollar valt of niet. Dat is een beslissing die genomen wordt door de bankiers in de eerste plaats en in de tweede plaats bepaald wordt door het vertrouwen in de Dollar (of welke munt dan ook!).

 

Aangezien de bankiers OVER de grenzen heen opereren en het hun geen zier interesseert wat een overheid nou wil of doet, zullen de bankiers alles doen om hun belangen over de grenzen heen uit te buiten. De gedachte dat er een nieuwe munt dient te komen, is dan ook niet zo idioot. Die munt zal niet of nauwelijks gesteund gaan worden door goud. Immers, bankiers hebben een allergie voor goud aangezien het goedje beperkt aanwezig is op onze planeet en er dus zo lastig rente over te vragen is. De nieuwe munt zal dan ook waarschijnlijk weer een fiat munt zijn en na enkele tientallen, of hooguit tweehonderd jaar uiteindelijk ook aan zijn einde komen. The New World Order zal dan al zijn gestalte hebben gekregen - één munt, één regering, totale controle over de slaven -oeps- burgers en wellicht één religie. Deze NWO theorie die nu nog in de hoek wordt geduwd als fabvoer voor aluhoedjes, is vanuit de bankiers en de elite (what's the freaking difference?) de meest aantrekkelijke oplossing. Bankiers en Elite willen macht en iedereen weet dat geld is macht. Een eerlijk systeem geeft meer macht aan de slaven -oeps- burgers dus dat gaat hem niet worden. De bankiers en de elite (en de overheid inherent hieraan ook) hebben alle belang bij een te manipuleren systeem en door middel van inflatie houden ze het grote geld -en dus de macht- weg van het volk. Dit is geen aluhoedje geblaat, maar het antwoord op Qui Bono? En aangezien ik ongeveer altijd gelijk heb (kuch kuch) zal het wel ongeveer precies zo in elkaar steken.

 

Hoe deze beweging van bankiers en elite tegen te werken? Door de schaduw economie. Door transacties te doen, te ruilen en zelfstandig te zijn, door het creëren van een geld- en goederenstroom waar belastingdienst en bank geen vat op hebben. Dat is ook de reden dat de roep om een cash-loze samenleving steeds meer in het nieuws komt - de bankiers/elite/overheid hebben er alle belang bij dat er geen stuiver wordt gewisseld ZONDER dat er belasting betaald wordt en er CONTROLE is op privé uitgaven en inkomsten. De natte droom dus van bankiers/elite/overheid is dat iedereen een electronisch kaartje heeft of via een iris-scan betaalt. De nachtmerrie van ieder weldenkend mens dus. Welkom in de 21e eeuw, welkom bij The Hunger Games....and your host for this frivolous show is Goldman Sachs!

 

Keyser Suze

Spreekbuis der Engelen, Orakel der Goden, Doorn in het Oog van Oranje, Houder van het Scherpe Toetsenbord der Irritatie, Zwaarddrager van het Eeuwig Verbond der Rechtvaardigheid, Bewaarder van het Alziend Oog, Luis in de pels van de AIVD

Link naar reactie
Share on other sites

Ik ken de theorie KS en geloof ook dat een groep 'bankiers' wereldwijd heel veel controleerd.

 

De enige vraag is dan ook hoe ver of hoe lang laten de gewone mensen zich mis/ge bruiken?

En kijk naar de huidige situatie en je weet dat dat absurt lang is en er nog steeds geen einde in zicht is.

 

Daarna komt dan ook nog de vraag als de boel ploft zijn we dan zo slim om die woede op de juiste mensen te projecteren of gaan we elkaar uitmoorden?

Kijk naar de geschiedenis en je weet dat we elkaar zullen gaan uitmoorden.

 

Zal het spel voor altijd kunnen doorgaan?

Kijk naar de geschiedenis en je weet dat alle beschavingen, rijken, enz ooit vergaan zijn dus dat zal ook in de toekomst ook wel gebeuren.

 

Maar er zijn ook altijd mensen geweest die de ellende zagen aankomen en die ellende wisten te vermijden.

Ik hoop dat er ook nu weer van die mensen zullen zijn en dat zullen waarschijnlijk oa een paar preppers bij zijn.

 

En er is ook nog altijd de kans dat we de hele aardkloot om zeep helpen.

