Ga naar inhoud
GENEGEERD

Kritiek op de Euro en Europa: vier boeken.


f150
 Share

Recommended Posts

In vier weken tijd verschijnen vier boeken over de onhoudbaarheid van de Euro. Toeval of niet, zo aan de vooravond van de verkiezingen:

 

  • De Euro Valt! En wat dan?
  • Het eurobedrog. Waarom Nederland uit de euro moet
  • Laat de leeuw niet in zijn hempie staan
  • Europa in het rood. Hoe de crisis Europa in een stuurloos continent verandert

 

Het eerste boek "De Euro Valt! En wat dan?" is van de Nederlandse econoom en hoogleraar Arjo Klamer. Hij ziet een Duitse exit en daarmee het einde van de euro aankomen. Klamer koppelt het niet aan de financiele crisis, maar aan het feit dat er geen sprake is van een hechte Europese gemeenschap en politieke eenheid. Hij roept politici op nu al in stilte een nieuwe munt voor te bereiden.

 

Jean Wanningen (financieel journalist en voormalig insider in Brussel) is de auteur van Het Eurobedrog, met een analyse van de 'vernietigende uitwerking van de euro'. Volgens de samenvatting: Er wordt een ontluisterend beeld geschetst van de ontwikkelingen die hebben geleid tot de huidige Europese Unie, het mislukte monetaire politieke experiment met de euro en de toekomstplannen voor een Europese superstaat, die in Brussel gesmeed worden.

 

Victor Broers is de auteur van 'Europa in het rood', een boekje dat medio mei 2014 uitkomt. Broers heeft geen bekende publicaties op zijn naam staan maar heeft in het verleden namens het Ministerie van Financiën een bijdrage geleverd aan de Expert Group 'Financial Markets' voor de Europese Raad.

 

Bruno de Haas kwam recent met een boekje 'Laat de leeuw niet in zijn hempie staan'. "Het onstuitbare maakbaarheidsgeloof van de politici, het verwrongen wereldbeeld van centrale bankiers en de talloze verbroken beloftes van nationale regeringen. Een voortdenderende trein die niet te stoppen lijkt. Intussen betaalt het Zuiden een krankzinnige tol en brengen wij Nederlanders grote offers, al begrijpen we nauwelijks wat die dan zijn. Op de langere termijn kan de eurozone niet gedijen, betoogt Bruno de Haas. Hij luidt de noodklok. Beter nu ten halve gekeerd. Maar wie heeft daartoe de politieke moed?"

 

Ik heb nog geen van de boeken in bezit. Als je er een moest aanraden, welke zou je me adviseren?

 

De genoemde boeken op bol.com:

http://www.bol.com/nl/p/de-euro-valt/9200000026077997/

http://www.bol.com/nl/p/europa-in-het-rood/9200000025900981/

http://www.bol.com/nl/p/laat-de-leeuw-niet-in-zijn-hempie-staan/9200000026888693/

http://www.bol.com/nl/p/het-eurobedrog/9200000025535198/

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Het tweede, het Eurobedrog. Ik heb het nog niet gelezen maar ik ken de auteur persoonlijk een beetje. Is een intellectueel die zeer goed in staat is om de werkelijkheid te doorgonden en weer te geven in heldere taal. Zijn kennis van Brussel is first-hand. Hij schrijft ook (mijn inziens het leeuwendeel van de beste) stukken voor het blog Dagelijkse Standaard.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...