Ga naar inhoud
GENEGEERD

Het gaat goed met de economie..


Kans
 Share

Recommended Posts

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Allemachtig wat zonde zeg.Al zou de helft maar waar zijn, dan is het nog een gigantisch probleem. En dan te bedenken dat ik zelf geen auto meer heb. Grrrr.Net zet je gelijk wel aan het denken, met hoeveel andere producten is ditzelfde het geval?? Koelkasten of televisies en dergelijke? Voedsel wordt ook al jaren vernietigd, als de prijs te laag is door overproductie. Waar zijn we eigenlijk mee bezig. Bizar, anders kan ik het niet noemen.

Link naar reactie
Share on other sites

Allemachtig wat zonde zeg.Al zou de helft maar waar zijn, dan is het nog een gigantisch probleem. En dan te bedenken dat is zelf geen auto meer heb. Grrrr

 

Ach, op termijn behoor je weer tot de meerderheid......:confused:

Of heb je net als de rest dan wel een auto maar rijdt die alleen als je er een paard voor spant... :rolleyes:

 

( ik zet er wel smiley's bij maar ben redelijk serieus)

 

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Kijk, het autoverhaal is vergelijkbaar met dat van het verhaal van de wijn of sigaretten bijvoorbeeld.

 

Mensen zijn -in tegenstelling tot wat de beleidvoerders denken- niet dom. Ze denken dat een gezinsbudget onbeperkt rekbaar is en dat prijsverhogingen ongestraft kunnen. Als goede huisvader en -moeder moet je zorgen dat de rekeningen betaald raken, dat je energie kan kopen, dat je kinderen niets tekort komen. Als die fles wijn te duur wordt, dan ga je bier drinken. Of als je echt wijn wil, ga je over de grens waar het goedkoper is.

 

Onze politici wilden vrij verkeer van goederen en diensten, wel wat klagen ze dan, de burger begint dat te ontdekken. Als de geheven belasting te hoog wordt dan komt er ontwijkings- en vermijdingsgedrag. Wordt ook dat te duur, dan gaan we toch gewoon zelf wijn of cider maken ? Het is tenslotte geen raketwetenschap.

http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/128553-1308/stijgende-accijnzen-op-bier-omzeilen-doe-je-zo

 

Met sigaretten gaat het net zo. Wie rookt betaalt zich blauw aan een pakje. Zelf breng ik sigaretten mee van Hongarije voor mijn collega's 3.7€/pakje. In Vlaanderen wordt nu massaal roltabak verkocht. Jongeren rollen zelf hun sigaretten wat nog min of meer betaalbaar is. Een aanrader voor de Nederlanders trouwens. Koop die tabak gewoon bij ons. Of neem een elektronische sigaret als je echt niet zonder kan.

http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/1866012/2014/04/27/Steeds-meer-Nederlanders-kopen-sigaretten-in-Belgie.dhtml

http://nieuws-uitgelicht.infonu.nl/mens-en-gezondheid/12925-de-opkomst-en-ondergang-van-de-elektrische-sigaret.html

 

Wat de auto betreft maakte ik de rekening voor de 2de auto die we hadden. Aankoop en afschrijving, onderhoud, herstellingen, banden, wegenbelasting, nummerplaat vervangen, verzekering, benzine. Voor de 4000km die we er mee reden per jaar kwam de totale kost uit op, jawel, 4000€ per jaar. De TCO (total cost of ownership) zonder evenwel rekening te houden met parkeergelden en bekeuringen want als je een auto hebt krijg je dat ook wel eens. Die auto ging er uit. Het is gewoon wat meer organiseren. We hebben gekozen voor een aanpassingsperiode van ruim een half jaar toen we die auto nog hadden. Waar je eerst denkt dat je het niet georganiseerd krijgt, word je op de duur creatiever. En die 4000€ per jaar die we besparen, gebruiken we gewoon om een keertje extra op vakantie te gaan. Met het vliegtuig.

http://www.hln.be/hln/nl/926/Geld/article/detail/1687364/2013/08/15/Nederlanders-tanken-over-de-grens-door-recordprijzen.dhtml

http://www.hln.be/hln/nl/943/Consument/article/detail/1684860/2013/08/11/67-miljoen-minder-inkomsten-uit-accijnzen-op-brandstof.dhtml

 

Op de meeste goederen en diensten wordt btw geheven. Door meer zelf te doen vermijd je alvast die BTW, in Vlaanderen goed voor 21%, daarnaast bespaar je ook de kleinhandelsmarge en het uurloon. Voor een aantal producten/diensten wordt het dan wel erg interessant om eens een cursus te volgen of een kleine investering te doen. Een overzichtje :

 

- brood bakken, computers herstellen, klein auto onderhoud, stoken met (recuperatie)hout, tuinieren, kledij verstellen of maken, fiesten herstellen, ... .

