Ga naar inhoud
GENEGEERD

[Crash] binnen 6-12 maanden


Keyser Suze
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
  • Replies 1.7k
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Laat het Orakel er nog een nachtje over slapen. Het kan immers van alle kanten komen en op elk moment gebeuren. :confused:

 

Ondanks dat ik grenzeloos vertrouwen heb in ons Orakel, weet ik dat dit zich niet laat voorspellen. Volgens mij zijn we de afgelopen maanden al meermalen langs de afgrond gegaan. Neem nu dat verhaal van het opkopen van Amerikaanse staatsobligaties voor miljarden door "België". Naar nu blijkt uit Washington's Blog heeft de Federal reserve met deze constructie een (hyper)inflatie weten af te houden.

 

En dat is dan een dingetje dat bekend is geworden. Maar hoeveel weten we niet? Wat komt niet boven tafel?

Hoeveel banken zijn er in de afgelopen 6 jaar niet in stilte gered? Wat als de derivatenbubble knapt? Wat als...

 

Maar ik denk eigenlijk dat we al weer aan het afglijden zijn. En nee, dat kan ik niet onderbouwen. Maar het woord is aan het Orakel. :eek: @Keyser Suze

Link naar reactie
Share on other sites

Dit orakel heeft het ook al een paar keer geroepen op het forum, sterker nog ik verwachtte een nieuwe fase van de crisis in de eerste helft van 2014. Ik heb ook weinig onderbouwing en het is met name een gevoel. Hoe er juist goed nieuws wordt gebracht in de media momenteel en slecht nieuws verzwegen speelt bij mij een rol. Wanneer weet natuurlijk niemand precies, want dan ben je rijk, maar dat er iets aankomt is wel duidelijk.

 

Er staan momenteel heel veel landen op ontploffen. Er kunnen zomaar grote oorlogen ontstaan. Er kunnen zomaar economieën omvallen, al dan niet door sancties. Helaas gaat het in NL nog te goed, zodat veel NL-ers dit niet willen inzien.

 

Maak ik mezelf hiermee ongeloofwaardig, misschien voor sommigen wel, maar dit is echt wat ik zie gebeuren.

Link naar reactie
Share on other sites

...................

 

Er staan momenteel heel veel landen op ontploffen. Er kunnen zomaar grote oorlogen ontstaan. Er kunnen zomaar economieën omvallen, al dan niet door sancties. Helaas gaat het in NL nog te goed, zodat veel NL-ers dit niet willen inzien.

...........

Gisteren met een klant ook zitten discussie voeren en ook hij gaf na enige tijd toe dat we het tov wat we heden ten dage produceren,

veel te goed hebben en dat we rijkdom uit de toekomst hebben gekocht als maatschappij... Ooit zal dat vereffend moeten worden.

Hoe en wanneer, dat weet ik niet, het Orakel meent van het laatste dit te weten. De toekomst zal het wel vertellen zeker?

Link naar reactie
Share on other sites

Zonder onderbouwing geniet je voorspelling sowieso geen geloofwaardigheid. Het is ook niet concreet wat je voorspelt. Wat houdt die nieuwe economische crisis precies in?

 

Tsja, aan een Orakel vraag je geen onderbouwing.

 

Nou, toen ik het gisteren opschreef, dacht ik al dat deze vragen zouden opborrelen. Nu kan ik mij verschuilen achter een flauwekul argument dat 'het Orakel dat nou eenmaal weet' maar dat snijdt geen hout.

 

Is er een concreet fenomeen aan de hand waaraan ik mijn voorspelling kan staven? Neen. Als ik iets meer zou moeten zeggen, dan is het 80% gevoel en 20% gebaseerd op nieuwsberichten. Er zijn een heel aantal Doom-profeten die in heden en verleden allerlei uitspraken hebben gedaan over wanneer er iets vervelends zou gebeuren. Soms zelfs met exacte datum. Dat kan ik niet. Mijn gevoel vertelde me, dat het over ongeveer zes maanden behoorlijk mis gaat met de economie. Met mijn verstand hou ik dan nog een slag om de arm door daar 12 maanden van te maken.

