Ga naar inhoud
GENEGEERD

De ware aard van de VS als wereldmacht


Charlie
 Share

Recommended Posts

Deel 1

 

De ware aard van de Verenigde Staten van Amerika als wereldmacht

Bron: Washington's Blog

 

En waarom Vladimir Poetin handelt zoals hij doet in Oekraïne.

Bezien door een Amerikaan.

 

Voorwoord:

Wij geloven dat het Sovjet-communisme een gruwel was. Stalin was zeker een tiran: hij heeft talloze politieke vijanden gedood of hen in krankzinnigengestichten geworpen. Wij hebben ook weinig op met de idioten die het communisme verdedigen als een goede kracht.

Kortom, we haten de Sovjets en het communisme. En Poetin bestuurt Rusland alsof het zijn speelgoedje is, met weinig aandacht voor de wensen van zijn volk.

Maar oorlogszuchtige Amerikanen hebben de Russische dreiging ook gekaapt met leugens uit eigenbelang, over de afgelopen 70 jaar. Als Amerikaan, is het mijn grootste zorg hoe te voorkomen dat Amerika zichzelf vernietigt. En als wij niet van onze geschiedenis leren, kunnen wij wel eens een hoop problemen krijgen.

 

 

Amerika begon de Koude Oorlog nog voor WO II was beëindigd

 

Josef Stalin en de Sovjets speelden een sleutelrol bij het verslaan van de Nazi’s. 20 Miljoen Russen kwamen om tijdens de gevechten met de Nazi’s in de Tweede Wereldoorlog. En toch begonnen de VS te wedijveren met Stalin en hem te behandelen als een vijand, nog voor de oorlog voorbij was.

Het bombarderen van Japan met kernwapens diende een tweeledig doel: Japan verslaan en aan Stalin de boodschap sturen dat de VS de leiding had.

 

History.com zegt hierover:

Rond aug. 1945 was de relatie tussen de Sovjet Unie (SU) en de VS enorm verslechterd. De Potsdam Conferentie tussen president Harry Truman, de Russische leider Josef Stalin en de Engelse premier Winston Churchill eindigden slechts vier dagen voor het bombardement op Hiroshima. De bijeenkomst werd gekenmerkt door beschuldigingen en wantrouwen tussen de Amerikanen en de Sovjets. De Russische legers bezetten het grootste deel van Oost-Europa.

Truman en veel van zijn adviseurs, hoopten dat hun monopolie op kernwapens van diplomatieke invloed op de Sovjets zou kunnen zijn. Op deze wijze kan het vallen van de atoombom op Japan worden gezien als het eerste schot van de Koude Oorlog.

littleboy-Hiroshima-aug-45.jpg.be87c3f607c22b9ffafd0c2ce83daca4.jpg

Little Boy op Hiroshima

 

Volgens een verslag van Walter Brown, assistent van de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken James Byrnes, heeft Truman op een vergadering, drie dagen voordat de bom op Hiroshima werd gedropt, toegegeven dat Japan was "op zoek was naar vrede". Zijn generaals, Douglas Macarthur en Dwight Eisenhower, en zijn stafchef van marine William Leahy, vertelden Truman dat er geen militaire noodzaak om de bom te gebruiken.

 

Generaal Leslie Groves, directeur van het Manhattan Project, waar de bom gemaakt is, getuigde: "Ik heb er nooit aan getwijfeld dat Rusland onze vijand was, en dat het project werd uitgevoerd op die basis."

 

Steeds meer historici erkennen nu dat de Verenigde Staten de atoombom niet hadden hoeven in te zetten om de oorlog tegen Japan te beëindigen. Bovendien werd deze mening na de oorlog gedeeld door de overgrote meerderheid van de hoogste Amerikaanse militaire leiders in alle drie de diensten: Army, Navy en Army Air Force. Ook de 'liberalen' waren deze mening toegedaan. In feite waren de toonaangevende conservatieven veel stelliger tegen het besluit en bestempelde het als onterecht en immoreel, dan de Amerikaanse liberalen na de Tweede Wereldoorlog.

 

De VS hebben zich zelfs moeten haasten de bommen in te zetten, aangezien de Sovjets al klaar stonden met grondtroepen Japan binnen te vallen. Die aanval stond gepland op 8 augustus. Hiroshima ging ten onder op 6 augustus, Nagasaki op 9 augustus.

