Ga naar inhoud
GENEGEERD

Open brief aan de minister-president


Charlie
 Share

Recommended Posts

Hooggeachte Heer Rutte,

 

Neemt u mij niet kwalijk dat ik, als kleine burgerman, mij in een open brief tot u wend, maar er gebeuren zoveel vreemde dingen de laatste jaren, zoveel zaken lijken te ontsporen, dat ik mij inmiddels ernstig zorgen maak over de toestand van de wereld in het algemeen en die van Nederland in het bijzonder.

Ik begrijp zeer goed dat u een druk bezet man bent en ik kan me dan ook levendig voorstellen dat er af en toe zaken aan uw aandacht ontsnappen, dat ook u van bepaalde zaken niet op de hoogte bent. Daarom deze brief, met een aantal vragen en adviezen mijnerzijds, en naar ik hoop wat antwoorden uwerzijds.

 

Excellentie (of mag ik Mark zeggen?), zondag 27 april j.l. was weer een boeiend televisie avondje.

Het boeiende begon rond half 9 met het VPRO programma ‘Arm en Rijk’ van Jan Leyers. Hij reist langs een aantal grote steden in de wereld en laat zien waar hoe sterk het verschil is tussen de armste en rijkste inwoners van die stad. Zo was hij al in Bejing, Mumbai en Dubaï. In Dubaï kon hij geen echte armoede vinden, maar dat is natuurlijk ook een uitzondering. Afgelopen zondag was Leyers in Berlijn, de hoofdstad van de economische motor van Europa. En hoewel we het al wisten, was het toch heel schrijnend te zien hoe groot daar de kloof is geworden tussen de armen en de rijken. Ik mag toch aannemen dat u ook op de hoogte bent van het verdwijnen van de middenklasse? In Amerika is dat al een tientallen jaren aan de gang, daar is het al decennia een normale zaak dat een kostwinner, twee of drie baantjes moet hebben om rond te komen. Zover is het in Duitsland dus ook. Maar zoveel baantjes zijn er niet te vergeven, dus zitten mensen vast aan een ‘mini-job’ waar ze niet van kunnen leven. En die groep wordt elk jaar groter. Die tendens is ook in Nederland gaande.

 

Ik zie het bij mijn eigen werkgever, waar naast mensen in vaste dienst er een legertje mensen op uitzendbasis werkzaam is. De afgelopen jaren zie je de arbeidsvoorwaarden voor die groep steeds verder afkalven. Alsof die mensen geen zekerheid willen of nodig hebben. Sommigen zijn jaren in dienst op uitzendbasis. Wettelijk is geregeld dat een werkgever na drie jaar een uitzendkracht een vast contract moet aanbieden, maar dat doet mijn werkgever niet. Hij stuurt ze drie maanden naar huis, waarna de betreffende man of vrouw weer voor drie jaar kan worden ingezet. Tegenwoordig biedt het uitzendbureau ze vaak maar een contractje aan. Ze worden minder betaald, ze hebben minder rechten, maar evenveel plichten en ze weten dat ze (na reorganisatie) er als eersten uitliggen. En dan heb ik niet over een commercieel, privaat bedrijf, maar over de overheid. Rijkswaterstaat om exact te zijn.

 

Waarom laat u dat gebeuren? Waarom staat u dat toe? Ja, ik begrijp dat u als VVD’er een voorstander bent van zoveel mogelijk vrije markt en liberalisering van alles; maar willens en wetens de kloof tussen arm en rijk laten vergroten en uitdiepen, daar heeft de ‘markt’ op den duur toch ook geen baat bij? Als 80% van een volk in armoede leeft, dan is er toch ook geen afzetmarkt meer?

Waarom doet u niets?

Boze tongen beweren dat er een Nieuwe Wereldorde in de maak is, of al zijn beslag heeft. Dat vind ik een beetje complotdenken. Het kan toch niet waar zijn dat de feitelijke macht niet bij politici ligt (laat staan bij het volk), maar bij corporaties en multinationals? Of sterker nog, dat de echte macht bij een groep bankiers families ligt, dat gaat toch te ver.

Nog zo een complottheorie: de Bilderberg Conferentie. U en Dhr. Pechthold waren daar in 2012 (en u ook in 2013) voor uitgenodigd. Sommigen beweren dat u daar geïnstrueerd bent, zo van: “Meneer Rutte, indien u weer MP wordt, willen we dat u deze koers gaat varen en dit doel nastreeft. Indien u dat niet doet, loopt het politiek gezien niet goed met u af. Als u zich aan de afspraken houdt, dan garanderen wij u een onbezorgde carrière na uw politieke loopbaan, als bestuursvoorzitter van een multinational naar keuze”.

