Ga naar inhoud
GENEGEERD

Greek healthcare system collapses, hospital workers now working without pay


Rodin
 Share

Recommended Posts

Greek healthcare system collapses, hospital workers now working without pay

 

The economic situation in Greece is only continuing to worsen, as reports indicate that hospitals and care centers throughout the nation are running completely out of medicines, and many healthcare workers are now voluntarily providing care services without pay.

 

http://www.naturalnews.com/036257_Greece_economic_collapse_hospitals.html

 

Dit kan binnen een jaar ook zomaar gebeuren in Nederland, een ongelooflijk dom en verkwistend land met een staatsschuld die 90 miljoen euro, alleen al aan rente, per dag kost.

Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Gast Dick Berts

@Mamy Blue. Inderdaad afgrijselijk.

 

@ Rodin. Ik ben bepaald geen complimenteus type, maar ik vind het super dat je opschrijft dat onze gezondheidszorg ook kan instorten. En veel sneller dan we denken. "Rodin" is voor mij in korte tijd een kwaliteitskeurmerk geworden voor berichten op deze site.

 

Voor lezers met chronische ziektes is het zaak, om nu nog zoveel mogelijk medicijnen te hamsteren. Overleg eens met je specialist over hoe je de medicijnen eventueel op de beste manier kunt rantsoeneren. En zoek naar alternatieven, uit de natuur, of uit de vrij verkrijgbare middelen. Om een voorbeeld te geven; hartpatienten die bloedverdunners gebruiken, kunnen als noodmedicijn 100 milligram aspirine per dag slikken. Sla geen kinderaspirine in, maar grote bommen, die je in stukjes breekt, dat is veel goedkoper. Hoe dan ook, luister naar Rodin en denk na over je eigen situatie.

 

Nog een tip. Bij dumpzaak Baco in IJmuiden ligt nog veel mooi nieuw medisch materiaal dat afgestort is door Defensie. Veel is al weg (ik ben meerdere keren langs geweest), maar als je in de buurt bent, is het zeker nog een kijkje waard.

 

http://www.baco-army-goods.nl/medische-artikelen.html

Link naar reactie
Share on other sites

"Rodin" is voor mij in korte tijd een kwaliteitskeurmerk geworden voor berichten op deze site.

 

Dank je. Ik heb trouwens vandaag je boek binnengekregen. Ben er even in begonnen, maar ik kan pas laat in het weekend verder lezen. Ik ga hier zeker een korte, zo objectief mogelijke (maar da's lastig na je compliment :p) recensie plaatsen.

 

 

Hoe dan ook, luister naar Rodin en denk na over je eigen situatie.

 

Niet wat betreft medische zaken. Ik weet daar helemaal niet zoveel van en aangezien er diverse medisch onderlegden aanwezig zijn, kun je veel beter daar naar luisteren.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Dick Berts

@ Rodin. Een filosoof die al zo beroemd is, dat ik het niet meer noodzakelijk vond om zijn naam te onthouden, heeft eens gezegd: "Kritiek is de hoogste vorm van vriendschap".

 

Ik denk zelf dat ik een redelijk goed en bruikbaar boek heb geschreven. Om een aantal redenen heeft het echter even geduurd voordat het uitgegeven werd, daardoor focus ik in mijn boek helaas ietsje minder op de economische crisis die nu zo totaal uit de hand loopt.

 

Tsja en verder; ik heb nog maar een ambitie en dat is mijn ego wat verkleinen. Misschien help je me daar wel mee door op mijn boek in te hakken. Hoe dan ook, het gaat niet om mij, echt niet. De vraag is of preppers iets aan dit boek hebben. Hoe objectiever en kritischer jij daarover bericht, hoe beter dat voor het geheel is. Houd je dus niet in!

Link naar reactie
Share on other sites

Het Griekse gezondheid systeem is totaal verschillend van het Nederlandse. Elke vergelijking is verkeerd.

 

In de eerste plaats zijn de prijzen in Griekenland exorbitant hoger. Dat heeft NIETS te maken met de Euro, of het systeem "an sich" maar omdat het land dermate verziekt is dat het gemiddeld een jaar duurt (of langer) voordat leveranciers hun facturen betaalt krijgen. Derhalve zijn de prijzen (rente derving) veel hoger dan in, bijvoorbeeld, Nederland.

 

In de tweede plaats werkt de inkoop van het Griekse "healthcare system" met een zgn. "Tender System". Leveranciers schrijven zich in op openbare aanbestedingen waarbij enkele "knock-out criteria" gehandhaafd worden en prijzen leidend zijn. Gezien het feit dat corruptie een groot onderdeel is van de Griekse bedrijvigheid, zal ik u niet verder vermoeien met de nadelen hiervan. Nederland kent een dergelijk systeem grotendeels niet, tenzij de aanbesteding boven een bepaald bedrag komt. Veelal zijn dit Capital Investments en heeft dit geen betrekking op de exploitatie, waarover wordt gesproken in bovenstaande artikel.