 

Wat die nieuwe economische crisis precies inhoudt, en wat de consequenties zijn, is meer glazen bol werk. Ik denk dat de financiële trukendozen van FED en ECB wel een beetje uitgeput zijn. Hoe China en Rusland en andere landen maatregelen kunnen nemen om een dreigende crisis af te wentelen, weet ik niet. Daarvoor ben ik niet genoeg thuis in dit soort materie. Dat de balans weg is tussen aanbod en vraag, dat er een groeiend aantal mensen zonder werk komt te zitten, dat inflatie aan het stijgen is, dat het consumentenvertrouwen vervaagt - zijn symptomen van een crisis. Wat de oorzaak daarvan is, dat reikt wat ver om daarover te delibereren. Hier heb ik al eens mijn ideeën over China gemeld: http://preppers.nl/forum/threads/9080-China-credit-bubble-op-springen! , gisteren nog. En ik wil me er niet van af maken, maar ook over de gevolgen van een tot stilstaan komen van de economie op wereldniveau valt zoveel te zeggen, dat ik me daar niet aan waag.

 

Sinds een jaar of twee volg ik dagelijks Zerohedge en ik heb de indruk, dat de frequentie van onheilspellende berichten zo enorm toeneemt de laatste 3 maanden. Misschien is dat puur mijn idee. Misschien lees ik wel selectief. De wereld heeft ternauwernood 'Syrië overleefd' en wordt nu geconfronteerd met Oekraïne-Rusland-NATO, China-Vietnam en een gigantische economische afspraak tussen de Dollar-hatende Russen en Chinezen. Het is dus niet één bericht waar ik mijn uitspraak op baseer, maar een culminatie van gebeurtenissen en berichten, waarvan ik denk dat het voortekenen zijn. De opkomst van 15% stemmers ofzo voor de Europese Parlementsverkiezingen, geeft mij ook te denken. Het zal in andere landen ook niet boven de 20% komen dunkt mij. Ik zie dat als een graadmeter voor Burgerlijk Ongeloof in Het Euro Experiment.

 

Ergo; geen concreet 'iets' maar mijn gevoel.

@Charlie jouw whiskey smaakt voortreffelijk en nee, ik had slechts één glaasje op gisteren dus daar ben ik niet van gaan Orakelen.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Waarschuwing onbetaalbare olie kan al in 2015 is ook al voorbij gekomen, eigen gasvoorraden ontoereikend vanaf 2020, ...

Het kaartenhuis wiebelt al jaren, veel experts die aangeven dat het voor 2020 mis gaat (of in de komende 10-20 jaar). Niemand wil dat het instort en tot nu toe houdt ductape de boel bij elkaar. Het kan elk moment klappen, het kan nog jaren goed blijven gaan en het kan zelfs dat de boel zo gefixed wordt dat wij er redelijk doorheen rollen. De mensen aan de macht willen die nl niet kwijt en als de boel tot shtf scenario's komt zijn ze hun macht kwijt. Ik denk dat we eerder aan een soort hungergames scenario komen dan anarchie. Eenzijdige voeding en heel hard werken maakt kritisch denken nl onmogelijk (trucje dat bv sektes gebruiken om hun leden onder controle te houden).

Link naar reactie
Share on other sites

Hoewel wereldwijd de economische tekenen zeer slecht zijn, b.v. http://theeconomiccollapseblog.com/archives/27-huge-red-flags-for-the-u-s-economy, houd ik er rekening mee dat er geen grote crash komt.

 

Een enigzins logische reden (hoe logisch zijn de ontwikkelingen nog?) kan zijn dat de gehele macro economie gecontroleerd wordt door de zgn oligarchy en de wereld naar een toestand wordt gebracht waarbij er totale controle is over alles en iedereen.

 

Als de boel knalt is er geen controle meer dus dat lijkt niet in het voordeel van de enkelen te zijn. Een toestand waarbij er schaarste is (banen en primaire levensbehoeften) heeft als effect dat mensen trouw aan het systeem blijven, zo niet lig je eruit en kom je niet meer aan de bak. Want iedereen wil vooruitzichten hebben en zich wat kunnen permiteren. Daarbij moet de consumptie ook door gaan anders kunnen de globale bedrijven, die in handen van de enkelen zijn, niets meer verkopen. Het doel lijkt een ander systeem te zijn. Daarvoor moet het huidige systeem eerst kapot.

Link naar reactie
Share on other sites

Stoer van je KS om een timing te geven.

 

(Het lijkt weer de tijd van het jaar te zijn, ik lees op veel plekken 'nieuwe voorspellingen')

 

Ik heb geleerd om die timing voor me te houden.

Niet dat ik geen mening heb, maar ik heb mensen die 'expert' zijn en die al hun hele leven op dagelijkse basis met deze zaken bezig zijn en bedragen verdienen waar wij alleen van dromen, foute voorspellingen zien maken, meerdere malen, en besloten om die fout zelf niet te maken.

 

De trend staat vast, een correcte timing zal zelfs voor mensen die aan het grote spel zelf meewerken niet te geven zijn het is te complex.