Maar nee, daar geloof ik niet in. Ze zullen u en de Dhr. Pechthold wel uw visie hebben gevraagd over bepaalde zaken, of misschien mocht u een spreekbeurt houden over uw favoriete hobby. Het is tenslotte maar een (elitair) overlegclubje, zonder werkelijke macht. Waarschijnlijk is het allemaal zo banaal, dat ze de deelnemers- en gastenlijst, zowel als de locatie en de agenda zoveel mogelijk geheim houden, bang als ze zijn dat ze worden weggehoond. Toch?

 

Maar, ik moet wel toegeven dat het me bevreemd dat alle Westerse politieke leiders dezelfde koers lijken te varen. De koers van meer vrije markt, minder publieke voorzieningen en minder overheidsbemoeienis. Op zich een loffelijk streven, hoewel na jaren van deregulering de zaken er niet eenvoudiger of goedkoper op zijn geworden. En wat is er geworden van al die publieke instanties die gedwongen zijn geprivatiseerd?

Het punt met al dat geprivatiseer, is dat het in eerste plaats veel werkgelegenheid kost en vervolgens blijkt het niet goedkoper uit te pakken. De private bestuurders zetten eerst een raad van bestuur op en kennen zichzelf een riant salaris toe. Vervolgens wordt er gekeken hoe men de organisatie kan afslanken, hetzelfde werk met minder mensen. Dan kijkt men hoe men erbij zit en al snel wordt een kantoor van 6 jaar oud afgeschreven en wordt er uitgekeken naar nieuwbouw. Want ja, een nieuwe organisatie moet wel goed voor de dag komen. Vervolgens lopen de kosten uit de hand en begint het bezuinigen en saneren om ‘gezond’ te blijven. Dat zag je dus veel bij woningbouwcorporaties en zorginstellingen. De laatste vaak ook nog geleid door oud-politici.

Ziekenhuizen worden geprivatiseerd en moeten ineens winstgevend worden. Daar was men niet op ingesteld en er wordt van alles gesjoemeld om positief te draaien. Managers van buiten de zorg moeten de oplossing bieden.

We weten hoe het in Amerika gaat. Daar wordt je in een ziekenhuis de deur gewezen als je bij de verkeerde zorgverzekering zit, ook in noodgevallen. Gaan wij ook die kant op? Wilt u dat?

De zorg wordt echt een zorgenkind, denkt u ook niet? Ik weet niet of u nog broers of zusters heeft, anders moet u straks alleen uw bejaarde vader en/of moeder in huis nemen, verzorgen en verschonen.

 

Heeft u diezelfde zondagavond KRO’s Brandpunt gezien? Vast niet, anders had u nu al wel de ministerraad bij elkaar geroepen voor spoedoverleg. In die uitzending vertelt de Engelse Jeremy Legget dat er een oliecrisis op komst is en dat die al in 2015 kan plaatsvinden. De gevolgen hiervan zullen desastreus zijn. Uit die documentaire komt ook naar voren dat schaliegas en schalieolie niet de oplossing zijn voor ons energie probleem. Misschien kunt dat ook even met Dhr. Kamp opnemen, want die denkt nog steeds dat hij het ei van Columbus heeft ontdekt. De dwaas. Hij is het ei!

Ook in Amerika zijn alle schaliegasvelden (op één na) al over hun piek heen. De olievelden op twee na, dacht ik.

Hebben we nu een paar jaar financiële crisis achter de rug, dat is niets vergeleken bij een serieuze oliecrisis. Als de olieprijs verdrievoudigd (of vervijfvoudigd, wie zal het zeggen), dan dondert de economie zo gigantisch hard in elkaar…, maar dat hoef ik u niet uit te leggen. Als de werkeloosheid met een factor 10 toeneemt, de belastinginkomsten met eenzelfde factor afnemen, waar moet u dan al die werkelozen van betalen?

 

Ja, en nu we het toch over geld hebben, u weet dat het geld gecreëerd wordt uit niets, toch? U weet dat ons monetair systeem gebaseerd is op schuld en dat die enorm onder druk staat door de steeds sneller groeiende schuldenlast. Die schuld is niet meer af te lossen en al helemaal niet als de rente op staatsleningen een paar tienden van een procent stijgt. Dat moet u toch slapeloze nachten bezorgen! Wat als de ECB de inflatie niet in stand kan houden, stel dat we in een spiraal van oplopende deflatie terechtkomen, net als Japan!