Simpel weg omdat voor diegenen die alles al hebben de enige reden om te leven, de enige motivator, domweg spelletjes spelen is.

Spelletjes die steeds groter worden steeds omvattender.

En als je met vuur speelt dan kun je ook jezelf verbranden.

 

Als we als mensheid die spelletjes niet kunnen stoppen dat gaat het gewoon vroeg of laat echt fout.

Of dat nu vervuiling, een kernoorlog, een te goed gecreeerd virus, genetische manipulatie, of wat dan ook is.

 

Voorlopig zijn we harder bezig om onszelf te vernietigen dan om een langdurig houdbare toekomst te creeeren.

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

@Keyser Suze

 

Ik kan weinig anders zegen dan.....Amen!

 

Heb inmiddels al aardig wat gelezen maar in feite hoeft dat niet echt meer, als je de hoofdlijnen begrijpt en ziet, zie je hoe het grote plan van de NWO zich aan het ontvouwen is. Maar weinig mensen in Nederland hebben het in de gaten....zal wel los lopen of teksten van gelijke strekking....je kent het vast wel.

*Nederlanders zijn zo'n ontzettend dom volk*.......woorden van Robin de Ruiter :)

Ik word er moedeloos van want kan m'n ei niet kwijt en heb voor mezelf gesteld, 3 keer waarschuwen voor wat er staat te gebeuren en daarna voor mijn eigen gemoedsrust stoppen.

Heb toch echt geen domme mensen om mij heen maar bij de woorden NWO kijken ze of ze water zien branden.

Gelukkig is er zo weer voetbal.......

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Het is tijdelijk op te lossen door een Jubilee uit te roepen. Als je moet kiezen tussen een Jubilee of een oorlog, dan kan dat een reden zijn de schulden zoveel mogelijk weg te schrappen.

 

Het is definitief op te lossen als de rijkdom in de wereld wordt herverdeeld, maar dat gaat niet zomaar gebeuren. De 10% rijken bezitten 90% van de wereld en ze willen alleen nog maar rijker en machtiger worden.:confused:

 

De dollar is feitelijk al gevallen, maar de wereldreserve munt nog niet. Niemand heeft er nog vertrouwen in de dollar en partijen zijn dan ook hard op weg om iets anders te verzinnen om van de dollar als reservemunt af te komen. Zolang grondstoffen nog in dollars worden verhandeld, gaat het nog wel even door. Wat in het voordeel van de VS speelt, is dat er geen enkel andere valuta is die het momenteel wel goed doet.

 

Het is een kwestie van tijd dat het systeem klapt als we zo blijven doorgaan.

Link naar reactie
Share on other sites

Nee, de dollar zal niet vallen, nu niet, nooit!

 

De gemiddelde levensduur van de fiat munten is ongeveer 27 jaar.

De tot op heden wereldwijde handels munten hebben het gemiddeld iets langer uitgehouden 30-40 jaar.

Allemaal zijn ze verdrongen, omgevallen.

 

Denk je dat voor al die voorgangers niet dezelfde argumentatie op gaat als die jij geeft voor de huidige Dollar?

 

Denk je dat de mensheid echt veranderd is?

 

Denk je echt dat het dit keer anders is?

 

Van 775 bekende fiat munten blijkt geen enkele munt het gelukt is zijn waarde te behouden, 20% hyperinflatie, 33% vernietigd, 24% monetair hervormt.

Omdat plaatjes meer zeggen het volgende lijstje papiercoupures hmm origineel stukje met plaatjes erbij kun je hier vinden:

 

http://georgewashington2.blogspot.be/2011/08/average-life-expectancy-for-fiat.html

 

 

Yugoslavia – 10 billion dinar, 1993

 

 

 

Zaire – 5 million zaires, 1992

 

 

 

Venezuela – 10,000 bolívares, 2002

 

 

 

Ukraine – 10,000 karbovantsiv, 1995

 

 

 

Turkey – 5 million lira, 1997

 

 

 

Russia – 10,000 rubles, 1992

 

 

 

Romania – 50,000 lei, 2001

 

 

 

Central Bank of China – 10,000 CGU, 1947

 

 

 

Peru – 100,000 intis, 1989

 

 

 

Nicaragua – 10 million córdobas, 1990

 

 

 

Hungary – 10 million pengo, 1945

 

 

 

Greece – 25,000 drachmas, 1943

 

 

 