 

Niet alleen dachten de meeste Amerikaanse militaire leiders aan de top dat de aanslagen onnodig en onterecht waren, velen waren zelfs moreel beledigd door wat zij zagen als onnodige vernietiging van de Japanse steden en van de in meerderheid burger bevolking.

 

[Voor meer bewijs: zie het oorspronkelijke artikel]

 

 

Amerika heeft 70 jaar lang een grove, smerige campagne gevoerd

 

Direct na WO II, hebben door de VS gesteunde Nazi-strijders in Oekraïne, een poging gedaan de Sovjets uit het land te verdrijven.

 

Eind september 1947 drong [George] Kennan er bij Forrestal op aan een guerrilla corps op te richten, een voorstel dat Forrestal van harte onderschreef, hoewel de [Joint Chiefs of Staff] niet adviseerden een aparte guerrilla en corps op te richten. In december keurde Truman het geheime aanhangsel NSC 4-A goed, waarbij de CIA toestemming kreeg om heimelijke operaties uit te voeren.

Hij had de mogelijkheden van de geheime paramilitary operaties van OSS [de voorloper van de CIA] in september 1945 ontmanteld, maar nu bracht hij ze terug in stelling. In de zomer van 1948, keurde hij NSC 10/2 goed, dat opriep tot "propaganda, economische oorlogvoering, preventieve directe acties zoals sabotage, antisabotage, sloop en evacuatie maatregelen; subversie tegen vijandige staten, met inbegrip van bijstand aan ondergrondse bewegingen, guerrilla's en vluchtelingen bevrijding groepen en ondersteuning van inheemse anticommunistische elementen in bedreigde landen van de vrije wereld." Deze activiteiten moesten altijd worden uitgevoerd op een manier waarbij de Amerikaanse regering haar betrokkenheid kon ontkennen. In augustus 1948, keurde Truman NSC 20 goed, die guerrilla activiteiten in de Sovjet-Unie en Oost-Europa toelieten ....

 

Truman.jpg.c1159f04642de867a65caf6a3878a768.jpg

President Harry Truman

  • Leuk 6
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Deel 2

 

Vanaf de eerste dag dat Truman de ‘Oval Office’ betrok, was hij ontvankelijk voor de standpunten van de anticommunisten die de harde lijn voorstonden, weigerde hij een verstandhouding zoals Roosevelt had met Stalin, provoceerde hij en liet onnodig de atoombommen vallen, hij zette een netwerk van militaire bases over de hele wereld op, de oproep van Truman tot de bestrijding van het communisme in Griekenland, de opdeling en hermilitarisatie van Duitsland, de voortdurende testen van steeds zwaardere atoom- en waterstofbommen die hij gebruikte om de Sovjet-Unie te bedreigen, Truman’s opzettelijke overdrijvingen van de communistische dreiging, zowel in het buitenland als thuis en het vervolgen en tot zwijgen brengen van degenen die deze vervormingen in twijfel trokken. In al deze zaken, op enkele uitzonderingen na, werd de Verenigde Staten, na de succesvolle bevrijding van West-Europa, de verspreider angst en agressie ....

 

De VS geeft ook toe dat zij en de NAVO ‘false flag’ terreuraanslagen hebben gebruikt om de Sovjets in diskrediet te brengen. Bijvoorbeeld:

- De CIA geeft toe dat zij Iraniërs hebben ingehuurd om te poseren als communisten en die voordeden alsof zij bommenaanslagen in Iran voorbereidden, om het land op te zetten tegen

de democratisch gekozen premier.

- Een voormalig Italiaanse premier, voorheen rechter en hoofd van de Italiaanse contraspionage dienst, geeft toe de NAVO in de jaren 50, met hulp van het Pentagon en de CIA,

terreur bomaanslagen uitvoerden in Italië en andere Europese landen en de communisten daar de schuld van gaven, met als doel de bevolking hun overheden te steunen in het

bestrijden van het communisme.

Of zoals een deelnemer aan dit geheime programma verklaarde: “Je moest burgers aanvallen, vrouwen, kinderen, onschuldige mensen, onbekende mensen die ver afstonden van

elk politiek spel. De reden was eenvoudig, men veronderstelde dat dit het Italiaanse volk zou dwingen zich tot de overheid te wenden en meer veiligheid te eisen”.