Of stel dat de dollar valt, hetgeen niet denkbeeldig is. De petrodollar staat al behoorlijk onder druk, zeker nu Rusland en China openlijk toegeven dat ze van die munt als ‘reserve currency’ af willen. Geen wonder dat Obama rotzooi schopt in de Oekraïne. Maar ze hebben Poetin een beetje onderschat, denk ik. Die zet de hele boel mooi te kakken (excuus voor het taalgebruik). Verhofstadt en van Balen hebben de betogers op het Maidanplein nog moed in gesproken en zich solidair verklaard. Dat was toch wel een schertsvertoning! Heeft u zich ook plaatsvervangend geschaamd?

En wat moet Europa nu? Sancties nemen tegen Rusland, die de hand al op de gaskraan heeft? Dat is toch net zoiets als dreigen naar de man die u zekert, de lijn waaraan u hangt, door te snijden?

Dit hadden u en de andere Europese leiders, toch wel voorzien?

 

Dus alles samenvattend, denk ik dat het tijd is dat u maatregelen neemt. De mensen zijn het zat en zijn bezorgd. Nederland moet meer zelfredzaam worden, dus in z’n eigen levensonderhoud voorzien. Meer ruimte voor boeren dus, meer lokale industrie. Zelf produceren wat we nodig hebben. Dat soort dingen.

Het wordt tijd dat u opstaat en het ware verhaal vertelt. Dat zal niet leuk zijn en de maatregelen draconisch, maar het zal u veel respect opleveren. U zal gegarandeerd herkozen worden, want mensen belonen eerlijkheid.

Oja, dat zou ik haast vergeten. Nu Groot-Brittannië een goedkopere tax-heaven lijkt te worden, kunt u mooi al die bedrijven die hier van het paradijs genieten, alsnog aanslaan op normaal belastingniveau, met terugwerkende kracht tot een jaar of vijf. Sleept u nog even een tiental miljard euro binnen, voor ze allemaal de wijk naar Londen nemen.

 

Dank voor uw aandacht. Ik zie uw reactie tegemoet.

 

Met de meeste hoogachting,

 

Charlie

  • Leuk 10
Link naar reactie
Share on other sites

Begin nu je eigen moestuin. Bekijk de zadenpakketten Op zoek naar waterfilters, messen, tools of lang houdbaar eten? Ga dan naar www.prepshop.nl!
Go for the throat! Way to go. Heb je de brief ook aan M.Rutte@vvd.nl gestuurd?

 

Nee, dat heb ik niet, maar ga ik zeker doen. Ik zou jou willen vragen dit op je Facebook pagina te zetten, want ik weiger zelf nog steeds een account aan te maken. :rolleyes:

 

Bedankt voor de kudo trouwens.

 

 

Toevoeging: Mail verstuurt naar Rutte.

Bedankt voor de tip. Zal mij benieuwen of hij reageert.

Misschien niet, omdat ik met Charlie heb ondertekent.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Nee, dat heb ik niet, maar ga ik zeker doen. Ik zou jou willen vragen dit op je Facebook pagina te zetten, want ik weiger zelf nog steeds een account aan te maken. :rolleyes:

 

Bedankt voor de kudo trouwens.

 

 

Toevoeging: Mail verstuurt naar Rutte.

Bedankt voor de tip. Zal mij benieuwen of hij reageert.

Misschien niet, omdat ik met Charlie heb ondertekent.

 

Je kan zeggen dat je de ingeving kreeg om dit te schrijven. In het ergste geval moet je even met een psychiater praten ;)

 

Je staat op de Facebook pagina van ene Keyser Suze, en de groepen Politiek en Samenleving en de groep 42 - dat is en besloten groep waar ik nu lid van ben. Ik zal je ook bij Anonymous op de pagina kwakken.

  • Leuk 1
Link naar reactie
Share on other sites

Je kan zeggen dat je de ingeving kreeg om dit te schrijven. In het ergste geval moet je even met een psychiater praten ;)

 

Je staat op de Facebook pagina van ene Keyser Suze, en de groepen Politiek en Samenleving en de groep 42 - dat is en besloten groep waar ik nu lid van ben. Ik zal je ook bij Anonymous op de pagina kwakken.

 

Dank je Keyser. Je bent een toffe vent!

