Ga naar inhoud
GENEGEERD

Terroristische Dreiging in NL Substantieel


Communicator
 Share

Recommended Posts

Ik ben momenteel research aan het doen voor het Alerteringssysteem waar wij volop mee bezig zijn, en daar kwam ik de volgende informatie tegen:

 

Opbouw 4 dreigingsniveaus

De aard en ernst van de terroristische dreiging worden bepaald door vele factoren. In Nederland kennen we vier niveaus van oplopende dreiging: minimaal, beperkt, substantieel en kritiek.

 

en dan ...

 

Actueel dreigingsniveau

De kans op een aanslag in Nederland of op Nederlandse belangen in het buitenland blijft substantieel. Het dreigingsniveau is nu de op een na hoogste van de vier niveau’s, minimaal, beperkt, substantieel en kritiek.

 

was me er niet van bewust dat deze website er was. Wellicht fijn voor jullie om ook in de gaten te houden.

 

Ik ga deze website uiteraard ook toevoegen aan de Prepper Startpagina!

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Ook gezien, maar wat is nu de "Dreiging" ?

 

Er worden wel 4 meldingen uitgelegd, maar kan niet zien wat het NU is

http://www.nctv.nl/

 

Actueel dreigingsniveau

minimaal

Beperkt

SUBSTANTIEEL

kritiek

Actueel dreigingsniveau:

Substantieel

Het dreigingsniveau in Nederland blijft ‘substantieel’. Dit betekent dat de kans op een aanslag tegen Nederland reëel is.

http://www.nctv.nl/onderwerpen/tb/dtn/actueeldreigingsniveau/index.aspx

Link naar reactie
Share on other sites

Substantieel:

-Er worden nieuwe trends en fenomenen waar dreiging vanuit gaat ontdekt

-De kans dat een aanslag in Nederland zal plaatsvinden is reëel

-Aanslagen vinden plaats in andere, met Nederland vergelijkbare landen

-Radicalisering en rekrutering vinden op aanzienlijke schaal plaats

-Nederland wordt geregeld genoemd in verklaringen van serieus te nemen terroristische netwerken

 

 

Ja, inderdaad, radicalisering vindt plaats en zal blijven plaats vinden...met andere woorden, het zal nooit meer onder dit niveau komen.

Link naar reactie
Share on other sites

  • 1 month later...

Update:

 

AIVD houdt ernstig rekening met aanslagen op korte termijn

Dreiging jihadisten groter dan ooit

 

door Bart Olmer

ZOETERMEER -

De potentiële dreiging die uitgaat van de jihadistische beweging tegen de Nederlandse democratische rechtsorde en samenleving is ,,groter dan ooit tevoren”, waarschuwt de AIVD. De geheime dienst houdt serieus rekening met terroristische aanslagen op korte termijn in ons land.

 

Dat staat in de maandag gepresenteerde nota ‘Transformatie van het jihadisme in Nederland’, waarin de geheime dienst een verontrustend beeld schetst van de slagkracht van jihadi’s in ons land. De jihadistische beweging in Nederland telt momenteel enkele honderden aanhangers en enkele duizenden sympathisanten. Volgens de geheime dienst is de aanzuigende werking van het jihadisme inmiddels zo extreem groot geworden dat ,,vele moslimjongeren in korte tijd van ‘meelopende’ sympathisanten uitgroeien tot keiharde strijders, die in Syrië deelnemen aan gruweldaden als standrechtelijke executies, massamoorden en het onthoofden van tegenstanders.”

 

Aanslagen

De geheime dienst vreest voor aanslagen op korte en middellange termijn in Nederland en andere Europese landen. Doelen zullen zijn onder meer de overheid zijn, maar minstens zoveel gevaar lopen specifieke bevolkingsgroepen zoals joden, sjiitische moslims of moslims die zich kritisch uitspreken tegen de jihadgangers.

,,Tekenend is dat moslims in Nederland die zich openlijk verzetten tegen de jihadgang naar Syrië en tegen de extreem onverdraagzame en antidemocratische opvattingen van het jihadisme steeds vaker virtueel en fysiek worden geïntimideerd”, aldus de geheime dienst, die daarbij refereert aan bekende moslims die momenteel zelfs niet zonder bewaking over straat kunnen. Ook voormalige moslimradicalen, die zich hebben afgekeerd van de gewelddadige ideologie, blijken ernstig te worden bedreigd, vertellen inlichtingenbronnen aan De Telegraaf.