- Zoals toegegeven door de Amerikaanse overheid, onlangs vrijgegeven documenten laten zien dat in de 60-er jaren, de American Joint Chiefs of Staff een plan afkeurde om

Amerikaanse vliegtuigen op te blazen en daarmee terroristische aanslagen op Amerikaans grondgebied te plegen, om vervolgens de Cubanen de schuld te geven en zo

een invasie van Cuba te rechtvaardigen. Dat klinkt bekend!

 

Links met verwijzingen te vinden op de site van Washington Blog.

 

 

De VS en de NAVO zijn sinds 1991 bezig Rusland militair in te sluiten

 

President George Bush (senior) beloofde de Sovjet leider Mikhail Gorbatsjov dat als de Sovjets de Sovjet Unie en het Warschaupact zouden opbreken, de NAVO zich niet zou mengen in de voormalige sovjetlanden. Dit verzekerde de Sovjets dat de NAVO Rusland in zou insluiten.

Op gelijke wijze beloofde Duitsland aan Gorbatsjov dat de NAVO geen centimeter naar het Oosten zou uitbreiden. Andrew Gavin Marshall legt uit:

 

De val van de Berlijnse Muur in 1989 stimuleerde de in onderhandeling zijnde terugtrekking van Sovjet Unie uit Oost-Europa. De gevestigde orde van Europa liep op zijn einde en een nieuwe moest snel gevestigd worden, schreef Mary Elise Sarotte in de New York Times. Deze nieuwe orde (new order) moest beginnen met de snelle hereniging van Oost en West Duitsland. Onderhandelingen vonden plaats in 1990 tussen Gorbatsjov en de Duitse Bondskanselier Helmut Kohl en de Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken James A. Baker. De onderhandelingen hadden tot doel de Sovjets hun troepen te laten terugtrekken uit Oost-Duitsland (380.000 man). In ruil daarvoor beloofden Baker en Kohl dat de Westerse militaire alliantie van de NAVO niet naar het Oosten zou uitbreiden. Gorbatsjov ging akkoord, maar reeg de toezegging niet zwart op wit, als zijnde een “gentleman’s agreement”.

 

Het was Bill Clinton die Amerika’s belofte tenslotte verbrak en de VS heeft sindsdien de insluiting van Rusland nagestreefd.

 

bases-overseas.jpg.c7e520c0efc8e7465d313b2d84dd0337.jpg

 

In 1997, als onderdeel van de insluiting, riep de voormalige ‘national security advisor’ van de VS Zbigniew Brzezinski de VS op Oekraïne bij Rusland weg te halen.

 

 

Cheney heeft het beleid van de VS richting Rusland met een strategie van wereldwijde dominantie voor decennia gestuurd….en doet vandaag de dag nog steeds

 

De VS heeft ook lang de "Russische dreiging" overdreven om zijn militaire uitgaven en uitbreiding rechtvaardigen.

Als voorbeeld: Dick Cheney gaf valse verklaringen en overdreef de dreiging die uitging van de Russische wapens in de jaren 70, om de angst van de Koude Oorlog aan te wakkeren en om enorme toename in militaire uitgaven te rechtvaardigen.

 

russia-wants-war.jpg.8525bbf9a68fb7befa86a2df33d1540e.jpg

Credit: Small people against big goverment

 

Daaropvolgende gevallen van angstzaaien door Cheney en kornuiten:

- New York Times, 1992: “Ons eerste doel is het voorkomen van het opnieuw verschijnen van een nieuwe rivaal, op het grondgebied van de voormalige USSR of elders. We onderschatten de risico’s voor de stabiliteit van Europa niet, die uitgaan van een nationalistische terugval in Rusland of pogingen van Rusland om de nieuwe onafhankelijke republieken van Oekraïne, Wit Rusland of anderen weer in te lijven”.

- Toledo Blade, 2006: Vicepresident Dick Cheney beschuldigt Rusland van het nastreven van antidemocratisch beleid en chanteert haar buurlanden met de enorme energie leveringen.