 

En dan is er nog een kans dat we een Koning hebben die zal overlijden, de Dollar, waarna we mischien wel met zijn allen roepen "lang leve de nieuwe Koning !" En dus weer een fiat munt en kan het spel verder gaan?

 

Er is een wereldoorlog gaande.

Een oorlog op financiel vlak en ook op invloed/macht vlak.

Amerika is een bijna perfect slachtoffer en zal dus ook heel waarschijnlijk veel verliezen.

Europa hangt nog veel te veel aan die Dollar maar evengoed aan de Amerikaanse politiek.

Dus de kans dat Europa Amerika achterna gaat is groot.

 

De vraag blijft wie dan mogelijke winnaars zijn?

Rusland en China komen snel naar voren, maar weer de vraag zijn dat wel de landen of machten die we denken dat ze zijn?

Of zitten ook daar dezelfde partijen achter?

De mensen met de echte macht met het grote geld.

 

Als je de bezittingen van Amerikaans schuldpapier vanaf 1990 uitzet dan is er een onverklaarbare trend en samenhang.

De posities uitgezet tegen bv de handelsbalanzen roepen dan nogal wat vragen op.

En het grote plaatje lijkt dan alleen nog verklaarbaar als er achter al die bewegingen een paar of zelfs 1 overkoepelende kracht(en) zijn/is.

 

Hetzelfde kan gezien worden in de extreme PM bewegingen.

Als de getallen enigzins kloppen dan is er enorm veel goud vanuit het westen naar het oosten gegaan, en wel zoveel dat bv Amerika bijna niks meer kan hebben en zelfs al hun goud in beheer voor andere landen wel eens weg kan zijn.

Als dat zo is en de wereld gaat daar achter komen dan heb ik geen idee wat de gevolgen zijn?

 

En weer de vraag hoe kan dat?

Eigenlijk alleen als er een paar of zelfs weer maar een partij achter zit die heeft besloten dat het beter is als alle echte, snel verplaatsbare, rijkdom, PM, beter af is, veiliger ?, in het oosten............

 

Maar die implicaties zijn weer zo enorm dat het voor velen niet acceptabel of bevatbaar zal zijn.

 

Ik kan me ook niet voorstellen hoe, als er echt een paar of een partij is, ze dit nog heel lang verborgen kunnen houden.

En hoe je een vreselijk boos continent of zelfs een vreselijk boze wereld gaat tegenhouden?

Tenzij je lekker rigorous bent en een complete kernoorlog, virus, teotwawki niet uit de weg wilt gaan...

 

Al met al blijven het interessante tijden, redelijk eng, maar dat is echt leven volgens mij altijd wel?

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

.... tot nu toe houdt ductape de boel bij elkaar. ....

 

Dat spul werkt behoorlijk goed ;)

 

Ik denk zelf ook dat de EU het niet meer kan houden.

 

Binnen een half jaar is het afgelopen met de vrede.

 

NL stuurt nu +- 6 F-16 na polen. Alsof we die kunnen missen....

 

Defensie gaat achteruit, de politiek gaat achteruit....

 

Niet zo'n prettig vooruitzicht...

Link naar reactie
Share on other sites

Dat spul werkt behoorlijk goed ;)

 

Ik denk zelf ook dat de EU het niet meer kan houden.

 

Binnen een half jaar is het afgelopen met de vrede.

 

NL stuurt nu +- 6 F-16 na polen. Alsof we die kunnen missen....

 

Defensie gaat achteruit, de politiek gaat achteruit....

 

Niet zo'n prettig vooruitzicht...

 

Welke f16? Of gaan die ene die defect zijn?

Waarom sturen we alles weg als we zelf niks hebben?

Link naar reactie
Share on other sites

De vraag blijft wie dan mogelijke winnaars zijn?

Rusland en China komen snel naar voren, maar weer de vraag zijn dat wel de landen of machten die we denken dat ze zijn?

Of zitten ook daar dezelfde partijen achter?

De mensen met de echte macht met het grote geld.

Niets is wat het lijkt, lijkt het. Is er democratie in China, Rusland, Afrika, Europa, de Vs?

En weer de vraag hoe kan dat?

Ik kan me ook niet voorstellen hoe, als er echt een paar of een partij is, ze dit nog heel lang verborgen kunnen houden.

Handel in het verborgene in de openbaarheid, leid de aandacht af, laat het toevallig zijn, gebruik katvangers.

En hoe je een vreselijk boos continent of zelfs een vreselijk boze wereld gaat tegenhouden?