 

Sociale media

Volgens de geheime dienst valt er nauwelijks op te treden tegen de jihadistische beweging, omdat er amper sprake is van centrale leiders. Sociale media hebben de radicalisering tot hoog tempo opgestuwd, zonder dat daarvoor specifieke leiders verantwoordelijk zijn.

De AIVD waarschuwt voor de professionalisering van de Nederlandse jihadisten, die volwaardig aansluiting hebben gevonden bij terroristische wereldspelers en –organisaties.

Het misbruik van sociale media is de voornaamste succesfactor in de explosieve groei van het aantal Nederlandse jihadi’s. ,,Naast de toegenomen professionaliteit en sterkere oriëntatie op een openlijk en provocatief activisme, heeft nog een andere ontwikkeling in korte tijd gezorgd voor een geheel nieuwe dynamiek binnen het Nederlandse jihadisme: het wijdverbreide gebruik van de sociale media. Jihadpropaganda is in elke vorm en in elke taal verkrijgbaar, van klassieke jihadistische werken in geschrift tot geluidsopnamen van lezingen van ideologen en filmpjes van de jihadistische strijd. Het is steeds professioneler en daardoor aantrekkelijker vormgegeven.”

 

Grote problemen

De AIVD wijst naar de makers achter de radicale website ‘De Ware Religie’ die het jihadvuur aanwakkeren in ons land. ,,Het groepje jihadisten achter De Ware Religie heeft inmiddels meerdere jihadistische websites, Twitter- en Facebookaccounts opgericht, die allemaal naar elkaar verwijzen. Zij zijn aan te merken als ‘regisseurs op de achtergrond’ die momenteel een belangrijke invloed hebben op het discours van de jihadistische beweging in Nederland. Ze zijn drijvende krachten doordat de informatie die zij verspreiden 24 uur per dag (online) bediscussieerd, afgekeurd of aangemoedigd en verder verspreid wordt.”

De leiderloze structuur is een nieuw fenomeen dat de overheid en de geheime dienst voor grote problemen stelt: ,,Deze structuur maakt de jihadistische beweging in Nederland flexibeler, wendbaarder en minder kwetsbaar voor ‘aanvallen’ van buiten. Het wegvallen van regisserende personen kan weliswaar tijdelijke en gedeeltelijke haperingen teweegbrengen, maar zeker niet de gehele jihadistische beweging structureel lamleggen. Binnen de jihadistische beweging is iedereen, vooral door middel van sociale media, in staat contact te leggen met iedereen – ook bijvoorbeeld met buitenlandse strijders. Gaten die ontstaan ten gevolge van bijvoorbeeld arrestaties of jihadgang van bepaalde personen met specifieke rollen bij mediacampagnes, logistieke activiteiten of fondsenwerving, kunnen snel worden opgevuld.”

 

Onaantastbaar

Jihadisten wanen zich ook strafrechtelijk onaantastbaar door de vele keren dat zij werden vrijgesproken en justitie in het stof beet. ,,De Nederlandse wet lijkt relatief weinig ruimte te bieden aan politie en justitie om in te grijpen. Dit geldt onder meer voor enkele jihadisten die in 2009 in Kenia zijn aangehouden in de buurt van de grens met Somalië. Wegens gebrek aan bewijs werd de zaak in Nederland geseponeerd. Ook in 2011 was dit het geval, toen enkele Nederlandse jihadisten in Pakistan werden aangehouden en door de Pakistaanse autoriteiten werden teruggestuurd naar Nederland. Er volgde geen rechtszaak.

Dergelijke ervaringen hebben de Nederlandse jihadisten gesterkt in hun zelfvertrouwen en gevoel van onaantastbaarheid. Dit blijkt onder andere uit de triomfantelijke tweet van een uitgereisde jihadist die in april 2014 aan de AIVD werd gericht. ‘De groeten uit Syrië! Jaren intensief gemonitord, 4x teruggestuurd en nu Pepsi drinkend in Syrië? Que pasa wat is er misgegaan?’”.