Germany – 1 billion mark, 1923

 

 

 

Georgia – 1 million laris, 1994

 

 

 

France – 5 livres, 1793

 

 

 

Chile – 10,000 pesos, 1975

 

 

 

Brazil – 500 cruzeiros reais, 1993

 

 

 

Bosnia – 100 million dinar, 1993

 

 

 

Bolivia – 5 million pesos bolivianos, 1985

 

 

 

Belarus – 100,000 rubles, 1996

 

 

 

Argentina – 10,000 pesos argentinos, 1985

 

 

 

Angola – 500,000 kwanzas reajustados, 1995

 

 

 

Zimbabwe – 100 trillion dollars, 2006

 

 

 

 

Prep ze ( zou niet preppen in Dollars)

 

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

@Kans

 

Denk dat het de cirkel van het leven is......de geschiedenis herhaalt zich constant.

Mensen die 'n verleden hebben weten iets meer en beter......................en dan komen er weer nieuwe generaties die het vervolgens beter weten...en het na 'n boel shit ook weer uit hebben gevonden....en dan begint het weer opnieuw.....

 

Het zal naar mijn idee nooit veranderen, dat begrijp ik ook want iedere nieuwe generatie denkt het wiel opnieuw uit te vinden. Het wordt alleen steeds extremer, zo extreem dat het tot 'n totale vernietiging gaat leiden.

Daarom zal de 4e wereldoorlog ook met knuppels uit worden gevochten.

Link naar reactie
Share on other sites

@Kans

Het zal naar mijn idee nooit veranderen, dat begrijp ik ook want iedere nieuwe generatie denkt het wiel opnieuw uit te vinden. Het wordt alleen steeds extremer, zo extreem dat het tot 'n totale vernietiging gaat leiden.

Daarom zal de 4e wereldoorlog ook met knuppels uit worden gevochten.

 

Als we zijwaards blijven bewegen; geen evolutie (wijsheid) maar wel meer kennis, dan zullen we onszelf vernietigen.

 

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

De gemiddelde levensduur van de fiat munten is ongeveer 27 jaar.

De tot op heden wereldwijde handels munten hebben het gemiddeld iets langer uitgehouden 30-40 jaar.

Allemaal zijn ze verdrongen, omgevallen.

 

Denk je dat voor al die voorgangers niet dezelfde argumentatie op gaat als die jij geeft voor de huidige Dollar?

 

Denk je dat de mensheid echt veranderd is?

 

Denk je echt dat het dit keer anders is?

 

Van 775 bekende fiat munten blijkt geen enkele munt het gelukt is zijn waarde te behouden, 20% hyperinflatie, 33% vernietigd, 24% monetair hervormt.

Omdat plaatjes meer zeggen het volgende lijstje papiercoupures hmm origineel stukje met plaatjes erbij kun je hier vinden:

 

Prep ze ( zou niet preppen in Dollars)

 

K a n s

Dan houd de Dollar nu al langer stand als ik jou idee volg. In 1792 namen de VS de dollar aan als nationale munteenheid en na WW2 geldt de dollar als anker-valuta in de internationale handel.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Amerikaanse_dollar

 

Bovendien gaat je vergelijking volgens mij mank op het feit dat er nog nooit een andere munt geweest is die een vergelijkbare positie heeft (gehad) als de dollar. Ik geef toe, de dollar verloor de laatste jaren veel aan status maar feit blijft dat de dollar nog steeds de meest gebruikte munt is in de wereld. Ik geef je ook gelijk dat de VS afstevenen op een flinke crisis die zijn weerga niet kent, maar de dollar zal daardoor niet omvallen volgens mij. (als komplete noob op dit gebied overigens :confused:)

Link naar reactie
Share on other sites

@Keyser Suze Ik kan weinig anders zegen dan.....Amen!

Altijd fijn een veer in mijn bips :o

 

......de geschiedenis herhaalt zich constant.....[....]

Daarom zal de 4e wereldoorlog ook met knuppels uit worden gevochten.

