Ga naar inhoud

Het forum is weer online!

Welkom mede-preppers, zoals jullie zien is het forum na 4 jaar weer online. Tijd voor een feestje! Je kunt met je oude gebruikersnaam en wachtwoord inloggen. Als dit is gelukt, pas dan gelijk je e-mailadres aan. Deze klopt namelijk niet meer omdat we die 4 jaar geleden hebben verwijderd.

Weet je je wachtwoord niet meer? Dan kan je de wachtwoord vergeten functie NIET gebruiken, omdat we je e-mailadres dus niet meer hebben. Mail in dat geval naar forum@preppers.nl en noem je gebruikersnaam en voeg een notificatiemail bij van het oude forum als je die nog hebt.

Mocht je echt niks hebben mail ons dan sowieso je gebruikersnaam, we zullen je dan verdere instructies geven!

Dreutel

Het gaat beter met Portugal

Recommended Posts

Twijfel

Onlangs slaagde de Portugese overheid er voor het eerst sinds die crisis weer in zelf langlopende leningen tegen een relatief lage rente aan de man te brengen. Premier Pedro Passos Coelho sprak toen zijn twijfel uit over de noodzaak van een extra kredietfaciliteit. De verwachting is dan ook dat Portugal ervoor zal kiezen zonder zo'n appeltje voor de dorst de noodhulp te beëindigen.

Vertegenwoordigers van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank (ECB) en het IMF, de zogenoemde trojka, rondden vrijdag hun laatste controlebezoek aan Portugal af. Zij concludeerden dat het economisch herstel in het Zuid-Europese land zich heeft verbreed. Behalve de export trekken inmiddels ook de private investeringen en de consumptie aan. De werkloosheid zal naar verwachting verder blijven afnemen.

4 procent

De doelstellingen om het begrotingstekort verder terug te dringen, zijn opnieuw bevestigd. Portugal streeft voor dit jaar naar een tekort van 4 procent van de totale omvang van de eigen economie. Volgend jaar zakt het tekort naar 2,5 procent, dus onder de Europese begrotingsnorm van 3 procent. Ook de bankensector is volgens de trojka verder gestabiliseerd, hoewel de financieringsmogelijkheden beperkt blijven.

 

http://www.nu.nl/economie/3766377/portugal-beslist-weekend-kredietlijn.html

Deze post delen


Link to post
Share on other sites
Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!

Ik wil je post niet ontkrachten, al zal het vast dat effect bij sommige hebben.... Sorrie.

 

Maar ik dacht:

Ja en Niburu is ook weer dichterbij gekomen de afgelopen dagen..

 

Ze kunnen met getallen toveren wat ze willen.

Op papier zou het nog kunnen kloppen ook.

 

Maar het gaat niet goed met de economie.

De schulden worden groter, de afbraak gaat door.

Natuurlijk is er geen rechte lijn omlaag, net zo min als er een rechte lijn omhoog is.

 

We snappen best dat overheden elke positieve draai willen benadrukken en dat ze dat in hun functie moeten doen.

Maar echt herstel?

Hmm ik zie het niet....

 

K a n s

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Afgelopen week ben ik nog vier dagen in Portugal geweest en heb gesproken met verschillende mensen die daar wonen. Dat is absoluut niet het gevoel wat er leeft. De belastingdruk is zwaar, voedsel- en energieprijzen zijn - zeker in relatie tot het inkomen - astronomisch hoog, de bureaucratie viert hoogtij en gemiddelde Portugees heeft halswerk om de eindjes aan elkaar te knopen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Portugal heeft het nog zwaarder dan Spanje door de grote staatsschuld en eigenlijk weinig economische activiteiten. Hoewel ik denk dat deze landen er wel bovenop kunnen komen, zullen er nog vele magere jaren komen.

Deze post delen


Link to post
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in


×
×
  • Nieuwe aanmaken...