Link naar reactie
Share on other sites

Dan ga ik later Charlie schilderen met wapperende vlag en ontblote borst op de barricades. Met de vlag ondersteboven; land in nood, naar nautisch voorbeeld.

 

Hahaha. Maar shit, ik ben Poetin niet! Maar ik heb inmiddels wel de cubmaat van Jean d'Arc. :D

 

Heb je geen tijd voor aangezien ik jou ook graag op het binnenhof wil hebben.

Laat het tekenen dan maar aan mij over ;)

 

Strak plan. Maar helaas Gamble, ook jij zult geen tijd hebben om te vingerverven. Jij wordt minister van...van...van Buitenlandse Zaken. Ja, dat wordt het. Spreek je een beetje Russisch?

Link naar reactie
Share on other sites

Hahaha. Maar shit, ik ben Poetin niet! Maar ik heb inmiddels wel de cubmaat van Jean d'Arc. :D

 

 

 

Strak plan. Maar helaas Gamble, ook jij zult geen tijd hebben om te vingerverven. Jij wordt minister van...van...van Buitenlandse Zaken. Ja, dat wordt het. Spreek je een beetje Russisch?

 

Gedeelde functie Gamble en @Rothbard op buitenlandse zaken. Als de spierballen van de een niet imponeren, dan kan de ander dreigen met een discussie en een goed onderbouwde mening.

 

20 likes en 4 keer gedeeld totaal.

Link naar reactie
Share on other sites

14 lees en drie keer gedeeld...... populair stukje......Ik zal het onder de aandacht brengen van http://www.gewoon-nieuws.nl

 

Dat is wel gaaf!

Ik ga het ook verder verspreiden. Naar fractie voorzitters, naar weet ik veel wie. Ik ga het verspreiden.

 

God, ik bedoel Orakel, ik ben het af en toe ZOOO zat. Ik kan me ZOOO kwaad maken. Maar dat doe ik niet.... :(

Link naar reactie
Share on other sites

Aangezien ik het nou wel eens welletjes vind met de Oranjes, waar je overigens niets over zegt, ahum, sluit de opmerking 30 april was het einde van Beatrix en dat vieren we vandaag met de instigerende brief (AngloSaxisme) van Charlie. Viva Charlie, Viva La Republiek.

 

Volgend jaar is de Shelter Camping op 30 april. Het thema is dan La Republiek. Nodigen we ook wat muzikanten uit. Mini festival.

Link naar reactie
Share on other sites

Aangezien ik het nou wel eens welletjes vind met de Oranjes, waar je overigens niets over zegt, ahum, sluit de opmerking 30 april was het einde van Beatrix en dat vieren we vandaag met de instigerende brief (AngloSaxisme) van Charlie. Viva Charlie, Viva La Republiek.

 

Volgend jaar is de Shelter Camping op 30 april. Het thema is dan La Republiek. Nodigen we ook wat muzikanten uit. Mini festival.

 

Ik heb inderdaad niet gereageerd op Oranje. Al een paar keer iets geschreven,maar niet gepost. Ik vind dat je gelijk hebt met die Oranje kliek, maar ik zie daar geen oplossing in voor de shit waar we in zitten.

Of we moeten ze kunnen bedanken voor de 'bewezen' diensten en totaal kunnen onteigenen, maar zover is het nog niet.

 

Dat wordt ons eerste agendapunt voor de ministersvergadering. Overigens word ik wel vieze-premier, mag jij premier zijn. En, shit, ik weet nie of ik wel m'n handen van Maxima haar kont zou kunnen houden...

Link naar reactie
Share on other sites

Ik heb inderdaad niet gereageerd op Oranje. Al een paar keer iets geschreven,maar niet gepost. Ik vind dat je gelijk hebt met die Oranje kliek, maar ik zie daar geen oplossing in voor de shit waar we in zitten.

Of we moeten ze kunnen bedanken voor de 'bewezen' diensten en totaal kunnen onteigenen, maar zover is het nog niet.

 

Dat wordt ons eerste agendapunt voor de ministersvergadering. Overigens word ik wel vieze-premier, mag jij premier zijn. En, shit, ik weet nie of ik wel m'n handen van Maxima haar kont zou kunnen houden...

 

Dat laatste weet ik niet. Blij dat je ook denkt dat we ze niet nodig hebben. Dat schept een band, weet je. Ik heb astma lul!

Link naar reactie
Share on other sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic...

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Herstel opmaak

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

 Share

×
×
  • Nieuwe aanmaken...