 

De geschiedenis herhaalt zich -helaas. Zoals @Kans aangeeft heeft tot op heden nog geen enkele fiat munt stand gehouden. Dus die dollar gaat wel vallen. En dan niet alleen de Dollar, maar de Euro, de Renminbi en de Yen natuurlijk ook. Het gepeupel zal vertwijfeld roepen dat er een nieuwe munt nodig is en de goochelaars van de centrale banken zullen dan een mooie oplossing aandragen.....de NWO Mark. Of zoiets. Of dit:

 

2009_nwo_2up.jpg.c83c401402c80e36cc64160d50eeba74.jpg

 

De mensen zullen het omarmen. Stel je voor, één munt, die gesteund wordt door China, USA, Rusland, Europa....etcetera. Zoals ik al eerder postte, zal er waarschijnlijk ook direct een tweede munt ontstaan, wellicht uit Zuid-Aerika, Afrika en of het Midden Oosten. Ook dat is gunstig voor de bankiers; denk aan wisselkoers, denk aan instabiliteit en hoe ze er van kunnen profiteren.

 

Propaganda supporting a one world currency pervades the mainstream. Paul Solman, correspondent for the PBS NewsHour purveys the positive propaganda of one world currency by asserting that: “Ah, the dream: one world, one economy, one currency — and, of course, one global political system . . . a common currency means a common economic policy . .

 

Dat het niet gunstig uitpakt voor Jan met de Handboeien -oeps- Pet, dat zal pas blijken als alles ordentelijk verloopt, geregistreerd is, gekanaliseerd is enzovoorts. En alle banken vrolijk weer naar de beurs kunnen, derivaten verhandelen en Jan met de Slavenketting -oeps- Pet een glimmend mooi kaartje heeft waarmee hij kan betalen met kaartje en vingerafdruk. Of irisscan. Of geïmplanteerde chip, waarop ook meteen je paspoort en je medisch dossier staan. Jaja, die domme achterdochtige aluhoedjes lullen maar wat als ze denken dat dit gaat gebeuren en dat het ook nog slecht is voor de mens? Ha, natuurlijk niet. De overheid / centrale bank / meneer Wall Street heeft immers gestudeerd dus die kun je gerust vertrouwen. Heeft de overheid u ooit in de steek gelaten? En de Paus dan? Die heeft toch het beste met ons voor?

 

The Vatican has announced their support of a new global bank. They have endorsed the UN’s endeavor toward global governance over all fiat currency – as long as they are anointed to participate in the sovereign powers of such an institution.

The Vatican believes that the Bible imbues them with “super authority” over any emerging global financial system. This may explain how they have been used as a shell bank for JPMorgan Chase and other private banking corporations as a money laundering house.

 

De grote fiat munten worden willens en wetens om zeep geholpen. Vandaag verlaagde de ECB de rente op leningen van banken naar 0,15% (en hoe ontzettend idioot is het dat burgers dat niet tegen dat tarief kunnen lenen, of bedrijven? Logisch toch: anders worden de banken niet rijk en houdt de elite geen grip op de slaven). Het gaat nog jaren duren voor de munten vallen en de NWO muntjes klaar zijn. Eerst wordt het publieke brein gemasseerd en geïndoctrineerd via de kijkbuis. Eerst wordt er nog oorlogje gevoerd. En de schaarste aan olie en gas alsmede de groeiende bevolking die auto wil rijden en de nieuwste laptop wil hebben en betaalbaar wonen en vreten moet flink worden uitgeknepen. Want pas als het slecht gaat, willen mensen veranderen. Dus....die crisis komt wel, waarbij het vertrouwen in de Petro Dollar een flinke knauw gaat krijgen. Mark my words.

 

The central bankers are intentionally destroying the US dollar because out of the ashes, they have planned a global fiat that will eventually replace all fiat across the globe.

 

Keyser Suze

Spreekbuis der Engelen, Orakel der Goden, Doorn in het Oog van Oranje, Houder van het Scherpe Toetsenbord der Irritatie, Zwaarddrager van het Eeuwig Verbond der Rechtvaardigheid, Bewaarder van het Alziend Oog, Luis in de pels van de AIVD

Link naar reactie
Share on other sites

Dan houd de Dollar nu al langer stand als ik jou idee volg. In 1792 namen de VS de dollar aan als nationale munteenheid en na WW2 geldt de dollar als anker-valuta in de internationale handel.........[....] de dollar zal daardoor niet omvallen volgens mij. (als komplete noob op dit gebied overigens :confused:)

 

Ik ben ook noob hoor. Wel kan ik je vertellen dat de dollar tot 1971 gewoon inwisselbaar was voor goud. Dus feitelijk is de dollar nog erg jong. Mag ik jouw bewering omdraaien? Noem eens een paar ijzersterke argumenten waarom de dollar voor nu en pak hem beet 200 jaar blijft bestaan?

