Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Log in om dit te volgen  
phtvs

Algemene ontwerpfout ontregelde luchtverkeer Californië

Recommended Posts

De storing in computers van vliegverkeersleiders in Californië van 30 april blijkt te zijn veroorzaakt door een veelvoorkomende ontwerpfout in Amerikaanse luchtvaartsystemen. Daardoor kon een U2-spionagevliegtuig het systeem dusdanig van de wijs brengen dat er in de dagen daarna honderden vluchten in een groot gebied rond Los Angeles geannuleerd moesten worden.

De softwarefout zit in het 2,4 miljard dollar kostende ERAM-systeem (En Route Automation Modernization) dat de data visualiseert voor luchtverkeersleiders. Voor elk vliegtuig wordt in dit systeem de hoogte bijgehouden. Ook het Los Angeles Air Route Traffic Control Cente maakt er gebruik van. Bij het U2-spionagevliegtuig begon het systeem echter te haperen doordat het toestel veel hoger dan gebruikelijk vloog, en bovendien een complex vluchtschema had.

 

Nadat een verkeersleider handmatig de gebruikelijke hoogte voor een U2 (60.000 voet, oftewel ruim 18 kilometer) invoerde, ging het systeem alle hoogtes tussen grondniveau en de oneindigheid overwegen

Dat kostte zoveel geheugen dat uiteindelijk het hele systeem op tilt raakte.......

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3653764/2014/05/12/Algemene-ontwerpfout-ontregelde-luchtverkeer-Californie.dhtml

 

Mag hopen dat het militaire systeem beter werkt..........

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Op zoek naar waterfilters, branders, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga snel naar www.prepshop.nl!
Gast Emergency

Doet me denken aan de ontwerpfout waarbij designers met zowel amerikaanse als europese maatvoering werken. Er staat mij bij dat de remparachutes van een of andere discoverydevice te laat opengingen, waardoor het object te pletter sloeg op die planeet.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

Log in om dit te volgen  

×
×
  • Nieuwe aanmaken...