Link naar reactie
Share on other sites

Volgens de media en politiek gaat het goed met de economie...

Dus kijk zeker deze link niet over het aantal nieuwe auto's die staan te verroesten her en der in de wereld:

 

http://www.zerohedge.com/news/2014-05-16/where-worlds-unsold-cars-go-die

 

Redelijke wake up call?

 

Prep ze,

K a n s

 

In dit artikel wordt het verhaal over de onverkochte auto's ontkracht.

http://jalopnik.com/that-zero-hedge-article-on-unsold-cars-is-bullshit-1578124255

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

In dit artikel wordt het verhaal over de onverkochte auto's ontkracht.

http://jalopnik.com/that-zero-hedge-article-on-unsold-cars-is-bullshit-1578124255

 

Goed gevonden !

Het blijft onmogelijk om alle posts persoonlijk te onderzoeken.

Dus ook de mail waarin het ontkracht wordt ga ik niet onderzoeken.

 

Kritische geluiden zijn altijd welkom !

 

Grt

K a n s

Link naar reactie
Share on other sites

Kleine samenvatting van het artikel:

 

Het zijn veelal oude foto's van rond 2008-2009. Toen stonden er inderdaad veel onverkochte auto op terreinen in de VS en Europa, toen was de crisis in de automarkt begonnen, dit probleem is gecorrigeerd. Ook de gebruikte Google Maps afbeeldingen zijn vaak geen recente foto's maar soms wel zo'n 3 jaar oud.

Er staan foto's bij van volle terreinen met auto's bij havens. Dit is normaal, ze worden daar gestald totdat ze verscheept worden.

 

Dat er wereldwijd zoveel onverkoopbare auto's staan en dat die stapel auto's steeds groter wordt, dat gaat er bij mij moeilijk in.

Lijkt mij, dat dit onbetaalbaar is voor de autofabrikanten. 'Ongelofelijk' dacht ik letterlijk :p

Link naar reactie
Share on other sites

Ik vond deze ook nog:

 

The report is misleading. Many of the images in the report are from 2009 and depict cars stockpiled due to dramatic falls in sales caused by the Global Financial Crisis (GFC). Since then, new car sales have rallied considerably. Moreover, some images that purportedly depict stockpiles of 'unsold' cars simply show stored cars awaiting shipment at port facilities. Thus, despite the claims in the report, the images do not provide evidence that millions of cars are left to 'die' unsold or that the GFC continues to severely impact new car sales. BRON!

Link naar reactie
Share on other sites

Nederland is het slechtste jongetje van de klas.

Volgens RTLZ hebben Rutte en Dijsselbloem niet de waarheid gesproken.

Dat verbaasd mij niets voor een Premier die door leugens op te hangen de verkiezingen gewonnen heeft en een Duisterbloem die met 2 petten op Brussel verdedigd ten koste van Nederland.

 

Maar morgen mogen we stemmen, een stem op de VVD is in ieder geval een blanco cheque voor Rutte, een stem op de PVDA nutteloos. (imo)

Link naar reactie
Share on other sites

Het eind is volgens mij nog niet in zicht. Ik hoor om mij heen geluiden dat de voedselprijzen zullen gaan stijgen. Nog een veel gehoord idee: het is helemaal geen crisis maar een nieuwe realiteit. We moeten ons gewoon aanpassen :)

 

Ik geloof dat je wel eens dicht bij de waarheid kan zitten. De huidige situatie is wellicht het nieuwe normaal. Als ik vergelijk met de jaren '80 en '90 dan gaat het over het algemeen nog redelijk goed.

 

Als je een job hebt is het best te rooien. Moet je rondkomen met een vervangingsinkomen dan is het nu veel moeilijker. Na de forse stijging van de investeringsgoederen (woningen, gronden, gebouwen, PM, ...) - die stijgingen worden niet meegenomen in de inflatiecijfers van de consumptieprijsindex, krijgen we een stijging van de consumptiegoederen. Dus verarmen we feitelijk 2 keer. Jonge mensen hebben minder jobzekerheid, lagere lonen, kunnen geen woning meer kopen en zullen binnenkort ook nog moeilijkheden krijgen om in hun normale levensonderhoud te voorzien.

 

In de jaren 80 was er 1 auto per gezin, gingen we met de auto op reis, de tent in de koffer, kledij kochten we tweedehands, groenten kweekten mijn grootouders en ouders zelf, elektronische gadgets hadden we niet, mobieltjes evenmin, computers waren nog niet op de markt. Ondanks het feit dat er toen een flinke crisis was, we koopkracht verloren, waren we relatief gelukkig.

 

We zullen het met minder moeten doen, zoveel is zeker.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...