 

Keyser Suze

Spreekbuis der Engelen, Orakel der Goden, Doorn in het Oog van Oranje, Houder van het Scherpe Toetsenbord der Irritatie, Zwaarddrager van het Eeuwig Verbond der Rechtvaardigheid, Bewaarder van het Alziend Oog, Luis in de pels van de AIVD

Link naar reactie
Share on other sites

De dollar is nu al een van de sterkste munten ter wereld.

 

Ik zou ervan maken:

 

De dollar is nog steeds een van de minst zwakke munten ter wereld.

 

Denk dat het de cirkel van het leven is......de geschiedenis herhaalt zich constant.

Mensen die 'n verleden hebben weten iets meer en beter......................en dan komen er weer nieuwe generaties die het vervolgens beter weten...en het na 'n boel shit ook weer uit hebben gevonden....en dan begint het weer opnieuw.....

..

 

Volgens mij is het een stuk eenvoudiger.

 

Als een systeem gebaseerd is op een niet lineaire groei (lees: exponentieel) dan zal dit altijd stuk lopen.

Dit is een wiskundig feit. Daar hoef je geen economie voor gestudeerd te hebben.

Link naar reactie
Share on other sites

De dollar is al aan het vallen.

Steeds meer internationale handel gaat om het dollar bolwerk heen.

Met als gevolg dat er steeds minder dollarsreserves nodig zijn, en die dollars stromen dus terug naar Amerika.

 

Een heel ander mooi voorbeeld van de onhoudbare situatie/politiek is Oekraine.

Amerika wil druk op Rusland uitoefenen en maakt om die redenen een aantal Russen internationaal handel voeren moeilijk.

Met Cyprus nog duidelijk in het geheugen weten de Russen wel wat er kan gebeuren met hun tegoeden!

En dus wat gebeurt er met russische tegoeden die op Amrikaanse banken staan? Juist die worden maar alvast verplaatst:

 

image.jpg.97a5b028434daaa4207c5d369821a4a5.jpg

 

Weer een steentje uit die muur die Dollar genoemd wordt.

Maar hoe stevig de muur ook is, als er maar genoeg steentjes uit gehaald worden stort elke muur in.

 

http://www.zerohedge.com/news/2014-06-06/giant-sucking-sound-russian-money-yanked-us-banks

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Zoals eerder geuit, het risico van de in China blootgelegde onderpanden, die niet blijken te bestaan, is waarschijnlijk het begin van veel ellende.

Het zou wel eens een gevalletje van het kind kunnen zijn die roept " de keizer is naakt"

 

China heeft hier een enorm probleem, maar mijn vermoeden is dat het westen dit probleem al zeker 50 jaar tot een ongekende kunst heeft verheven.

En het is dus ook niet vreemd dat westerse banken zich nu ook gaan afvragen hoe het zit met hun onderpanden afgegeven op al die leningen:

 

http://www.zerohedge.com/news/2014-06-07/western-banks-scramble-chinas-rehypothecation-evaporation-goes-global

 

Het meest duidelijk voorbeeld is nog steeds de PM markt waar de papierhandel zo duidelijk de fysieke hoeveelheid openlijk tart dat het wachten is op de afwikkeling.

En dan maar hopen dat er nog wat centrale banken zijn die enig fysiek in hun bezit hebben.

En natuurlijk de vraag of er mensen zijn die zo stom :rolleyes: zijn geweest om wat fysiek barbaars metaal in hun bezit te hebben en houden......

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Zoals eerder geuit, het risico van de in China blootgelegde onderpanden, die niet blijken te bestaan, is waarschijnlijk het begin van veel ellende.

Het zou wel eens een gevalletje van het kind kunnen zijn die roept " de keizer is naakt"

 

China heeft hier een enorm probleem, maar mijn vermoeden is dat het westen dit probleem al zeker 50 jaar tot een ongekende kunst heeft verheven.

En het is dus ook niet vreemd dat westerse banken zich nu ook gaan afvragen hoe het zit met hun onderpanden afgegeven op al die leningen:

 

http://www.zerohedge.com/news/2014-06-07/western-banks-scramble-chinas-rehypothecation-evaporation-goes-global

 

Het meest duidelijk voorbeeld is nog steeds de PM markt waar de papierhandel zo duidelijk de fysieke hoeveelheid openlijk tart dat het wachten is op de afwikkeling.