 

Griekenland heeft nagenoeg geen medische industrie. Nederland heeft dat wel. In overvloed. Griekenland moet een het merendeel van de medicatie, apparatuur en consumabels inkopen vanuit andere landen. Aangezien Griekse distributeurs niet betaalt worden door de overheid, kunnen deze Griekse bedrijven hun verplichtingen aan de Duitse, Nederlandse, Amerikaanse, etc., bedrijven niet voldoen. Met als gevolg, faillissementen en stagnatie van leveringen.

 

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van het afwijkende systeem van -veelal- zuidelijke landen.

 

Griekse situaties, voor wat betreft gezondheidszorg, zullen in Nederland niet voorkomen.

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Dick Berts

Het Griekse gezondheid systeem in volkomen identiek aan het Nederlandse. Ze draaien namelijk allebei op euro's. In een wereld die helaas om geld draait, betekent einde euro een systeemcrisis waarvan niemand de diepte kan overzien en waarin de complete gezondheidszorg -zowel in Nederland als in Griekenland- in elkaar kan storten.

Link naar reactie
Share on other sites

Het Griekse gezondheid systeem in volkomen identiek aan het Nederlandse. Ze draaien namelijk allebei op euro's. In een wereld die helaas om geld draait, betekent einde euro een systeemcrisis waarvan niemand de diepte kan overzien en waarin de complete gezondheidszorg -zowel in Nederland als in Griekenland- in elkaar kan storten.

 

Heb je überhaupt gelezen wat ik geschreven heb? Of je nu in kraaltjes en spiegeltjes moet betalen of in Euro's, doet NIETS af aan de systematiek, betalingscultuur, bestelmethodiek, contractuele verplichtingen of zelfs sourcing van goederen! Jij hebt het over "geld", ik heb het over een "ruilmiddel". Het is de systematiek waaraan dat land kapot gaat, niet de currency!

Link naar reactie
Share on other sites

Gast Dick Berts

Hallo Johnny, Ja wacht even, ik begrijp je nu beter. We hebben allebei gelijk. Dat schrijf ik niet om de kool en de geit te sparen. Ik heb maar al te graag ongelijk, want dan leer ik weer wat. Jij wijst er terecht op, dat de problemen in de Griekse gezondheidszorg niet alleen hun oorzaak vinden in de huidige euro crisis. Stel dat de euro crisis opgelost zou worden (waar ik overigens totaal niet in geloof), dan zit de Griekse gezondheid nog steeds dik in de problemen. Dergelijke Griekse problemen spelen volgens jouw betoog in Nederland totaal niet.

 

Ik zat -ook vanwege de context van deze discussie- op een heel ander spoor. Naar mijn mening -voor wat die waard is- zijn zelfs preppers nog onvoldoende doorgedrongen van de ernst van de huidige situatie. Daarom vind ik het ook zo goed van Rodin dat hij waarschuwt voor een mogelijke ineenstorting van de gezondheidszorg in Nederland. Want als de euro instort, dan heb je een systeemcrisis te pakken, waarvan niemand de diepte kan overzien. Daarbij is het bepaald niet ondenkbaar, dat alles hier plat gaat, inclusief onze gezondheidszorg, ook al heeft die niet de specifieke Griekse problemen zoals jij die uitgelegd hebt op deze site.

 

Weer helemaal duidelijk wat mij betreft. Er is altijd een verband tussen je sterkste eigenschappen en je zwakste eigenschappen. Preppers zijn stront eigenwijs. Ik voorop.

Link naar reactie
Share on other sites

Alleen het feit dat onze informatie voorziening het compleet laat afweten zou bij iedereen de alarmbellen moeten doen afgaan.

Wat er gebeurt in Amerika, in Griekenland, enz enz de ramp in Fukushima enz enz.

Het feit dat we het niet te horen krijgen, je moet er naar zoeken zou voldoende info moeten zijn.

 

Het is zoals Wellink het al eens hardop gezegt heeft " als we hadden verteld hoe slecht het is dan hadden we de situatie alleen maar versnelt" uit de periode dat de IJslandse banken om waren gegaan...

 

Dit princiepe 'redden wat er te redden is' gemaakt door onze 'leiders' zonder ons van de informatie te voorzien en volgens die leiders in het belang van onszelf? Please laat me niet lachen!

Ik kan ook ons dikkertje nog horen "we krijgen elke cent van de Grieken terug" Niet dus en welke gevolgen heeft dit.... Nou voor dikkertje niks, voor de Nederlandse bevolking weer wat verder in het drijzand van de schuld die we met zijn alle moeten dragen.

En nee dan lijkt de oplossing van een crash niet mooi wat dan begint de shit pas echt, we zouden blij moeten zijn als we nu alles konden oplossen met een paar jaar hard werken zonder veel te verdienen, we zouden daarna weer een nieuwe start kunnen maken, maar niemand die dat accepteerd.

Kijk naar Griekenland daar worden ze gedwongen en de vlam slaat in de pan, ze hebben voor een deel toch echt zelf meegewerkt, belasting ontduiking enz, maar ja een stapje terug is moeilijk een stap terug dan liever een opstand.

En als het dan echt fout gaat dan zien we pas in hoe dom we waren en is er geen weg terug.

Go wat zij we toch hoog ontwikkeld als mensheid.

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...