- Telegraph, 2008: “Wij geloven in het recht van mannen en vrouwen om te leven zonder de dreiging van tirannie, economische chantage of militaire invasie of intimidatie… Oekraïne heeft het recht te kiezen of zij zich NAVO willen aansluiten, en NAVO heeft het recht Oekraïne uit te nodigen zich aan te sluiten bij de alliantie…”

 

Todd E. Pierce, Majoor (BD) U.S. Army Judge Advocate General, merkt in een must-read artikel op dat Cheneïsme voor decennia het Amerikaanse beleid richting Rusland heeft bepaald:

Dick Cheney’s ideologie over wereldlijke dominantie van de VS, is uitgegroeid tot vaste bestuursmaatregel, ongeacht wie de Oval Office betrekt, een realiteit die we weerspiegeld

zien in de recente Oekraïense coup…

 

Cheney's ideologie combineert militarisme onder een permanente staat van oorlog met een on-Amerikaans, anticonstitutioneel autoritarisme. Het omvat ook een agressiviteit naar verleden, heden en mogelijk toekomstige tegenstanders, met name Rusland.

[Verdere verklaringen op zie site van Washington's Blog]

 

Geen wonder dat de Russische president Vladimir Poetin heeft geconcludeerd dat het ontzeggen van de Russische toegang tot de havens van de Krim via de staatsgreep in Oekraïne, slechts een stap was in een groter Amerikaans plan om Rusland een maritieme defensie te ontzeggen, zoals hij ook de Kosovo oorlog eind jaren 90 zou hebben ervaren als een zet tegen een Russische bondgenoot.

 

 

Niet alleen zijn Cheney en Neocons weer terug…zij zijn eigenlijk nooit weggeweest.

 

De conclusie: Poetin is geen engeltje…maar de Amerikanen moeten leren de zaken een beetje in perspectief te zien

 

Poetin is geen engel en Stalin was echt een moorddadige tiran.

Maar Amerikanen (en Europa) moeten ook begrijpen dat de VS en de NAVO al voor het einde van de Tweede Wereldoorlog wereld dominantie zochten.

Dick Cheney heeft voor tientallen jaren het beleid richting Rusland bepaald en Obama volgt nog steeds Cheney’s draaiboek.

 

Zie hier nog wat interessante en weinig bekende feiten over Rusland.

 

Tot zover de vertaling. Na het lezen van een dergelijke stuk, begin je te begrijpen waarom er nooit wereldvrede is geweest… en waarom die er ook nooit zal komen.

Dat is geen bemoedigend besef, maar blijkbaar kan de mens niet anders handelen wanneer het op macht aankomt… of op geld.

 

 

Charlie

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Mooie post @Charlie!

 

Goed om af & toe een opfrisser te krijgen m.b.t. de geschiedenis , erg uitgebreid en interessant om te lezen.

 

Nu heeft de VS er wel vaker een handje van om false flags uit te voeren om volk & regering met de neuzen in dezelfde richting te krijgen zodat ze landen kunnen binnen vallen.

 

Het is inmiddels een behoorlijke lijst:

 

https://www.google.nl/search?redir_esc=&client=tablet-android-samsung&hl=nl-NL&safe=images&oe=utf-8&q=bewezen%20false%20flags&source=android-browser-type&qsubts=1399988882905&devloc=0#hl=nl-NL&q=bewezen+false+flags+vs

Link naar reactie
Share on other sites

Mooi stuk, onderstreept mijn punt over Rusland haar acties (en tegenacties) met @phtvs.

 

Detail wat ik mis maar wel alom bekend is. Poetin is voormalig KGB-er. Inlichtingendienst van Rusland zoals we weten. Je maakt mij niet wijs dat Poetin nog steeds veel kan (niet alleen als hoofd van het land) vanwege zijn achtergrond.

 

Doet mij denken aan die scene van James Cameron - Avatar waarin net Hometree is platgelegd en Jake Sully aan Grace zegt: 'If you want something they sit on. You make them your enemies so you can justify war.'

 

Dit is in mijn ogen waarom Amerika (en vooral haar militaristische kant) het grootste gevaar voor de wereldvrede is. Tenminste, Amerika laat onderlinge gemoederen altijd veel te hoog oplopen of weet het flink aan te wakkeren. Wat dat betreft zijn het net stokers die toevallig een paar leuke speeltjes hebben die erg dodelijk zijn voor de mens. Haal die speeltjes weg en ze zullen krijsen als peuters die hun zin niet krijgen.

Link naar reactie
Share on other sites

Uitstekende post weer @Charlie.