En dan maar hopen dat er nog wat centrale banken zijn die enig fysiek in hun bezit hebben.

En natuurlijk de vraag of er mensen zijn die zo stom :rolleyes: zijn geweest om wat fysiek barbaars metaal in hun bezit te hebben en houden......

 

Prep ze,

K a n s

 

Ja Kans, wij redeneren vanuit hetgeen we weten of denken te weten. Maar wat er allemaal nog niet openbaar is, wat er allemaal nog aan rommel en rotzooi achtergehouden wordt...

Misschien maar goed dat we niet alles weten.

Link naar reactie
Share on other sites

The central bankers are intentionally destroying the US dollar because out of the ashes, they have planned a global fiat that will eventually replace all fiat across the globe.

 

Ik denk dat hier veel waarheid in zit. De bankiers hebben hun Godsvermogen verdient met rente over schulden. Nu is dat systeem uitgemolken, droog getrokken, opgesoupeerd. De schulden zijn zo groot geworden dat ze nooit meer af te lossen zijn. Dus wordt het tijd voor een nieuw systeem, een nieuwe munt om van voor af aan mee te beginnen. Als het kan nog wat strikter ingericht, zodat het allemaal wat makkelijker te beheersen is.

 

Nee, de schulden kunnen kwijtgescholden worden. Dat maakt niet zoveel uit, het was toch gecreëerd uit niets en ja, daar zal wel het een en ander voor opgeofferd moeten worden, zo hier en daar wat afgeschreven. Maar dat zal peanuts zijn vergeleken bij de behaalde winsten over de afgelopen decennia. Lijkt mij.

 

Zelfs als er banken zouden vallen, wie lijdt daaronder? De kleine aandeelhouders, klanten van de bank, het personeel. Niet de raad van bestuur en de grootaandeelhouders, die hebben hun schaapjes al op het droge. Ze zullen wel klagen dat ze er een miljoen of 20 bij inschieten, maar wat is vergeleken bij de miljarden die ze al hebben weggesluisd. Ik noem maar wat.

Link naar reactie
Share on other sites

Ik denk dat hier veel waarheid in zit. De bankiers hebben hun Godsvermogen verdient met rente over schulden. Nu is dat systeem uitgemolken, droog getrokken, opgesoupeerd. De schulden zijn zo groot geworden dat ze nooit meer af te lossen zijn. Dus wordt het tijd voor een nieuw systeem, een nieuwe munt om van voor af aan mee te beginnen. Als het kan nog wat strikter ingericht, zodat het allemaal wat makkelijker te beheersen is.

 

Nee, de schulden kunnen kwijtgescholden worden. Dat maakt niet zoveel uit, het was toch gecreëerd uit niets en ja, daar zal wel het een en ander voor opgeofferd moeten worden, zo hier en daar wat afgeschreven. Maar dat zal peanuts zijn vergeleken bij de behaalde winsten over de afgelopen decennia. Lijkt mij.

 

Zelfs als er banken zouden vallen, wie lijdt daaronder? De kleine aandeelhouders, klanten van de bank, het personeel. Niet de raad van bestuur en de grootaandeelhouders, die hebben hun schaapjes al op het droge. Ze zullen wel klagen dat ze er een miljoen of 20 bij inschieten, maar wat is vergeleken bij de miljarden die ze al hebben weggesluisd. Ik noem maar wat.

 

Die verliezen nemen ze op de koop toe (het gaat immers om banken nietwaar? ). Het is slechts een kleine aderlating op weg naar het ultieme doel: 1 munt 1 bank 1 regering. Uiteraard is die ene regering een poppentheater, de touwtjes zijn in handen van de centrale bank.

Link naar reactie
Share on other sites

Die verliezen nemen ze op de koop toe (het gaat immers om banken nietwaar? ). Het is slechts een kleine aderlating op weg naar het ultieme doel: 1 munt 1 bank 1 regering. Uiteraard is die ene regering een poppentheater, de touwtjes zijn in handen van de centrale bank.

Waarvoor zouden ze die moeite nemen? De touwtjes zijn al jaren in handen van de banken ;-)

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...