Op wie moeten we boos worden?

Link naar reactie
Share on other sites

Welke f16? Of gaan die ene die defect zijn?

Waarom sturen we alles weg als we zelf niks hebben?

 

6 werkende F-16's. Nederland stuurt deze vliegtuigen om langs de grens met Rusland te patrouilleren, met name in letland en polen.

 

NL heeft ook aangeboden om er een fregat naartoe te sturen.

 

De gegeven reden is dat de EU landen laten zien dat ze er voor elkaar zijn.

 

Grtz,

Link naar reactie
Share on other sites

Naast dat er een crash in 'ons' systeem onderweg is, hoop ik dat we niet vergeten dat er een 2e crash direct mee verbonden is.Er is vanwege de enorme economische productie's zwaar misbruik gemaakt van de natuur. Fukushima is daar 1 voorbeeld van, de plastic soup in de oceanen, de antibiotica's in de vlees industrie.... enz.

Op alle denkbare fronten zal er een crisis zijn.. is althans mijn idee. En ja, dat kan opeens heel snel gebeuren :(

 

of is het al 5 over 12 :eek:

http://www.dcclothesline.com/2014/05/21/mass-fish-deaths-millions-found-dead-world-past-month/

Link naar reactie
Share on other sites

@Keyser Suze

 

Het is geen slechte gewoonte om geen grafieken te plaatsen/quoten als je ze niet snapt :confused:

 

Er is volgens mij weinig zo goed te misbruiken of verkeert te interpreteren dan data en statistiek.

 

Volgens mij staat hier de omvang van handel uitgezet tegen de beurskoers.

Vaak is een groot volume bij een bepaalde beweging en sterk signaal dat de koersbeweging zich in die richting zal doorzetten.

Dus veel mensen die uitstappen bij een dalende koers of veel mensen die instappen bij een stijgende koers geeft aan dat die beweging sterk is en nog wel even zal doorzetten.

 

Het tegenovergestelde; extreme koersen, laag of hoog, bij hele kleine volumes, is vaak een duidelijk signaal van een trend verandering.

Als de koers laag staat met lage volumes dan gaat hij daarna vaak omhoog en als hij hoog staat gaat hij dan vaak omlaag.

 

Hoe extremer de koers stand, nu dus extreem hoog, en hoe lager het volume, nu dus extreem laag, hoe groter de kans op een extreme reversal, omdraaing van de koers.

Dit zou nu dus een crash kunnen aangeven, precies zoals gebeurt is ~2007 in die grafiek.

Dat de huidige standen nog extremer zijn dan toen geeft dus het risico aan.

 

Prep ze,

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Daar lijkt het sterk op.

En toch waarschuwt elke pro dat deze markt shorten* een enorm risico is.

*shorten, een gokpositie waarbij je hoopt dat de crash snel komt en je dan veel winst maakt op de dalende koersen.

 

In deze wereld lijkt het onmogelijke mogelijk en lijkt het onvermijdelijke verrekte lang op zich te kunnen laten wachten....

 

Prep ze,

K a n s

 

Thanx @Kans ! Duidelijk verhaal. Wat ik ervan begreep, en met jouw verhaal erbij, zou het kunnen passen bij terugtrekken van de grote handelaren (vandaar de kleine volumes) en er is nu een gevoel van Spielerei bij de kleine beleggers die denken snel rijk te worden.
Link naar reactie
Share on other sites

Alweer een voorspelling dat we gaan crashen? Lollig. Volgens mij is het allemaal onzin. 'We' gaan helemaal niet crashen tussen nu en de komende vijf jaar. Mijn voorspelling. Mag je me op aanspreken als ik het mis heb :)

 

Ik hoop het ook, dan heb ik mijn BOL klaar.

 

Ik vrees echter dat het niet veel langer goed bij kan gaan met het geld bijdrukken, roverheids tekorten, beperkte grondstoffen, overal staan fabrieken vol et voorraden, onrust en oorlogen die eraan komen.

 

Als het vertrouwen bij de mensen weg is of ze te weinig inkomen overhouden om fatsoenlijk te kunnen leven, dan is het snel voorbij.

Link naar reactie
Share on other sites

Alweer een voorspelling dat we gaan crashen? Lollig. Volgens mij is het allemaal onzin. 'We' gaan helemaal niet crashen tussen nu en de komende vijf jaar. Mijn voorspelling. Mag je me op aanspreken als ik het mis heb :)

 

Natuurlijk gaan we niet crashen, het gaat namelijk Fan Tas Tisch

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share


×
×
  • Nieuwe aanmaken...