 

Deltaplan

De geheime dienst roept op tot een soort ‘Deltaplan tegen jihadisme’: ,,Binnen Nederland zal een nieuwe aanpak moeten worden gevonden om de weerstand tegen jihadisme te vergroten. Nieuwe preventieve en repressieve maatregelen zullen uit moeten gaan van de nieuwe structuur en het veranderde karakter van de jihadistische beweging in Nederland. Het zal om een geheel van maatregelen moeten gaan die de diverse overheidspartners in samenhang en onderlinge coördinatie moeten ontwikkelen en doorvoeren. Overheid, moslimgemeenschappen en samenleving als geheel staan voor de uitdaging om een nieuwe respons te ontwikkelen die effectief tegenwicht kan bieden aan de jihadistische beweging in Nederland, om te voorkomen dat deze een steeds grotere bedreiging kan vormen voor de Nederlandse democratische rechtsorde, de nationale veiligheid en de samenleving. Tegenmaatregelen vanuit de overheid en vanuit de islamitische gemeenschap zullen daarom van lange adem moeten zijn.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/22799367/__Dreiging_jihad_groter_dan_ooit__.html

Link naar reactie
Share on other sites

Ja er lopen inmiddels minimaal 30 tikkende tijdbommen rond in ons land en wat doen we ....... wachten totdat er iets gaat gebeuren.:(

 

index.jpg.99f5993ff3f9748711e8f4e3e9321337.jpg

 

30? hahaha jah sorry, maar telkens als ik lees dat er zoveel mensen terug zijn gekomen of hoeveel er heen zijn gegaan dan moet ik gewoon lachen. Want dat zijn de mensen waarvan ze op de hoogte zijn, het werkelijke aantal ligt denk ik wel wat hoger. Er zijn geen echte grens controles meer dus wie kan het nu echt controleren?? Voor hetzelfde geld ligt er al een bom in de kofferbak van de auto waarin ze terug rijden.

 

En het doelwit is tegenwoordig makkelijk vinden, veel dingen vind je wel op het internet. Bijvoorbeeld hoogspanning verdeelstations, als je op een paar punten een bom laat afgaan is heel Nederland in het donker. En die lokaties kunnen ze niet oppikken met een paar agregaten.

Link naar reactie
Share on other sites

Ja er lopen inmiddels minimaal 30 tikkende tijdbommen rond in ons land en wat doen we ....... wachten totdat er iets gaat gebeuren.:(

 

Achter de schermen houdt men zich er wel mee bezig... Hoe en in welke mate, geen gedacht van. Als jij een zaligmakende tip hebt hoe het beter kan, post ze zou ik zeggen ;)

Link naar reactie
Share on other sites

Achter de schermen houdt men zich er wel mee bezig... Hoe en in welke mate, geen gedacht van. Als jij een zaligmakende tip hebt hoe het beter kan, post ze zou ik zeggen ;)

 

Als je voor een ander leger dan NL vecht, dan stel je de soevereiniteit van je eigen land ter discussie. Formeel was het vroeguh gewoon verraad. Dus NL paspoort innemen en uitzetten, inclusief eventueel gezin (dat noemen omgekeerde gezinshereniging). Hoe raar dit ook klinkt, als er 1 tikkende tijdbom afgaat hier in NL, dan krijgen we een hoop onschuldige slachtoffers hier die niets met Syrië, Irak of een islamitische staat hebben te maken. Dus beter 200 extremisten uitzetten, dan je volk in gevaar brengen. Ze hebben bovendien allemaal een dubbel paspoort en als ze willen vechten voor een eigen islamitische staat, dan don ze dat maar daar.

 

Daarnaast kan men aanvullende wetgeving maken die het al verboden maakt zich in bepaalde landen te begeven ten tijde van (burger)oorlogen. Dus wanneer mer doelbewust afreist naar oorlogsgebied, illegaal grenzen oversteekt, dan zou dat al voldoende moeten zijn het NL paspoort in te nemen en deze persoon non Grata te verklaren. Hetzelfde moet gelden voor zgn. ronselaars.

 

In NL is gisteren weer 25 miljoen euro extra vrijgemaakt om deze zgn. strijders in de gaten te houden. Dat is geld wat we beter hadden kunnen gebruiken. Wanneer van te voren duidelijk is voor deze strijders wat ze op het spel zetten, dan kunnen ze zelf bepalen al dan niet te gaan.

 

Extremistische problemen vragen om extremistische oplossingen. Je kunt niet een half zacht beleid voeren.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast ghostwhiper

Ik ben ook voor uitzetten van die lui inclusief hele gezin.

En de jihadisten die terug komen moeten ze niet eens meer binnenlaten zoals ze nu doen.

 

Ik zeg patriot act icm Schiermonnikoog onze eigen gitmo :p

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...