Ga naar inhoud
GENEGEERD

'VS klaagt China aan wegens cyberspionage'


Gast
 Share

Recommended Posts

'VS klaagt China aan wegens cyberspionage'

De Verenigde Staten staan op het punt vijf Chinese regeringsmedewerkers aan te klagen in verband met het hacken van Amerikaanse bedrijven. Dit zou de eerste keer zijn dat de Amerikaanse overheid medewerkers van een ander land formeel zou beschuldigen van internetcriminaliteit. The Wall Street Journal schrijft op basis van bronnen dat de vijf verdachten waarschijnlijk lid zijn van de vanuit Shanghai opererende eenheid 61398, die wordt aangestuurd door het Chinese leger. Deze eenheid, gespecialiseerd in cybercriminaliteit, zou zich bezighouden met het stelen van technologische kennis, productieprocessen en prijsstrategieën van bij Amerikaanse bedrijven. De hackersactiviteiten, bij meer dan honderd instellingen en bedrijven, gaan volgens The New York Times al terug tot 2006.

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3657714/2014/05/19/VS-klaagt-China-aan-wegens-cyberspionage.dhtml

 

Als we dachten dat het niet gekker kon.........

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Zullen we eens de lijst pakken waarvoor we de VS kunnen aanklagen?

 

- Massa moord

- Oorlogszuchtig en het uitbuiten van zulke situaties zonder enig rechtvaardig doel.

- Manipuleren van standaarden (Libor affaire, ook Amerikaanse banken waren daarbij betrokken)

- Valsheid in geschrifte

- Gebruik van verboden wapens (Japan kan erover meepraten)

- Het aanzetten en voeden van conflict situaties (Europa/Rusland)

- Dierenmishandeling (O.a. de oorlog in Irak vertoont afschuwelijke beelden)

- Cybercriminaliteit (o.a. het massa aftappen van NSA, huh?)

- Bespioneren van bondgenoten (Angela Merkels haar telefoon)

- Opzettelijke verwoesting van het millieu (De BP ramp in de golf van Mexico waarbij miljoenen dieren de dood vonden is maar één van de talloze voorbeelden)

- Doelbewust opzetten van een economische bubbel met woekerpolissen als toenmalige wereldmacht met als doel de globale economie onderuit te halen en chaos te creeëren . (Mijn TV zeurt al 5 jaar lang over de crisis)

- Manipuleren van DNA van gezonde gewassen (Monsanto?)

- Oorlogsmisdaden zoals mishandeling en verkrachting van Irakezen (De oorlog was er berucht om)

 

Zelfs Rusland komt nog niet eens in de buurt van wat hier op de lijst staan.

 

Stelletje kneuzen die Amerikanen... moeten zichzelf maar eens gaan nuken:mad:

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 year later...

Tja, de ene hoop overheids-stront beschuldigt de andere hoop overheids-stront dat 'ie stinkt. Wat een wereldschokkend nieuws weer.

 

Als iedereen wereldwijd zich nu eens aan 1 simpele regel zou houden: Laat elkaar lekker met rust tenzij je om hulp gevraagd wordt.

Dan zou de wereld een stuk prettiger zijn...

Link naar reactie
Share on other sites

- Opzettelijke verwoesting van het millieu (De BP ramp in de golf van Mexico waarbij miljoenen dieren de dood vonden is maar één van de talloze voorbeelden)

 

en dan was het hierbij nog zo dat er andere methodes waren waarbij de olie nog hergebruikt kon worden, maar die was niet honderd procent ( 98 procent ofzo ) nu hebben we helemáál voor niks die natuur vern*kt. dat was een methode met een bepaald foam dat olie opzoog en dan ging drijven, dan kon alles bij elkaar geveegd worden en de olie weer hergebruikt. en dan hadden ze desnoods daarna die andere methode toegepast die dan ook een stuk minder lang bezig was geweest om het laatste op te ruimen, maar NEE :mad:

 

ach ze zullen er allemaal hun redenen voor hebben gehad. ( stelletje achterbakse ( ... ), ( ... ), ( ... ) )

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

De Amerikaanse regering zou vastbesloten zijn een vergeldingsactie tegen China te starten nadat Chinese hackers vertrouwelijke gegevens van zo'n 21 miljoen Amerikanen buitmaakten.

Hoe de tegenreactie van de Amerikaanse regering er uit gaat zien is nog niet besloten, meldt The New York Times op basis van bronnen binnen die regering.

 

De Amerikanen zouden terug willen slaan zonder een escalerend cyberconflict uit te lokken. De omvang en gevolgen van de Chinese hack zou de VS hebben doen besluiten niet zijn reguliere aanpak van spionagezaken toe te passen.

 

De VS zou als tegenreactie alles overwegen van symbolische acties als diplomatische protesten of het ontmaskeren van Chinese agenten in de VS, tot het daadwerkelijk terughacken van China.

 

http://www.nu.nl/internet/4099099/vs-wraak-grote-chinese-hack.html

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...