 

De militairen in de Westerse landen onder aanvoering van de top in de USA, gesteund door een gigantische lobby van wapenboeren (Boeing, Lockheed, Northrop Grumman, Finmeccanica, BAE Systems), heeft baat bij een onstabiele wereldvrede. Samen met hun broertjes in de oliebussiness en de oplichters van Wall Street, domineren zij al tientallen jaren de wereld. De centrale figuren hierin zijn meestal blanke mannen met een stropdas die een ouwe jongens krentenbrood universiteit hebben gevolgd. Ze kennen elkaar, ze steunen elkaar, steekpenningen, campagnegeld, lobby's, wetgeving - ze regelen alles om aan de macht te blijven en hun koers richting de toekomst uit te stippelen. Een koers die, zo lezen we uit Charlie zijn stuk, al jaren geleden werd bepaald. Aardig hierbij aansluitend is DIT STUK over The Deep State. The Deep State is de omschrijving van wat ik in navolging van Marten Toonder de Bovenbazen * noem; sleutelfiguren in het militaire, politieke en financiële complex. Enkele citaten (waarvan de beschrijving over de financiële wereld goud waard is, wat een prachtige zin!):

 

First, of course, is the Pentagon leviathan plus all of its suppliers, enablers, and lackeys — the beast that President Eisenhower warned his fellow citizens to beware of in his farewell address, calling it “the military-industrial complex.” [.....] Then there are the multiple vampire squids of Wall Street (shorthand for all of finance) engaged in funneling as much wealth out of the disintegrating middle class as possible, creaming off gargantuan transaction fees, premiums, and spreads from every transaction in the entire universe (especially in their carry-trade with the Federal Reserve), and buying off elected officials wholesale, by the hundredweight, to ensure that their swindling operations go unimpeded. [......]Present worries over the Deep State are focused on its massive security apparatus, made up of a combination of venerable old institutions such as the CIA and the Defense Intelligence services with some newer ones such as the Department of Homeland Security (DHS), The National Counterterrorism Center (NCTC), the Federal Emergency Management Agency (FEMA), the Transportation Safety Agency (TSA), Foreign Intelligence Surveillance Act (FISA), the good ol' IRS, the Bureau of Alcohol, Tobacco, and Firearms (ATF), the Immigration and Naturalization Service (INS), and God knows how many out-of-sight “security” offices in the dark precincts of seemingly benign agencies like the National Parks Service and the Bureau of Weights and Measures. On top of all that, add the newly militarized local police all across this land with their camo-clad SWAT teams, bomb-proof Hummers, grenade-launchers, surveillance drones, 20-ton Mine Resistant Ambush Protected vehicles (MRAPs), military-grade helicopters, and in the case of one Arizona sheriff’s department, a pre-owned US Army tank.

 

Ter info en overdenking en vers van de pers: The Farce Is Complete: Joe Biden's Son Joins Board Of Largest Ukraine Gas Producer (Zerohedge) - Waarin te lezen valt dat de zoon van de Amerikaanse Vice-president zich mengt in de gas bizniz van de Oekraïne. Hoezo twee handen op één buik?

 

En een geweldig stuk over de ontwapening van het Duitse volk in aanloop naar Nazi Duitsland: http://www.zerohedge.com/news/2014-05-12/guest-post-gun-control-nazi-germany

 

1984 is dichterbij als ooit en de wereld begint ook steeds meer op The Hunger Games te lijken.

 

*

De Bovenbazen - Wiki: Het is ongelijk verdeeld in de wereld. Sommige lieden hebben niets en andere hebben alles. Als men niets heeft biedt het leven nog toekomst. Maar iemand, die alles heeft, is alleen maar bang iets te verliezen. Deze lieden vertellen en zijn zelf het verhaal van de bovenbazen, ook wel bekend als ‘De Bovenste Tien’. Om sterker te staan tegenover de hebzuchtige buitenwereld wonen ze in groepsverband in de Gouden Bergen.[7] Ze hebben zich omringd met voetangels, klemmen en schrikdraad. Ze leiden een vreugdeloos leven, dat ze proberen wat aangenamer te maken door hun bezittingen onderling te ruilen. Dit is dus een geïsoleerd levende groep van negen grootondernemers, de rijkste personen van Rommeldam met voornamen zoals Amos en Nahum die vaak afkomstig zijn uit het Oude Testament.[8] Hun voorzitter - Baas Bovenbaas - heet Amos W. Steinhacker (AWS) en hij slijt zijn dagen met het uitruilen van aandelen met andere bovenbazen zoals Nahum Grind, Basil Horrorkitsj, Odin Salamander en Siluur Krok.

 

bovenbazentoonder.jpg.ce0b1c0a7c0d618d5392bc1bc4eb6a4d.jpg

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...